Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #5,961
Nerelerdeydin ya :D
Emeklerine sağlık, iş stresini atmış olmuşsun. Aslında vaktin olsaydı wax falan da atsaymışsın mükemmel olurmuş, araç tek kapılı olduğu için motoru performanslı mı yoksa sadece görüntü mü? :)
Günlük hayatım baya yoğun hiç yerimde duramıyorum arabayi dahi göremiyorum diyebilirim dostum o yüzden foruma vakit de ayiramiyorum maalesef:D waxim yok maalesef olsaydı atardım, yani performans olarak ne iyi ne kötü bı egzoz çalışması ve yazılım gerekiyo bence:)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Yukarıda alıntıladığım mesajımda Valet pro black to the future ile Lastikleri parlatmıştık.

Toplamda 880 km sonraki durum şu şekilde. Bir de yıkama sonrası güncelleme yapacağım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gayet iyi gözüküyor bu malzeme

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Selamlar, araba bayadır yatıyordu kuşlar ve tozlar arabaya saldırıya geçmişlerdi beyaz olan arabanın rengi griye dönmüştü resmen:komik:
Resim konusunda eksikliğim var biraz idare edin kusuruma bakmayın.
Kirlilerle başlayalım..

İlk önce flowey b33 ile ön yıkama yaptım arabada herhangibi bı koruma olmadığı için resim almayı unuttum acemiliğime verin ardından jantlara 1:1 sulandirdigim flowey r10 uyguladım ortalama 5dakika bekledim belki daha uzun beklemem lazımdı bilmiyorum :)

5 dakikanın ardından lastikleri mothers fircamla temizlemeye başladım tabi bana az bı kova şampuanım ve bolca flowey b33 eşlik etti, sonrasında jantlarda fırça ile giriştim bu jantı kışlık kullandığım için biraz horda kullandığım jant, yazlık jantları dinlenmeye aldık bir süre ince yanak lastik arayışındayim aracı basacağım için :) neyse fırçalama esnasında bı görüntü;

Ardından çift kova tekniği ile aracımı yıkadım kova şampuanı olarak vp concantrated eşlik etti :)
Sonrasında spark twisted pile ile kuruladim çok memnunum bu arada bu havlulardan ardından hızlı cila olarak sonax xtreme brillant shine kullandım ve yıkamamı tamamladım.

Finaller;

Bu arada floweyin tek memnun kalmadığım ürünü lastik parlatıcısıdır heralde ilk başta baya parlak bı kaç saat sonra baya soft görüntüsü oluyor varla yok arası ama çokda kötü değil şahsi olarak parlak görüntü seviyorum ondan kişiden kişiye değişebilir yani :)
Ellerine sağlık resimlerden sıralama olarak jant temizleyici uygulamasını ön yıkamadan sonra ıslak janta uygulamışsınız. ilk başta kuru janta jant temizleyici ile başlarsak daha etkili olur.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

Arabayı aldığımdan beri çizikleri bol olan Dijonları ,çiziksiz Dijonlar ile değiştirdim.şimdi sıra carbon collectivede..
Celal hocam hayırlı olsun yeni dijonlar. Keşke takmadan önce uygulasaydın daha rahat olurdu.. Memnun kalacağından emin olabilirsin. Hem daha az kirlenme hem de kolay temizlenme koruması da cabası :mutlu:

Lastiklerde pilot sport 4 e geçiyorsun sanırım. İzlenimlerini zamanla paylaşırsan sevinirim.

Sıradaki platinum wheels uygulamalarını da sabırsızlıkla bekliyoruz:komik:

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Celal hocam hayırlı olsun yeni dijonlar. Keşke takmadan önce uygulasaydın daha rahat olurdu.. Memnun kalacağından emin olabilirsin. Hem daha az kirlenme hem de kolay temizlenme koruması da cabası :mutlu:

Lastiklerde pilot sport 4 e geçiyorsun sanırım. İzlenimlerini zamanla paylaşırsan sevinirim.

Çok ami oldu jantları alışım benimkileri boyaya verecektim,öyle derken bunları buldum sabah gittim bakmaya görünce şaşırdım adam 6000 km sökmüş bunları ,kaçırmak istemedim hemen orda benimkileri verip bunları taktık..pilot sport 4 leri 30000 km dir kullanıyorum,benim kullandığım en iyi lastik diye bilirim.çok lastik denedim goodyear,pirelli,briston,continantel..jiç biri bunlar kadar konforlu ve sessiz değildi..tol tutuşuda çok iyi ,hatta ıslakta kızaklaması falan hiç olmadı bugüne kadar..tavsiye ederim kısacası..carbon collective nasıl yapcam bende bilmiyorum ıslanmaması falan lazım benim için sıkıntı valla..

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık resimlerden sıralama olarak jant temizleyici uygulamasını ön yıkamadan sonra ıslak janta uygulamışsınız. ilk başta kuru janta jant temizleyici ile başlarsak daha etkili olur.
Bazen öyle yapıyorum bazen kuru yapıyorum ama dediğinizi dikkate alicam üstadım teşekkür ederim:)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Arabayı aldığımdan beri çizikleri bol olan Dijonları ,çiziksiz Dijonlar ile değiştirdim.şimdi sıra carbon collectivede..
Hayırlı olsun. Daha önce de söylediğim gibi bu kasa golfe en çok yakıştırdığım jantlar bunlar. Çiziksiz Jantı severiz

Bu arada pilot sport 4 ler ile ilgili yorumunuz ilgimi çekti. Bende de ps3 ler var. Ancak soğukken biraz tutunmada zorluk çekiyorlar.

Daha önce primacy3 ya da 4 kullandınız mı? Kıyaslama yapabilmek için soruyorum.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Hayırlı olsun. Daha önce de söylediğim gibi bu kasa golfe en çok yakıştırdığım jantlar bunlar. Çiziksiz Jantı severiz

Bu arada pilot sport 4 ler ile ilgili yorumunuz ilgimi çekti. Bende de ps3 ler var. Ancak soğukken biraz tutunmada zorluk çekiyorlar.

Daha önce primacy3 ya da 4 kullandınız mı? Kıyaslama yapabilmek için soruyorum.

Tesekkür ederim,bende en çok bu jantları seviyorum o yüzden aynısının yenisi ile değiştirdim.evet bunlardada bir kaç km yapıp ısınana kadar lastik dediğiniz gibi tutunmada zorlanıyor,ancak her lastik öylwdir diye düşünüyorum ısındıkça tutunma sağlarlar.primacy3 kullandım qma aynı arabada değil.jetta da kullanmıştım.oda yymuşak ama sanki bu daha sessiz ve tutunması daha iyi bence

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

PS4 kullanıcısı olarak, başka lastik bidaha takmam sanırım :)
ıslak/kuru her türlü zorladım maşallah çok güzel.

ARACIM: POLO BLUE GT STAGE2 - 200 HP CİVARI

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Bugün annemin 2007 model ford fiesta aracının dış trimlerine koch nmpc uygulaması yaptım.Öncesinde vp apc ile hafifce fırçalayarak temizliğini yaptım ve ardından makyaj pamuğu ile nmpc yi uyguladım.Rengi aşırı solmuştu kapı kollarının.Güzel sonuç verdi bana göre.2 kay şeklinde uygulama yaptım ki zaten bereketli bir ürün çok az pamuğa damlatmak yetiyor.Ürünü deneyebilmeme vesile olan @ccibb ye teşekkür ederim.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Bugün bir şey yapmadım ama bilgilendirme amaçlı durum paylaşımı yapmak istedim
Doğru mu düşündüm bilmiyorum ama ben bu konuyu uygun gördüm
Uygun değilse mod arkadaşlar uygun başlığa taşıyabilir
Bilmeyen arkadaşlar için 18 Temmuz’da uyguladığım autokit deri vinil koruyucu nun bugünkü durumu

Bu süreçte araç iki kere yıkandı, en son bir hafta önce
Yıkamadan sonra da İstanbul’dan Çanakkale’ye yol yaptı

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Bilmeyen arkadaşlar için 18 Temmuz’da uyguladığım autokit deri vinil koruyucu nun bugünkü durumu

daha ne olsun ,maaşallah çok iyi performans var bence bu üründe

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak

Ben içerisinde değişik etmen maddeler vs oldugu için bu Sarp autokit yanaklarda çatlama yaptıgını düşünüyorum eski aracmda hep sarp kullanıyordum artık lastik eskidiginden mi sarp yüzünden mi bilmem hep çatlamıştı 4 lastik de
Şimdi sarp sürmekten korkuyorum ya olursa diye sonax denemeyi düşünüyorum şimdi

Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ben içerisinde değişik etmen maddeler vs oldugu için bu Sarp autokit yanaklarda çatlama yaptıgını düşünüyorum eski aracmda hep sarp kullanıyordum artık lastik eskidiginden mi sarp yüzünden mi bilmem hep çatlamıştı 4 lastik de

Ben de sizin gibi düşünüyordum ama fikrimi değiştirdim, belki de bir önyargı. 9 ay önce sıfır lastik almıştım, nerden baksam 4-5 ay Sarp sürdüm herhangi bir çatlama/yıpranma mevcut değil. Forumda da sürekli kullananlarda da bir sıkıntı olduğunu söylemediler.

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Ben de sizin gibi düşünüyordum ama fikrimi değiştirdim, belki de bir önyargı. 9 ay önce sıfır lastik almıştım, nerden baksam 4-5 ay Sarp sürdüm herhangi bir çatlama/yıpranma mevcut değil. Forumda da sürekli kullananlarda da bir sıkıntı olduğunu söylemediler.
Ozmn benimkisi önyargı mı desem ne desem bilemedim içimi korku düştü bikere süremiyorum korkudan tecrübeli arkadaşlar vardır illaki böyle bi olay yaşayan varmıdır bilemem ama tecrübe deneyimle sabittir kıdemlilere sormak lazım

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli

Yaklaşık iki yıldır kullanıyorum
Sadece sarp kullandığım lastikte her hangi bir problem yaşamadım
Daha eski olan lastikte sarptan önce başka bir lastik parlatıcı kullanmıştım, o lastikte çatlama olmuştu
Ama bence bu durum kesinlikle lastik parlatıcıdan kaynaklı denemez, yani bazı ihtal lastikler Türkiye şartlarında erkenden çatlamaya başlayabiliyor :(
Kesin olan tek şey sorun yaşamadığım lastikte iki sene sarp kullandığım ;)