Merhaba,
pil ve kapasitör olayını biraz açar mısınız? pilin ne zararı var, kapasitör neden daha iyi...
bende 70mai m300 modeli var. kendi pili mevcut, arada sırada "low battery, connect the entire charger" deyip duruyor

ama bu pil ne işe yarıyor bilmiyorum, kontağı kapatınca kamera kapanıyor neticede.
Cihazında içinde ufak kapasitede bulunan pilin işlevi markalara göre değişkenlik gösteriyor, 70mai de yanlış bilmiyorsam menüden aktif hale getirildiği takdirde park halinde aracınız darbe aldığında o an açılıp kayıt alıyor sonra da kamera kapanıyor, pilin ömrü bittiğinde bu özelliği yerine getiremiyor. ama dediğim gibi bu 70mai cihazlarda olan bir özellik, diğer markalarda böyle bir özellik pek görmedim.
Başlarda pilli kameralarda kaza anında araç stop edip kameranın elektriği kesilince içindeki pil kapasitesine göre kayıt etme özelliği yapıyordu ama özellikle de yazın yüksek sıcaklıklarda dışarı da 40 derece iken aracın içi 50 dereceleri buluyor, bu durumda da uzun süre sıcağa maruz kalan pilli cihaz da pilin zamanla tükenme, şişme, hatta aracın içinde yüksek sıcaklıklarda kaldığı için patlayarak araca zarar verme durumları var. Bir tanıdığımda şişip dışındaki kasayı bile çatlatmış olduğunu görmüştüm. Hatta servise gönderildiğinde yüksek sıcaklıklarda aracın içinde tutulmaması gerekir, böyle olduğu için kullanıcı hatası diye cihazın geri iade edildiğini bile görmüştüm, daha da geç fark edilse patlama durumunda aracın içinde nasıl bir hasar verebileceğini az çok tahmin edebilirsiniz, hatta yangın oluşturma durumuna kadar gidebilir.
Bazı markalar da pil yerine kapasitörlü hatta son dönemlerde süper kapasitörlü kameralar üretmeye başladı. Bu kapasitörler dayanıklı parçalardan üretildiği için kameranın kullanım ömrü de uzun olur. Kısaca şöyle bir durum var, çakmaklık aparatı ile kullanılırsa kontak açıldığında elektrik alır, kontak kapandığında elektrik kesilir ( aracın kontak kapatıldığında çakmaklıkta elektrik kesilmiyorsa o zaman kamera elektrik aldığı için kayda devam eder ama bir süre sonra bu durumda akü biter, bu duruma dikkat etmek lazım) ve yaz sıcağında bile aracın içinde kalsa bile pil gibi şişme, patlama vs gibi durumlar olmaz ama yine de yaz ayında yoğun sıcaklarda ve tam öğlen saatinde güneş altında kalan araç içinde kamerayı camda bırakmak zarar verir.
Kısaca örnekte vererek anlatmaya çalıştım, sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.