Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #9,221
Ben şahsen çok memnun kaldım hocam, teşekkürler. Hocam bu arada davlumbazlara m40 mı hyper dressing mi kullanmamı tavsiye edersiniz? Ya da bu ikisi yerine evde duran dandik bir torpido parlatıcı var, ekonomik açıdan onu mu kullansam? Geçen hyper dressing'in güncel fiyatını yazmıştınız, onu her yere harcamamak lazım sanki :)
Evdeki torpido.parlaticisini bitir hocam sonra M40 dan devam ederiz

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Yazmak bugün oldu ama 1 2 haftadır uğraşıyorum ilk olarak aracımın plakasını tekrar bastırdım şoförler odasında kalın baskı oldu hem de eski plaka yıpranmıştı daha güzel bir görünüm verdi

Daha sonra aracımın cam düğme çerçeveleri soluk duruyordu onları söküp parlak siyaha boyadım.

On cam muhur fitilleride soyulup işlevsiz hale gelmişti kötü gözüküyordu parçalanıp duruyodu sürekli onları da yeniledim

Bunlardan sonra da yeni aldığım ürünleri de deneyip rutin yıkamamı yaptım K2 ürünleri gayet başarılıydı bayıldım desem yeridir Aluchrom da gayet güzel parlaklık verdi iç aksamlarda da denedim süper oldu vallahi.Gece yapılan uzun yolun sonunda sinek mezarlığına dönen ön kısma Flowey W18 kullandım o da gayet başarılı bir ürün temasa gerek kalmadan temizliği yaptı.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Yazmak bugün oldu ama 1 2 haftadır uğraşıyorum ilk olarak aracımın plakasını tekrar bastırdım şoförler odasında kalın baskı oldu hem de eski plaka yıpranmıştı daha güzel bir görünüm verdi

Daha sonra aracımın cam düğme çerçeveleri soluk duruyordu onları söküp parlak siyaha boyadım.

On cam muhur fitilleride soyulup işlevsiz hale gelmişti kötü gözüküyordu parçalanıp duruyodu sürekli onları da yeniledim

Bunlardan sonra da yeni aldığım ürünleri de deneyip rutin yıkamamı yaptım K2 ürünleri gayet başarılıydı bayıldım desem yeridir Aluchrom da gayet güzel parlaklık verdi iç aksamlarda da denedim süper oldu vallahi.Gece yapılan uzun yolun sonunda sinek mezarlığına dönen ön kısma Flowey W18 kullandım o da gayet başarılı bir ürün temasa gerek kalmadan temizliği yaptı.

Elinize saglik hocam su parlak siyah boyanin linkini alabilirmiyim:)

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Hocam selamlar.Aracınız çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık. Plakayı tekrar bastırmanın güncel prosedürü nasıl acaba?

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Elinize saglik hocam su parlak siyah boyanin linkini alabilirmiyim:)
Polisan Akrilik Parlak Siyah Sprey Boya 400 ml - Polisan teşekkür ederim hocam şu ürünü kullandım 220-600-1200-3000 sulu zımpara yaptım motip plastik astar spreyi ile bir kat astar daha sonra polisan ile sprey boya yaptım üstüne de yine sprey vernik geçtim
Hocam selamlar.Aracınız çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık. Plakayı tekrar bastırmanın güncel prosedürü nasıl acaba?
merhabalar çok teşekkür ederim.ruhsat sahibi olarak notere gidiyorsunuz 150 tl gibi bi ücret ile notere varolan plakamı tekrar bastırmak istediğimi söyledim yıprandı diyerek ilk başta pürüz çıkardılar öyle şey olur mu falan diye ama sonra olay çözüldü plaka basım belgesi verdiler o belge ile şoförler odasına gittim 230 tl basım ücreti ödedim ek olarak kalın baskıdan da 30 tl ücret istediler ama onu faturalandıramıyoruz dediler okey dedim hemen 15 dakikada plakayı bastılar

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Albay’ a kuş pislediği için yıkadım. O arada kısa bir video çektim
https://youtube.com/shorts/V_EgLA-53VY?feature=share
Clio da şehir içi aşırı trafikli durumlarda kliması soğutmuyordu devreden çıkıp fana geçiyordu sanki. Araba devirlenip önüm açılınca veya çevre yolu/uzun yolda ise hiçbir sıkıntı yoktu. Klima kompresör valfi değişti sorun çözüldü. Yakıt odaklı olduğu için devre dışı bırakıyormuş kompresörü düşük devirde
Başına gelen olursa önce valf değişimi deneyin yoksa kompresör radyatör değişcek abi diyip 14 bin para istiyor esnaf. Dedim önce valfi değişelim bir bu arabada valf yok abi dedi. Birkaç yan dükkanda klima kompresör valfi değişti post bu kadar :)

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Albay’ a kuş pislediği için yıkadım. O arada kısa bir video çektim
https://youtube.com/shorts/V_EgLA-53VY?feature=share
Clio da şehir içi aşırı trafikli durumlarda kliması soğutmuyordu devreden çıkıp fana geçiyordu sanki. Araba devirlenip önüm açılınca veya çevre yolu/uzun yolda ise hiçbir sıkıntı yoktu. Klima kompresör valfi değişti sorun çözüldü. Yakıt odaklı olduğu için devre dışı bırakıyormuş kompresörü düşük devirde
Başına gelen olursa önce valf değişimi deneyin yoksa kompresör radyatör değişcek abi diyip 14 bin para istiyor esnaf. Dedim önce valfi değişelim bir bu arabada valf yok abi dedi. Birkaç yan dükkanda klima kompresör valfi değişti post bu kadar :)
Bu devirde her işten anlamak gerekiyor hocam sizin gibi. Adamlar anlamadığınızı anladıklarında böyle kazıklamaya yönelik işlere tevessül ediyorlar :confused:

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Rutin iç dış temizligimizi yapip Leraton S4 ile koruma altina aldim.Urunun kokusu güzel verdigi kayganlık hissi super peluş bir şeye dokunuyormusum gibi rahatlik veriyor.Ufak bir hortum testi yaptim bence başarılıydı bakalim ne kadar dayanacak.

No filter Yes Leraton

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Bugün aracımın koltuklarında yaklaşık 10 ayda oluşan su lekeleri vardı. Würth aktiv clean ürününü denemek istedim. Koltuklar bej renk olduğu için çok fark oluştu ve 2 bez simsiyah kir çıktı

ufak bir yeri bırakmıştım farkı görmek için sadece ürünü püskürtüp fırçalayıp sildim yüzeysel temizliğe rağmen koltuklar kendine geldi

temizler

koltuklarla ilgili böyle lekelerle ilgili sorun yaşayan varsa ürünü kesinlikle tavsiye ederim, güzel bir şeftali kokusu da bıraktı içeriye

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Bugün sabahtan benzinlik yolunu tuttum :)
En son tam 1 ay önce yıkadığım babamın arabasına giriştim.
Jantlara: Koch chemie rwc, green star 1:10, lastiklere gyeon tire cleaner, work stuff mikrofiber fırçakullandım
Şampuan olarak meguiars sarı
Eldiven olarak gyeon smoothie ve carpro dabdab
Havlu olarak gyeon silk dryer ve auto finesse aqua deluxe kullandım

Kirlilerle başlayalım:

Jantlara koch chemie rwc uyguladım
[/url
marolex ve magifoamla ön yıkama sonrası bathe plus ile yıkamanın 1 ay sonrası boncuklar

kurulamadan kareler

camlarımızı silelim

Kuruladıktan sonra gyeon seramik quick detailer ile her yeri geçtim. Ürün carpro reload’a çok benziyor ve aynı onun gibi kokuyor çok beğendim güzel bir derinlik verdi

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale

Plaka çevirmelerde veya muayenede sıkıntı yaratıyor mu kalın baskı olunca