Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Aracıma yol kayıt kamerasi montajı yapmıştım. 5-6 aydir kullanıyorum. Ürün ile ilgili bilgiler fotograflarda mevcuttur. Tavsiye ederim. Daha önceki aracımda da kullanıyordum. Kendi uygulamasi ve wifi si üzerinden istediğim videoyu telefona indirebiliyorum. Park modülü de var. Time-lapse modu var. Tehlike anında kayıt yapabiliyor. Araç sigorta kutusuna bağladık elektrikçi arkadaş ile. Akü voltajı 11.00 voltun altına düşünce kayıt yapmayı kesiyor. Sürekli kayıt açık değil, tehlike algılayınca kayıt yapıyor. Arka kameranın görüntü kaliteside iyi.
resim png

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Hayırlı olsun @Erkan KOCAKAYA hocam, 70mai lerin genelde içinde pil var ama bu modelde de pil var mı?

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim. Pil yok diye aldım. O konuyu almadan önce okumuştum. Face deki kamera rehberi sayfasında. Ben yok diye biliyorum, umarım yoktur :)

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Teşekkür ederim. Pil yok diye aldım. O konuyu almadan önce okumuştum. Face deki kamera rehberi sayfasında. Ben yok diye biliyorum, umarım yoktur :)
Bazılarında 500mAh da olsa varmış..Her ne kadar telefonlar için kullanılan pil teknolojisi var denilse de pil olayı ilerleyen zamanlarda sıkıntı oluyor.. Sizin cihazı görünce merak ettim.. Sizin ki kapasitörlü ise aksi bir durum olmadıkça çok uzun yıllar kullanırsınız.. Düşünenler için güzel paylaşım olmuş.. Eline sağlık hocam..
Bende önceki araçlarımda viofo kullandım, şuanda ddpai Z40 araç kamerası var.. Tavsiye ederim..

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bazılarında 500mAh da olsa varmış..Her ne kadar telefonlar için kullanılan pil teknolojisi var denilse de pil olayı ilerleyen zamanlarda sıkıntı oluyor.. Sizin cihazı görünce merak ettim.. Sizin ki kapasitörlü ise aksi bir durum olmadıkça çok uzun yıllar kullanırsınız.. Düşünenler için güzel paylaşım olmuş.. Eline sağlık hocam..
Bende önceki araçlarımda viofo kullandım, şuanda ddpai Z40 araç kamerası var.. Tavsiye ederim..

Ben de yıllardır b40d araç kamerası kullandım. Yeni aracıma da onu taşımayı düşünüyorum fakat bazen 70mai ya da ddpai modeline geçiş yapmak geliyor aklıma. Fiyatına değer mi bilemedim.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Ben de yıllardır b40d araç kamerası kullandım. Yeni aracıma da onu taşımayı düşünüyorum fakat bazen 70mai ya da ddpai modeline geçiş yapmak geliyor aklıma. Fiyatına değer mi bilemedim.
İlk aracımda b40d kullanmıştım, unutmuşum.. 70mai hiç kullanmadım ama dediğim gibi pilli modellerinden ziyade kapasitörlü model daha sağlıklı oluyor.. B40d den sonra yeni nesil cihazlar da kendi kullandıklarım arasında viofo ve ddpai de b40d den çok iyidir.. Tavsiye ederim... Viofo görüntü kalitesinde çok iyidir ama uzun süre kullanımda dayanıklılık ve stabilite iyi değil.. Ddpai de görüntü kalitesi bana göre viofo kadar iyi gelmedi ama dayanıklılık ve stabilite anlamında viofo dan daha iyi.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
İlk aracımda b40d kullanmıştım, unutmuşum.. 70mai hiç kullanmadım ama dediğim gibi pilli modellerinden ziyade kapasitörlü model daha sağlıklı oluyor.. B40d den sonra yeni nesil cihazlar da kendi kullandıklarım arasında viofo ve ddpai de b40d den çok iyidir.. Tavsiye ederim... Viofo görüntü kalitesinde çok iyidir ama uzun süre kullanımda dayanıklılık ve stabilite iyi değil.. Ddpai de görüntü kalitesi bana göre viofo kadar iyi gelmedi ama dayanıklılık ve stabilite anlamında viofo dan daha iyi.

AliExpress üzerinden mi yoksa TR den mi almıştınız. B40D iyiydi fakat artık kalite olarak düşük geliyor. Hem ön hem arka hem de ucuz yollu birşey denk getirmeyi düşünüyorum. Olmazsa b40d devam

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
AliExpress üzerinden mi yoksa TR den mi almıştınız. B40D iyiydi fakat artık kalite olarak düşük geliyor. Hem ön hem arka hem de ucuz yollu birşey denk getirmeyi düşünüyorum. Olmazsa b40d devam
Hepsini aliexpres den almıştım,b40d artık beni bırak demesini beklemeden yeni cihaz almanız iyi olur geçende arkadaşıma z50 modelini alacaktık, teknosa da bir satıcı da daha ucuzdu, ordan aldı. Neresi uygunsa o şekilde alabilirsiniz.. Ama yurtiçinden alacağınız zaman GPS li ve park kiti ile beraber olan modeli alın.. Bir de park kiti olan model de ddpai de orjinali sigorta bağlantı aparatı oluyor, bazı satıcılar bunu vermiyor.. Bu duruma dikkat edersiniz.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hepsini aliexpres den almıştım,b40d artık beni bırak demesini beklemeden yeni cihaz almanız iyi olur geçende arkadaşıma z50 modelini alacaktık, teknosa da bir satıcı da daha ucuzdu, ordan aldı. Neresi uygunsa o şekilde alabilirsiniz.. Ama yurtiçinden alacağınız zaman GPS li ve park kiti ile beraber olan modeli alın.. Bir de park kiti olan model de ddpai de orjinali sigorta bağlantı aparatı oluyor, bazı satıcılar bunu vermiyor.. Bu duruma dikkat edersiniz.

Geçen sene içindeki pilini değiştirdim ama arka kamerası iptal oldu uygun fiyatlı yakalayıp almaya çalışacağım fakat maliyetler belli malum

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Geçen sene içindeki pilini değiştirdim ama arka kamerası iptal oldu uygun fiyatlı yakalayıp almaya çalışacağım fakat maliyetler belli malum
Şimdi baktım, tr den almak daha uyguna geliyor, aliexpres de vergiden dolayı çok pahalanmış.. zamanında b40d sattığım araç ile gittiği için obd bağlantılı kablosu bende kalmış.. Sizde yoksa isterseniz onu size hediye olarak verebilirim..

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Bu kameradan sonraki kamera viofo serisi olacak. ddpai z40 da bakarım. Teşekkür ederim:)

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Bu kameradan sonraki kamera viofo serisi olacak. ddpai z40 da bakarım. Teşekkür ederim:)
Paylaşım için ben teşekkür ederim hocam.. Son olarak kameraların ücretleri malum yüksek oluyor, araç hasar aldığında yada ön cam kırıldığında vs. kamera da hasar görürse marka ve model olarak kasko ya işletmiş olursanız sigorta size aynı ürünü veriyor yada güncel parasını geri ödüyor..

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Paylaşım için ben teşekkür ederim hocam.. Son olarak kameraların ücretleri malum yüksek oluyor, araç hasar aldığında yada ön cam kırıldığında vs. kamera da hasar görürse marka ve model olarak kasko ya işletmiş olursanız sigorta size aynı ürünü veriyor yada güncel parasını geri ödüyor..

Bak bu bilgiden haberim yok idi. Port bagaj işlenmişti.. Kamerayi da işleteyim.
:)

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Merhaba,
pil ve kapasitör olayını biraz açar mısınız? pilin ne zararı var, kapasitör neden daha iyi...
bende 70mai m300 modeli var. kendi pili mevcut, arada sırada "low battery, connect the entire charger" deyip duruyor :) ama bu pil ne işe yarıyor bilmiyorum, kontağı kapatınca kamera kapanıyor neticede.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şimdi baktım, tr den almak daha uyguna geliyor, aliexpres de vergiden dolayı çok pahalanmış.. zamanında b40d sattığım araç ile gittiği için obd bağlantılı kablosu bende kalmış.. Sizde yoksa isterseniz onu size hediye olarak verebilirim..

O vergi iyice belimizi büktü 3 kuruşluk zevkimiz vardı incik boncuk alıp acaba ne zaman gelecek diye PTT yi gozlerdik arada çok güzel ürünler de yakalardık. Eğer kullanmiyorsaniz olabilir. Odb kablosu sürekli kayıt için çok işlevsel olabilir.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Merhaba,
pil ve kapasitör olayını biraz açar mısınız? pilin ne zararı var, kapasitör neden daha iyi...
bende 70mai m300 modeli var. kendi pili mevcut, arada sırada "low battery, connect the entire charger" deyip duruyor :) ama bu pil ne işe yarıyor bilmiyorum, kontağı kapatınca kamera kapanıyor neticede.
Cihazında içinde ufak kapasitede bulunan pilin işlevi markalara göre değişkenlik gösteriyor, 70mai de yanlış bilmiyorsam menüden aktif hale getirildiği takdirde park halinde aracınız darbe aldığında o an açılıp kayıt alıyor sonra da kamera kapanıyor, pilin ömrü bittiğinde bu özelliği yerine getiremiyor. ama dediğim gibi bu 70mai cihazlarda olan bir özellik, diğer markalarda böyle bir özellik pek görmedim.
Başlarda pilli kameralarda kaza anında araç stop edip kameranın elektriği kesilince içindeki pil kapasitesine göre kayıt etme özelliği yapıyordu ama özellikle de yazın yüksek sıcaklıklarda dışarı da 40 derece iken aracın içi 50 dereceleri buluyor, bu durumda da uzun süre sıcağa maruz kalan pilli cihaz da pilin zamanla tükenme, şişme, hatta aracın içinde yüksek sıcaklıklarda kaldığı için patlayarak araca zarar verme durumları var. Bir tanıdığımda şişip dışındaki kasayı bile çatlatmış olduğunu görmüştüm. Hatta servise gönderildiğinde yüksek sıcaklıklarda aracın içinde tutulmaması gerekir, böyle olduğu için kullanıcı hatası diye cihazın geri iade edildiğini bile görmüştüm, daha da geç fark edilse patlama durumunda aracın içinde nasıl bir hasar verebileceğini az çok tahmin edebilirsiniz, hatta yangın oluşturma durumuna kadar gidebilir.
Bazı markalar da pil yerine kapasitörlü hatta son dönemlerde süper kapasitörlü kameralar üretmeye başladı. Bu kapasitörler dayanıklı parçalardan üretildiği için kameranın kullanım ömrü de uzun olur. Kısaca şöyle bir durum var, çakmaklık aparatı ile kullanılırsa kontak açıldığında elektrik alır, kontak kapandığında elektrik kesilir ( aracın kontak kapatıldığında çakmaklıkta elektrik kesilmiyorsa o zaman kamera elektrik aldığı için kayda devam eder ama bir süre sonra bu durumda akü biter, bu duruma dikkat etmek lazım) ve yaz sıcağında bile aracın içinde kalsa bile pil gibi şişme, patlama vs gibi durumlar olmaz ama yine de yaz ayında yoğun sıcaklarda ve tam öğlen saatinde güneş altında kalan araç içinde kamerayı camda bırakmak zarar verir.
Kısaca örnekte vererek anlatmaya çalıştım, sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
O vergi iyice belimizi büktü 3 kuruşluk zevkimiz vardı incik boncuk alıp acaba ne zaman gelecek diye PTT yi gozlerdik arada çok güzel ürünler de yakalardık. Eğer kullanmiyorsaniz olabilir. Odb kablosu sürekli kayıt için çok işlevsel olabilir.
Zamanında çok alışveriş yapmışlığım vardı hatta aldığım bir ürün bozulunca tr de görmediğim müşteri memnuniyeti ile bana hediye ürün ve para iadesi bile yapılmıştı. Bizde olsa kullanıcı hatası denilip üzerine yatarlardı. Obd kablosunu ben çok kullanamadım, araçta satılıp cihaz aracın içinde gidince ( ben genelde sattığım araçlardaki kameraları çıkartmıyorum, yeni araç ile yeni çıkan başka kamera alıyorum) kabloyu fazla kullanma şansım olmadı, obd üzerinden 11,4 v kadar elektrik çekip sonra kameranın elektriğini kesme özelliği var diye almıştım. Siz yine de kullanırken gözlem yapın, olurda aküyü bitirirse sorun yaşamayın. özel mesajdan adresinizi gönderirseniz, istediğiniz kargo ile gönderirim. Kenarda boş duracağına birinin işine yaraması daha iyi olur.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Zamanında çok alışveriş yapmışlığım vardı hatta aldığım bir ürün bozulunca tr de görmediğim müşteri memnuniyeti ile bana hediye ürün ve para iadesi bile yapılmıştı. Bizde olsa kullanıcı hatası denilip üzerine yatarlardı. Obd kablosunu ben çok kullanamadım, araçta satılıp cihaz aracın içinde gidince ( ben genelde sattığım araçlardaki kameraları çıkartmıyorum, yeni araç ile yeni çıkan başka kamera alıyorum) kabloyu fazla kullanma şansım olmadı, obd üzerinden 11,4 v kadar elektrik çekip sonra kameranın elektriğini kesme özelliği var diye almıştım. Siz yine de kullanırken gözlem yapın, olurda aküyü bitirirse sorun yaşamayın. özel mesajdan adresinizi gönderirseniz, istediğiniz kargo ile gönderirim. Kenarda boş duracağına birinin işine yaraması daha iyi olur.
Benzer şekilde ben de öyle müşteri memnuniyeti yaşamıştım gerçekten iyi iş yapıyorlar

BarisSamsunlu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir süredir yeni araç alacağım için uzak kalmıştım. Aracımızı değiştirdim ve bugün ilk yıkamasını gerçekleştirdim. Golf'den sonra segment farkı olması dezavantaj olur diye bi önyargım vardı fakat beklentimin şuanlık üstünde çıktı bakalım. Yıkama fotoğrafları ve bir kaç değişikliği sizlerle paylaşmak istedim.
yıkama için öncelikle valet pro citrus pre wash daha sonrasında k2 roton demir tozu jantlara würth jant temizleyici temaslı yıkama için gyeon bathe lastiklere gyeon tyre express di sanırım wax olarakta meg 3in1 wax kullandım.
Önce kirliler;

Yıkama sonrası;
tumblr gifler
Bunlarda yaptığım ufak dokunuşlar;