Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Öne çıkan konu #5,281
Ben de şaşırdım beklemiyordum bu kadar Hakan abi. 5 mayısta uyguladım, İzmir içi işe git-gel yapıldı ardından geçen hafta Alanya’ya sahil şeridinden geldik. Bir haftadır da alanya içi. bu performans konusunda büyük etken şu olabilir; lastikleri değiştirdim zaten temizdi ben yine de güzelce temizledim öyle uyguladım. Kusursuz yüzeyde sadece sarp değil diğer kaliteli ürünler de dayanımını bir tık daha ileri taşıyacağı kesin gibi. Yine de @onurçiko @Dragstar gibi üstatlardan bu konuda görüşlerini almak lazım.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
arkadaşlar temiz ve sıfır lastik üzerine sürdüğüm Sarp 880 km uzun yol deneyiminin ardından aşağıdaki resimlerdeki gibidir. nasıl yollardan geçtiğini davlumbazlardaki çamur yığınından anlayabilirsiniz.

Sarp’ı yorumlayacak olursam uygulama sonrası ilk 10 gün civarı yağlı görüntüsü devam ediyor. Bu benim çok sevmediğim bir durum. Ben doğal ve mat’a meyilli bir parlaklık sevdiğim için ilk 10 gün beni sarmadı desem doğru olur. Ancak 9-10 gün sonunda o yağlı görüntüsü kurudu ve beğendiğim görüntüyü sundu. 880km yer yer çamurlu ve toprak yol güzergahına rağmen dayanımı çok hoşuma gitti. Bu dayanımda sıfır ve iyi temizlenmiş lastik yüzeyine uygulanmasının büyük rol oynadığını düşünüyorum. Uygulaması da ayrıca zor.
Abi kesinlikle dediklerine katılıyorum, 4 ay önce aracımız da eski lastikler vardı. Ne kadar parlatıcı sürsem de ya dayanmıyordu yada parlamıyordu, en son 3 ay önce sıfır lastik aldık resmen ömürleri ve parlamaları 2-3 katına çıktı. Ben de Sarp vinil koruyucuyu seviyorum ama yine de şüphe ile yaklaşıyorum. (Elimde lastiğe zarar verdiğine dayanan bir kanıt yok tamamen iç güdü, kafaları karıştırmıyım kendi tercihim.)

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
4 sene olan kaput filmini bugün söktüm. Meguiarsa sormuştum 350-400 tl çekmişti sökmeye. Kendim sökeyim dedim. Kaynar su dökerek söktüm. Kalan yapışkan izleri var resim 2-3 de. Onlarıda yarın benzinlikte auto finesse oblitarate zift ve yapıskan sökücü sıkıcam ve tazyikli suyla yıkıyacağım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
4 sene olan kaput filmini bugün söktüm. Meguiarsa sormuştum 350-400 tl çekmişti sökmeye. Kendim sökeyim dedim. Kaynar su dökerek söktüm. Kalan yapışkan izleri var resim 2-3 de. Onlarıda yarın benzinlikte auto finesse oblitarate zift ve yapıskan sökücü sıkıcam ve tazyikli suyla yıkıyacağım.

Elinize sağlık. Gözle görülür bir renk farkı oluşmuş mu filmsiz bölge ile merak ettim de?

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu

Aynı yapışkan izleri tiguan aracımda kaldı. AD JTT kullanmama rağmen çıkmadı. Bayramda bir tur daha deneyeceğim. Umarım siz çıkarırsınız. Haberlerinizi bekliyorum..

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Aynı yapışkan izleri tiguan aracımda kaldı. AD JTT kullanmama rağmen çıkmadı. Bayramda bir tur daha deneyeceğim. Umarım siz çıkarırsınız. Haberlerinizi bekliyorum..
daha önce 1 senelik sticker sökmüştüm finesse çıkarmıştı ama bu nasıl olur bilmiyorum. belki birazdan iner mikrofiberle denerim auto finesseyi. :) dedim tazyikle belki daha iyi olur. bir daha yaptırmayı düşünmüyorum zaten eski sahibi yaptırmıştı bunu aracı alırken bayide. seramikte vardı altında belki kalmıştır filmden dolayı :D

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
daha önce 1 senelik sticker sökmüştüm finesse çıkarmıştı ama bu nasıl olur bilmiyorum. belki birazdan iner mikrofiberle denerim auto finesseyi. :) dedim tazyikle belki daha iyi olur. bir daha yaptırmayı düşünmüyorum zaten eski sahibi yaptırmıştı bunu aracı alırken bayide. seramikte vardı altında belki kalmıştır filmden dolayı :D
Ben gazyağı, WD40, sıcak su, autoglym tar remover ve AD Jtt denedim. Ya bende sorun var ya bu yapışkan sağlam inatçı:yazik:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Geçen gün jant detayi yaparken stepne yataginda biraz toz oldugunu gorum bugun onu halledeyim dedim, e tabi tetenek adamlariz oraya girmisken temiz de olsa tum arabayi supurmemek olmazdi...

Final yok cunku final ile baslangic arasinda fotografyan anlasilacak fark yoktu

Saka bir yana muhabbete dalinca unutmusum.

Bu da bir abimin ricasi ile onun arabasinda 1 dakikada alinan sonuc;

Bunu bazi arkadaslar cok buyuk olaymis gibi paylasiyorlar da dikiz aynasi cami silmel bundan daha zor bence :) temizleyin tabi ki atlanmasin saka yapiyorum :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Geçen gün jant detayi yaparken stepne yataginda biraz toz oldugunu gorum bugun onu halledeyim dedim, e tabi tetenek adamlariz oraya girmisken temiz de olsa tum arabayi supurmemek olmazdi...

Bunu bazi arkadaslar cok buyuk olaymis gibi paylasiyorlar da dikiz aynasi cami silmel bundan daha zor bence :) temizleyin tabi ki atlanmasin saka yapiyorum :)

Ellerine sağlık. Dediğin gibi girdik mi duramıyoruz :komik:

Pedallar kısmına katılıyorum. Cam silmek daha zor geliyor bana :saskin:

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ben gazyağı, WD40, sıcak su, autoglym tar remover ve AD Jtt denedim. Ya bende sorun var ya bu yapışkan sağlam inatçı:yazik:
polisaj denediniz mi hiç? belki polisajla çıkar. ben bu film olayını gereksiz görüyorum zaten. benim film yanmıştı kuş pisliğinden. tırtık tırtık oldu bir yeri. dedim inş alta geçmemiştir. neyse 1 yıldır ha sökcem ha sökcem. bugün söktümde bir şey olmadıgını gördüm için rahatladı :D

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Ağır ol hocam hızına yetişemiyoruz :halay:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Araç bina kaplama işlerini yapan bir abi vardı ona sormuştum, selülozik tiner dedi. Çok bastırmadan denenebilir. Araçlara pvc reklam kaplamaları vs. yapan birisi. Sanayi işi ama selülozik denenir bence.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
polisaj denediniz mi hiç? belki polisajla çıkar. ben bu film olayını gereksiz görüyorum zaten. benim film yanmıştı kuş pisliğinden. tırtık tırtık oldu bir yeri. dedim inş alta geçmemiştir. neyse 1 yıldır ha sökcem ha sökcem. bugün söktümde bir şey olmadıgını gördüm için rahatladı :D
Burda polisajına güvenebileceğim bir yer yok ondan deneyemedik açıkçası. Bayramda jtt yi tekrar deneyeceğim :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Abi kesinlikle dediklerine katılıyorum, 4 ay önce aracımız da eski lastikler vardı. Ne kadar parlatıcı sürsem de ya dayanmıyordu yada parlamıyordu, en son 3 ay önce sıfır lastik aldık resmen ömürleri ve parlamaları 2-3 katına çıktı. Ben de Sarp vinil koruyucuyu seviyorum ama yine de şüphe ile yaklaşıyorum. (Elimde lastiğe zarar verdiğine dayanan bir kanıt yok tamamen iç güdü, kafaları karıştırmıyım kendi tercihim.)
2-3 katına çıkarır mı bilmiyorum ama performansını gösteriyor. Yine de bana göre bir ürün değil sarp. Sonax Gel daha çok seviyorum. Ancak bugün yıkama yaparken lastiklerdeki boncuklanma su iticilik beklemediğim düzeydeydi.
@SubaruOutback seversin Hakan abi :)