Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #5,801
Merhaba millet,

Ufak bir gezinti sonrasi araba toz duman olmustu. Sabah markete diye cikmisken yanima ufak bir iki malzeme alip hizli bir yikama yaptim benzinlikte. Maksat kirin kabasini atmakti.

Kirli halimiz yok. Devaminda otoparkta tek kova coklu eldiven yikamasi. On yikama urunu ve sampuani kova oncesinde sıktım arabaya.

Hangi panelde ne var artik unuttum ama korumalar zayifladi. Tw ceramic uyguladim hizlica. Wax gelsin de uygulayam :) @MoonDance

Neyse bu kadar uzatmaya gerek yok.

Davlumbaz ve lastiklere 1:1 perl.

Davlumbaz temizligi yapmadim. Daha dogrusu temasli bir detay yapmadim. 1:1 ceviz sikmistim benzinlikte. Cok guzel ve yeterli temizlik sagliyor. Uzerine sprey seklinde siktom perlu. Manzara sasirtti beni.

Manzaea demisken

Selamlar :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Wax gelince şöförü yolla da beni alsın abi :hava:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba millet,

Ufak bir gezinti sonrasi araba toz duman olmustu. Sabah markete diye cikmisken yanima ufak bir iki malzeme alip hizli bir yikama yaptim benzinlikte. Maksat kirin kabasini atmakti.

Kirli halimiz yok. Devaminda otoparkta tek kova coklu eldiven yikamasi. On yikama urunu ve sampuani kova oncesinde sıktım arabaya.

Hangi panelde ne var artik unuttum ama korumalar zayifladi. Tw ceramic uyguladim hizlica. Wax gelsin de uygulayam :) @MoonDance

Davlumbaz temizligi yapmadim. Daha dogrusu temasli bir detay yapmadim. 1:1 ceviz sikmistim benzinlikte. Cok guzel ve yeterli temizlik sagliyor. Uzerine sprey seklinde siktom perlu. Manzara sasirtti beni.

Manzaea demisken

Maşallah araç yakıyor. Ellerine sağlık :nazar:

Caner

Amatör Detaycı
Üye
Kuzenimin yeni aldığı aracın boyasını parlatmaya çalıştık biraz. Araç 88 model w124 300td 4matic. Önceki sahibi aracı kendisi sprey boya ile boyamış gibiydi. Fitiller, plastik çıtalar vs. hep boya olmuştu. Boya akmalarından bahsetmiyorum bile. Fotoğraflardan az çok belli oluyor boya işçiliği. Polisaj işleminde klpro ve 3d one kullandık. Pastanın kapatıcılığı çok güzel neredeyse 0 çizik bir sonuç bırakıyor ancak ipa ile silince çiziklerin bir kısmı geri geliyor :D Boya ve çizik durumu çok kötü olduğu için ve yanımda boya ölçerim olmadığı için orta aşındırma ve parlatmaya yönelik bir polisaj uyguladık. Wax olarak makine ile soft99 fusso coat uyguladım.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Kuzenimin yeni aldığı aracın boyasını parlatmaya çalıştık biraz. Araç 88 model w124 300td 4matic. Önceki sahibi aracı kendisi sprey boya ile boyamış gibiydi. Fitiller, plastik çıtalar vs. hep boya olmuştu. Boya akmalarından bahsetmiyorum bile. Fotoğraflardan az çok belli oluyor boya işçiliği. Polisaj işleminde klpro ve 3d one kullandık. Pastanın kapatıcılığı çok güzel neredeyse 0 çizik bir sonuç bırakıyor ancak ipa ile silince çiziklerin bir kısmı geri geliyor :D Boya ve çizik durumu çok kötü olduğu için ve yanımda boya ölçerim olmadığı için orta aşındırma ve parlatmaya yönelik bir polisaj uyguladık. Wax olarak makine ile soft99 fusso coat uyguladım.

Keşke konu olarak gelseymiş :) maşallah

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

3D one çizikleri doldurmuş anlaşılan. :D Bir daha ki sefere konu istiyoruz. :kurall:

Caner

Amatör Detaycı
Üye
3D one çizikleri doldurmuş anlaşılan. :D Bir daha ki sefere konu istiyoruz. :kurall:
Hem de fazlasıyla dolduruyor hocam :D Neredeyse elle uygulama yapıldığında bile baya güzel bir sonuç çıkıyor özellikle kapı içlerinde bu şekilde kullanıyorum. Aşağıya babamın aracının kapı kolundan bir görsel bırakıyorum. Bir sonraki kurbanım arkadaşımın aracı siyah fiat punto. İnşallah onun konusunu açarım.

Son düzenleme:

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba millet,

Manzaea demisken

Ellerine sağlık abi. Polisaj işe yaramış kesinlikle. Ya mübarek gel de bana göster şu kaplumbağa nasıl uygulanıyor. :rulet:

Müthiş bir fark olmuş. Karşısına geç izle :foto:elinize emeğinize sağlık.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
@Caner ellerine sağlık başkan. Doldursa da, şişirse de arkadaş arabasını bir daha sevmiştir, bir daha tutulmuştur. Sonuç çok güzel olmuş. Yine yaparsın yaz bitmeden zaten çok dert değil bence. Bu baya ped kirletmiştir çok çamur bir boya gibi duruyor. Nasıldı?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Toyota bugün yeni sahibine teslim edildi. L300 1 hafta bizimle değildi. Kahrımızı Master çekti. Ufak bir temizlik yaptım bugün.
İç temizlik: Valet Pro APC
Ön yıkama: Flowey B33
Tek kova ve fırçayla yıkama: Benzinlik Köpüğü
Trimler: 3D Ultra Protectant
Lastikler: Flowey R4

Hayırdır Emre? Toyota satıldı mı?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merakla beklediğim iki ürün sabah elime ulaşır ulaşmaz birini denemek için yıkama yaptım. Temiz sayılacak arabada denedim bh foamı.

Kirliliği bu şekilde

Üzerinde yazana göre %1 (1:100) hafif kirli %5 (1:20) kirlilerde kullanılır gibi bir ifade vardı. Bende sağlam parti köpüğnü yine yaparız önce hemen bi 1:20 deneyelim dedim

İki dk sonraki hali. E haliyle mal çalışıyor terledi biraz:sarki:

BiltHammer Foam First Test

Tahmin ettiğim gibi bu oranlarda çoğu marka zaten çuvallıyor. Ama oranı biraz daha artırırsak zaten baya etli kalın bir tabaka elde ederiz.

Bu sulandırmaya rağmen kir sökümünü çok beğendim üstelik korumamıza bu phsine rağmen ellememesi çok iyi. Genellikle daha nötr ürünler kullandığımda bazı lekeleri tesmassız sökemiyorlar.

Kokusuda gayet hafif. Bana ev13ün ve polarblastın karışımı gibi geldi kokusu.
Tabi birde sulanmış halde bakmak lazım phsine
Şimdi final

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merakla beklediğim iki ürün sabah elime ulaşır ulaşmaz birini denemek için yıkama yaptım. Temiz sayılacak arabada denedim bh foamı.

Kirliliği bu şekilde

Üzerinde yazana göre %1 (1:100) hafif kirli %5 (1:20) kirlilerde kullanılır gibi bir ifade vardı. Bende sağlam parti köpüğnü yine yaparız önce hemen bi 1:20 deneyelim dedim

İki dk sonraki hali. E haliyle mal çalışıyor terledi biraz:sarki:

BiltHammer Foam First Test

Tahmin ettiğim gibi bu oranlarda çoğu marka zaten çuvallıyor. Ama oranı biraz daha artırırsak zaten baya etli kalın bir tabaka elde ederiz.

Bu sulandırmaya rağmen kir sökümünü çok beğendim üstelik korumamıza bu phsine rağmen ellememesi çok iyi. Genellikle daha nötr ürünler kullandığımda bazı lekeleri tesmassız sökemiyorlar.

Kokusuda gayet hafif. Bana ev13ün ve polarblastın karışımı gibi geldi kokusu.
Tabi birde sulanmış halde bakmak lazım phsine
Şimdi final

Eline sağlık hacım.

Okuduğum kadarıyla köpük performansı bekleme üründen. Kendileri de köpük olayına 6/10 not vermişler. Köpüğü bol olmayan ama buna rağmen iyi çalışan bir ürün gibi geldi bana okuduklarımdan. Değişik bir teknolojisi varmış

Dediğin gibi pH 13 ama yine de güvenliymiş, bu da bir ürünün her zaman pH nötr olması gerekmediğinin ispatı niteliğinde :)

Ayrıca o kirleri temassız çıkardıysa temizliği de çok iyi gibi fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
@Mentalfeed bana diyorsun da sabah sabah sende iyi üşenmeden yapmışsın :D

Benden kalır yanın yok :p Poloya tekrar maaşallah, :nazar::nazar:
Eyvallah hacı baba merak edince insan işte:saskin:

Eline sağlık hacım.

Okuduğum kadarıyla köpük performansı bekleme üründen. Kendileri de köpük olayına 6/10 not vermişler. Köpüğü bol olmayan ama buna rağmen iyi çalışan bir ürün gibi geldi bana okuduklarımdan. Değişik bir teknolojisi varmış

Dediğin gibi pH 13 ama yine de güvenliymiş, bu da bir ürünün her zaman pH nötr olması gerekmediğinin ispatı niteliğinde :)

Ayrıca o kirleri temassız çıkardıysa temizliği de çok iyi gibi fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile.
Evet kesinlikle katılıyorum. Köpüğü az ama işlevi güzel. Korumaya ellememesi de çok iyi bu ph göre

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
@Mentalfeed Hurşit abi ellerine sağlık, hatta inceleme konusu niye açmadın ki abi. :) Bu Ürünü iyi ki almışın dedirttin, gerçi Emre abi kolay kolay kötü ürün getirmez. :D
Mal iyi mal köpükte olsa tadından yenmez. 2 dk anca duruyor yüzeyde ama fonksiyonu ile gönülleri alıyor

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
1 haftadır Master ile beraberim. Klimanın performansından memnun değildim. 4. kademede bile kuvvetsiz üflüyordu. Amcama polen filtresinin ne zaman değiştirildiğini sordum. 3-4 ay önce bakımda değiştirmişlerdir muhtemelen dedi. Bu araçlarda çift filtre mevcut. Üsttekini söktüğümde sadece tozlandığını ve renginin karardığını gördüm. Alttaki filtre ise fotoğrafta göründüğü gibi :) 1 hafta zehir solumuşum resmen. Filtre haznesini kompresörle temizledim, plastik boruyu söküp yıkadım ve 25 liraya aldığım yeni filtreleri taktım. Değişim öncesi 4. kademedeki üflemeyi şimdi 2. kademede üflüyor :) Filtreyi değiştirmeye üşenen ustalara selam olsun.

Hava filtresini de kontrol ettim. O an kaliteli filtre bulamayacağım için değiştirmedim. Hava tutup yerine taktım. Bakıma 3 bin kilometre kaldı zaten. Yağ seviyesi minimuma yaklaşmış. Arada sırada göstergede uyarı ışığı yanıyor. Ya yağı eksik koydular, ya da yakıyor. Bakımdan sonra gözlemleyeceğim.