Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #5,821
1 haftadır Master ile beraberim. Klimanın performansından memnun değildim. 4. kademede bile kuvvetsiz üflüyordu. Amcama polen filtresinin ne zaman değiştirildiğini sordum. 3-4 ay önce bakımda değiştirmişlerdir muhtemelen dedi. Bu araçlarda çift filtre mevcut. Üsttekini söktüğümde sadece tozlandığını ve renginin karardığını gördüm. Alttaki filtre ise fotoğrafta göründüğü gibi :) 1 hafta zehir solumuşum resmen. Filtre haznesini kompresörle temizledim, plastik boruyu söküp yıkadım ve 25 liraya aldığım yeni filtreleri taktım. Değişim öncesi 4. kademedeki üflemeyi şimdi 2. kademede üflüyor :) Filtreyi değiştirmeye üşenen ustalara selam olsun.

Hava filtresini de kontrol ettim. O an kaliteli filtre bulamayacağım için değiştirmedim. Hava tutup yerine taktım. Bakıma 3 bin kilometre kaldı zaten. Yağ seviyesi minimuma yaklaşmış. Arada sırada göstergede uyarı ışığı yanıyor. Ya yağı eksik koydular, ya da yakıyor. Bakımdan sonra gözlemleyeceğim.

Eline sağlık Emre. Polen filtresi nasıl o hale gelmiş bir fikrin var mı? :halay:Gözeneklere bir şeyler mi dolmuş tam anlamayım

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık Emre. Polen filtresi nasıl o hale gelmiş bir fikrin var mı? :halay:Gözeneklere bir şeyler mi dolmuş tam anlamayım
Teşekkür ederim abi. Bu araca 2 yıl önce motor yapıldı. Teslim alıp eve dönerken otobanda stop etti ve çalışmadı. Kaputu açtığımızda ekunun aşağıya sarktığını gördük :) Motoru yapan usta geldi halletti. Özellikle rampalarda motor çok bağırıyordu ve araç isteksiz hızlanıyordu. Tekrardan gidip aracı kontrol ettirdik. Yeni motor yapılan arabadan leş gibi hava filtresi çıktı :) Amcam bunlara rağmen aynı yere bakımları yaptırmaya devam etti. Parçaları doğru düzgün montajlamayıp yeni motora yeni hava filtresi takmayan adam polen filtresini de değiştirmemiştir muhtemelen :) 3 yıl veya daha fazla zamandır o filtrenin değişmediğini tahmin ediyorum. Beyaz parçalarda strafor köpük kalıntıları. Ne var ne yok çekmiş içeriye :)

BSI

Usta Detaycı
Üye
@Mentalfeed, ben yazacaktım ama Ömer belirtmiş zaten, bu ürün bir magifoam kadar kmpürmez ama onun kadar hatta daha iyi temizlik yapar.
Üstad senden böyle bir yorum gelince bir anda daha önce izlediğim şu video aklıma geldi... Aynen dediğin gibi temizlikte Ad'den daha iyi görünüyor... Teste göre zevkine köpük beklentisi yoksa en iyi temizliği Bilt yapıyor.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

foruma bir giriş yapmak adına haftasonu yıkama sonrası arabamın fotoğraflarını koyuyorum :) 6 ay önce aldığım aracımı alır almaz kaput filmi ve polısaj ıslemlerı ardından tac system seramık kaplama ıle kaplattım ama opak sıyah facıa olduğu için sonrasında tamamını ppf ile kaplattım. opak sıyah en yumuşak kurulama bezı vs ıle malesef cok cabuk cıiziliyordu. haftasonu yıkama sonrası onceki hafta jetseal uyguladığım tarafına soft99 authentıc uyguladım diğer tarafına jetseal uyguladım. bu aralar hızlı cila niyetıne jetseal kullanıyorum zira ppf üzerine malum wax, sealant vs pek tutunamıyor sanırım. :) herkese sevgıler

Caner

Amatör Detaycı
Üye

foruma bir giriş yapmak adına haftasonu yıkama sonrası arabamın fotoğraflarını koyuyorum :) 6 ay önce aldığım aracımı alır almaz kaput filmi ve polısaj ıslemlerı ardından tac system seramık kaplama ıle kaplattım ama opak sıyah facıa olduğu için sonrasında tamamını ppf ile kaplattım. opak sıyah en yumuşak kurulama bezı vs ıle malesef cok cabuk cıiziliyordu. haftasonu yıkama sonrası onceki hafta jetseal uyguladığım tarafına soft99 authentıc uyguladım diğer tarafına jetseal uyguladım. bu aralar hızlı cila niyetıne jetseal kullanıyorum zira ppf üzerine malum wax, sealant vs pek tutunamıyor sanırım. :) herkese sevgıler
Elinize sağlık hocam, yansımalar süper gözüküyor.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

Jetsealda tutunabiliyor denemez ömrü çok değil, Aquantic daha Parlaklık katabilir jetseale göre. Eğer ppf de su iticilik yoksa seramik ürünler kullanılabilirler.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Jetsealda tutunabiliyor denemez ömrü çok değil, Aquantic daha Parlaklık katabilir jetseale göre. Eğer ppf de su iticilik yoksa seramik ürünler kullanılabilirler.
Merhaba. Evet boya kadar tutunamiyor ama pof de bence gayet iyi sonuçlar veriyor. . Ppf markam stek aslında su iticiligi çok iyi ama sealant wax vs ye çok güzel cevap veriyor özelikle parlaklık anlamında. bende biseyler sürmeden yapamıyorum:) Önceki aracimda da stek vardı yanı oldukça aliskim ppf bakımına.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

Sanayide yağ ve klima gazına baktırmaya gittigimde bugün gelen led far'ı taktırdım hemen çok hoşuma gitti. Sağ taraf orjinal toshiba halojen Sol Taraf Aliexpress.
(Motor bölümünün çok kirli olduğunun farkındayım izinde hepsini halledip bol bol konu açıcam insallah)

Khan

Acemi Detaycı
Üye
Merhabalar
Uzun süren ev önü, sokak, benzinlik macerasından sonra müstakil bir ev alıp hemen garaj işine koyuldum. Evin iki yanı boş alandı. Demir profil ve sandiviç panelle üstleri kapattırıp zemine de fayans döşettim. Çeyizler içinde koçtaştan plastik dolap aldım.
Böylece 2 tane kapalı garajım olmuş oldu. Şimdilik bir tanesi boşta.

Allah inşallah herkese garaj nasip eder. Teşekkürler

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Merhabalar
Uzun süren ev önü, sokak, benzinlik macerasından sonra müstakil bir ev alıp hemen garaj işine koyuldum. Evin iki yanı boş alandı. Demir profil ve sandiviç panelle üstleri kapattırıp zemine de fayans döşettim. Çeyizler içinde koçtaştan plastik dolap aldım.

Yeni eviniz hayırlı olsun hocam. Güzel günlerde oturun. Keyifli günlerde canavarı yıkayın :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhabalar

Maşallah. Sanki gömlek alır gibi evi almış olmanız çok güzel bişi. Allah hayırlı mutlu etsin yeni evde. Güzel niyetli ve iyi huylu komşular versin. Güle güle oturun. Konuları bekliyoruz o zmn

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Merhabalar

Plastik dolap kaça aldınız memnun musunuz, sanki raflar taşıyamıyor ürünleri.

Khan

Acemi Detaycı
Üye
Maşallah. Sanki gömlek alır gibi evi almış olmanız çok güzel bişi. Allah hayırlı mutlu etsin yeni evde. Güzel niyetli ve iyi huylu komşular versin. Güle güle oturun. Konuları bekliyoruz o zmn
Amin teşekkür ederim.
Aslında biraz süreç var o kadar hızlı olmasa da.
Daha önceden başka şehirde müstakil evim vardı ama garaj yoktu sonra şehir değiştirip 2 yıl kirada kaldıktan sonra istediğimiz ev dek geldi diyelim.

Tabiki olabildiğince paylaşım yapacağım. Seramik kaplama, polisaj vs detay sitesi sayesinde kendimizi geliştirdik :)

Khan

Acemi Detaycı
Üye
Plastik dolap kaça aldınız memnun musunuz, sanki raflar taşıyamıyor ürünleri.
Dış mekan olduğu için pek alternatif yoktu açıkçası en dayanıklısı plastik dolap.
Biraz fazla yüklediğim için taşımıyor gibi duruyor ama baya sağlam taşıyor. Daha seyrek bir şekilde yerleştirilirse daha dengeli durabilir aslında daha tam düzenleme yapamadım.
Koçtaştan 700 tl ye aldım.