Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #561
onurçiko' Alıntı:
SubaruOutback' Alıntı:
Lastikleri parlattım, jantları temizledim. O sırada video çekmeye niyetlendiğimden meraklı biri ile 15dk muhabbet ettim ki bu meraklı kişi bir yaşlı diyebileceğim bir kadındı. Lastiğe doğru konumlandırdığım kamerayı görüp satacakmısın dedi. Ayıp olmasın diye makara yapmak istemedim o nedenle de ciddi ciddi anlattım. Bir ara yanımdan hiç gitmeyceğini düşündüm ama neyseki gitti de bende rahat rahat video çekebildim.
Nereye gitsem illa biri işi gücü bırakıp yanıma geliyor. Bu bazen kedi, köpek, horoz, tavuk, ördek, karga ...vs bile olabiliyor :D :D
Bir sefer lastik parlatıcı videosu çekecektim, baktım yavru kedi mırıl mırıl lastiğe sürünüyor pistt mistt diyorum geliyor bana sürünüyor, çekim hataları diye birşey de yapsam mı acaba :D :D
3 hafta önce otomobili yıkarken bir baktım horozlar başımda dikilmiş utanmasalar ne sürüyorsun diye soracaklardı. :D :D :D

Sırf otomobil yıkama ile bitse neyse diyeceğim. Çocuğu anaokuluna bırakıyorum bir bakıyorum etrafım çocuk olmuş herbiri bakıp gülüyor. Hele birgün bir tanesi tuttu kolumdan dedim ne oldu, dans edecekmişiz :D :D

Bugünde öğlen yemek yerken diğer masadan çocuklar yemek yemeyi bıraktı bana bakıyor, gülüyor, şaklabanık yapıyor.  Bilmediğim birşey var ama çözemedim gitti :D :D

Petshopda akvaryumdaki balıklar beni takip eder. Komşunun köpeği bana tanıdık gibi bakar. Nedir olay, acaba önceki hayatımda petshopda kedimiydim :D :D
Alem adamsın Hakan vesselam, çok güldüm.Çekim hataları yada kamera arkasını merakla bekliyorum.Kedi, köpek tamamda balık nedir ya :D
Ne bileyim ya, petshop'a giriyoruz, akvaryumdaki balıklar beni takip ediyor. Önceki hayatımda mutantmıydım neydim anlamadım gitti.  :D :D :D

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Detay işi değil ama çocuk koltuğunu taktım. Altına da aliekspresten aldığım zamazingoyu koydum. Kırmızı dikişleri falan var. Ben beğendim.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Yangsagan' Alıntı:
Detay işi değil ama çocuk koltuğunu taktım. Altına da aliekspresten aldığım zamazingoyu koydum. Kırmızı dikişleri falan var. Ben beğendim.

Makam koltuğu Hayırlı olsun

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dragstar' Alıntı:
Yangsagan' Alıntı:

Makam koltuğu Hayırlı olsun

Teşekkürler. Sağolun.

ultimasalida

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yangsagan' Alıntı:
Bugünde uzun bi aradan sonra içini temizledim. Tüm plastik aksamları önce apc sonra spritz ile sildim. Bir kaç detay yeri de temizledim.
Ayrıca kapı eşiklerini yapıştırdım.

Kapı eşiği yamuk yapışmış ..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ultimasalida' Alıntı:
Yangsagan' Alıntı:
Bugünde uzun bi aradan sonra içini temizledim. Tüm plastik aksamları önce apc sonra spritz ile sildim. Bir kaç detay yeri de temizledim.
Ayrıca kapı eşiklerini yapıştırdım.

Kapı eşiği yamuk yapışmış ..

Kanka durup durup çıkma her yerden. Söyleme öyle şeyler. Yamuk değildir senin gözün kaymıştır. Yamuk olsa duramazsın

alper_c

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Diskleri boyadım, vernikledim seramik attım ve kürleştirdim.

Fren diskleri kesinlikle boyanmamalı, fren balatalarinin aracı durdurabilmesi için disklerin belirli bir pürüzlülükte olması gerekiyor, boya ve vernik isleminden sonra pürüzsüz yüzey oluşuyor, birde diskler aşırı ısınır, boya vernik kisa surede yanacaktir... Can güvenliginiz için aman dikkat... Bu haliyle arabaya takmayın..

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
alper_c' Alıntı:
Ozgur_gs_91' Alıntı:

Fren diskleri kesinlikle boyanmamalı, fren balatalarinin aracı durdurabilmesi için disklerin belirli bir pürüzlülükte olması gerekiyor, boya ve vernik isleminden sonra pürüzsüz yüzey oluşuyor, birde diskler aşırı ısınır, boya vernik kisa surede yanacaktir... Can güvenliginiz için aman dikkat... Bu haliyle arabaya takmayın..
Dışarıda kalan yani balatanın sürtünme yüzeyi dışındaki yerleri boyadım. Diğer kısmı boyasamda zaten ilk frenlemede atıcaktır. Çok kalmaz zaten orda. Komple gri kaplamalı olarak geldi disk ama ben orta kısmını tekrar boyadım.

alper_c

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ozgur_gs_91' Alıntı:
alper_c' Alıntı:
Dışarıda kalan yani balatanın sürtünme yüzeyi dışındaki yerleri boyadım. Diğer kısmı boyasamda zaten ilk frenlemede atıcaktır. Çok kalmaz zaten orda. Komple gri kaplamalı olarak geldi disk ama ben orta kısmını tekrar boyadım.
Tamam o zaman:) resimde sanki tamamen boyanmış gibi gördüm, güvenliginiz için uyarmak istedim :)

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ozgur_gs_91' Alıntı:

Bende komple boyadın sandım başkan.
Disklerin kafalarının olduğu kısma seramik yapmak bu işin zirvesidir.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
alper_c' Alıntı:
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Tamam o zaman:) resimde sanki tamamen boyanmış gibi gördüm, güvenliginiz için uyarmak istedim :)
Teşekkürler uyarın için. Değişimi kendim yapıcam, yapmadan önce zaten silicem komple aşınıcak yüzeyi.

@Yangsagan
Eee artık olsun o kadar :), daha davlumbaza seramik var onu yapıcam.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yaklaşık iki haftadır eğitim, işler derken forumdan uzak kaldım.

Maşallah süper uygulamalar var.

Bu arada @Emre Mert seni görmek güzel ;)

smtcglr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
işte biraz vaktim arttı hazır iş yerine araba ile gelmişken, sticker ı yapıştırayım dedim hemde temizlemesi zor yerleri fırça ile temizledim duruladım.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Hazır fırçalarımız gelmişken biraz aralara gireyim dedim

Pek olmadı galiba

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Rutin yıkamamızı yaptık ama telefon geldiği için final fotoğrafı alamadım 
Bir tek bu var 

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Bugün arabaya ceviz ile ön yıkama yaptım. Meret resmen çamuru akıtıyor. Cevizi 1/2 oranında doldurdum akülü ilaçlama pompasına her yer mis oldu.

Ardından sırf Sam’s Foam Lance’ı test etmek amacıyla yeni aldığım mezura 200 ml Ansf ve 800 ml su katıp verdim köpüğü.

Daha sonra Adam’s Car Shampoo ile çift kova yıkamaya geçtim.

Ardından Koch Chemie Protector Wax attım foam lance ile. 50/950 karışım yaptım. Foam lance ile süt kıvamında akıyor arabanın üstünden ve ardından kayboluyor. Çok hoşuma gitti. Bakalım dayanımı nasıl olacak.

Arabayı Koreli bezim ile arabayı kuruladım. Bu bez bir harika. Çektiriyorsun damla su bırakmıyor.

Kapı fitillerini, havalandırma peteklerini, pedalları ve kenarı köşeyi buharlı makine ile temizledim.

Tam işler bitti derken aklıma uzun zaman önce aldığım Gtechniq C2V3 geldi. Bir türlü uygulamamıştım. Malum ürün vaat edilenden çok daha kısa ömürlü deniliyor. Kaputu hemen M700 tiner ile temizleyip C2V3 uyguladım.

Jantlara Meguiars Brake Dust Barrier, lastiklere 3D Magic Dressing uyguladım.

Yorgunluktan final fotoğrafı çekmeyi unutmuşum :)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Murat' Alıntı:
Bugün arabaya ceviz ile ön yıkama yaptım. Meret resmen çamuru akıtıyor. Cevizi 1/2 oranında doldurdum akülü ilaçlama pompasına her yer mis oldu.

Ardından sırf Sam’s Foam Lance’ı test etmek amacıyla yeni aldığım mezura 200 ml Ansf ve 800 ml su katıp verdim köpüğü.

Daha sonra Adam’s Car Shampoo ile çift kova yıkamaya geçtim.

Ardından Koch Chemie Protector Wax attım foam lance ile. 50/950 karışım yaptım. Foam lance ile süt kıvamında akıyor arabanın üstünden ve ardından kayboluyor. Çok hoşuma gitti. Bakalım dayanımı nasıl olacak.

Arabayı Koreli bezim ile arabayı kuruladım. Bu bez bir harika. Çektiriyorsun damla su bırakmıyor.

Kapı fitillerini, havalandırma peteklerini, pedalları ve kenarı köşeyi buharlı makine ile temizledim.

Tam işler bitti derken aklıma uzun zaman önce aldığım Gtechniq C2V3 geldi. Bir türlü uygulamamıştım. Malum ürün vaat edilenden çok daha kısa ömürlü deniliyor. Kaputu hemen M700 tiner ile temizleyip C2V3 uyguladım.

Jantlara Meguiars Brake Dust Barrier, lastiklere 3D Magic Dressing uyguladım.

Yorgunluktan final fotoğrafı çekmeyi unutmuşum :)

Eline sağlık Murat güzel bir temizlik olmuş. C2v3 izlenimlerini bir dahaki yıkamada paylaşırsan sevinirim hep merak ediyorum. Kimileri yerden yere vuruyor kimileri yere göğe sığdıramıyor. ;)

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık murat burada yagmur var bu pazarı boş geçtik.