Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Öne çıkan konu #10,341
Elinize sağlık , emek ve tecrübe ile harmanlanmış. sanıyorum yaş konusunda forumda benden yaşlısı yok , yaş 58 ama evimizin 3 aracını da ben temizliyorum ☺️ bazen aynı gün 3 ünüde hallediyorum… temizlik bitince çok yorulduğumu sonradan fark ediyorum….
Çok teşekkür ederim, sizin temponuzdan sonra yaşlılık ile ilgili ifademi geri alıyorum :) , sizin yaşınıza gelmeme 13 sene var. Ben biraz daha çalışayım :). Tekrar teşekkür ederim güzel ifadeler için.

Uğur Can Uysal

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir

Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bahar temizliğini daha fazla ertelemiyim dedim. Hiç böyle ayrıntılı temizlik yapmamıştım aracıma. Bir kaç arkadaş giriştik ön koltukları sökmek kolaydı fakat arka baya bi uğraştırdı açıkcası. Koltukları buhar makinesi ve yıkama makinesi ile temizledim araç halılarınıda aynı şekilde apc ve buhar makinesi ile temizliğini yaptım.

Ayrıntılı içini süpürüp, sildim. Plastik aksamın temizliğini yapıp koruma altına aldım ve iç temizlik bitti. Çıkması zor olduğu gibi takması da zor oldu koltukların tabiki :) Çok fazla fotoğraf çekemedim fazlasıyla yorucuydu en son areon X taktım ve terapimi tamamladım hem temizlik bitti hem ben bittim ama bu yorgunluğa kesinlikle değdi.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Aracımı aldığımdan beri üzerinde olan eski cam filmini Oracal Markasını tercih ederek değiştirdim. Oracal deneyimlerine göre çok iyi derece ışık süzmesi ve ısı farkı yaratıyormuş.
Ön Cam: Oracal Ws70
Yan Camlar: Oracal Ca 15
7 yildir Askeri.araclara da oracal kullaniyoriz cok memnunuz içten cok net bir goruntusu var kesinlikle guzel.tercih

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
0 Km Coueriere Seramik kaplama uygulaması yaptım. Rutin jant lastik davlumbaz temizliğinden sonra Temaslı yıkaması yapılıp Demirtozu Kil temizliği yapıldı.
Kurulayıp Maskelemesini yaptıktan sonra Arakat pastasını yapıp hare gidericisinide uyguladıktan sonra İpa ile tüm aracı silip seramiği uyguladım. Seramik sonrası camlara Adbl Hybrid Glass uygulayıp jantlara Auto Finesse Mint Rim wax uyguladım. Plastiklere Adbl BlackOuter kullanıp lastikleri Deturner Tire Creamy Dressing ile parlattıktan sonra final yaptım.
Akşama kaldığım için son halini çekemedim yarın gündüz gözüyle fotoğraf eklerim.

Samet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Yeni aldığım ve uzuuun yıllardır hiç temizlenmemiş koltuklara , taban halısına ve bagaj döşemesine giriştik. Valet Pro apc kullandım.Halı yıkamayı ise başkanım @technologyst ten temin ettim tabiki. Önce apc ile ıslattım , fırçaladım ve daha sonra duru su ile ıslatıp çektim.

İçinde uzun yıllar sigara içilmişti ve kokuyordu.O kokuyu direkt aldı şükür.Arabaya koyduğum koku kokmuyordu onu almaya başladık :D

Kapı döşemeleri ise sarkma yapabileceği için K2 Tapisle temizledim.Tek seferde bile kiri neredeyse tamamen aldı.

Tavan döşemesi ise bu haftasonu inşallah :)

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
bugünü kocaoğlana ayırdım
birazda ürün tavsiye etmek istiyorum
codetha rim cleaner

aslında kamyonetin jantları ve alt şasi yıkaması için almıştım
ortalama bir temizlik yapsa yeter diyordum ilginç şekilde güzel bir finish bırakıyor ürün
artık fırçalayabildiğim davlumbazları temizlemek içinde kullanıyorum
davlumbazları temiz olan araç ekstra temiz duruyor .

öncelikle ekipmanlar

birkaç bol kirli fotolar

daha sonrasında fırçalama işlemi

ürün hafif kıvamlı. dümdüz sıkıyosun ve fırçalıyosun.
koku yok denecek kadar az

daha sonra durulama yapıyoruz ve kalan finish takdire şayan

yaklaşık 2 saat sonra sular kuruduktan sonra lastik parlatıcıyla son aşamayı tamamlıyoruz

ürün baya uygun fiyatlı
alırken açıkcası detay gerektirmeyen yerlere kullanırım diye almıştım ama
davlumbazlar ve alt takım için favorim oldu

üründe kostik var bunu kullanırken elimi yakmasından cok kolay anlayabiliyorum
kullanırken eldiven kullanmanızı tavsiye ederim
oldu ki kullanmadınız mutlaka iyice durulayin hatta bol bol sabunlayın

çeyizinize ekleyin jant içinde iş yapıyor ama davlumbaz için efsane iş çıkartıyor diyebilirim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
tutunma az gorunuyor . yuzey alkollemeyi biraz daha fazla yapmanı tavsiye ederim.
Sanırım nokta nokta göründüğü için yüzey yağlı kaldı zannettiniz ama bunun onunla alakası yok seramiği sürdükten 15-20 sn sonra bu şekil nokta nokta boncuklaşmaya başlıyor birçok seramikte aynı durum olur. Seramikten önce yüzeye zaten panel başı 4-5 fıs kaput tavan gibi büyük kısımlara 8-10 fıs saf ipa sıkıp öyle siliyorum

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Sanırım nokta nokta göründüğü için yüzey yağlı kaldı zannettiniz ama bunun onunla alakası yok seramiği sürdükten 15-20 sn sonra bu şekil nokta nokta boncuklaşmaya başlıyor birçok seramikte aynı durum olur. Seramikten önce yüzeye zaten panel başı 4-5 fıs kaput tavan gibi büyük kısımlara 8-10 fıs saf ipa sıkıp öyle siliyorum
ipanı değiştirip birde öyle denemeni tavsiye ederim birde seramik ne markadır.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi selamlar bende cam filmi yaptırmak istiyorum genelde xrayban var bizim buralarda araştırma yaptım ancak Oracal Kayseride yapan var mı bulamadım xrayban iyi midir?
Kardesim rayban duydum iyi demisler di ama biz kullanmadik hic @Pro illaki biliyordur yapan yer

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Cuma günü fiat punto araca polisaj sonrası seramik uyguladım. Ön yıkama demirtozu zift kil temizliği ardından cam pastasını yapıp tekrar yıkayıp kuruladıktan sonra maskelemesini yapıp garaja aldım. Farlara zımpara işlemini yapıp birkaç rötuşluk yer vardı oralarada ince zımpara geçip rötuşunu çektikten sonra polisajını tamamladım. Aracı komple ipa ile sildikten sonra seramiğini uygulayıp camlara adbl hybrid glass sürdüm. Jant koruma ve lastik parlatıcısını sürüp bitirdim. Akşam geçe kalınca fotoğraf çekmek aklıma gelmedi gündüzde fotoğraf çekimini unuttum. Aracta ağır çizik vardı gerçekten polisajdan sonra araç kendine geldi o grimsi puslu görüntü gitti :)