Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #6,001
Disk değişiminde balata yeni de olsa değişmeliymiş. Yeni öğrendim

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen öyle. Disk ve balata birbirinin üzerinde bir tabiri caiz ise yatak oluştururlar. Hatta bu konu ile ilgili bir paylaşımım vardır.

Şöyle bir örnek bırakayım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Aynen öyle. Disk ve balata birbirinin üzerinde bir tabiri caiz ise yatak oluştururlar. Hatta bu konu ile ilgili bir paylaşımım vardır.

Şöyle bir örnek bırakayım.

Video için teşekkür ederim. Balatalarım orta halliydi ama diskler yamulmuştu, frende titremeye başlamıştı ve ses yapıyordu. Torna yaptırsam en fazla 1 sene dayanacağını bildiğim için değiştirmek daha mantıklı geldi. Aldığım yer de sağolsun uyardı. Balataları da diskle aynı marka aldım. Şimdilik alıştırma sürecindeler :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
En son 11 Temmuzda yıkamıştım. Biten Authenicin üstüne attığım PW boyayı kurtardı diyebilirim. Geçen hafta çim sularken arabayı da çim sanan komşu sağolsun komple kireç lekesi vardı. Orta sert ped + AF Visionu el ile uyguladığımda camlardaki kireç lekelerini temizleyebildim. PW sayesinde de boyadaki lekeler yıkamadan sonra çıkmıştı. Bugün dış temizliğin artından Bilt Hamber Double Speed wax uyguladım.

Yıkama öncesi aracın hali. Resimlerde göstermeye çalıştım ancak pek de başarılı olamadım galiba. Aracın bir çok yerinde su lekesi vardı.

Jant, davlumbaz ve lastik temizliği sonrası ön yıkama, çift kova ve kurulamadan sonra wax uygulamasına geçtim.
Double Speed wax, sürmesi çok basit ancak silme konusunda çok zahmetli. Olabildiğince kısa tüylü bezlerle silmenizi tavsiye ederim.

Lastiklere Magic Dressing, plastiklere PSS, ve cam temizliği ardından.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
En son 11 Temmuzda yıkamıştım. Biten Authenicin üstüne attığım PW boyayı kurtardı diyebilirim. Geçen hafta çim sularken arabayı da çim sanan komşu sağolsun komple kireç lekesi vardı. Orta sert ped + AF Visionu el ile uyguladığımda camlardaki kireç lekelerini temizleyebildim. PW sayesinde de boyadaki lekeler yıkamadan sonra çıkmıştı. Bugün dış temizliğin artından Bilt Hamber Double Speed wax uyguladım.

Yıkama öncesi aracın hali. Resimlerde göstermeye çalıştım ancak pek de başarılı olamadım galiba. Aracın bir çok yerinde su lekesi vardı.

Jant, davlumbaz ve lastik temizliği sonrası ön yıkama, çift kova ve kurulamadan sonra wax uygulamasına geçtim.
Double Speed wax, sürmesi çok basit ancak silme konusunda çok zahmetli. Olabildiğince kısa tüylü bezlerle silmenizi tavsiye ederim.

Lastiklere Magic Dressing, plastiklere PSS, ve cam temizliği ardından.

Ellerine sağlık, BH Double Speed'in parlaklığı çok yakışmış. :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yukarıda alıntıladığım mesajımda Valet pro black to the future ile Lastikleri parlatmıştık.

Toplamda 880 km sonraki durum şu şekilde. Bir de yıkama sonrası güncelleme yapacağım.

Daha önce Kayseri de sevgili Faik’in (@ffsahin )mekanında lastiklere sürdüğümüz Valet Pro black to the future nin yaklaşık 2000 km sonra b33 ile yıkanmış hali şu şekilde.

Bu lastik parlatıcının takibini burada sonlandırıyorum. Bireysel yorumuma gelecek olursak eğer kesinlikle güzel bir ürün. Sıçrama yok, toz tutma yok, satin bir görüntü var ve yapış yapış değil.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Kışlık jantları boyadım. Geçen sene de boyamıştım ancak astarsız olduğu için zımparaladığım paslı yerlerde boyalar 1 ayda geri döküldü.
Bu sefer 400 zımpara + astar + keçe + mat siyah boya yaptım, dayanımını bu kış göreceğiz. Çok özendiğim bir işlem değildi ancak paslı yerlerin temizlenip tekrar boyanması yapıldı. Ayrıca belirteyim bu işe girecekseniz kesinlikle Akçalı almayın çok fazla damlatıyor.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Klasik yikamamizi yaptık ön yıkama alta foam ile flowey ev13 durulama sonrasında kwazar içine purpe velvet koydum ve sıktım üstüne gyoen wash mit ile temaslı yıkama durulama
Arkasından evin önüne geçerek icini süpürge ile çektim sonra davlumbazlar ve lastik temizliği yaptım lastiklere endurence davlumbazlara barabones
Arkasından kokpiti kapı kollarını nemli bezle sildikten sonra sonax extrem kokpit uyguladım
Son olarakta dışına koruma olarak hızlı şekilde bsd uyguladım.
Pasparlari da nemli bezle sildik.

İcinede koku olarak be in a Good yapistirdim.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
İtina ile arka silecek kolu değişilir. Rötüş filan da atıyoruz zaten. Daha ne olsun :)

Hocam çok sevindim değişmenize ve detaya ara vermemenize. İnşallah başına gelen talihsiz şeyler son bulur Aracınızın. Hayırlı uğurlu olsun.