Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #7,541
@tekelioglu Divortex'in trim ürünü yüzeyde hidrofobi yapabiliyor mu? Bu arada, emeğinize ve paylaşımınıza sağlık, maşallah makina pırıl pırıl :)

tekelioglu

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@tekelioglu Divortex'in trim ürünü yüzeyde hidrofobi yapabiliyor mu? Bu arada, emeğinize ve paylaşımınıza sağlık, maşallah makina pırıl pırıl :)
Çok teşekkür ederim. Divortex'in trim ürünü iç aksamlarda toz tutuculuğu ciddi anlamda azaltıyor, dış aksamlarda ve lastiklerde de hidrofobi kabiliyeti yüksek seviyede. Yarın aracın trimlerini ve lastiklerini ıslatarakta burada sizlerle görselini paylaşırım.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Çok teşekkür ederim. Divortex'in trim ürünü iç aksamlarda toz tutuculuğu ciddi anlamda azaltıyor, dış aksamlarda ve lastiklerde de hidrofobi kabiliyeti yüksek seviyede. Yarın aracın trimlerini ve lastiklerini ıslatarakta burada sizlerle görselini paylaşırım.
Fotoğrafları heyecanla bekliyoruz efem :)

tekelioglu

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fotoğrafları heyecanla bekliyoruz efem :)
Size sözüm olduğu için biraz önce otoparka inip davlumbaz ve lastikleri ıslatarak bir kaç fotoğraf çekmek istedim. Fotoğraflar çok kaliteli olmasa da fikir vermesi açısından umarım yardımım olur.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yıkamaları artık sabah 5.30 civarında yapıyorum. Hem trafik olmadığı için fren diskleri ısınmıyor, hem de benzinlikte karışan olmuyor.
Ön yıkama: 1:15 Valet Pro Foamula 1 ve benzinlik köpüğü
Çift kova: Nanolex Pure Shampoo, Work Stuff ve Lucullan yıkama eldiveni
Jantlar ve davlumbazlar: Nanolex Pure Shampoo ve sıva süngeri
Kurulama: Uber yellow ve Spark
Hızlı cila: Soft99 Luxury Gloss
Camlar: 1:3 Amway Loc Glass Cleaner
Jant/Lastik: 3D Final Touch/Nasiol Detailershine
İç mekan: Auto Finesse Spritz

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Alpin0 ile araçların alt takım kontrolünü yaptırdık.

Bende çıkanlar :deli:
1-) Sağ sol porya bilyaları
2-) Sağ sol z rot lar
3-) Yağ pompa keçesi
4-) V kayışı ve gergi kütüğü
5-) Hava filtresinin kutusunun takozu yırtılmış o da arada değişti.

Fotoğraf yok maalesef :komik:

Alpin0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Alpin0 ile araçların alt takım kontrolünü yaptırdık.

Bende çıkanlar :deli:
1-) Sağ sol porya bilyaları
2-) Sağ sol z rot lar
3-) Yağ pompa keçesi
4-) V kayışı ve gergi kütüğü
5-) Hava filtresinin kutusunun takozu yırtılmış o da arada değişti.

Fotoğraf yok maalesef :komik:
Muzaffer abi ile güzel bir gün oldu. Bol bol sohbet ettik :gulumsemex::gulumsemex: Sağolsun araba ile ilgili neler yapılabileceği hakkında da bilgilerini eksik etmedi.

Benim araçta sadece sağ sol z rotlar değişti. Arabalar tabiri caizse gayış oldu :smilex::smilex:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kara Yılanı bakıma aldık. 110k oldu kendisi Her zamanki adres: Ke-İr Oto Renaultta. Yazlık lastiklere de nihayet geçebildim:)
Malzemeler
Liqui Moly 10w40 yağ
Orijinal (mais) yağ filtresi
Mais hava filtresi
Mais polen filtresi
Mais Ön disk
Mais Ön Balata
Dot4 fren hidroloği
Ve kartel tapası ile balata spreyi

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Selamlar, bugün aliexpressten aldığım arma setimin jantlar için olanını taktım. Orijinal armanın teki 100 lira iken, 4 jant arması ve kabı, 2 adet ön arka büyük arma ve direksiyon armasını vergisi dahil 116 liraya mal ettim. Hepsi kendinden yapışkanlı. Fakat jant armalarının kabı orijinalinden bir tık farklı, yanlarından parlak kısımları dışarıda kalacak şekilde üretilmiş Eskilerinde arma, altındaki plastiği komple örtüyormuş. Orijinal armayı kanırtarak plastiğinden ayırdım, altındaki plastik kabı kullanmak istedim ama yeni armalar küçük geldi bu sefer. Neyse pek dayanıklı ürünler değil zaten, üzerlerine parlak vernik attım, solmalarını biraz geciktiricem. Ömürleri dolunca orijinallere geçiş yaparım artık.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Muzaffer abi ile güzel bir gün oldu. Bol bol sohbet ettik :gulumsemex::gulumsemex: Sağolsun araba ile ilgili neler yapılabileceği hakkında da bilgilerini eksik etmedi.

Benim araçta sadece sağ sol z rotlar değişti. Arabalar tabiri caizse gayış oldu :smilex::smilex:
Bluetooth modülünün hırsızlık korumasını kaldırmak için eeproma ham dosya atılıp teyp ve ekran sıfırlanarak en baştan kodlamaları yapılacakmış. Peki ben ne yapayım usta dedim sen salı günü gel dedi, sen de duydun :komik:

Ben sana günahı hakkındaki net bilgiyi, yapınca veririm :komik:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yıkamaları artık sabah 5.30 civarında yapıyorum. Hem trafik olmadığı için fren diskleri ısınmıyor, hem de benzinlikte karışan olmuyor.
Ön yıkama: 1:15 Valet Pro Foamula 1 ve benzinlik köpüğü
Çift kova: Nanolex Pure Shampoo, Work Stuff ve Lucullan yıkama eldiveni
Jantlar ve davlumbazlar: Nanolex Pure Shampoo ve sıva süngeri
Kurulama: Uber yellow ve Spark
Hızlı cila: Soft99 Luxury Gloss
Camlar: 1:3 Amway Loc Glass Cleaner
Jant/Lastik: 3D Final Touch/Nasiol Detailershine
İç mekan: Auto Finesse Spritz

Gözümüz alışmış senin koca araçlar paylaşmana biraz yadırgadım :) şaka bir yana aracın maşallahı var. Ellerine sağlık.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Selamlar, bugün aliexpressten aldığım arma setimin jantlar için olanını taktım. Orijinal armanın teki 100 lira iken, 4 jant arması ve kabı, 2 adet ön arka büyük arma ve direksiyon armasını vergisi dahil 116 liraya mal ettim. Hepsi kendinden yapışkanlı. Fakat jant armalarının kabı orijinalinden bir tık farklı, yanlarından parlak kısımları dışarıda kalacak şekilde üretilmiş Eskilerinde arma, altındaki plastiği komple örtüyormuş. Orijinal armayı kanırtarak plastiğinden ayırdım, altındaki plastik kabı kullanmak istedim ama yeni armalar küçük geldi bu sefer. Neyse pek dayanıklı ürünler değil zaten, üzerlerine parlak vernik attım, solmalarını biraz geciktiricem. Ömürleri dolunca orijinallere geçiş yaparım artık.

Hayırlı olsun bende e39 için almıştım.
Benimkiler orijinalle neredeyse ire bir aynıydı çok beğenmiştim. Her satıcının ürünü farklı çıkabiliyor.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gözümüz alışmış senin koca araçlar paylaşmana biraz yadırgadım :) şaka bir yana aracın maşallahı var. Ellerine sağlık.

Teşekkür ederim Can abi. Senin aslan kadar parlamıyor, hafif bir polisaj gerekiyor gibi sıfır olmasına rağmen. Minibüslerin panelleri düz olduğu için daha kolay ve çabuk bitiyor. Corolla'nın 2 jantıyla uğraştığım sürede adam Vito'yu yıkayıp gitti :) Ufak aracı yıkamak daha yorucu geldi bana :).

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Hayırlı olsun bende e39 için almıştım.
Benimkiler orijinalle neredeyse ire bir aynıydı çok beğenmiştim. Her satıcının ürünü farklı çıkabiliyor.

Teşekkür ederim Alfa’da çoğu ürün ya benim aldığım gibiydi yada sadece sticker armaydı maalesef.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Herkese merhaba,
Bugün evde boş boş oturacağıma temiz aracıma Autoglym Rapid Aqua Wax uyguladım. Uygulamayı kuru şekilde çift bez ile gerçekleştirdim. Aracın üzerinde 2 hafta kadar önce uyguladığım Autoglym Super Resin Polish ve Extra Gloss Protection vardı. Hareket olsun diye de bugün Rapid Aqua Wax 'ı uyguladım ve sonucu sevdim açıkçası.
Plastik kısımlarda da fiyat performans olarak sevdiğim Divortex Blue Edition Trim-Vinyl Restorer uyguladım.Açıkçası kalıcılığını seviyorum.
Lastiklerde de aynı ürünü kullanarak günü tertemiz kapatmış oldum.
Bahaneyle günlük sporumuzu da yapmış olduk:)

Elinize sağlık finaller gayet güzel gözüküyor. “Divortex Blue Edition Trim-Vinyl Restorer” ürün hakkında dayanımı ve toz toplama konusundaki düşünceleriniz nedir ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Teşekkür ederim Can abi. Senin aslan kadar parlamıyor, hafif bir polisaj gerekiyor gibi sıfır olmasına rağmen. Minibüslerin panelleri düz olduğu için daha kolay ve çabuk bitiyor. Corolla'nın 2 jantıyla uğraştığım sürede adam Vito'yu yıkayıp gitti :) Ufak aracı yıkamak daha yorucu geldi bana :).
Güzel yorumun için teşekkür ederim Emre.
Çok haklısın. Ne kadar detay o kadar vakit alıyor. Polisaj yaparken de bu böyle. Ne kadar kıvrımlı şekilli yüzey varsa polisaj da o kadar zorlaşıyor ve dikkat gerekiyor.

tekelioglu

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık finaller gayet güzel gözüküyor. “Divortex Blue Edition Trim-Vinyl Restorer” ürün hakkında dayanımı ve toz toplama konusundaki düşünceleriniz nedir ?

Merhabalar,
Ürün benim gözlemlerime göre toz toplamıyor, hatta toz tutmamasını sağlıyor. İçeriğinde yağ türevi bir kimyasal olmadığından sanırım. Dayanım hususunda da açıkçası aracımı uygulama sonrasında daha yıkamadım.Şu an için aynı derinlik devam ediyor. Ancak ilk yıkama sonrasında sizlere tekrar bilgi vereceğimden emin olabilirsiniz.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Merhabalar,
Ürün benim gözlemlerime göre toz toplamıyor, hatta toz tutmamasını sağlıyor. İçeriğinde yağ türevi bir kimyasal olmadığından sanırım. Dayanım hususunda da açıkçası aracımı uygulama sonrasında daha yıkamadım.Şu an için aynı derinlik devam ediyor. Ancak ilk yıkama sonrasında sizlere tekrar bilgi vereceğimden emin olabilirsiniz.
Teşekkür ederim cevabınız ve ilgi alakanız için.