Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #9,361
Nadir Temizlikte ve Kondisyonda Kalan belkide 10 temiz aractan biri :terlisırıtan: Eline Saglik hocam
teşekkürler hocam yıkandıktan sonra trafikte dikkat çekiyor ara ara :D
On numara temizlik olmuş elinize sağlık. Arabanızda K2 seramik vardı yanlış hatırlamıyorsam, onun da katkısıyla araç iki ayda doğru dürüst kirlen(e)memiş adeta :)
teşekkür ederim evet k2 gravon var geç kirlenme hususunda çok çok başarılı, wax olsaydı araba çamur deryasıydı :terlisırıtan: gravondan bu kadar performans bekemiyordum açıkçası ben de şaşırdım :)

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Arkadaşlar herkese merhaba nihayet uzun bi aradan sonra bugün hava güzeldi dedim artık bi yıkama işine girişelim. İkinci arabayı aldıktan sonra ilk defa 2 araç birden yıkadım ama felaket yoruyormuş onu farkettim. Hep video alıcam diyorum ama yardımcı olucak arkadaşın işi çıktığı için malesef olmadı. Bizde hanım çocuk birlikte keyifli bi pazar geçirdik. Resimleri buraya salıyorum bi kaç kesit almıştım

Koch chemie cb yi ilk kez kullandım. Herhangi bi etkisi olan ürün değil sadece renklendirme görevi var. Biraz eğlence katıyor o kadar. Alınılır mı fiyatına bakıldığında keyfi kalır biraz ben renkli köpükle yıkamayı seviyorum. Nilfisk makinemle ilk kez uzun soluklu araç yıkadım ve beni hüsrana uğratmadı. Hortumu basıncı ergonomik oluşu çok güzel tavsiye ederim. Uzun zamandır trafik kiri olan araçta malesef ona bir şey yapamıyor şampuanı biraz agresifleştirmek gerekiyor. Buraya kadar okuduysanız teşekkürler iyi detaylar herkese :)

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar herkese merhaba nihayet uzun bi aradan sonra bugün hava güzeldi dedim artık bi yıkama işine girişelim. İkinci arabayı aldıktan sonra ilk defa 2 araç birden yıkadım ama felaket yoruyormuş onu farkettim. Hep video alıcam diyorum ama yardımcı olucak arkadaşın işi çıktığı için malesef olmadı. Bizde hanım çocuk birlikte keyifli bi pazar geçirdik. Resimleri buraya salıyorum bi kaç kesit almıştım

Koch chemie cb yi ilk kez kullandım. Herhangi bi etkisi olan ürün değil sadece renklendirme görevi var. Biraz eğlence katıyor o kadar. Alınılır mı fiyatına bakıldığında keyfi kalır biraz ben renkli köpükle yıkamayı seviyorum. Nilfisk makinemle ilk kez uzun soluklu araç yıkadım ve beni hüsrana uğratmadı. Hortumu basıncı ergonomik oluşu çok güzel tavsiye ederim. Uzun zamandır trafik kiri olan araçta malesef ona bir şey yapamıyor şampuanı biraz agresifleştirmek gerekiyor. Buraya kadar okuduysanız teşekkürler iyi detaylar herkese :)
makine kaçlık hocam nilfisk 150 mi? ağır kirler için yakın temas mı lazım

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce

ufaklığa da şimdiden aşılamaya başlamışsınız, Maşallah nazar değmesin hocam elinize kolunuza sağlık...

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
makine kaçlık hocam nilfisk 150 mi? ağır kirler için yakın temas mı lazım
Evet 150 barlık hocam. İbizayı 2 hafta önce aldık onu güzel temizledi. Arona baya kirliydi 1,2-2 aydır el değmemişti biraz zatıf kalıyor bence biraz agresif şampuan çıkarmak lazım benzinliktede durum öok farklı olmuyor aslında

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus

Herkese merhaba dostlar. Cep telefonundan yazıyorum , hata olursa affola.
Ne zamandır tavandaki fusso yu yenileyim diyordum. Su itiiciliği kalmamıştı 5 ay oldu uygulayalı. Sadece Tavana fusso uygulamamın sebebi 5 ay gidiyor ve sevdiğim sprey waxlarımı gözümün gördüğü yerde kullanmayı seviyorum, aynı zamanda sprey waxlarımdan da tavanda tasarruf etmiş oluyorum. Yenilemişkende ABDL nin ürünlerinide meraktan 2 kapıda deneyeyim dedim.

Aracın tavanında fusso var , kalan tüm kaportada vonixx blend Black katı wax. Ve vonixx sprey wax var.

Fireball wax off ile tavandaki fusso yu söktüm, sonra ön ve arka kapıdaki vonixx i söktüm. Tavanda tekrar fussoyu yeniledim.
Ön kapıya ABDL Sİo 2 waxı kullandım, kıvamı su gibiydi ,silmesi gayet kolaydı zorluk çıkarmadı kokusu çok güzeldi.
Arka kapıya ADBL sentetik wax uyguladım. Kıvamı yoğundu, uygulamada bir zorluk çıkarmadı , kokusu güzeldi. Arabanın C sütunu ve ön çamurlukta ise bir kaç ay önce uyguladığım vonixx var. İç trim uygulama pedi hoşuma gitti. Göğüse shinny garage uygularken kullanması keyifliydi. Olmasada olur gerekli bir ped değil.

Amatörce kıyaslayacak olursam ABDL SİO 2 ve ABDL SENTETİK WAX ı.

SİO 2 nin yüzeyde bıraktığı o ipeksi yumuşaklık gerçekten çok iyidi. Defalarca dokundurttu. Kaporta pamuk gibiydi. Sentetik waxta ise yüzeyde oluşturduğu o yumuşaklık fazla yoktu. Hoşuma gitmedi hissiyatı. SİO 2 ye göre bir tık koyu gibiydi. Su testi yapmadım.
2 ay olmuştur zannedersem ve 3 üncü yıkaması olan vonixx (Ön çamurluk ve C sütunundaki vonixx ) şuanki haliyle ABDL nin ürünlerinden parlaklık ve derinlik olarak daha iyi.
Bence bu fiyatlarla tam bir fiyat performans ürünü ABDL. Ben memnun kaldım. Satıcı yorumların birinde , diğer siteler içinde satış için alt yapı çalışmalarımız başladı, yeni indirimlerle devam edeceğiz diye müşteriyi bilgilendirmişti.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Bu haftasonu hava iyi iken sadece iç temizlik ve motor bölümü temizliği yaptım. Kapı döşemelerinde lotar, iç plastik aksamda flowey İ2, sonra motor temizliğinde sadece hafif nemli bir bez ile tozunu aldım. Paspaslari sulandırılmış arap sabunu ile geçtim. Camları içerden igl glass ecoclean ile geçtim. Torpido, tablet ekran , direksiyon çok tozlu ve kirli olmadığından hafif nemli bez ile geçtim.

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar şu başlığı unutmayalım, araçlarınıza neler yapıyorsunuz görmek isteriz :)

Galeriden bir araç ben bırakayım
'0' km aracımızın ppf işlemleri için demirtozu ve kil temizliğini ve detaylı yıkamasını yaptıktan sonra boya düzeltme işlemine aldık.

Dk. chemie elixir microfine ile yüzeydeki düzensizlikleri giderip sonrasında ısı yardımı ile sentetik wax uyguladık. Bu sayede hem yüzey netliğini arttırdık, hem de ppf yapışkanının çok daha sağlıklı bir süreç geçirmesini sağlıyoruz.

Ppf jeli ile işlemlere devam ediyoruz.

Dk chemie extra mat deri koruyucu ile korumalarımız yapıldı

Finaller

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Arkadaşlar şu başlığı unutmayalım, araçlarınıza neler yapıyorsunuz görmek isteriz :)

Galeriden bir araç ben bırakayım
'0' km aracımızın ppf işlemleri için demirtozu ve kil temizliğini ve detaylı yıkamasını yaptıktan sonra boya düzeltme işlemine aldık.

Dk. chemie elixir microfine ile yüzeydeki düzensizlikleri giderip sonrasında ısı yardımı ile sentetik wax uyguladık. Bu sayede hem yüzey netliğini arttırdık, hem de ppf yapışkanının çok daha sağlıklı bir süreç geçirmesini sağlıyoruz.

Ppf jeli ile işlemlere devam ediyoruz.

Dk chemie extra mat deri koruyucu ile korumalarımız yapıldı

Finaller

Elinize sağlık gerçekten çok güzel sonuçlar. Hayırlı işler :)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Tam 88 gün ve yaklaşık 1000km aradan sonra yıkamamızı gerçekleştirdik :)
Son yıkamadan sonra vonixx blend ceramic carnauba wax uygulamıştım. Ne yazık ki dayanım olarak beklentilerimin altında kaldı. İlk parlaklık, ilk boncuklanmalar çok iyi ancak 1 ay ya da maksimum 5 hafta dayanım gösterebildi sonrasında çok zayıfladı koruma. Magifoam da tabiki tek başına yetersiz kaldı bu yıkama için. Prewash olsa iyiydi..

Yıkama sonrası da neredeyse hiç bir yerde boncuklanma yoktu, bu havada wax sürersem zatürreye davetiye çıkaracağı için hızlıca wetcoat geçtim ben de :) şu wetcoat da başta nasıl mutlu ediyorsa sonrasında da o kadar üzüyor dayanımıyla ama neyse :( çiziklerimiz iyice arttığı için moral bozukluğu olmaması için fotoğrafları uzaktan çektim :)

İç mekana da biraz el attım hızlıca soğukta yapabildiğim kadarıyla, özellikle eklemek istiyorum xiaomii mini süpürgemden çok memnunum gerçekten :)

Son olarak da geçen hafta kışlıklara geçiş yaptık, tercihimiz Continental Contiwinter ts870p :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Tam 88 gün ve yaklaşık 1000km aradan sonra yıkamamızı gerçekleştirdik :)
Son yıkamadan sonra vonixx blend ceramic carnauba wax uygulamıştım. Ne yazık ki dayanım olarak beklentilerimin altında kaldı. İlk parlaklık, ilk boncuklanmalar çok iyi ancak 1 ay ya da maksimum 5 hafta dayanım gösterebildi sonrasında çok zayıfladı koruma. Magifoam da tabiki tek başına yetersiz kaldı bu yıkama için. Prewash olsa iyiydi..

Yıkama sonrası da neredeyse hiç bir yerde boncuklanma yoktu, bu havada wax sürersem zatürreye davetiye çıkaracağı için hızlıca wetcoat geçtim ben de :) şu wetcoat da başta nasıl mutlu ediyorsa sonrasında da o kadar üzüyor dayanımıyla ama neyse :( çiziklerimiz iyice arttığı için moral bozukluğu olmaması için fotoğrafları uzaktan çektim :)

İç mekana da biraz el attım hızlıca soğukta yapabildiğim kadarıyla, özellikle eklemek istiyorum xiaomii mini süpürgemden çok memnunum gerçekten :)

Son olarak da geçen hafta kışlıklara geçiş yaptık, tercihimiz Continental Contiwinter ts870p :)

elinize sağlık çok güzel görünüyor

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yaklaşık 2 aydır ev ve işyerimin etrafında yol çalışması olması ve biraz da yoğunluğum nedeniyle arabayı yıkayamamıştım. Artık binmeye utanıyordum şükür bugün fırsat buldum :partix:
Sams Detailing:Ön yıkama
Meg sarı şampuan :temaslı yıkama
Jantlar:Meguiars jant temizleyici
Havlu:Klin korea
Ek birsey yapamadım. Kışlık jant-lastik takımina geçeceğim için lastik parlatıcı sürmedim.

gif maker for steam

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Geçenlerde bende mecburen bir akaryakıt istasyonunda gtechniq W4 ile ön yıkama yaptım. Aldığımdan beri ne zaman kullandıysam hiç yüzümü güldürmedi. Denemediğim dozaj kalmadı. 2 defa otomobil üzerine (ve hatta biraz da sıcak su kullanarak) sıktım. Önce araç kuru ve kirliyken sıktım biraz bekledim ve basınçlı su tuttum. Ne olur ne olmaz diyerek bir tur da ıslak yüzeye ürünü sıktım ve yine basınçlı su tuttum. Arkama döndüğümde 5 otomobil ve sabırsız sürücüleri bana bakıyordu. Bende olay çıkmasın diye sakince elimdekileri bıraktım ve paşa paşa otomobile binip olay yerini terk ettim. Ofise geldiğimde bir baktım ki, bütün trafik filmi otomobil üzerinde bana göz kırpıyordu. Gardaş o şampuan bizim canımızı yakmaz demeye getirdiler. Hay senin gibi şampuana ve dandik basınçlı suya dedim. 8 yaşındaki otomobilde dairesel çizik olmaz mı olur tabi. Bende başlarım böyle işe diyerek soft99 fukupika spray advance ve bol miktarda bez ile otomobili sildim. Evet yaptım. Dairesel çiziklere belki biraz daha çizikler katılmıştır. Eski çizikler yeni gelen çiziklere ortamı anlatır artık :D
Niye böyle bir şey yaptım, çünkü uzun süredir ayağımda ödem var, bu sebepten ötürü de eğilip bükülmem ve saatlerce otomobil ile mücadele etmem mümkün olmuyor. (pek yakında ortopedi doktoru ile ayağımı ve ödemi tanıştıracağım, zira sıkıldım bu durumdan)
Neyse ki soft99 satın almışım. Bu zamana kadar zaman zaman susuz temizleyiciler kullandım. Açık ara soft99 diğerlerine ellerini öptürür o kadar diyeyim. Ürün hem leke yapmıyor, hem naz yapmıyor, hem yüzey seçmiyor hem de bir güzel yüzeyi cilalıyor. Aynısını arexonsda yapıyor ama bu abiler bence birkaç gömlek ilerideler.
İşin özeti, W4 ile ilgili bir video hazırlamadım ama soft99 ve başka ürünlerle ilgili epey video birikti. Pek yakında burayı bombalarsam şaşırmayın. Ama önce şu doktora bir gözükeyim. :(

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Teşekkür ederim :) İlaçla düzeliyor ama her arıza lambam yandığında da ilaç kullanacaksam işim var :(
sorunun kaynağını bulmak lazım, doktorlarımız bu konuda ne kadar özverili,
Teşekkür ederim :) İlaçla düzeliyor ama her arıza lambam yandığında da ilaç kullanacaksam işim var :(
Sorunun kaynağına ulaşmak lazım. Neden oluyor diye? Doktorlarımız bu konuda ne kadar özverili? İlaç verip gönderebilirler. Hocam tekrar geçmiş olsun. Bizim buradan yapabileceğimiz birşey olursa her zaman. Sağlık önemli...

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu sefer ben değil de Octavia’nın arka sileceği değişiklik yaptı :) Gerçi ilk vukuatı da değil keretanın. Sileceğin de suçu yok, bir mühendislik hatasından bahsediliyor. Bakalım sökebilirsem silecek motorunu temizlemeyi deneyeceğim…
(Daha önce su atmadığı için söküp halletmiştim, şimdi de silecek kolu çalışmıyor…)