Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Abimin aracı polisaja bırakmıştık. Polisaj sonrası seramik kaplama işini bana bıraktı :) nasiol metalcoat f2 uyguladım. Camlara da aynı şekilde nasiol uygulandı. F2 silmesi hızlı cila kadar basit olmasa da çok zorlamadı. Benim gibi Amatörler için oldukça ideal olduğu kesin :)

Son düzenleme:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abimin aracı polisaja bırakmıştık. Polisaj sonrası seramik kaplama işini bana bıraktı :) nasiol metalcoat f2 uyguladım. Camlara da aynı şekilde nasiol uygulandı. F2 silmesi hızlı cila kadar basit olmasa da çok zorlamadı. Benim gibi Amatörler için oldukça ideal olduğu kesin :)

Elinize sağlık hocam f2 güzel ürün, ben parlaklığını ve su itişini beğeniyorum. Zamlardan önce çok uygundu fiyatı aslında şimdi uçmuş :(

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Elinize sağlık hocam f2 güzel ürün, ben parlaklığını ve su itişini beğeniyorum. Zamlardan önce çok uygundu fiyatı aslında şimdi uçmuş :(
Çok teşekkür ederim hocam, valla ben de uygulama sonrası fiyatına bi bakayım dedim kısa çaplı şok geçirdim.. aldığım zaman forumda da paylaşmıştım bu fiyata kaçmaz diye, harbiden kaçmazmış keşke 2-3 tane alsaymışım:)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Blend'in 56 gün sonraki hali. Farlarda K2 Lamp Protect, plastiklerde de PSS var.
Nanolex Professional Shampoo'yu da denedim, üzerinde 1:300 yazdığı için kovaya 50ml kadar attım. Köpürme olarak güzel, kir sökücülük olarak da bir sorun yaşamadım ancak kışın denemek lazım tabi. Kıvam olarak oldukça yoğun, kuruma sorunu da yaşamadım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kapı içleri, torpido ve kol dayamanın içini halıflex ( kumaş ) kapladım çok güzel oldu d segment araçlardaki gibi artık koyduğum eşyalar içeride tangur tungur ses yapmayacak. Araç allah nasip ederse uzun süre bizfe olacağı için elimden geldiğince eksiklerini gidermeye çalışıyorum.
post image

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Gecenki hepsiburada indiriminden aldigim autoglym interior shampoo ve @SuperClean mf aplikatorle on gogus torpido ve kapi iclerini sildim,aplikatoru cok begendim rutin temizlikte firca ya da bez kullanmaktan tartismasiz daha rahat. Yine ayni indirimden aldigim 3d final touch ile kapi esiklerini ve bagaj esigini temizledim. Camlari da k2 nuta cam temizleyici ile distan sildim.

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arabanın kurcalamadığım bir burası kalmıştı :) Şaka bir yana arka silecek su atmıyordu. Gruplarda bu octilerde kronik vs dedikleri için arka silecek motoruna bir bakayım dedim.

Su geliyordu ama sızma yapıyordu ve silecekten su atmıyordu. Dış kısımdaki sileceğin su atma memelerini toplu iğne ile açtım ve su atmaya başladı. Ama içeriden su sızdırmaya devam etti. Öyle göründüğü için ilk önce şu parçadan su sızıyor sandım.

Ancak dikkatli inceleyince bu plastik parçanın oturduğu silecek motorunun metal parçasında bir çatlak/deformasyon olduğunu gördüm :aglax: Onu tamir edebilmek için bir çözüm bulamadığım için maalesef şimdilik böyle kullanacağım. Su sızdırdığı için arka silecekten su attırmam diye düşünüyorum. Yoksa komple silecek motoru değişecek gibi :confused:

(Adamlar sedan gibi -tabi bunlara liftback deniyor da- arabaya arka silecek koymuş biz de kullanmayıveririz :basx:)

Ha bu arada bir detaycı olarak buraları sökmüşlen ufak bir detay kaçınılmazdı :gulumsemex:

Bir de araç bagajdan işlemli olduğundan muhteşem ustalarımızın iç kısımda unuttuğu ya da bize hediye bıraktığı ve bagajı kapattıkça tıkır tıkır eden bir iki plastik klipsi de çıkarmış olduk. En azından kısa günün kârı bu tıkırtıyı gidermek oldu :cool:

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün saat 17.30 gbi aracı yıkayım dedim. Uzun zamandır yıkanmamıştı ve oldukça kirli durumdaydı. Amacım b33 ile ön yıkama sonra temaslı yıkama yapıp bitirmekti ama dedim bir de demirtozu yapayım birde kil yapmışken birde 3in1 wax yapalım derken gece karanlığa kaldık , kafa lambasıyla işi bitirdik :)

Bunlar ilk halle

bu da b33 köpük videosu ;
https://youtube.com/shorts/m7i201KmbXU?si=DGRw09Eo0aElgJKG

ön yıkama, temaslı yıkama ve demirtozu sonrası;
https://youtube.com/shorts/d_qRgUE1GQ4?si=Hx3OqeLcPjigp9Nt

Finaller;

Bunlarda iceriden goruntuler, ilk goz agrilarimdan meguiars protectant sagolsun

fotoğraf png yapma

Son düzenleme:

eburakcelik

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

2006 senesinden beridir tahminin kadran sadece bezin dışında farklı bir şey görmeyip hiç bir şekilde bir koruma işlemi sağlandığını zannetmiyorum. Oldukça çizikler mevcuttu. Çıkartamayabilirim diye ilk halini çekme zahmetinde bulunmadım.:)

Liquid Element A1000 V3 polisaj makinası Meguiars DA 300 pasta ve Spta mini sarı pad ile çalıştım. Çıkan sonuç beni şaşırttı. İlk günkü gibi oldu.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
2 aydır şantiye stajındaydım, toz dumanın haddi hesabı yoktu :) dün itibariyle staj bitince 2 aydır dokunmadığım içine bir kaç saat zaman ayırdım.

hızlı resim url
Autoglym interior cleaneri bugün itibariyle bitirmiş oldum. Nanolex sipariş geçeceğim bu sefer onu denemek istiyorum. Paspaslarda matkapla beraber koch chemie gs ve köpük pompasının dibinde kalan magifoamı kullandım. Koltuklarda ve direksiyonda Koch Chemie PO’yu kullandım ilk defa. Temizleme kabiliyeti fena değil ama gerçekten kirli bir deride test etmek istiyorum. Finalde de K2’den Satina Pro ve Letan deri koruyucu meydanda :)

K&N hava filtresi almıştım. Onu takmışken hazır motora da girişeyim dedim. 8 ay önce akra ile temizleyip herhangi bir koruyucu kullanmamıştım. 8 ayın (6.000km) sonunda tozları hava ile alıp yine K2 Akra ile temizliğimizi yaptık. Sonrasında da Meguiars Hyper Dressing ile noktayı koyduk.

en sonunda da arabayı yıkadım tabii ki :) 2 ayın sonunda (sanırım araya 2 defa prewash girdiğinden ve sürekli magifoam kullandığımdan) Meguiars 3in1 wax’ın etkisi oldukça azalmıştı. Wetcoat ile son kez destekledim. Uygulamalar esnasından bir kaç fotoğraf;

Sonrasında da bir kaç fotoğraf çektim :)

okuduğunuz için teşekkürler, çok detaylı olmasa da keyifli bir gün oldu benim açımdan:)

Son düzenleme:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
2 aydır şantiye stajındaydım, toz dumanın haddi hesabı yoktu :) dün itibariyle staj bitince 2 aydır dokunmadığım içine bir kaç saat zaman ayırdım.

hızlı resim url
Autoglym interior cleaneri bugün itibariyle bitirmiş oldum. Nanolex sipariş geçeceğim bu sefer onu denemek istiyorum. Paspaslarda matkapla beraber koch chemie gs ve köpük pompasının dibinde kalan magifoamı kullandım. Koltuklarda ve direksiyonda Koch Chemie PO’yu kullandım ilk defa. Temizleme kabiliyeti fena değil ama gerçekten kirli bir deride test etmek istiyorum. Finalde de K2’den Satina Pro ve Letan deri koruyucu meydanda :)

K&N hava filtresi almıştım. Onu takmışken hazır motora da girişeyim dedim. 8 ay önce akra ile temizleyip herhangi bir koruyucu kullanmamıştım. 8 ayın (6.000km) sonunda tozları hava ile alıp yine K2 Akra ile temizliğimizi yaptık. Sonrasında da Meguiars Hyper Dressing ile noktayı koyduk.

en sonunda da arabayı yıkadım tabii ki :) 2 ayın sonunda (sanırım araya 2 defa prewash girdiğinden ve sürekli magifoam kullandığımdan) Meguiars 3in1 wax’ın etkisi oldukça azalmıştı. Wetcoat ile son kez destekledim. Uygulamalar esnasından bir kaç fotoğraf;

okuduğunuz için teşekkürler, çok detaylı olmasa da keyifli bir gün oldu benim açımdan:)
Okumak da bizim için keyifliydi. Ellerinize sağlık :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

hızlı resim url

Kardeşim eline emeğine sağlık araç ateş ediyor maşallah :nazar:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

hızlı resim url

Okurken keyif aldım resmen, elinize emeğinize sağlık

eburakcelik

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mesaimin geç başlamasından kaynaklı sabah erken saatte benzinligin yolunu tuttum. Kimse olmayınca jant,davlumbaz, fitil temizligi ve korumasında yapalım dedik. 2 saatten fazla kaldım ve kimse gelmedi

Öncelikli olarak AB Parma Violet ile ön yıkamayi köpük pompası ile uyguladım. Duruladiktan sonra jant ve davlumbazlara Meguiars wheel brightener uygulayıp cartainer fırça ve sorf davlumbaz fırçası ile giriştim. Temaslı yıkama olarak AB Violet kullandım. İç fitil ve dış fitillere ayrıca davlumbazlara Meguiars M40 ile korumaya aldım. Cam içi fitilleri Valet Pro APC ile temizledim Lastiklere K2 sigma uygulayarak finali 3d cam temizleyici ile sonuçladirdik.