Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #1,541
Bugün yaklaşık 1 aydan fazladır yıkanmayan aracımı yıkadım. Malum Antalya'da yağmurlar bitmek bilmedi. Güneşi görünce ve birkaç gündür yağmur yağmayınca bu sabah aracı temizledim. Temizleyince de Flowey x50 cilayı deneme şansı buldum. Pratiklik ve ekonomiklik(sulandırma) açısından güzel bir ürün. Konsantre iken kokusu yoğun ama sulandırıp kullanınca kokusu çok hoşuma gitti. Ufak bir video da çektim fakat hem çekip hem su tutmak zor olduğu için pek verimli olmadı gibi :)
Eline sağlık. Su iticilik x50'ye mİ ait ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Eski sahibi son birkaç bakımını özel serviste yaptırmıştı. Ya gm dir ya da bosch dur herhalde

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne yalan söyleyeyim ben bosch marka disk ve balatalardan hiç memnun kalmamıştım eski aracımda. Ya bana çakması denk geldi ya da başka bir sorun vardı...

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Seramik bazlı balata olabilir, balata tozu ve kararma olmuyorsa.
Yok bea aga çifti 170tl balatanın. Senin dediklerin pahalıdır.

Dün aklıma şey geldi geçen makinenin test videosunu çekerken jantın dibinden ateş etmiştim acaba makine mi söktü

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Ne yalan söyleyeyim ben bosch marka disk ve balatalardan hiç memnun kalmamıştım eski aracımda. Ya bana çakması denk geldi ya da başka bir sorun vardı...
ben tam hatırlamıyorum eski balataların markasını ama eski balataların normal fren performansından daha memnundum ve toz üretiyordu :mutlu:
Yeni balataların normal fren performansı sanki daha düşük. eskiden frene bastığımda iyi fren yaptı dediğim frene ulaşmak için çok daha fazla basıyorum fren pedalına. belki fren sıvısı falanda işlevini kaybediyor olabilir ama bunu direk balatayı değiştirince bariz hissetmezdim herhalde. bir sonraki bakımda 4 disk ve fren sıvılarını değiştireceğim. bakalım fren performansı ne olacak...

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Dün otomobili yıkamaya niyetlendim tam hazırlandım evden çıkacağım camdan baktım yerler ıslak, otur, otur dedim kendime ama birkaç saat sorna baktım yerler kuru gibi, kurtlandım ya bir kere illa çıkacağım baktım yine ince ince çiseliyor. Neyse, 3.teşebbüsümde kendimi dışarı attım. Bir ürün denemesi yaptım, yine yıkayamadım döndüm eve :D :D
Diyorum ya, kendime çok güzel nazar değdiriyorum. 2 gün önesinden plan yaptım böyle oldu. Bagajda kova, şampuan...vs gezinmem lazım ki olaylar spontan gelişirse bende hazırlıksız olmayayım. Plan yapınca iş moka bağlıyor.
Al bak bugün de hava mis gibi, rüzgar yok, bu seferde yanıma ürün almadım. :D :D :D

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Malum havalar bi öyle bi böyle iç anadolu için kar sinyalleri veriliyor kar buz olmadan bi yıkama yapayım dedim sizlere sadece final fotoğrafı bırakacağım :utandim:

İç halıları süpürüp 3D olarak adlandırılan kauçuk havuzlu paspasları yerleştirdim ;

Konsol tozu alınıp Sonax mat effect ile korumaya alındı ;

Lastikler davlumbazlar cevizv2 1:1 ile temizlendi jantlar yine ön yıkama cevizle yıkanıp Valet Pro CCW ve Valet Pro fırça ile detaylandırıldı ;

Lastikler kuruduktan sonra Meg. Endurance uygulandı;

Dış kısım Ceviz v2 ve Ansf karışımı ile ön yıkama yapılıp ardından Adams çift kova ile yıkandı

AF Deluxe ile kuruladım

Daha sonra hala etki gösteren Dodo Juice Purple Haze üzerine BSD ve V07 karışımı uyguladım.

Motor içi tozunu alıp AG VRC ile hızlıca geçtim ;

Camlar Meg Glass cleaner <3 silindi bunlarda hızlı pozlarımızdan :foto:

Fotoğraflar aceleye geldi kusura bakmayınız :utandim:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Malum havalar bi öyle bi böyle iç anadolu için kar sinyalleri veriliyor kar buz olmadan bi yıkama yapayım dedim sizlere sadece final fotoğrafı bırakacağım :utandim:

İç halıları süpürüp 3D olarak adlandırılan kauçuk havuzlu paspasları yerleştirdim ;

Lastikler davlumbazlar cevizv2 1:1 ile temizlendi jantlar yine ön yıkama cevizle yıkanıp Valet Pro CCW ve Valet Pro fırça ile detaylandırıldı ;

Dış kısım Ceviz v2 ve Ansf karışımı ile ön yıkama yapılıp ardından Adams çift kova ile yıkandı

AF Deluxe ile kuruladım

Daha sonra hala etki gösteren Dodo Juice Purple Haze üzerine BSD ve V07 karışımı uyguladım.

Camlar Meg Glass cleaner <3 silindi bunlarda hızlı pozlarımızdan :foto:

Daha ne olsun

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Duramadım gene çamur olur diye korksamda uyguladık ama bu zevk fazla sürmedi :)

Önce tatlı

IMG_20181224_160849.jpg

15dk sonra ekşi. Teşekkürler doğalgaz turizm

IMG_20181224_162024.jpg

Eksozada best diye bir metal cilası 11₺ almıştım denedim bence güzel sonuç aldım. İçinde partiküller var sanki kromlarda falan kullanılmaz heralde, eriyor ama ilk etapta çizebilir. Su iticiliği az bir iki güne üstüne fusso atsam mı?

İlk hali ama nasıl pasaklı pasaklı, bide çizik vuruk tamponu kapatsam elimle iiymiş foruma yakışmıyor boyanacak yaza kusuruna bakmayın

IMG_20181224_122906.jpg

Buda finali

IMG_20181224_123520.jpg

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

AF Deluxe ile kuruladım

Camlar Meg Glass cleaner

Maşallah güle güle kirlet..

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ