Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Öne çıkan konu #5,861
Sabahtan beri 3 otomobil yıkadım. Birazdan sanırım bir yere yığılıp 8 saat uyayacagim. Bittim ya, su kaybı bir yandan ağzımda maske bir yandan, sıcak bir yandan ...
Ellerimede x50 bulaştı herhalde şu tutunca boncuk boncuk oluyor :D (bu kısım şakaydı tabiki :) )
Bittim demismiydim, bittim bittim.
Abi sene de 2 kez araç yikiyorsun yaa buna rağmen bittim diyorsun vay be. :yazik:Eski Hakan abi olaydı 3 değil 13 bile yıkardi üstüne de 5 inceleme videosu gelirdi hey gidi günler..:digidik:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu arada, x3'de daha önce olan bir arıza bugün yine oldu. Yıkama sonrası otomobil yerinden kimildamakta isteksiz davrandı. Ben gaza basınca otomobil sol ön tekerlege fren uyguladı. Geri manevrada çok fren yapamadı ama ileri gitmek isteyince işin rengi değişti ani fren yaptı. Klasik, kapat aç taktiği ile düzelir gibi oldu bu seferde ısrarla otomobilin tüm tekerleklerine fren uyguladı , sen mi büyüksün ben mi büyüğüm taktiği ile bastım gaza bu seferde göstergelerde ne var ne yok yanmaya başladı. Kök neden ihtimalle xdrive ile ilgili bir sensör ya da ben çok iyimserim. Özet, az kaldı site içinde yolda kalıyordum. :(
Bu şekilde otoyola çıkmak büyük risk, sanırım hafta içi yakında bir servise götüreceğim. Offf icat çıktı yine :(

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi sene de 2 kez araç yikiyorsun yaa buna rağmen bittim diyorsun vay be. :yazik:Eski Hakan abi olaydı 3 değil 13 bile yıkardi üstüne de 5 inceleme videosu gelirdi hey gidi günler..:digidik:
Evden çalışıyorum , gerçi bu hafta ofisteki arkadaş olmayınca mecburen ofise gittim.
Okul kapanana kadarda oğlanla yan yana derslere girdim.
Oğlan sağolsun video çektiğim makinenin icabına baktı. Yeni makine seçimi birkaç hafta sürdü.
Biz durmadım bol bol ürün de aldım. Sıra ile paylaşım yapacağım :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bu arada, x3'de daha önce olan bir arıza bugün yine oldu. Yıkama sonrası otomobil yerinden kimildamakta isteksiz davrandı. Ben gaza basınca otomobil sol ön tekerlege fren uyguladı. Geri manevrada çok fren yapamadı ama ileri gitmek isteyince işin rengi değişti ani fren yaptı. Klasik, kapat aç taktiği ile düzelir gibi oldu bu seferde ısrarla otomobilin tüm tekerleklerine fren uyguladı , sen mi büyüksün ben mi büyüğüm taktiği ile bastım gaza bu seferde göstergelerde ne var ne yok yanmaya başladı. Kök neden ihtimalle xdrive ile ilgili bir sensör ya da ben çok iyimserim. Özet, az kaldı site içinde yolda kalıyordum. :(
Bu şekilde otoyola çıkmak büyük risk, sanırım hafta içi yakında bir servise götüreceğim. Offf icat çıktı yine :(
Geçmiş olsun Hakan abi, umarım basit bir sorundur

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Geçmiş olsun Hakan abi, umarım basit bir sorundur
Sağol Berkay, çok kullanılan bir otomobil değil. Ama bir an önce de servise götürmek lazım. 5 sene önce de xdrive ile ilgili bir sensör aynı sorunları yapmıştı. 5 sene sonra yine aynı şey oldu. 5 sene önce euro üzerinden satılan zımbırtıya 1000 TL ödemiştik. Bugün herhalde 5.000 TL öderiz :(
Geçen sene de gösterge diskoya dönmüştü ama ABS kablosu ve ucundaki sensör değişince herşey normale dönmüştü. Tabi, yolda kalma, abuk sabuk frenleme yapmalar, gitmemeye çalışmak gibi sürüşü tehlikeye atacak durumlar olmamıştı.
Bu bugün yaşadığımı acemi biri yolda yaşasa sonuç %100 kaza olurdu.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@SubaruOutback, geçmiş olsun Hakan. Abs sensörü kaynaklı olabilr gibi geldi bana. Çok geçirmeseler bari.
5 ay sonra araba yıkarsan ölürsün tabi. Antrenman eksikliği bir yandan, kirlerin birikmesi bir yandan. Zor olur.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@SubaruOutback, geçmiş olsun Hakan. Abs sensörü kaynaklı olabilr gibi geldi bana. Çok geçirmeseler bari.
5 ay sonra araba yıkarsan ölürsün tabi. Antrenman eksikliği bir yandan, kirlerin birikmesi bir yandan. Zor olur.
SAğolasın Onur :)
ABS sensörü ile ilgili olacağını hiç ihtimal vermiyorum zira 2 sene önce değiştirmiştik ve sadece göstergeleri şenlendirebilmişti bir etkisi olmamıştı.
Aslında 2 gündür sırtımda bir ağrı var. Bugün peşpeşe 2 otomobili yıkadıktan sonra evde oturduğum yerden zor kalkabildim. SAnki kafama heryandan milyonlarca iğne batırıyorlar gibi olmuştum.
Esinti yoktu ama çok terliyorum, belki farkında olmadan da çarpılmış olabilirim :(

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Geçmiş olsun. Ayrıca ellerine sağlık abi görmek istiyoruz seni. Arayı açıyorsun, telafiyi büyük bekliyoruz:D. Kamerayıda merak ediyorum ayrıca g3x nasıl deneyimlerini aktarırsan sevinirim

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Geçmiş olsun. Ayrıca ellerine sağlık abi görmek istiyoruz seni. Arayı açıyorsun, telafiyi büyük bekliyoruz:D. Kamerayıda merak ediyorum ayrıca g3x nasıl deneyimlerini aktarırsan sevinirim
Sağolasın arayı kapatmak için elimden geleni yapacağım. :)
G3X'e alışmaya çalışıyorum. Dokunmatik ekrandan AF noktasını seçmeye elimi alıştırısam agribim servo motoru da yormamış olurum.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Bugün hızlıca yıkayıp speed, amigo ve authentic uyguladım. Öncesinde Lpg enjektörlerinş temizledim.
Tek atım honeydewide bitirdim sonunda:mutlu:

Direk final:D

Maşallah ağabey siyah aracın asaleti herzaman çok hoşuma gidiyor. Amigo üstü authentic çok muazzam. İnsallah birgün bende yaparım.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Maşallah ağabey siyah aracın asaleti herzaman çok hoşuma gidiyor. Amigo üstü authentic çok muazzam. İnsallah birgün bende yaparım.
Teşekkürler hemen denemelisin. Bu yazın en parlak uygulaması bu bence. Bundan sonrakilerde başka waxlar var:arkadass:

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Bugün hızlıca yıkayıp speed, amigo ve authentic uyguladım. Öncesinde Lpg enjektörlerinş temizledim.

@Mentalfeed hocam eline sağlık araç yanıyor. Wax öncesi glaze atmak waxın tutunmasını yani ömrünü etkiliyor mu?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

2 tane parlaklığı güzel boya koruma ürünü uygulanınca ben burdayım demiş. :) Emeklerine sağlık Hurşit abi, LPG'de ki parça Solenoid Valf mi ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhabalar
Uzun süren ev önü, sokak, benzinlik macerasından sonra müstakil bir ev alıp hemen garaj işine koyuldum. Evin iki yanı boş alandı. Demir profil ve sandiviç panelle üstleri kapattırıp zemine de fayans döşettim. Çeyizler içinde koçtaştan plastik dolap aldım.
Böylece 2 tane kapalı garajım olmuş oldu. Şimdilik bir tanesi boşta.

Allah inşallah herkese garaj nasip eder. Teşekkürler

Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun. Allah sağlıklı ve ağız tadı ile oturmayı nasip etsin.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Otomobilin üzerinden yağmur damlaciklarini kaydirma ve sektirme uygulaması yaptım.
Ne zaman hava durumuna bakmadan otomobil yikasam ya o gün ya ertesi gün yağmura yakalanıyorum.
Neyse, en azından çok çok az kirlendi.