Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Öne çıkan konu #1,481
16 olan opsiyon olarak satılansa eğer portago diye geçer bende aradım uzun süre bulamadım onlardan pek düşmüyor sanırım. Benim şuanki aracımda 1.2 tsı dsg iki ay öncede aynı renk donanım manueli vardı satıp bunu aldım. 17 zorlayabilir banada öyle geliyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hayırlı olsun Satan da zaten dünyanın parasını istiyor anlamadım ben bu piyasayı.

Fatih Şahin

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Daha önce polo gti aracım vardı abi ondan kalan bi heves açıkçası ona takmak kısmet olmamıştı gerçi büyük fren kitine sığmazdı 16 jantla ama. Şuan ki polodada eski gti gibi coilover olsa daha hoş olacağına şüphem yok ama ikisini bir araya denk getiremiyoruz bir türlü teşekkürler önerin için :)
İşte jant bu :D

Dediğiniz gibi bu jantlar çok hassas cidden. Benim 308'in 17" jantlarının bir kısmı bu şekilde ve ciddi bakım istiyor.

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Uzun zamandır yıkamaya fırsat bulamamıştım,Bugün bi tozunu aldım

Ceviz üzerine kurumadan ceviz v2 &ansf karışımı uyguladım. Kova yıkaması için Autobrite Luxury Suds Concentrated Car Shampoo&Wax kullandım. Lastiklere Sarp ,davlumbazlara Adam's Undercarriage.

Fatih Şahin

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu hafta sanırım kabul haftam. Oğlan yine hastalandı. Geçen sene olan domuz gribi veya benzeri inatçı ateşe denk geldik. Neyse uzatmayayım, anaokulundan haber edince gidip aldık, eve dönerken dikkatsizin teki Subaru'nun sol aynaya çarptı; aynadaki sinyal içten hafifçe çatlamış, o gün sağanak yağmurda dikkatli bakmadım adamı da haliyle tutanaksız gönderdim. Kamera kaydı ve plakası var ama geçmiş olsun artık.
Bugünde Subaru'nun lastiklerini değiştireyim diye lastikçiye gittim, sağ ön jantın bir bijonu sizlere ömür oldu.
Çocuğa istediği birşeyi almıştım kargosu bugün geli ama kutudan parça eksik çıktı. Bu ne ya, Ailecek bir kurşun döktürme vakti mi geldi nedir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bu hafta sanırım kabul haftam. Oğlan yine hastalandı. Geçen sene olan domuz gribi veya benzeri inatçı ateşe denk geldik. Neyse uzatmayayım, anaokulundan haber edince gidip aldık, eve dönerken dikkatsizin teki Subaru'nun sol aynaya çarptı; aynadaki sinyal içten hafifçe çatlamış, o gün sağanak yağmurda dikkatli bakmadım adamı da haliyle tutanaksız gönderdim. Kamera kaydı ve plakası var ama geçmiş olsun artık.
Bugünde Subaru'nun lastiklerini değiştireyim diye lastikçiye gittim, sağ ön jantın bir bijonu sizlere ömür oldu.
Çocuğa istediği birşeyi almıştım kargosu bugün geli ama kutudan parça eksik çıktı. Bu ne ya, Ailecek bir kurşun döktürme vakti mi geldi nedir.
Abi bu ne aksilik böyle. Yanlış hatırlamıyor isem geçer sefer de böyle aksilikler seni bulmuştu.

Tez zamanda uğursuzlukları arkanda bırakırsın umarım.

Ufaklığa da çok geçmiş olsun.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi bu ne aksilik böyle. Yanlış hatırlamıyor isem geçer sefer de böyle aksilikler seni bulmuştu.

Tez zamanda uğursuzlukları arkanda bırakırsın umarım.

Ufaklığa da çok geçmiş olsun.
Anaokuluna başladığından beri her sene muntazam böyle bir vaka yaşıyoruz. Bundan önceki Outback'de de serviste 3 tane saplama ve bijon diş açmıştı. Kendime bir tane tork ayarlamalı anahtar alacağım birde bulursam 18 inch teneke jantlar alacağım. Bıktım artık lastikçilere taşınmaktan ve herbirine aman dikkat demekten.
Eline makinayı alan hart diye basıyor torku ne bijon ne saplama kalıyor. Muhtemelen geride kalan 19 saplama ve bijonda topun ağzındadır. Bu hafta durduk yere servis yolu gözüktü.
Duster'da geçen gün tekledi göstergeyi diskoya çevirdi. Onunda sanırım kızdırma bujileri değişecek. Anam bitmiyor bitmiyor.
O yüzden de artık hayatımda birşey planlamıyorum. Planlayınca ve şartlayınca da türlü türlü problemler beni buluyor. Bu hafta zaten limitimi doldurdum.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Anaokuluna başladığından beri her sene muntazam böyle bir vaka yaşıyoruz. Bundan önceki Outback'de de serviste 3 tane saplama ve bijon diş açmıştı. Kendime bir tane tork ayarlamalı anahtar alacağım birde bulursam 18 inch teneke jantlar alacağım. Bıktım artık lastikçilere taşınmaktan ve herbirine aman dikkat demekten.
Eline makinayı alan hart diye basıyor torku ne bijon ne saplama kalıyor. Muhtemelen geride kalan 19 saplama ve bijonda topun ağzındadır. Bu hafta durduk yere servis yolu gözüktü.
Duster'da geçen gün tekledi göstergeyi diskoya çevirdi. Onunda sanırım kızdırma bujileri değişecek. Anam bitmiyor bitmiyor.
O yüzden de artık hayatımda birşey planlamıyorum. Planlayınca ve şartlayınca da türlü türlü problemler beni buluyor. Bu hafta zaten limitimi doldurdum.

Abi aksilikler için geçmiş olsun, 18” ebatta teneke bulunmayabilir ama güzel jant takımları denk getirebilirsen stresten uzak kalabilirsin bence de sezonlarda, bütün bijonları kontrol ettirmeni tavsiye ederim bir kere başıma gelen rastgele bijon sıkmadan dolayı 300 mt içerisinde farketmesem resmen belaya davetiye çıkarıyorlarmış sevgili lastikçilerimiz böyle konularda çekincem çok , her defasında kim sıkarsa sıksın bijon anahtarıyla kendim kontrol ediyorum.

Duster içinde bujinin yanı sıra kötü yakıt denk geldiyse ışık yakma ihtimali olabilir egr veya dpf sorunundan da kaynaklı olabilir. Tekrar geçmiş olsun abi :utandim:

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Gecmis olsun umarim hersey en kisa zamanda yoluna girer. Lastikci konusunda ne deseniz haklisiniz. 2012 de bayiiden yeni aldigimiz 1 gunluk arabanin bijonunu yuvarlamislardi. Ustune bizde var nasilsa diye farkli bijon vermeyi denemislerdi. Hala isim lastikcilere dustugunde 2-3 kere dusunurum keske imkan olsa kendim yapabilsem diye.

Sent from my iPhone using Tapatalk

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@SubaruOutback sana bi kurşun döktürmek farz oldu artık. Bu nedir arkadaş. Allah isini gücünü rasgetirsin. Dediğin gibi plan yapınca aksilikler peşini bırakmıyor adamın. Spontane yaşayacaksın, en iyisi. Geçmiş olsun. Bununla biter inşallah aksilikler.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Abi bijonlarda bu tür sorunların en büyük ve en sık rastlanır nedenini şu. Biliyorsundur muhtemelen ama ben tekrardan hatırlatayım belki diğer forumdaşlara da faydası olur.

Normalde jant aracın üzerine oturtulduktan sonra el ile bijonlar bir miktar sıkılmalı ve sonrasında -hiç önermiyorum ama- havalı tabanca ile sıkılmalı.

Bizim çok bilmiş lastikçiler bijonu, hava tabancasının üzerine oturtup direk bijon yatağına sıkarak gönderiyorlar. Bu da diş kapan bijonun yalama olması ile sonuçlanıyor.

Tabii ki o katil hava tabancalarının da etkisi büyü ama en büyük nedeni yukarıda bahsettiğim şey.

Ben de gittim çok temiz 4 tane 16" orijinal çıkma jant aldım. Üzerine de sıfır kışlık lastikleri taktırdım. 4 tane 17 " lastik alacağıma, 16" jant lastik takımım oldu. Çekiyorum aracımı düz bir zemine, kaldırıyorum kriko ile bakıyorum keyfime. Bu kış 2 tane de kriko sehpası alarak keyfime keyif katacağım. Hele birde tork anahtarı alırsam ohoooo. 4 köşe :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi bijonlarda bu tür sorunların en büyük ve en sık rastlanır nedenini şu. Biliyorsundur muhtemelen ama ben tekrardan hatırlatayım belki diğer forumdaşlara da faydası olur.

Normalde jant aracın üzerine oturtulduktan sonra el ile bijonlar bir miktar sıkılmalı ve sonrasında -hiç önermiyorum ama- havalı tabanca ile sıkılmalı.

Bizim çok bilmiş lastikçiler bijonu, hava tabancasının üzerine oturtup direk bijon yatağına sıkarak gönderiyorlar. Bu da diş kapan bijonun yalama olması ile sonuçlanıyor.

Tabii ki o katil hava tabancalarının da etkisi büyü ama en büyük nedeni yukarıda bahsettiğim şey.

Ben de gittim çok temiz 4 tane 16" orijinal çıkma jant aldım. Üzerine de sıfır kışlık lastikleri taktırdım. 4 tane 17 " lastik alacağıma, 16" jant lastik takımım oldu. Çekiyorum aracımı düz bir zemine, kaldırıyorum kriko ile bakıyorum keyfime. Bu kış 2 tane de kriko sehpası alarak keyfime keyif katacağım. Hele birde tork anahtarı alırsam ohoooo. 4 köşe :D
Bir kaç kere arkadaşımın yeri ve nasılsa beni biliyorlar diye serviste başında durmadım. Bilmiyorum orada mı oldu yoksa lastikçide sök tak sök tak en sonunda diş atlayıp bijon saplamaya mı kaynadı neyse...
Dediğini elbetteki yapıyorum hatta Subaru sahibi olmaya başladığımdan beri dediğin şekilde yaptırıyorum. Ayrıca her seferinde lütfen makina ile yapma etme dememe rağmen birşey olmaz dieyrek makina ile söküyorlar.
Bir tanesine birgün dedim, kardeşim benim acelem yok, pit stop yapmaya gelmedim, bön bön bakıyor. Lastikçinin acelesi olabilir veya olmayabilir, müşteri her zaman haklıdır inatlaşmayacaksın dediğini yapacaksın bitti gitti.
Sanki bijonları elle söküp taksa o işlem 1 saat sürecek. Adam gibi bir kriko ve tork ayarlı anahtar alacağım birde bulursam uygun fiyata jant alacağım aynen senin gibi kafam rahatlayacak. Açıkçası bıktım usandım artık lastikçiye dert analtmaktan. Hayır, işin ilginci bijon diş açarak çıkardıktan sonra döndü bana Subaru'ların da işte bu derdi demez mi. Madem biliyorsun bunların böyle makina ile sökülüp takılmaması gerektiğini halen neyi zorluyorsun.
Robot alıp programlasan bunlardan daha iyi iş yapar.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@SubaruOutback sana bi kurşun döktürmek farz oldu artık. Bu nedir arkadaş. Allah isini gücünü rasgetirsin. Dediğin gibi plan yapınca aksilikler peşini bırakmıyor adamın. Spontane yaşayacaksın, en iyisi. Geçmiş olsun. Bununla biter inşallah aksilikler.
Valla bu tip şeylere inanmam etmem ama en azından psikolojik olarak rahatlamaya ihtiyacım var. Güzel dileklerin için sağolasın :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Gecmis olsun umarim hersey en kisa zamanda yoluna girer. Lastikci konusunda ne deseniz haklisiniz. 2012 de bayiiden yeni aldigimiz 1 gunluk arabanin bijonunu yuvarlamislardi. Ustune bizde var nasilsa diye farkli bijon vermeyi denemislerdi. Hala isim lastikcilere dustugunde 2-3 kere dusunurum keske imkan olsa kendim yapabilsem diye.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Can sağolasın, bu hafta özellikle herşey üst üste geldi. Umarım sadece bir tane bijon ve saplaması sıkıntılıdır. Yoksa hepsi sorunluysa durduk yere 20 tane saplama 20 tane bijon değiştirmek durumunda kalacağım.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Bu saplama ve bijon işi yüzünden ben işimi kendim yapıyorum, bu arada diş atlayan yada sıyıran bijon yerinide bozuyor, sadece bijon değişi ile iş bitmeyebiliyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bu saplama ve bijon işi yüzünden ben işimi kendim yapıyorum, bu arada diş atlayan yada sıyıran bijon yerinide bozuyor, sadece bijon değişi ile iş bitmeyebiliyor.
Tabii ki. Yeniden diş açtırmıştım ben. O da kurtarırsa işniiz çözülüyor kurtarmazsa porya komple değişiyor sanırım.