Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Teşekkürler hocam sökülen balatalar eski balatalar diskler yeni fakat onlarında yüzeyi kaplamalı zaten dikkat ederseniz,taktıktan sonrada temizlik yaptılar ondan sonra fiş balata montajı yapıldı diye izledim. Eskişehir Asil otomotivde değişimi yapıldı :utandim:
Hayırlı olsun hocam., B7 kasalar krom detaylarını beğeniyorum güzel araç., Maşallah antifiriz bidonu halaa ilk günkü gibi tertemiz., :) En hassas olduğum konu çeşme suyu koyuyorlar mahvoluyor., Çoğu insan ustaların yanlış yönlendirmesinden dolayı antifirizi ömürlük/değişmez sanıyor

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Hayırlı olsun hocam., B7 kasalar krom detaylarını beğeniyorum güzel araç., Maşallah antifiriz bidonu halaa ilk günkü gibi tertemiz., :) En hassas olduğum konu çeşme suyu koyuyorlar mahvoluyor., Çoğu insan ustaların yanlış yönlendirmesinden dolayı antifirizi ömürlük/değişmez sanıyor

Yok hocam kesinlikle çeşme suyunu cam suyuna dahil kullanmıyorum,i her zaman saf su kullanıyorum. Her sıvınının ömrü var bence de fakat bizim baya bilgili ustalarımızda var ömür boyunca o şekilde kullanılabileceğini söyleyen ustalarımız.

Sıvılarda,mekanikte oem ürünle devam etme taraftarıyım üç kuruştan kaçmamak gerek diye düşünüyorum :utandim:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
İş yerindeki arkadaşım aracını yeni almış baktım hareler az gözüküyor, polisaj yapmadan seramiği yapalım dedik. Önce Koch Chemie ile demirtozunu aldık baya bi çıktı. Sonra Valet Pro Mavi kille girişirken arabada çizikler meydana çıkmaya başladı, önceki sahibi dolgulu pasta geçmiş sanırım. Kil işlemini yarıda bıraktık :D , son işlem meşhur çinli seramiğimizi bol bol kullanarak tüm aracı bitirdik. Beyaz araçta fark edilir şekilde değişim oldu. Buyrun görsellere

Ellerine sağlık klasik kalıp killer araç üzerinde küçük kılcal çizikler açabiliyor. Kil sonrasında polisaj yapılmayacaksa yeni nesil kil eldiven tavsiye ederim.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@derossi üniversal bir süpürge başlığı aldığını gördüm. Fırçalı olan. Rica etsem bu başlığı taktığın yeri ölçebilir misin. En geniş yerinden ve dıştan dışa, içten içe olacak şekilde.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Uzun zamandır yapmam gereken canını biraz çıkardığım,normal sürüşte bile fren kullanmadan cayır cayır öten fren disklerim,balatalarım ve hidrolik yağı değişimini yetkili serviste değişim için randevumuzu aldık gittik ;

İşler yetilmeyince aracım serviste kaldı ikame araç olarak 1.0 75 bg yeni polo tsı olmayan motor vermişlerdi onunla 2 gün geçirmek zorunda kaldım ömür törpüsü maşallah sabretmeyi öğretiyor :utandim:

Kalorifer motorununda temizliği yapıldı sökülerek zamanla içine giren toz yaprak vs. etkenlerden

Gerekli kontrolleri yapıp aracımı teslim aldım fren alıştırmaları yaparken biraz balata tozu ile kirlenmiştik çılgın bi yağmura yakalandık çamur yağdı resmen apar topar yıkamaya karar verdim yola çıkacağım için;

Öncesi fotoğraflarım yok kusura bakmayınız

Davlumbazlarda 3D Grand slam ile başlayıp AG multiwash ile ikinci tur sonrası lastik temizliğinde de aynı şekilde multiwash ile temizlik yaparak jantlara grand slamla müdahale ettim

Jant,lastik davlumbaz bitince multiwash ile ön yıkama yapıp ardından Adams ile yıkamamızı yapıp kurulandık.

Davlumbazlara 3D vinil protectant
Lastiklere yeni aldığım Auto Finesse Gloss
Jantlara bitsin diye pek sevmediğim AG alloy wheel seal

Aracada Soft 99 Luxury Gloss ile hızlıca geçip bitirdim.

İç kısım Süpürüldü
Sonax mat effect ile korumaya alındı

Camlar Meguiars Glass cleaner ile silinip yola hazırlandık ;

Havalar ufaktan serinlemeye başlamışken Sonaxın fitiller için koruma,bakım,tazeleme ürünü GummiPfleger 50/50 görüntüsü;

Motorunda kaba tozunu aldım elim değmişken:sicak:

Bir kaç final bırakayım:cool:

ı

Lastiklerdeki Gloss finishi hoşuma gitti dayanımıda iyi olursa çeyizde eksik olmayanlar arasında yerini alabilir benim için:komik::komik:

Fotoğraflarda pek bir sevimsiz acele işi ama mazur görün :utandim:

güzel günlerde frenle kardeşim:komik: .lastiklere zatn çözüm bulmuşsun bizi ugraştırıyorsun:(

ama o kapı eşigi çıtasında ki plastik naylon ( mavi ) korumayı çıkart derhal . yoksa varrr ya . bi su alır arasına sonra bi siyahlaşır bir daha dönüşü olmaz. :fisilti: sonra gider kertenkele işi ışıklılarından takmaya çalışırsın :komik::komik:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
güzel günlerde frenle kardeşim:komik: .lastiklere zatn çözüm bulmuşsun bizi ugraştırıyorsun:(

ama o kapı eşigi çıtasında ki plastik naylon ( mavi ) korumayı çıkart derhal . yoksa varrr ya . bi su alır arasına sonra bi siyahlaşır bir daha dönüşü olmaz. :fisilti: sonra gider kertenkele işi ışıklılarından takmaya çalışırsın :komik::komik:

Teşekkürler abi, fakat kapı eşiklerini hiç o açıdan düşünmemiştim onlarla ilgileneyim :yazik:

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Teşekkürler abi, fakat kapı eşiklerini hiç o açıdan düşünmemiştim onlarla ilgileneyim :yazik:
biliyorum sen koruyor sanıyorsun ama korumuyor. ;) sıfır alınan yıkanmaya başlayan araçlarda hep bu sorunu gözlemledim çok kez.:(

sen çaresine bakarsın iyi bir wax geç misss:mutlu:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
biliyorum sen koruyor sanıyorsun ama korumuyor. ;) sıfır alınan yıkanmaya başlayan araçlarda hep bu sorunu gözlemledim çok kez.:(

sen çaresine bakarsın iyi bir wax geç misss:mutlu:
Hallettim say sen abiii,teşekkür ettim önerin için:mutlu:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Uzun zamandır yapmam gereken canını biraz çıkardığım,normal sürüşte bile fren kullanmadan cayır cayır öten fren disklerim,balatalarım ve hidrolik yağı değişimini yetkili serviste değişim için randevumuzu aldık gittik ;

İşler yetilmeyince aracım serviste kaldı ikame araç olarak 1.0 75 bg yeni polo tsı olmayan motor vermişlerdi onunla 2 gün geçirmek zorunda kaldım ömür törpüsü maşallah sabretmeyi öğretiyor :utandim:

Kalorifer motorununda temizliği yapıldı sökülerek zamanla içine giren toz yaprak vs. etkenlerden

Gerekli kontrolleri yapıp aracımı teslim aldım fren alıştırmaları yaparken biraz balata tozu ile kirlenmiştik çılgın bi yağmura yakalandık çamur yağdı resmen apar topar yıkamaya karar verdim yola çıkacağım için;

Öncesi fotoğraflarım yok kusura bakmayınız

Davlumbazlarda 3D Grand slam ile başlayıp AG multiwash ile ikinci tur sonrası lastik temizliğinde de aynı şekilde multiwash ile temizlik yaparak jantlara grand slamla müdahale ettim

Jant,lastik davlumbaz bitince multiwash ile ön yıkama yapıp ardından Adams ile yıkamamızı yapıp kurulandık.

Davlumbazlara 3D vinil protectant
Lastiklere yeni aldığım Auto Finesse Gloss
Jantlara bitsin diye pek sevmediğim AG alloy wheel seal

Aracada Soft 99 Luxury Gloss ile hızlıca geçip bitirdim.

İç kısım Süpürüldü
Sonax mat effect ile korumaya alındı

Camlar Meguiars Glass cleaner ile silinip yola hazırlandık ;

Havalar ufaktan serinlemeye başlamışken Sonaxın fitiller için koruma,bakım,tazeleme ürünü GummiPfleger 50/50 görüntüsü;

Motorunda kaba tozunu aldım elim değmişken:sicak:

Bir kaç final bırakayım:cool:

ı

Lastiklerdeki Gloss finishi hoşuma gitti dayanımıda iyi olursa çeyizde eksik olmayanlar arasında yerini alabilir benim için:komik::komik:

Fotoğraflarda pek bir sevimsiz acele işi ama mazur görün :utandim:
Ellerine sağlık Can. Biz de Eskişehir Asil de yaptırıyoruz babamın passatının bakımlarını.. Son gelen zamlardan sonra servis işi sürüncemede :)

Bu yaptırdığın işlemler için yaklaşık ne kadar bir bedel ödedin acaba?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Geçmiş olsun. Can sıkıcı bir durum gerçekten.

Vicdan meselesi diye düşünüyorum bu. Ahlak, toplumsal baskı bir yere kadar. İnsanda azıcık vicdan olması gerekiyor.

Boyada simli sanırım. Çizikler de yüzeysel değil gördüğüm kadarı ile. Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Çok geçmiş olsun . Buna benzer durumları hergün daha sık duymaya başladık.2 sene evvel benimde kapıda duran arabama çarpmışlardı , gürültüsünden uykumdan uyandım , balkondan baktığımda kaçan arabayı göremedim ama çevredekilerin yardımıyla bulmuştuk. Arka sokağımızdaki yıkamacıda çalışan çırak dükkandaki arabayla gezerken çarpmış korkusundan kaçmış.Jant,lastik,çamurluk ve kapım değişmişti. Sizinde çevrenizde bir gören vs olmuştur inşallah. Arabamızı sokağa bırakmaya korkar olduk.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Ellerine sağlık Can. Biz de Eskişehir Asil de yaptırıyoruz babamın passatının bakımlarını.. Son gelen zamlardan sonra servis işi sürüncemede :)

Bu yaptırdığın işlemler için yaklaşık ne kadar bir bedel ödedin acaba?
Teşekkürler Can abi, hidrolik ve disk,balata ve işçilik 2300 küsür liraydı birde kalorifer motoru temizliği onada bir işçilik yazmışlardı 2500 küsüre geliyordu.

Sağolsunlar servisin hepsiyle tanışıyoruz eş,dost,zubizu,4 yaş indirimi kavga dövüş 2100 lira ödeme yaptım :utandim:

Elimden gelen bir durum olursa burası için yardımcı olmaya çalışırım abi :komik:

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun. Can sıkıcı bir durum gerçekten.

Vicdan meselesi diye düşünüyorum bu. Ahlak, toplumsal baskı bir yere kadar. İnsanda azıcık vicdan olması gerekiyor.

Boyada simli sanırım. Çizikler de yüzeysel değil gördüğüm kadarı ile. Ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Teşekkür ederim Can abi. Rütuş, zımpara ve polisaj bu renkte her ne kadar metalikte olsa güzel sonuç veriyor fakat çizikler fırçayla doldurulacak gibi görünmüyorlar. Tampon tamir edilir ve boyanır. Çamurluktaki çizikleri de elimden geldiğince azaltmaya çalışırım veya belki de hiç dokunmam. Kaputa buz düştükten sonra soğumuştum bu araçtan zaten. Şuan hiç ilgilenesim yok.

Çok geçmiş olsun . Buna benzer durumları hergün daha sık duymaya başladık.2 sene evvel benimde kapıda duran arabama çarpmışlardı , gürültüsünden uykumdan uyandım , balkondan baktığımda kaçan arabayı göremedim ama çevredekilerin yardımıyla bulmuştuk. Arka sokağımızdaki yıkamacıda çalışan çırak dükkandaki arabayla gezerken çarpmış korkusundan kaçmış.Jant,lastik,çamurluk ve kapım değişmişti. Sizinde çevrenizde bir gören vs olmuştur inşallah. Arabamızı sokağa bırakmaya korkar olduk.
Teşekkürler. Malesef ne kamera var ne de gören bir komşu. Sabah okula giderken sağına soluna zarar gelmesin diye caddeden sokağa aldım. Sokak tek yön ve ben aracı sağ tarafa park ettim. Doğru yönden gelen birinin vurması mümkün değil. Muhtemelen sokağa ters yönden girdi ve aşağıdan araçlar gelince sıkıştı, geri manevra yaparken de çarptı diye tahmin ediyorum.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli