Bugün ağır sayılabilecek bir bakım yapıldı. Yapılanlar şunlar:
Triger seti değiştirildi.
Yağ ve filtreler değişti.
Antifriz değişmeyecekti fakat çırağa belirtmeme rağmen suyu leş gibi kaba aktardı. Mecburen antifrizde değiştirildi.
Klima, direksiyon ve alternatör kayışları değiştirildi.
Egsantrik keçesi değiştirildi.
Külbütör kapağı contası değiştirildi.
Alternatör vakum hortumu değiştirildi( yağ kaçağının en büyük sebebi bundan kaynaklıymış)
Klima kompresörü kasnağı değiştirildi.
Subap ayarı yapıldı
Şanzıman yağı değiştirildi.
Ön takımın kuru yağlaması yapıldı.
Plaka lambasının duyu onarıldı.
Muayene öncesi genel kontroller yapıldı.
Son olarak motor ve alt kısımlar balata spreyiyle yağdan arındırılıp basınçlı suyla yıkandı.
Alternatör ve direksiyon kayışları iyi görünmüyordu. Yanlış hatırlamıyorsam 60 bin kilometre önce değişmişlerdi. Bu araçların triger kayışı 60 bin kilometrede bir değişiyor. 100 bin kilometre yapmamıza rağmen kayış iyi görünüyordu. Sadece balans kayışında ufak ufak çatlamalar başlamıştı. Fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.
Aracı aldığımızdan bu yana külbütör kapağı hiç açılmamıştı. Usta keçeyi değşitirirken subap ayarı yapılması gerektiğini söyledi. Şanzıman yağını da hiç değiştirmemiştik. O da değiştirildi. Akan yağ temiz görünüyordu. Psikolojik mi bilmiyorum ama vitesler sanki daha sessiz ve yumuşak geçmeye başladı gibi geldi. Subap ayarı sonrası titreşim ve ses azaldı. Çekişte hissedilir bir fark göremedim. Şikayetim de yoktu zaten. Tüm bu yapılanlar 1600 lira tuttu. Ustalar saatlerce uğraştılar. Pazarlık yapmaya utandım

Fiyat çokta anormal gelmedi zaten. Tek hoşuma gitmeyen ise ıslık sesi oldu. Bu aracın ne zaman kayış ve kasnakları sökülüp takılsa belli devirlerde uğultu ve ıslık sesleri geliyor. Çok belirgin değiller ama o seslere odaklandığım için beni rahatsız ediyor bu durum. Yarın tekrardan baktıracağım.