Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #5,261
308'i bilmem ama 3 ay 1.3 bippere bindim 2013 model 200.000'deydi araç 2500 den aşağı ortalıkta yoktu, 2500'den sonra da yoktu gerçi ama iyi kötü gidiyordu, gerçi benim aracın enjektörleri bitikti oda en büyük etken büyük ihtimalle.
Büyük ihtimalle enjektörleri bitmiş olabilir, amcam da 1.3 doblo var yaklaşık 450 binde daha sıkıntı yok tabi 1 kere enjektör değiştirdi.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Büyük ihtimalle enjektörleri bitmiş olabilir, amcam da 1.3 doblo var yaklaşık 450 binde daha sıkıntı yok tabi 1 kere enjektör değiştirdi.
Ben bir sefer Fiat Albea'ya binmiştim. Kadrandaki rakamdan emin olamayınca taksi şoförüne kaç binde bu otomobil dediğimde 650.000 km'de demişti. Motor yapıldı mı diye sorduğumda 800.000 km'den önce birşey olmaz demişti. Birde nasıl kullandığını görseydin. Bizim gibi birisi kullansa herhalde anca 1milyon km olduğunda motor yapılır :D :D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ben bir sefer Fiat Albea'ya binmiştim. Kadrandaki rakamdan emin olamayınca taksi şoförüne kaç binde bu otomobil dediğimde 650.000 km'de demişti. Motor yapıldı mı diye sorduğumda 800.000 km'den önce birşey olmaz demişti. Birde nasıl kullandığını görseydin. Bizim gibi birisi kullansa herhalde anca 1milyon km olduğunda motor yapılır :D:D
Aynen abi katılıyorum.:alkis::D:D Fiat larda öyle ya, yağını suyunu bakınca birşey olmuyor tabi lüx segmentler de daha da geçerlidir. Ama motor bakımından baya sağlamlar.:D:cool: Komuşum Merco'su vardı benzinliydi yaklaşık 800k dı onada çok şaşırmıştım.:eek::eek::D

@emirhan2000 valla kronik olabilir dediğiniz gibi.:D Ama ben daha karşılaşmadım 200k civarında bozulan

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Aynen abi katılıyorum.:alkis::D:D Fiat larda öyle ya, yağını suyunu bakınca birşey olmuyor tabi lüx segmentler de daha da geçerlidir. Ama motor bakımından baya sağlamlar.:D:cool: Komuşum Merco'su vardı benzinliydi yaklaşık 800k dı onada çok şaşırmıştım.:eek::eek::D
W124 kasa ise onlarda bir ölümsüzlük var :) Zaten bende bir o kasayı seviyorum.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Oha, tamam yani sana da vur dedik öldürdün :D:D O kadar da abartma, 20 foto yeter :D
Canın sağolsun, çek paylaş dilediğin gibi :)
Abii dur dur daha yeniyim içimde ki ateş harıl harıl, kendi fiorinom da iç detay da 250 tane vardı eledim 150 civarı kaldı. :komik::komik:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Abi 308ler de kaç devirde seyahat etmen gerekiyor, ben de Fiorino da en az 2800 devir olması gerekiyor da.
Benim araç otomatik Sercan. Eğer sakin kullanırsan 2000 devir civarında yükseltiyor vitesi. Yani 1400 ile 2000 devir arasında tutmaya çalışıyor. Biraz yüklenirsen 2800 devir civarında yükseltiyor. Kick down yaparsan 4000 devire kadar yükseltiyor.

Bir de sport modu var ama o farklı biraz. Vitesleri daha sert atıyor. Sanki debriyajdan ayağını birden çekiyormuşsun gibi. Bir de sakin de kullansan yüksek devirlerde vites atıyor.

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
çok iyi yapmışsın hocam, ben de filtre temizliği yaptırmaya çalıştım geçen ama sanırım yeterli ısıya ulaşmadığı için yapmıyor. Sürekli kısa mesafe kullandım, bir ara otobana çıkmak lazım :)
Aslında yüksek devir ile kullanınca egzoz sıcaklığı artıyor. Yüksek devirden kaynaklanan basınçtan ötürü de bir miktar temizlik yapıyor araç.

Ben bu şekilde kullanımı 2 haftada bir yapardım ortalama. Ancak bir süredir yapamıyordum şehir dışına çıkmadığım için. Hemen belli etti kendini.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bugün rutin direksiyon temizliği ve yarı parça suni deri koltuklarımı Autoglym Leather Cleaner ile temizleyip sonrasında Gyeon Leather Coat ile koruma altına aldım. Fotoğraflar kapalı garaj olduğu için tam net çıkmadı ama yinede bir kaç foto aldım. Deri kısımları düzenli olarak temizlediğim için Autoglym'den memnunum, Temizlik sonrası mat bir finish bırakıyor. Leather Coat ise her ne kadar hafif parlak yüzey bırakıyor olsada su iticilik ve dokunma hissiyatı anlamında memnunum. Gyeon hakkında şöyle yapsan daha verimli olur diyen varsa tavsiyelerini almak isterim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bugün rutin direksiyon temizliği ve yarı parça suni deri koltuklarımı Autoglym Leather Cleaner ile temizleyip sonrasında Gyeon Leather Coat ile koruma altına aldım. Fotoğraflar kapalı garaj olduğu için tam net çıkmadı ama yinede bir kaç foto aldım. Deri kısımları düzenli olarak temizlediğim için Autoglym'den memnunum, Temizlik sonrası mat bir finish bırakıyor. Leather Coat ise her ne kadar hafif parlak yüzey bırakıyor olsada su iticilik ve dokunma hissiyatı anlamında memnunum. Gyeon hakkında şöyle yapsan daha verimli olur diyen varsa tavsiyelerini almak isterim.

Ellerinize sağlık, kapalı garaj da daha fazla görüntüler istiyoruz.:)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Basınç saatinin cami çok karanlıktı bende 5litrelik su şişesinden yeni cam yaptım :)

2inci fotoğraf gündüz modu
3uncu fotoğraf gece modu

2 şekilde de kullanılabiliyor hep gündüz modunda kullanıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Bugün
gününde Jantlara dip gireyim dedim. Fırçaladıkça jant içinden akan o kirli köpükler terapi gibi geliyor insana :)

Ancak temizlik sonrası jant içerisindeki ziftler ortaya çıktı. Müsait zamanda jantları sökük Just The Tonic ile operasyon çekmem lazım.

arkadaşlar temiz ve sıfır lastik üzerine sürdüğüm Sarp 880 km uzun yol deneyiminin ardından aşağıdaki resimlerdeki gibidir. nasıl yollardan geçtiğini davlumbazlardaki çamur yığınından anlayabilirsiniz.

Sarp’ı yorumlayacak olursam uygulama sonrası ilk 10 gün civarı yağlı görüntüsü devam ediyor. Bu benim çok sevmediğim bir durum. Ben doğal ve mat’a meyilli bir parlaklık sevdiğim için ilk 10 gün beni sarmadı desem doğru olur. Ancak 9-10 gün sonunda o yağlı görüntüsü kurudu ve beğendiğim görüntüyü sundu. 880km yer yer çamurlu ve toprak yol güzergahına rağmen dayanımı çok hoşuma gitti. Bu dayanımda sıfır ve iyi temizlenmiş lastik yüzeyine uygulanmasının büyük rol oynadığını düşünüyorum. Uygulaması da ayrıca zor.