Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #5,721
Daha önce @MoonDance dostumdan satın aldığım Auto Brite Foam lance ile yeni aldığım Bosch kablosuz hava üfleme cihazını amatör olarak test ettim ve sizlerle paylaşmak istedim.

Foamın içinde 50 ml EV13 950 ml su var. Köpük ayarı ise en yoğundaydı. Kullandığım makine Karcher K5.

Cihazın görseli şu şekilde

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bu videoda şişede ceviz yazan birşey kullanılıyor,nedir tam olarak?

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Bugün günlerden iç aksam koruma günüydü. Başrolde gtechniq c6 var, bilerek köşeden bir kısmı yapmadan bıraktım, toz, yansıma gözleyerek birkaç hafta sonra rutin yıkama sonrası yaparım. Sağdaki küçük alan uygulanmayan kısım.
Fotoğraflar sırası ile malzemeler, uygulama öncesi, sonrası ve kıyası.
matte güzeldir.4-5 yıl önce alıp 2 kat olarak ıygulamıştım hoşuma gitmişti.bendeki ürün bozulmuşmudur acaba,5 yılı geçmiştir sanırım alalı

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Öğlen 13 de başlayıp akşam üstü 17.30 da biten yorucu koltuk döşeme ve iç plastik aksam işlemlerim.ilk defa bu denli uğraştım ve ilk defa konsantre ürün kullandım,karışımları usulüne uygun yaptım.valet pro cc ve valet pro apc ile giriştim.apc yi detay fırçası ile kapı kolları ,ön konsolda uyguladım.
döşeme temizliğini ise orta sertlikte fırca artı mf bez ile hallettim.bir tur valet pro fısfıs yapıp fırçalayıp halı yıkama ile sadece çektirdim ardından sadece su fıslatıp yine aynı şelde makine ile güzelce çektirdim.Çamur gibi su çıktı kovaya ama resim alamadım şarjım bitti o arada.
Öncesi ve sonraları mevcut resimlerde.Önceleri zaten net anlaşılıyor çünkü bariz kirli.Saygılar.

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Rutin temizlik sonrası daha önce detaylı temizlediğim koltukların deri bakımını yaptım. Auto finesse hide in kullanımı kolaydı, kolayca emdi deri. Bulaşan yerlere leke bırakmadı. Dokusu güzeldi. Yaptıktan sonra kırt kırt deri sesleri baya arttı.

Arkasından ön ve arka plastikteki boyasız plastiklere koch chemie Plast star uyguladım. Öncesi ve sonrası fotoğrafını ekliyorum. İç mekan fotoğrafları deri bakımından sonra.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Rutin temizlik sonrası daha önce detaylı temizlediğim koltukların deri bakımını yaptım. Auto finesse hide in kullanımı kolaydı, kolayca emdi deri. Bulaşan yerlere leke bırakmadı. Dokusu güzeldi. Yaptıktan sonra kırt kırt deri sesleri baya arttı.

Arkasından ön ve arka plastikteki boyasız plastiklere koch chemie Plast star uyguladım. Öncesi ve sonrası fotoğrafını ekliyorum. İç mekan fotoğrafları deri bakımından sonra.
Ben koltuklarda kaldım, bayıldım koltuklarına. Eline sağlık.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bugün araca değil ama garaja su basmıştı onunla uğraşırken bulduğum yarım sprey boya ile ufak bir dokunuş yapmaya çalıştım daha ilerde daha iyi bir çalışma yapmayı hedefliyorum maskelemeyle falan.

Garaj gözüme çok tatlı göründü, her tarafı ilk badana yapıcan sonra boya üfff. :D Sonra 2 3 grafiti, gelde o garajdan eve git. :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Garaj gözüme çok tatlı göründü, her tarafı ilk badana yapıcan sonra boya üfff. :D Sonra 2 3 grafiti, gelde o garajdan eve git. :)
Evet kardeşim iyice boya badana işleri ister hale geldi, bende önce zemine girmek istiyorum bakalım hayırlısı. İleri de yavaş yavaş koltuk, televizyon ve PS4 falan şöyle bir keyif köşesi düşüncem var :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Evet kardeşim iyice boya badana işleri ister hale geldi, bende önce zemine girmek istiyorum bakalım hayırlısı. İleri de yavaş yavaş koltuk, televizyon ve PS4 falan şöyle bir keyif köşesi düşüncem var :)
Valla yanında olsam sana yardım ederdim abi. :) Her pazar bir köşeyi yapardık. :D

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar, forum ortamını ne kadar özlesem de memlekette internet ve zamanım pek olmadığı için, foruma vakit ayıramıyorum.

Sağolsun @esstel hocam birlikte yıkama teklif etti ama aramızda 80kmye yakın yol var ve vaktimde olmadığı için kendim uzun yoldaki sinek böcek pislikleri gitsin diye yanımdaki malzemeler ile foruma fazla yakışmayan bir yıkama yaptım. :of:
Fotoğrafların mb boyutunu telefondan küçültmeyi yapamadım o yüzden az ama mb bir tık fazla bir paylaşım olacak :)
1100 kmlik kirlerimiz:
Araba durduğu yerde sıcaktan, siyaha boyamaya çalışıp taktığım orjinal fiat amblemi üzerindeki dodge ile birlikte düştü.:oops:

Kwazar el spreyinin içine 100 mlye yakın ceviz katıp önce alt etekleri döndüm. Kwazarı tekrar 100ml cevizle üzerine su doldurup diğer panelleri dönebildiğim kadarıyla döndüm. Bi 10dkya yakın süren el pompalamasının ardından normal hortumla bolca su ile ön yıkama yapmaya çalıştım.

"Ön yıkama" nın ardından tosbağanın tar removerı ile uzun yol pisliklerine müdahale ettim.

Katlanır kovam ve purple velvet ile 3 eldiven yıkamasını yaptım.

Spark havlu ile kaput ve tavanı kurulayıp wax durumuna bakmak için tekrar hortumla su tuttum. Video çekmiştim ama internet eksikliği ve videonun boyutundan dolayı yüklemesini yapamadım. Videodan ekran görüntüsü aldım :D
Maalesef düz panellerde tek kat olan Jayswax ceramic bubblegumu kaybetmişiz gibi duruyor yan panellerdeki 2 kat ise kendini hala gösteriyor.

Spark, küçük gyeon ve çift taraflı bimden aldığım havlu ile kurulama yapıp camlarıda mikrotex cam bezi ve amway cam temizleyici ile silip final yaptım.

Pek güzel bir yıkama olmasada arabanın üzerindeki toz katmanı gidince ufakta olsa bir rahatlama geldi :D
Köyde gün erken başlayıp erken bittiği için paylaşımı 2 günde ancak yapabildim :D
Yaptığım yanlışlar ve eksiklikler için affınıza sığınırım :)
Okuyan gören herkese teşekkürler keyifli forumlar.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Kzmsefa Kazım abi ellerine sağlık, foruma yakışmasa da sınırlı detay malzemeleri ile en güvenli yıkama olmuş. :)

@esstel Yüreğinize sağlık, foruma yakışan hareketler. :tesekkurr:

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emeğinize sağlık... Detay adına istediğiniz bı şey olursa çekinmeden arayabilirsiniz.. yardımcı olabilirim..
Çok teşekkür ederim hocam sağolun düşünmeniz bile yeter :)
@Kzmsefa Kazım abi ellerine sağlık, foruma yakışmasa da sınırlı detay malzemeleri ile en güvenli yıkama olmuş. :)

@esstel Yüreğinize sağlık, foruma yakışan hareketler. :tesekkurr:
Teşekkürler dostum, bu sınırlı malzemeleride arabada kaçak yolcu gibi stepnenin orada getirdin:komik:

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
1 gün içinde yapılan 600 km sonunda yorgunluğa rağmen aracı pis bırakmak istemedim. Sadece finalleri paylaşabiliyorum yorgunluk ile fotoğraf çekemedim.

Jantlar için 1:4 oranında R1 köpük formunda çok iyi iş çıkardı. Davlumbazlar ve jantın içleri için temizlediğim kovaya b33 ile destekledim. Ön yıkama flowey ev:13 çift kova için vp consantred kullandım. En son kurulama için twisted dublex kapi içleri içinde magic kurulama havlusu ile rutinimi bitirdim. Finalide lastikler için sarp ile yaptım.

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
1 gün içinde yapılan 600 km sonunda yorgunluğa rağmen aracı pis bırakmak istemedim. Sadece finalleri paylaşabiliyorum yorgunluk ile fotoğraf çekemedim.

Jantlar için 1:4 oranında R1 köpük formunda çok iyi iş çıkardı. Davlumbazlar ve jantın içleri için temizlediğim kovaya b33 ile destekledim. Ön yıkama flowey ev:13 çift kova için vp consantred kullandım. En son kurulama için twisted dublex kapi içleri içinde magic kurulama havlusu ile rutinimi bitirdim. Finalide lastikler için sarp ile yaptım.

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eline sağlık kardeşim, son resme bayıldım.