Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Klpro orbital+ufs hybrid+3d one pasta kombinasyonu. İlk defa polisaj yaptım, sıfır çizik olmasada parlaklık olarak tatmin edici oldu :) İleride daha güzel bir pastayla sıfır çizik projesi yaparım İnşallah :D Sonradan boyanan parçalarda fazlasıyla portakal kabuğu görüntüsü var zımpara yapılması lazım sanırım :(

Sonuç gayet güzel gözüküyor. Ortamda göl mü var manzarada isterik:alkis:
Maşallah:nazar:

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
2günlük polisaj yaptım, aslında konu şeklinde yapıcaktım hem mekan benim olmadığı hem de kısıtlı zamandan dolayı affınıza sığınarak işlemi hızlı geçmek adına detaylandıramadım.

Polisaj işlemini rupes lhr15 ve menzerna pedlerdle yaptım.
Polish f6, finish m3, üstüne cg wihite light ve soft99 authentic.

Islak ıslak final pozlarını geçeyim.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Bugün pedermobil projesinde ihtiyacım olan bazı parçaları almak için sanayiye gitmiştim, dönüşte @ffsahin üstadım ile tanışma fırsatı yakaladım. Neler yapabiliriz diye pedermobili incelerden sağ olsun fatih abi bu böyle olmaz diyerek hadi bir su tutalım dedi Tabi detaycının su tutması bile 2 saat sürüyor, oldukca keyifli bir yıkama yapmış olduk. Ilerleyen günlerde birlikte birkaç işin daha üstesinden geleceğiz inşallah

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bugün pedermobil projesinde ihtiyacım olan bazı parçaları almak için sanayiye gitmiştim, dönüşte @ffsahin üstadım ile tanışma fırsatı yakaladım. Neler yapabiliriz diye pedermobili incelerden sağ olsun fatih abi bu böyle olmaz diyerek hadi bir su tutalım dedi Tabi detaycının su tutması bile 2 saat sürüyor, oldukca keyifli bir yıkama yapmış olduk. Ilerleyen günlerde birlikte birkaç işin daha üstesinden geleceğiz inşallah

Abi ellerinize sağlık, Forum da küçük buluşlamaları çok samimi buluyorum. :)

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Vay vaay, bende sanayi taraflarındaydım hatta kristal boya'ya uğradım denk gelebilirmişiz.
Elinize sağlık güzel bir yıkama günü olmuş. Haber edin yardıma gelirim plan proje neyse :) @ffsahin

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Vay vaay, bende sanayi taraflarındaydım hatta kristal boya'ya uğradım denk gelebilirmişiz.
Elinize sağlık güzel bir yıkama günü olmuş. Haber edin yardıma gelirim plan proje neyse :) @ffsahin
Abi ayarlasak olmazmış bu kadar. Ben de kristal boyadan geçtim Fatih abinin yanına. Kayseri ici network ağını kurmak şart oldu

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Abi ayarlasak olmazmış bu kadar. Ben de kristal boyadan geçtim Fatih abinin yanına. Kayseri ici network ağını kurmak şart oldu

Saat kaç gibiydi nolur 16:00 civarları fln deme :aglaa:

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri

Bu başlangıç sayılmaz , daha çok uygulama yaparız Kayseri ekibi olarak :).
Forumumuz sayesinde yine güzel bir insan tanıdım , çokta memnun oldum .

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Kısa süre kullanmak üzere bi 99 corolla otomatik almıştım, 180 binde, motor şanzuman canavar gibi maşallah e 20 yıllık kir olunca, yeni hali yıkama makinası edinince sancı tuttu. @SemihT kadar cengaver olamadık ama koltuk söküp taban döşemesi ve koltuklara daldım. Makina içine flowey l2 koydum, köpürmeme özelliği ile çok iyi oldu. Kirli yoğun yerlere koch chemie mzr ile matkapla ekstra giriştim. Hatta matkap ile hunharca kapılara bile giriştim.
Son fotoğraf temiz bir koltuk, arabayı topladım ama geç olunca fotoğraf yok, bir ara tekrar eklerim.

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Dün akşam hızlıdan, havalandırma kanallarının temizliğini yaptım.
Önce karcher sc3 ile kanallara buhar tutup, kirleri yumuşatmaya çalıştım

Buhardan sonra motip klima temizleyici köpük ile müdahale

Kanal çıkışına gelene kadar köpüğü sıkıp, 15-20 dk akmasını bekledim

Dikkat edilecek nokta, köpük akmaya başladığında Golf 7 için söylüyorum, torpidonun sağ köşesinden, torpido aydınlatma lambasının oradan ve sol köşede far düğmesinin altındaki kapaklı gözün olduğu yerden damlatıyor. O bölgelere de, damlama kesilinceye kadar mf bez koyup bekledim. İşlem tamam.
Araca bindiğinizde ilk gün temizlik + inceden kimyasal (itici gaz) kokusunu alıyorsunuz. Bir süre havalandırmakta yarar var.
Klima temizleyici köpüğün, klima bombalarından daha fazla işe yaradığını düşünüyorum. Daha önce sonaxın klima bombasını da denemiştim, ilk zamanlar keskin bir kokusu oluyor ama neyi temizlediğini tam anlayamıyorsunuz. Belki rutin temizliklerde 3-4 ayda bir kullanılabilir.
Zaten havalandırmadan gelen kötü koku varsa ilk yapılması gereken polen filtresini değiştirmek, koku devam ediyorsa diğer seçeneklere bakmak lazım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Kısa süre kullanmak üzere bi 99 corolla otomatik almıştım, 180 binde, motor şanzuman canavar gibi maşallah e 20 yıllık kir olunca, yeni hali yıkama makinası edinince sancı tuttu. @SemihT kadar cengaver olamadık ama koltuk söküp taban döşemesi ve koltuklara daldım. Makina içine flowey l2 koydum, köpürmeme özelliği ile çok iyi oldu. Kirli yoğun yerlere koch chemie mzr ile matkapla ekstra giriştim. Hatta matkap ile hunharca kapılara bile giriştim.
Son fotoğraf temiz bir koltuk, arabayı topladım ama geç olunca fotoğraf yok, bir ara tekrar eklerim.
Hocam elinize kolunuza sağlık, güzel temizlik olmuş Stanley Şarjlıyı ne kadardır kullanıyorsunuz ? Memnuniyetiniz yada memnuniyetsiz olduğunuz bir durum varsa paylaşabilir misiniz ? Bende sizin aletten farklı olarak darbesiz, kömürsüz ve lithium pilli modelini yeni aldım ve henüz kullanma şansım olmadı.

Dün akşam hızlıdan, havalandırma kanallarının temizliğini yaptım.
Önce karcher sc3 ile kanallara buhar tutup, kirleri yumuşatmaya çalıştım

Buhardan sonra motip klima temizleyici köpük ile müdahale

Kanal çıkışına gelene kadar köpüğü sıkıp, 15-20 dk akmasını bekledim

Dikkat edilecek nokta, köpük akmaya başladığında Golf 7 için söylüyorum, torpidonun sağ köşesinden, torpido aydınlatma lambasının oradan ve sol köşede far düğmesinin altındaki kapaklı gözün olduğu yerden damlatıyor. O bölgelere de, damlama kesilinceye kadar mf bez koyup bekledim. İşlem tamam.
Araca bindiğinizde ilk gün temizlik + inceden kimyasal (itici gaz) kokusunu alıyorsunuz. Bir süre havalandırmakta yarar var.
Klima temizleyici köpüğün, klima bombalarından daha fazla işe yaradığını düşünüyorum. Daha önce sonaxın klima bombasını da denemiştim, ilk zamanlar keskin bir kokusu oluyor ama neyi temizlediğini tam anlayamıyorsunuz. Belki rutin temizliklerde 3-4 ayda bir kullanılabilir.
Zaten havalandırmadan gelen kötü koku varsa ilk yapılması gereken polen filtresini değiştirmek, koku devam ediyorsa diğer seçeneklere bakmak lazım.

Cem eline koluna sağlık bensiz böyle işlere girme bak herkes ekürili iş yapıyor :D bu tarz bir şeyi bende düşünüyordum, yine bir uygulama birlikteliği yapar mıyız ? :mutlu:

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam elinize kolunuza sağlık, güzel temizlik olmuş Stanley Şarjlıyı ne kadardır kullanıyorsunuz ? Memnuniyetiniz yada memnuniyetsiz olduğunuz bir durum varsa paylaşabilir misiniz ? Bende sizin aletten farklı olarak darbesiz, kömürsüz ve lithium pilli modelini yeni aldım ve henüz kullanma şansım olmadı.

Cem eline koluna sağlık bensiz böyle işlere girme bak herkes ekürili iş yapıyor :D bu tarz bir şeyi bende düşünüyordum, yine bir uygulama birlikteliği yapar mıyız ? :mutlu:
Teşekkür ederim İbrahim, yapabiliriz tabi ki neden olmasın. Zaten basit bir işlem, maksat muhabbet olsun

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta

8-10 aydır kullanıyorum, genel olarak çok memnunum, 2 pilli geliyor, zaten kolay kolay bitmiyor pili. Çalışırken biten pili hemen şarja koyuyorum. Hem dolu olarak bir daha ki sefere hazır oluyor, hem de biri tam biri de kısmı dolu olarak Beklediği için pil ömrüne iyi oluyor.
Darbeli olduğu için zorlandığı bir durum olmadı, kiriş bile deldim. 12 mm kalınlıkta döküm demiri deldim. Hani işimi görmediği bir konu olmadı. Çoğu markalı-markasız matkapta olduğu gibi biraz yalpa var. Ama delinen yer 10 cmyi geçmez bizim gibi ev kullanıcılarına, çok sorun etmedim. Bir de şarj hızlı doluyor, pil göstergesi, kılavuz led var, memnunum yani.
Markalı matkap uçları bile fason çin işi, deforme olduğunda matkap zorlanmasın diye yenilemek lazım veya kaliteli bir takım almak lazım.