Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün ağır sayılabilecek bir bakım yapıldı. Yapılanlar şunlar:
Triger seti değiştirildi.
Yağ ve filtreler değişti.
Antifriz değişmeyecekti fakat çırağa belirtmeme rağmen suyu leş gibi kaba aktardı. Mecburen antifrizde değiştirildi.
Klima, direksiyon ve alternatör kayışları değiştirildi.
Egsantrik keçesi değiştirildi.
Külbütör kapağı contası değiştirildi.
Alternatör vakum hortumu değiştirildi( yağ kaçağının en büyük sebebi bundan kaynaklıymış)
Klima kompresörü kasnağı değiştirildi.
Subap ayarı yapıldı
Şanzıman yağı değiştirildi.
Ön takımın kuru yağlaması yapıldı.
Plaka lambasının duyu onarıldı.
Muayene öncesi genel kontroller yapıldı.
Son olarak motor ve alt kısımlar balata spreyiyle yağdan arındırılıp basınçlı suyla yıkandı.

Alternatör ve direksiyon kayışları iyi görünmüyordu. Yanlış hatırlamıyorsam 60 bin kilometre önce değişmişlerdi. Bu araçların triger kayışı 60 bin kilometrede bir değişiyor. 100 bin kilometre yapmamıza rağmen kayış iyi görünüyordu. Sadece balans kayışında ufak ufak çatlamalar başlamıştı. Fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.

Aracı aldığımızdan bu yana külbütör kapağı hiç açılmamıştı. Usta keçeyi değşitirirken subap ayarı yapılması gerektiğini söyledi. Şanzıman yağını da hiç değiştirmemiştik. O da değiştirildi. Akan yağ temiz görünüyordu. Psikolojik mi bilmiyorum ama vitesler sanki daha sessiz ve yumuşak geçmeye başladı gibi geldi. Subap ayarı sonrası titreşim ve ses azaldı. Çekişte hissedilir bir fark göremedim. Şikayetim de yoktu zaten. Tüm bu yapılanlar 1600 lira tuttu. Ustalar saatlerce uğraştılar. Pazarlık yapmaya utandım :) Fiyat çokta anormal gelmedi zaten. Tek hoşuma gitmeyen ise ıslık sesi oldu. Bu aracın ne zaman kayış ve kasnakları sökülüp takılsa belli devirlerde uğultu ve ıslık sesleri geliyor. Çok belirgin değiller ama o seslere odaklandığım için beni rahatsız ediyor bu durum. Yarın tekrardan baktıracağım.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Antifriz değişmeyecekti fakat çırağa belirtmeme rağmen suyu leş gibi kaba aktardı. Mecburen antifrizde değiştirildi.
Alternatör vakum hortumu değiştirildi( yağ kaçağının en büyük sebebi bundan kaynaklıymış)
Subap ayarı yapıldı
Son olarak motor ve alt kısımlar balata spreyiyle yağdan arındırılıp basınçlı suyla yıkandı.

Alternatör ve direksiyon kayışları iyi görünmüyordu. Yanlış hatırlamıyorsam 60 bin kilometre önce değişmişlerdi. Bu araçların triger kayışı 60 bin kilometrede bir değişiyor. 100 bin kilometre yapmamıza rağmen kayış iyi görünüyordu. Sadece balans kayışında ufak ufak çatlamalar başlamıştı. Fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.

Aracı aldığımızdan bu yana külbütör kapağı hiç açılmamıştı. Usta keçeyi değşitirirken subap ayarı yapılması gerektiğini söyledi. Şanzıman yağını da hiç değiştirmemiştik. O da değiştirildi. Akan yağ temiz görünüyordu. Psikolojik mi bilmiyorum ama vitesler sanki daha sessiz ve yumuşak geçmeye başladı gibi geldi. Subap ayarı sonrası titreşim ve ses azaldı. Çekişte hissedilir bir fark göremedim. Şikayetim de yoktu zaten. Tüm bu yapılanlar 1600 lira tuttu. Ustalar saatlerce uğraştılar. Pazarlık yapmaya utandım :) Fiyat çokta anormal gelmedi zaten. Tek hoşuma gitmeyen ise ıslık sesi oldu. Bu aracın ne zaman kayış ve kasnakları sökülüp takılsa belli devirlerde uğultu ve ıslık sesleri geliyor. Çok belirgin değiller ama o seslere odaklandığım için beni rahatsız ediyor bu durum. Yarın tekrardan baktıracağım.

Ellerine sağlık bayadır aklında olan bir bakımdı bu sanırım. Öyle hatırlıyorum. Güzel günlerde tıpır tıpır binin inşallah

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Genel bir hızlı yıkama oldu lastikler hariç çünkü endurence hala çok güzel duruyordu.
Ceviz ön yıkama 2 litre veta ya 100 ml
Kwazara 50 ml Ev13
Çift kovada Purpe Velvet ve gtechniq eldiven
Kurulama Wizard Tiwested Pile
Koruma 1:1 sulandırılmış Sonax Bsd
Jantlara Multiwash tfr fırça ile temizlik
iç aksam temiz sadece tozu için Spritz
Kirli hali

Ekipmanlar.

Temizlerimiz.

:mad::mad::mad::mad::mad: Sabahına gene çamurlu yağmur yağdı. :yazik::yazik::yazik:
Eline sağlık abi, maşallah boya harika görünüyor.

Authentic ile maketleri korumaya aldık:)
Eline sağlık abi, bu Authentic'in uçuş için sertifikasyonu var miye soracaktim ama baktim Atlasjetmis, zaten kalmadi oyle ucak diye vazgectim

Bugün krom cam çıtalarının montajını yaptım :)
Önce 1:7 green star ve vp fırça ile fitilleri temizledim. Veta pompada su ile duruladım. Kurulayıp bütün fitilleri m600 ile sildim. Montaj öncesi parça denemelerini yapıp montaja geçmeden her fitili tekrar m600 ile sildim. Çifttaraflı bantlara gelmeyecek şekilde çıtaların başlarına nokta şeklinde, ortalarına da çizgi şeklinde dayson siyah silikon uyguladım. Gayet sağlam tutmalarına rağmen garanti olsun diye üzerlerine de bant attım.

Piyasada çok daha ucuza çıtalar da vardı bu kadar fiyat farkına değermi diye düşünüyordum ama direklere gelen yerdeki ince kıvrımları görünce fiyatını hakettiğini anladım. :)

Maşallah, yolda görsem OEM sanirim harika duruyor.

Subap ayarı yapıldı

Mis gibi olmuştur mekanik aksam simdi, hadi geçmiş olsun. Guzel gunlerde kazasiz belasiz uzun kilometreler yapsin insallah

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gayet oturaklı duruyor. Dediğin gibi boş beleş bir ürün değilmiş Hayırlı olsun:atess:
Teşekkürler abi :tesekkurr:
Ticari de seviyorum abi de, modifikasyon yapamayınca pek sevesim gelmiyor. Bide iş gereği koltukları söküp 300-400 kg yüklediğimiz oluyor. :)
Şimdilik ticariden devam o zaman, ileride gönlüne göre, oynayabileceğin bir aracınız olur inşallah :)
Maşallah, yolda görsem OEM sanirim harika duruyor.
Teşekkürler sağolasın :tesekkurr:

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün tekrar ustaya gittim. Sesin şarj dinamosundan kaynaklandığını ve sıkıntı yaratymacağını söyledi. Ayrıca incik boncuk detaylara çok takılıyorsun diyor. Ses ciddi bir problem değil ama motorun sesini bastırıyor resmen :) Kayış ve kasnaklar sökülmeden önce böyle bir problem yoktu. Yüksek miktarda para harcayıp böyle durumlar yaşamak üzdü beni açıkçası. Motorun saf sesini dinlemek varken her devirde farklı ritimlerde uğuldamalar geliyor. İlk fırsatta başka yere baktıracağım.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Bugün tekrar ustaya gittim. Sesin şarj dinamosundan kaynaklandığını ve sıkıntı yaratymacağını söyledi. Ayrıca incik boncuk detaylara çok takılıyorsun diyor. Ses ciddi bir problem değil ama motorun sesini bastırıyor resmen :) Kayış ve kasnaklar sökülmeden önce böyle bir problem yoktu. Yüksek miktarda para harcayıp böyle durumlar yaşamak üzdü beni açıkçası. Motorun saf sesini dinlemek varken her devirde farklı ritimlerde uğuldamalar geliyor. İlk fırsatta başka yere baktıracağım.
zaten işlerine gelmeyince incik boncuğa çok takılırız biz :D dese ye ben bu kadar yapabiliyorum.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
zaten işlerine gelmeyince incik boncuğa çok takılırız biz :D dese ye ben bu kadar yapabiliyorum.
Aslında kötü niyetli insanlar değiller. Dün ödemeyi yaparken aciliyeti yok, önce bir aracı kullan sonra da ödesen olur dedi. Bu sabah gittiğimde de dükkan doluydu. Her gittiğimde yardımcı olmaya çalışıyorlar ama ustalıkları pek iyi değil gibi. Youtube'da takip ettiğim ve işçiliğine güvendiğim usta yoğunum, gelme diyor. Her yere de kurcalatmak istemiyorum aracı. Şu ses kesildikten sonra uzunca bir süre sanayi yolu görmeyeceğimizi umuyorum. Yağını, suyunu, filtrelerini kendim değiştiriyorum zaten.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hangi ustaya güvenilecek bilmediğimizden bir şey oldumu direk kıl kapıyorum ya, zaten her devirde farklı ses gelmesi cidden çok güzel oluyor L300'de. :D

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hangi ustaya güvenilecek bilmediğimizden bir şey oldumu direk kıl kapıyorum ya, zaten her devirde farklı ses gelmesi cidden çok güzel oluyor L300'de. :D
Gaza basınca sadece motor sesi gelmeli bence. Çok şükür şanzıman ve diferansiyelden ses gelmiyor. Bizim araçtaki ses ya kayışın gergisinden ya da rulmandan geliyor. Çözüleceğini düşünüyorum. Sonrasında sanayinin önünden bile geçmek istemiyorum :)

@Emre Mert eline koluna sağlık, kesene bereket. Bence bunları bir rehber halinde toparla, yarın öbür gün birimiz L300 alırız sana danışarak hareket ederiz :)
Teşekkür ederim İbrahim abi. Haklısın, aslında bir başlık açıp araca tüm yapılanları o başlık altından paylaşmam lazım. Bu konuda kaybolup gidiyor. Bu araçların pek cazibesi kalmadı artık. Şehir içi kullanımı güzel ama uzun yol için çok uygun değil. L300/H100'lerin yerini Doblo,Transporter, Master gibi yakıt cimrileri aldı :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Gaza basınca sadece motor sesi gelmeli bence. Çok şükür şanzıman ve diferansiyelden ses gelmiyor. Bizim araçtaki ses ya kayışın gergisinden ya da rulmandan geliyor. Çözüleceğini düşünüyorum. Sonrasında sanayinin önünden bile geçmek istemiyorum :)

Teşekkür ederim İbrahim abi. Haklısın, aslında bir başlık açıp araca tüm yapılanları o başlık altından paylaşmam lazım. Bu konuda kaybolup gidiyor. Bu araçların pek cazibesi kalmadı artık. Şehir içi kullanımı güzel ama uzun yol için çok uygun değil. L300/H100'lerin yerini Doblo,Transporter, Master gibi yakıt cimrileri aldı :)
İbrahim abinin dediği gibi bir başlık güzel olurdu, aslında hala toparlanabilir.
Eeet dediğin gibi sanayiden geçme artık yeminle burdan ben stres oluyorum, o araç sanayiye girdikçe.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
@Emre Mert kayış sesi olabilir bende değiştirdiğimde sea yapıyordu düz ve kayışı kullanınca gitmişti, servisten orjinal kayış alıp değişince sorun olmadı.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert kayış sesi olabilir bende değiştirdiğimde sea yapıyordu düz ve kayışı kullanınca gitmişti, servisten orjinal kayış alıp değişince sorun olmadı.
Eski kayışlar da orijinal değildi. Şuana kadar böyle rahatsız edici ses duymadım. Dün takılanlarda aynıydı(Bando marka). Kayış olsa su dökünce sesi kesmesi gerekirdi. Belki de çok germiş olabilirler. Böylelikle şarj dinamosundaki yıpranma kendini daha belirgin etmiş olabilir. Orijinal kayış kesinlikle almam. İşin içine Mitsubishi logosu girince fiyat uçuyor :)

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Eski kayışlar da orijinal değildi. Şuana kadar böyle rahatsız edici ses duymadım. Dün takılanlarda aynıydı(Bando marka). Kayış olsa su dökünce sesi kesmesi gerekirdi. Belki de çok germiş olabilirler. Böylelikle şarj dinamosundaki yıpranma kendini daha belirgin etmiş olabilir. Orijinal kayış kesinlikle almam. İşin içine Mitsubishi logosu girince fiyat uçuyor :)
70-80 lira gibi birşeydi fiyatı ben aldığımda, fusso canter için ama ömrü diğerlerinden uzun. Düz v kayışı daha az ses yapıyor, tırtıklı olan xpz tipi kayışlar daha çok ses yapıyor nedense. Tercih senin tabi, ses su dökünce gitmez kayışın kendi çıkardığı bir ses oluyor bazen. .

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün kromları takınca bir de temiz göreyim aracı diye hızlı bir yıkama yaptım. :D
1 saat içinde vetada 200ml ceviz ile ön yıkama.Jantlara da cg signature ile temassız ön yıkama. Purple velvet ile kova yıkama. En son kovada kalanlarla da jant eldiveniyle hızlı bir jant detayı. gyeon silk dryer ve spark ile kurulama. Amway cam temizleyici ve mikrotex cam bezi ile cam silme. Lastiklere de sarp ile kan ter içinde finish :deli:
Cam bezi tek kelimeyle muhteşem, fiyatına göre çok çok iyi bir performansı var gerçekten. Mutlaka fazla fazla stok yapılması gereken bir bez yani :D
Güneş ve kalabalıktan ötürü hızlıca çekilmiş azıcık final fotoğrafları :D

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Subap ayarı yapıldı

Hayırlı olsun. Güzel bakım olmuş. Gerçekten iyi bakıyorsunuz bu araca.

Sesi dinledim. Bana fazla gergiden ya da ömrü biten bir rulman sesi gibi geldi. Bence sorun sizde değil bu sesten ötürü. Duyulmayacak ya da kuruntu edilecek bir ses değil çünkü. Çok bariz.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı olsun. Güzel bakım olmuş. Gerçekten iyi bakıyorsunuz bu araca.

Sesi dinledim. Bana fazla gergiden ya da ömrü biten bir rulman sesi gibi geldi. Bence sorun sizde değil bu sesten ötürü. Duyulmayacak ya da kuruntu edilecek bir ses değil çünkü. Çok bariz.
Teşekkür ederim abi. Elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum ama üzerine titizlendikçe daha kötü oluyor :)