Metro Mavisi sedefli lacivert Astra H aracın geçen hafta iç detaylı temizliğini tavandan tabana olacak şekilde yapmıştım. Genel olarak içi iyi durumdaydı koltuklar falan cok kirli değildi. Bu hafta polisajını yapıp seramikle korumaya aldık. Motor kısmının temizliğini yapıp Koch chemie motoplast ile korumaya aldıktan sonra detaylı jant lastik davlumbaz temizliğini yapıp sonrasında detaylı ön yıkamasını yapıp demirtozu temizliğinden sonra zift temizliğini yapıp kilini yaptım. Tüm camlara cam pastasını yapıp son yıkamasını yaptım. Boya aşırı yorgun ve yıpranmıştı. Garajda maskelemesini yapıp farlara sırası ile 220 den 2500e kadar zımpara geçtim. Rotusluk yerlere ince zımpara geçip rotuslarını çektim. Sonrasında üç aşamalı polisajını yaptım. Liquid elementsin kalın ve arakat pastasını kullandım. Hare giderici finish olarak 3D 520 kullandım. Arakat sonrası 520 kullanınca yüzeyde hareler cıktı. Le nin arakat pastasının silikonlu olduguna karar verdik

Bu sefer Rotary kalın girip ardından orbital kalın geçip 520 ile haresini attık. Bu araçta çalışırken ipa ile prepin farkınıda anladım. Değişik tecrübeler edindim bu araçta cok yorsada bana bişeyler kazandırması hoşuma gitti

En son tüm aracı önce ipa sonra prep ile silip seramiğini uyguladım. Seramik olarak Nanolex Si3D kullandım. Parlaklığı cok güzeldir, Hidrofobi dahada iyi olabilirdi. Koruması ve dayanımını methediyorlar. Tüm camlara Adbl hybrid glass uyguladım. Jantlara Adbl Sentetik wax, lastiklere Adbl Tire Coat uygulayıp finali yaptım.
Uygulama yapılan alanla yapılmayan alan arasındaki farkı youtubea koydum linkten izleyebilirsiniz.
https://youtube.com/shorts/MQ9q3bHiVMk?si=N9b26qTl1AXxYL_A
Before After