Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #6,241
5 sene gittiyse iyi.benim 5 senede 2. akü bitti şimdi yine servisteyim. 4-5 gün çalıştırmadım arabayı,akü sizlere ömür. Bu Hondalarda akü büyük sıkıntı
Seninki kendini telefon pili sanıyor herhalde. Geceden şarja tak bari, o ne ya 4-5 gün sonra akü mü biter. Bir yerde sürekli akü ile beslenen birşey olmasın.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Seninki kendini telefon pili sanıyor herhalde. Geceden şarja tak bari, o ne ya 4-5 gün sonra akü mü biter. Bir yerde sürekli akü ile beslenen birşey olmasın.
Hondanın yaptığı açıklamaya göre normal. Çünkü Honda cevreciymiş. Akünün dönüşümü olmadığı için küçük akü kullaniyorlarmiş.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hondanın yaptığı açıklamaya göre normal. Çünkü Honda cevreciymiş. Akünün dönüşümü olmadığı için küçük akü kullaniyorlarmiş.
Senin zuzuya uygun jel tipi olanlardan al olmadı. Zırt pırt akü mü alınır. Can mı dayanır ona. Herşeyin fiyatı almış başını gitmiş.

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hocam kışın zorlar derken neyi kastediyorsunuz? Yani pek hakim olmadigim
İcin soruyorum. :)
hocam kelvin değeri yükseldikçe lümen değeri düşer, yani aydınlatma zayıflar. ideali 4300k'dır. (güncel oem led araçlarda değer biraz yukarı çıktı, 5000k civarı) fotoğraf yanıltabilir de sizinki 8000k civarında gibi. özellikle kışın yağmur, sis perdesine karşı 4300k ve aşağısı kadar etkili olmaz. kışlık 3000k ampul hatta yedeğini alıp far değiştiren istanbullu bir büyüğüm var misal :)

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sadece airbag söktüyseniz sıkıntı olmayabilir. Direskiyonu da söktüyseniz umarım esp açı sensörüne dikkat etmişsinizdir.
Yok sadece airbag soktum hatta bilmediğim sularda yüzmemek için soketini filan da çıkarmadım. Ameliyat mantıgi hocam başka bölümün bilmediğin alanına girmemek lazım :)

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uzun bir aradan sonra herkese selamlar :) Bir süredir iş yoğunluğu vs. gibi nedenlerden pek kendi aracımla ilgilenemesem de dün @Mygtalb 'ın aracına güzel bir değişiklik yaptık. Uygulama vs. fotoğrafları pek olmasada birilerine belki benzer fikirler katar diye sizlerle de paylaşmak istedim :)
Fikir tamamen Mustafa'ya ait. :D
Kullanılan malzemeler: Turuncu trim sökme aparatları. 800 sulu zımpara. Aracın boya kodunda özel dolum sprey boya. Motip parlak vernik.
Daha önceden benim aracın amblem boyama maceramı hatırlayanlarınız vardır pek başarılı olmamıştı :sırıtan1: Bu sefer de öyle bir sonuç olmasın diye bolca boyama videoları vs. izleyip asıl parça öncesinde klavyenin bilek dayama altlığında 1 gün alıştırma yaptım :D
Uygulama adımları:
Boya kenardan kalkmasın diye özellikle kenarları ve geri kalan her taraf matlaşana kadar 800 sulu zımpara.
İç mekan parçası olduğu için astar atmaya gerek duymadık.
İlk kat önce kenarlar sonra orta kısımları uzaktan toz boyama.
2. kat yine aynı şekilde önce kenarlar sonra ortaları yakından boyama.
3. kat yakından boyama.
4. kat tekrar uzaktan toz boyama.
Son adım tek kat vernik.
Sonuç bizi çok memnun etti herhangi bir akma olmadı :mutlu:

Boya atölyemiz.

Parçanın yakından videosu:

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Uzun bir aradan sonra herkese selamlar :) Bir süredir iş yoğunluğu vs. gibi nedenlerden pek kendi aracımla ilgilenemesem de dün @Mygtalb 'ın aracına güzel bir değişiklik yaptık. Uygulama vs. fotoğrafları pek olmasada birilerine belki benzer fikirler katar diye sizlerle de paylaşmak istedim :)
Fikir tamamen Mustafa'ya ait. :D
Kullanılan malzemeler: Turuncu trim sökme aparatları. 800 sulu zımpara. Aracın boya kodunda özel dolum sprey boya. Motip parlak vernik.
Daha önceden benim aracın amblem boyama maceramı hatırlayanlarınız vardır pek başarılı olmamıştı :sırıtan1: Bu sefer de öyle bir sonuç olmasın diye bolca boyama videoları vs. izleyip asıl parça öncesinde klavyenin bilek dayama altlığında 1 gün alıştırma yaptım :D
Uygulama adımları:
Boya kenardan kalkmasın diye özellikle kenarları ve geri kalan her taraf matlaşana kadar 800 sulu zımpara.
İç mekan parçası olduğu için astar atmaya gerek duymadık.
İlk kat önce kenarlar sonra orta kısımları uzaktan toz boyama.
2. kat yine aynı şekilde önce kenarlar sonra ortaları yakından boyama.
3. kat yakından boyama.
4. kat tekrar uzaktan toz boyama.
Son adım tek kat vernik.
Sonuç bizi çok memnun etti herhangi bir akma olmadı :mutlu:

Boya atölyemiz.

Parçanın yakından videosu:
kapı kollarıda olsa daha bi bütünlük katar sanki düşünün bi derim çok hoş olmuş elinize saglık :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Herkese merhabalar, yine deneyim ve izlenimlerimi aktarmak için uzun süredir izlenimlediğim bir ürün hakkında bilgi vermek istiyorum. Ben uzun süredir aldığım özellikle buffin' cloth olarak geçen yüksek gsm değerli plush havluların birinci yıkamamdan itibaren asla ilk zamanki kadar peluş ve yumuşak olmadığından derdo olmuştum. Sarı perwoll ve sirke ile hiç bir yıkamamı yüzüm güler tamamlayamadım. Buna elle yıkamalarım da dahil. Forumdan bir hocamla bezler için yıkama deterjanı almaya karar vermiştik. o zamandan bu zamana yaklaşık bir aydır kullandığım ürün VP microfibre reviver. Ürün harika:yıldızlı:. Kaç derecede yıkarksam yıkayayım bezler ilk günkü bezler. O peluşluğu ve yumuşaklığı ilk günkü gibi hepsinde. Yaşadığım mutluluğu sizinle de paylaşmak istedim. Maliyet olarak ilk etapta fazla gözükse de, Parlatanadamlar'da 220 TL 5 litresi. Normal kullanımda 40 ml yeterli oluyor bir yıkama için. Her hafta 100 ml kullandığımızı kabul etsek bile tam bir sene rahat götürüyor. Herkese şiddetle tavsiye ederim. Sirke+sarı pervol sonrası kazık gibi çıkardı bezler makinadan. 30 derece ve hassas yıkamalarda bile. Çırpıp asardım, daha sonra fırça ile tarardım nafile. Buna bir peluşluğu olmayan carbon bezim de dahil. Taş gibiydi. Ancak şu an sadece 40 ml ürün kullanımı ile gerçekten ilk günkü gibipeluş bezler ile tamamlanıyor süreç. :Çırpmak yeterli geliyor çoğu zaman taramıyorum bile. Ha şöyle bir şeyle de karşılaştım. Aynı işlemi yapmak için üretilmiş CG ürünü bu performansı vermedi. Aksine yumuşatıcı kullanmış gibi su çekme kabiliyetini mahvetti havlulumun. Bir kaç VP yıkaması sonrası tekrar kendine geldi. CG ürününü ne kadar önermiyorsam VP ürününü kendim argelemiş gibi herkese tavsiye ederim :)