Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #1,741
Ben bir küçük dolap ile başladım, üstüne iki dolap değiştirdim. Şimdi raflar var onlarda doldu. Daha yarısını deneyemedim bile elimdeki ürünlerin. Sıra gelmiyor. Çeviremiyorum. :heyecan: Allah ıslah etsin diye herdğn dua ediyorum.
amin cümlemizi abi :komik:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Malumunuz havaların İstanbul’da iki haftadır yağışlı geçmesinden ötürü detay yapamıyorduk. Aslında gene araba yıkanacak bir hava yoktu fakat Flowey B33 taze gelmişken bir test edeyim dedim. Araç üzerindeki tuzları, çamurları gidermek için bir yıkama yaptım.

Aracın yıkama öncesi durumu böyleydi. Flowey B33’ ü foam lance ile 1:9 şeklinde sulandırarak kullandım. Traş köpüğü gibi mükemmel bir köpük etkisi var. Hızlı çekim bir video çektim oradan köpük ve kir çözme etkisini az da olsa izleyebilirsiniz. Jantlara da hızlıca AutoBrite Very Chery ile giriştim ayıp olmasın diye :)

Yıkarken yağmur başladığından dolayı hiç kurulamaya uğraşmadım, sadece B33 ve su tutma hiçbir şekilde eldiven ile müdahelede bulunmadım.

Kapalı yere geçtikten sonra başladık iç detaya. Colourlock Hafif Deri Temizleyici ile sürücü koltuğunu temizledim. Aracın sadece sürücü koltuğu kullanıldığı için diğer koltuklar ilk günkü kondisyonunda :)

Koltuğun alt kısımlarında olan pantalon boyasını çok derin temizleyerek yüzeye zarar vermemek için fazla zorlamadım. Temizledikten sonra Colourlock Deri Kalkanı ile korumaya aldım.

Bu da şöyle bir iç final fotoğrafı.

Aracı alalı 2-3 ay oldu bir türlü fırsat bulup polisaj yapamadım kısmet olursa önümüzdeki hafta komple polisaj yapacağım o yüzden şuan boya kondisyonu rezalet :) Ayrıca Flowey B33’ün 1:9 oranında wax sökücülüğünü inceleyemedim çünkü araçta korumaya dair bir şey yok :)
Ellerine sağlık maşallah aracın rengide çok güzel.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ben en iyisi hızlı hızlı bitirebildiğimi bitireyim. Sonra nasılsa yeni ürün deneme isteği yine gelecek
Hızlı hızlı bitirme olayı bizim gibi kendi aracını yıkayıp korumaya alanlar için pek mümkün olmuyor :heyecan:

Ben şunu fark ettim. Ne kadar çok yeni ürün almayacağım diye direnirsem o kadar içeriye giriyorum. Bu nedenle kasmıyorum artık inceldiği yerden kopsun dedim.,

Tabi bu kopma, kapının önüne koyulmak mı olur, arabanın satılması mı olur, aile içi detaydan ötürü kocaya şiddet mi olur bilemedim :komik::komik:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hızlı hızlı bitirme olayı bizim gibi kendi aracını yıkayıp korumaya alanlar için pek mümkün olmuyor :heyecan:

Ben şunu fark ettim. Ne kadar çok yeni ürün almayacağım diye direnirsem o kadar içeriye giriyorum. Bu nedenle kasmıyorum artık inceldiği yerden kopsun dedim.,

Tabi bu kopma, kapının önüne koyulmak mı olur, arabanın satılması mı olur, aile içi detaydan ötürü kocaya şiddet mi olur bilemedim :komik::komik:
bu kocaya şiddet kısmı beni benden aldı neşem yerine geldi inan :komik:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
bu kocaya şiddet kısmı beni benden aldı neşem yerine geldi inan :komik:
Neşenin yerine gelmesine çok sevindim de, doğru değil mi şimdi :D Dünya kadar malzeme al. Yarısını anca kullan kalanını hiç kullanama, şiddet bile uygulasa haklı yani sesim çıkmaz sonuçta :komik:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Neşenin yerine gelmesine çok sevindim de, doğru değil mi şimdi :D Dünya kadar malzeme al. Yarısını anca kullan kalanını hiç kullanama, şiddet bile uygulasa haklı yani sesim çıkmaz sonuçta :komik:
dün kucağımda bi ton malzemeyle eve girdim hanımın surat düştü hemen araya bi laf karıştırdım dedim şurda bi dublex ev gördüm harika bi baksakmı dedim onu konuşurken benim malzemeleri unuttu :heyecan::komik:
rahatça girdim eve buda bizde hastalık napalım yani idare ediversinler azıcık ERKEK ADAMA ŞİDDETE HAYIR :D

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
dün kucağımda bi ton malzemeyle eve girdim hanımın surat düştü hemen araya bi laf karıştırdım dedim şurda bi dublex ev gördüm harika bi baksakmı dedim onu konuşurken benim malzemeleri unuttu :heyecan::komik:
rahatça girdim eve buda bizde hastalık napalım yani idare ediversinler azıcık ERKEK ADAMA ŞİDDETE HAYIR :D
Bak bu taktik güzelmiş. Deneyeceğim bunu. Eğer ki işe yaramaz ise..... Neyse inşallah yarar :saskin:

"ERKEK ADAMA ŞİDDETE HAYIR" konulu bir kamu spotu oluşturulmasını istiyorum. Bizler masum birer detaycıyız :kizgin:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bak bu taktik güzelmiş. Deneyeceğim bunu. Eğer ki işe yaramaz ise..... Neyse inşallah yarar :saskin:

"ERKEK ADAMA ŞİDDETE HAYIR" konulu bir kamu spotu oluşturulmasını istiyorum. Bizler masum birer detaycıyız :kizgin:
"KADINLARA KARŞI DETAYCI ERKEKLER EL ELE " derneği istiyoruz sayın yöneticiler bi el atın bu işe

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
2 aydır hem okul, hem hava şartlarından dolayı yıkayamamıştım. Bugün çok detaya girmeden ufak bir temizlik yaptım. İlaçlama pompasına 150 ml Atas Forclean, 1900 ml su koydum. Eldivenle geçmeme gerek kalmadı. Sadece marşpiyel kısımlarında beze biraz kir geçti.
IMG_20190110_171244.jpg
IMG_20190110_171301.jpg
IMG_20190110_171304.jpg
IMG_20190114_215046.jpg

Yedek su haznesini Porçöz ile temizledim. Önceki hali kahverengiydi resmen.Yeterli bir temizlik oldu. Müsait bir zamanda komple motor soğutma suyunu değiştireceğim.
IMG_20190114_231449.jpg

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
2 aydır hem okul, hem hava şartlarından dolayı yıkayamamıştım. Bugün çok detaya girmeden ufak bir temizlik yaptım. İlaçlama pompasına 150 ml Atas Forclean, 1900 ml su koydum. Eldivenle geçmeme gerek kalmadı. Sadece marşpiyel kısımlarında beze biraz kir geçti.
Ekli dosyayı görüntüle 4677
Ekli dosyayı görüntüle 4678
Ekli dosyayı görüntüle 4679
Ekli dosyayı görüntüle 4680

Yedek su haznesini Porçöz ile temizledim. Önceki hali kahverengiydi resmen.Yeterli bir temizlik oldu. Müsait bir zamanda komple motor soğutma suyunu değiştireceğim.
Ekli dosyayı görüntüle 4681
Elinize sağlık,o trafik filmini tek geçişte iyi indirmişsiniz.Su hazneside yeni olmuş

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Teşekkürler. Forclean biraz tehlikeli bir ürün. Sıkar sıkmaz çamurlar aşağı inmeye başlıyor :) Çok bekletmeden duruladım.
Eline sağlık kardeşim, cesaretine hayran kaldım, ben o ürünü kullanmazdım arabama.Bu kadar kiri indiren bir ürün pek sağlıklı gelmedi bana. Zaten atas in sabıkası da bir hayli kabarık.
Su haznesi çok güzel olmuş.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ekli dosyayı görüntüle 4677
Ekli dosyayı görüntüle 4678
Ekli dosyayı görüntüle 4679
Ekli dosyayı görüntüle 4680

Ekli dosyayı görüntüle 4681
Forclean yapmış yapacağını :D Ellerine sağlık.

Su haznesi temizliği yerinde olmuş. Dediğin gibi soğutma sistemini de temizlersen çok faydalı olacaktır.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Öncelikle yağmurda test etme şansımın yeni olduğu Gyeon Q2 View ‘i sizlerede göstereyim.Km saati ile birlikte çekmeye çalıştım daha anlaşılır ifade edebilmek için. En sevdiğim ürünlerden biri oldu diyebilirim 50-60 km gibi hızlardan çalışmaya başlıyor. Yoğun yağıştada çise yağmurda da görevini güzel yerine getiriyor özellikle diğer araçlardan gelen su birkintilerinde hızlı tahliyeside çok memnun etti beni hiç beklemeden görevini yerine getiriyor. Favori ürünlerim arasında kendisi benim için :utandim:<3

Servis periyodu 15.000 kmde 1 bakım fakat her zaman 10.000 kmde 1 yapıyorum araç bakımlarını. Servis filtre elemanlarıyla ve Liqui Moly ürünleriyle sıvı bakımlarımızı yaptık.

Engine Flush
Liqui Moly 4200 Toptec 5w30
Ceratec katkı ile birlikte

Engine flushın daha önce inceleme gözlemleme şansım olmuştu motor içi kalıntı temizliğini kendi ürün grubuna göre iyi iş yapıyor.

Ceratec ise motor içi koruma kısmında önerilenler arasında daha öncede kullandığım bir ürün 50.000 km motor içinde varlığını sürdürdüğü söyleniyor.
Kendi gözlemlediğim daha sarsıntısız ve stabil çalışmaya katkısı olarak faydada bulunuyor.

:sicak:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öncelikle yağmurda test etme şansımın yeni olduğu Gyeon Q2 View ‘i sizlerede göstereyim.Km saati ile birlikte çekmeye çalıştım daha anlaşılır ifade edebilmek için. En sevdiğim ürünlerden biri oldu diyebilirim 50-60 km gibi hızlardan çalışmaya başlıyor. Yoğun yağıştada çise yağmurda da görevini güzel yerine getiriyor özellikle diğer araçlardan gelen su birkintilerinde hızlı tahliyeside çok memnun etti beni hiç beklemeden görevini yerine getiriyor. Favori ürünlerim arasında kendisi benim için :utandim:<3

Servis periyodu 15.000 kmde 1 bakım fakat her zaman 10.000 kmde 1 yapıyorum araç bakımlarını. Servis filtre elemanlarıyla ve Liqui Moly ürünleriyle sıvı bakımlarımızı yaptık.

Engine Flush
Liqui Moly 4200 Toptec 5w30
Ceratec katkı ile birlikte

Engine flushın daha önce inceleme gözlemleme şansım olmuştu motor içi kalıntı temizliğini kendi ürün grubuna göre iyi iş yapıyor.

Ceratec ise motor içi koruma kısmında önerilenler arasında daha öncede kullandığım bir ürün 50.000 km motor içinde varlığını sürdürdüğü söyleniyor.
Kendi gözlemlediğim daha sarsıntısız ve stabil çalışmaya katkısı olarak faydada bulunuyor.

:sicak:
ohh yumuşacık olmuştur şimdi stabil şekilde çalışır gavur haa :alkis:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
niye katkı koyuyorsun arkadaş ya o yağ ve erken periyod değişimi yeterli zaten

Abi cerateclede normal katkısız şekilde de denedik tdi moturun sarsıntısını bariz bi şekilde sakinleştiriyor güzel sonuçlarda olunca 3-4 bakımda 1 koyuyorum bu katkıyı. Çokça deneyen yüksek setuplı araçlarda da rahatlıkla kullanılıyor :utandim: henüz kötü sonuç görmedim

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık kardeşim, cesaretine hayran kaldım, ben o ürünü kullanmazdım arabama.Bu kadar kiri indiren bir ürün pek sağlıklı gelmedi bana. Zaten atas in sabıkası da bir hayli kabarık.
Su haznesi çok güzel olmuş.
Teşekkürler Onur abi. Maksimum 40-50 saniye beklettim aracın üzerinde. Plastiklere temas ettirmemeye özen gösterdim. Kesinlikle düzenli kullanılacak bir ürün değil. Eli de tahriş ediyor.

Forclean yapmış yapacağını :D Ellerine sağlık.

Su haznesi temizliği yerinde olmuş. Dediğin gibi soğutma sistemini de temizlersen çok faydalı olacaktır.
Teşekkür ederim Can abi. Su haznesinin temizliği çok uğraştırdı. Sistemdeki suyu tamamen temizlemeden kesinlikle takmam bunu :D Soğutma suyu değişimini 1 haftadır araştırıyorum. Tam olarak nasıl değiştriceğime karar verebilmiş değilim. Radyatördeki tapadan değişim yaparsam sadece radyatördeki su değişmiş olacak. Ben motor bloğu ve kalorifer peteğindeki suları da boşaltmak istiyorum. Bu havalarda rölantide termostat açmıyor. Bütüb suyu nasıl dışarı atacağımı bilemedim. Hava yaptırmaktan da korkmuyor değilim. Sanırım videodaki şekilde değişim yapacağım.