Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #5,421
Su testi gelir mi waxin

Bu arada link yanlis yere gonderdi beni ama bilemedim.

Eline saglik benzer bir detay benim de kafamda vardi açıkçası.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim abi su testi yapmak aklıma geldi ama kenarlarının delikli yapısından ötürü yemedi :D Biliyorsun bir sürü vergi falan eklendi bunlara daha yerine de koyamam. Birde bu cihazın anısı var. Dünya da satışa sunulan ilk 100 cihazdan 9.su. USA yıllarımda 24 saat önceden sıraya girip almıştım :)

Abi bu arada linki tekrar kontrol edebilir misin ? daha önce açtığım karşılaştırma konusuna yönlendirmesi lazım.

Ellerine sağlık abi, herhalde daha hızlı oyun oynanır artık. :komik:
Sercan teşekkür ederim, daha hızlı oynamasa da kendini daha az sildirsin yeter:halay: normal bir toz çekmiyor meret acayip yani.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Arkadaşlar merhaba,

Dün güzel bir uygulama yaptım. İzindeyim, mesai saatlerinde çalışma arkadaşlarımın, müşterilerimin aramaları nedeniyle foto çekemedim. Yoksa beyazlar da parlar da paylaşacaktım. Epey emek verildi ve ilk kez bir makine kullandım :mutlu: Orbital makine olmadığı için rotary ile glaze i uyguladık en düşük hızda. Poorboys white diamond üzerine poorboys nattys red. Nattys red in kokusu efsane güzel. Bilt hamber ın petrol içerikli kokusundan sonra çok iyi geldi uygulama hiç bitmesin istedim :komik: Uygulamayı ancak iftarda bitirebildiğimiz için ve sonrasında köye geçeceğimiz için final fotoları da birkaç tane var. Bugün köyde epey foto çektim ama hafif bir çisenti olmuş özellikle bagaj kapağının olduğu fotolarda belli oluyor. Islak görünüm, parlaklık ve derinlik hissi bence gayet başarılı oldu bu ikilinin. İlk yıkama sonrası konu da görüşmek üzere :halay:

Ellerine sağlık güzel parlamış ilk makina kullanımında acemeliği atmak adına glaze veya az aşındırırıcı final ürünü kullanımı gayet yetimde bir karar olmuş.

DENİZLİ

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Arkadaşlar herkese selam tekrar. Evde playstation ile vakit geçirirken kendisinin elektrikten ötürü sanırım çok toz çekmesinden rahatsız oluyordum. Kendi kendime otururken "Ula ben buna niye Pink Sheen sürmüyorum ?" dedim ve bugünlük eğlencemi de bulmuş oldum :D @KaiZeN Erçin abi bugünde rahat durmadım :taraa:

Annemlere giderken (garajda orada) Ps4'ü çantama attım. Varır varmaz uzaktan uzağa bayramlaşma sonrasında da garaja indim, önce GS ile yılların yorgunluğunu bir aldım.

yeni aldığım yumuşakımsı valet pro ince fırça ile genel olarak temizledim.

Işıkla bir bakayım dedim @Detail 35 Kutas arkadaşımızın Piano Black polisaj uygulamasından sonra dikkatimi çekmişti. Bununda fazlasıyla ihtiyacı var görünen o.

- Belki polisaj yapacak imkanım yoktu ama birazda olsa bu çizikleri kapatabilirim dedim bana da eğlence çıktı. Prima Amigo Glaze'e elimi attım :) 50:50 fotoğraflar ve devamı şu şekilde;

Tabi şeytan dürtünce durmuyor da, dedim bu durumu bir adım ileri daha nasıl taşırım ? Elimde @omrslhmms abimin denemem için verdiği ama bir türlü denemediğim wax'a el attım. Valet Pro Beading Marvellous (bunda 50:50 yok direk öncesi sonrası var);

Glaze üzerine Beading Marvellous bence piano black kısma fazlasıyla derinlik kattı. Fenerin ışığında ki yansıma değişti ve çiziklerin çoğu kayboldu.

Devamı ise maalesef uzun zamandır aracımı dışarı çıkartıp kullanamadığım için güncelleyemediğim karşılaştırma konumda;

[Karşılaştırma] Autobrite Direct Pink Sheen - Koch Chemie Top Star - Auto Finesse Spritz
Ellerine sağlık dayanım süresi takibide isteriz.

DENİZLİ

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Yeni aracımla sizi tanıştıramadım çünkü uygulama öncesinde çok detaylı fotoğraflar yoktu ve yaparken de çekmek aklımıza gelmedi açıkcası.Polisaj işlemlerimiz bitti 400-2500-3800 menzerna ile ve yıpranmış stoplarımız elimizden geldiğince yenilendi :)

Hayırlı olsun. Polisaj sonrası simsiyah olmuş, kazasız, belasız keyifle binmek nasip olsun inşallah :nazar:

Arkadaşlar herkese selam tekrar. Evde playstation ile vakit geçirirken kendisinin elektrikten ötürü sanırım çok toz çekmesinden rahatsız oluyordum. Kendi kendime otururken "Ula ben buna niye Pink Sheen sürmüyorum ?" dedim ve bugünlük eğlencemi de bulmuş oldum :D @KaiZeN Erçin abi bugünde rahat durmadım :taraa:

Annemlere giderken (garajda orada) Ps4'ü çantama attım. Varır varmaz uzaktan uzağa bayramlaşma sonrasında da garaja indim, önce GS ile yılların yorgunluğunu bir aldım.

yeni aldığım yumuşakımsı valet pro ince fırça ile genel olarak temizledim.

Işıkla bir bakayım dedim @Detail 35 Kutas arkadaşımızın Piano Black polisaj uygulamasından sonra dikkatimi çekmişti. Bununda fazlasıyla ihtiyacı var görünen o.

- Belki polisaj yapacak imkanım yoktu ama birazda olsa bu çizikleri kapatabilirim dedim bana da eğlence çıktı. Prima Amigo Glaze'e elimi attım :) 50:50 fotoğraflar ve devamı şu şekilde;

Tabi şeytan dürtünce durmuyor da, dedim bu durumu bir adım ileri daha nasıl taşırım ? Elimde @omrslhmms abimin denemem için verdiği ama bir türlü denemediğim wax'a el attım. Valet Pro Beading Marvellous (bunda 50:50 yok direk öncesi sonrası var);

Glaze üzerine Beading Marvellous bence piano black kısma fazlasıyla derinlik kattı. Fenerin ışığında ki yansıma değişti ve çiziklerin çoğu kayboldu.

Devamı ise maalesef uzun zamandır aracımı dışarı çıkartıp kullanamadığım için güncelleyemediğim karşılaştırma konumda;

[Karşılaştırma] Autobrite Direct Pink Sheen - Koch Chemie Top Star - Auto Finesse Spritz
Elinize sağlık, harika bir dokunuş olmuş. :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ellerine sağlık dayanım süresi takibide isteriz.

DENİZLİ
Süleyman abi teşekkür ederim, bu vesileyle bayramını da kutlamış olayım; göz önünde zaten hiç ortadan kalkmıyor bu ara. Salı gününe kadar hiç tozunu almadan dayanabilirsem bir foto çekeceğim, yada ilk tozlanmayı gözlemlediğimde fotoğrafını çekmekte mantıklı olabilir :)

Hayırlı olsun. Polisaj sonrası simsiyah olmuş, kazasız, belasız keyifle binmek nasip olsun inşallah :nazar:

Elinize sağlık, harika bir dokunuş olmuş. :)
Eyvallah hocam sağolasın :) Bayramınız mübarek olsun.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yeni aracımla sizi tanıştıramadım çünkü uygulama öncesinde çok detaylı fotoğraflar yoktu ve yaparken de çekmek aklımıza gelmedi açıkcası.Polisaj işlemlerimiz bitti 400-2500-3800 menzerna ile ve yıpranmış stoplarımız elimizden geldiğince yenilendi :)

Güle güle binin maşallah karayılan gibi olmuş araç :nazar:

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
vakit bulmuşken arkadaşın arabasında ufak cila denemeleri yaptık.yüzeyi ipa ile sildim arkasından kaputu 3 e böldüm ancak öncesi fotoğraf çekmeyi unutmuşuz.srp,sprayway ve af tripple denedim.parlaklıkta çok fazla fark göremedim hava da kapalı olduğu için mi bilmiyorum,sonrasında tüm yüzeye af tripple geçtim.yavaş yavaş denemeler yapıyorum. sonrasında kendi aracımın motorunu temizlemeye başladım.selsil motor temizleyici apc valet pro fırça ve tchibo jant fırçası ile giriştim.yağmur başladığı için tam bitiremedim.olumlu olumsuz yorum yaparsanız kendimi geliştiririm.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Harika olmuş :) Ellerinize sağlık :) Aracınızda hayırlı olsun, güle güle kullanın :)

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Merhaba arkadaşlar bugün yağmur yağacağını bile bile aracı yıkadım. Yeni malzeme toparladığımdan bazı temizlikleri ilk kez yaptım. Çok aceleye geldiğinden ve telefonun şarjı olmadığından fazla resim çekemedim.

Jant temizliyici Tchibo'yu Divortexin elmalı cilalı şampuanı ile,
Lastik temizle fırçasısı olarak hanımın malzemelerinden aldığım :) Banat marka fırçayıda Kwazar ANSF ile,
Ön yıkamayı Kwazar + ANSF ile yaptım. Fakat kwazar tam köpük kıvamı atmıyor. 3 başlığıda denedim. Beyaz başlık için bulaşık süngeri koydum yine de fayda etmedi ama çözeceğim :) 2 kere denedim aslında hem 50 ml hem de 100 ml ANSF'de çok fark göremedim. @cabay hocam önerin olur mu miktar için?
Lastikleri de favori 3D Magic Dressing ile Workstuff aplikatör ile kullandım. Çok rahat gerçekten..

İçinde kapı eşikleri çok çamurluydu. VP 1:10 APC ile temizledim. Bütün iç kısmı favorimiz AF Spritz ile geçtik.

Biliyorum yarın yağmur yağacak :taraa:

Jantların Temizliği:

Lastik Temizliği:

Ön Yıkmada Kwazar ilk defa kullandım.

Banana Gloss ile çift kova yıkadık..

Twisted pile havlu ile kurulama kesinlikle rahatlık üst kısımlar bununla, araç tamponlar ve kapı altlarına Spark havlu ile geçtim :)

Banana ve Wizard için tekrardan teşekkürler @MoonDance hocam.

Lastiklerde 3D Magic Dressing :

Ve final...

Son düzenleme:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhaba arkadaşlar bugün yağmur yağacağını bile bile aracı yıkadım. Yeni malzeme toparladığımdan bazı temizlikleri ilk kez yaptım. Çok aceleye geldiğinden ve telefonun şarjı olmadığından fazla resim çekemedim.

Lastik temizle fırçasısı olarak hanımın malzemelerinden aldığım :) Banat marka fırçayıda Kwazar ANSF ile,
Ön yıkamayı Kwazar + ANSF ile yaptım. Fakat kwazar tam köpük kıvamı atmıyor. 3 başlığıda denedim. Beyaz başlık için bulaşık süngeri koydum yine de fayda etmedi ama çözeceğim :) 2 kere denedim aslında hem 50 ml hem de 100 ml ANSF'de çok fark göremedim. @cabay hocam önerin olur mu miktar için?
Lastikleri de favori 3D Magic Dressing ile Workstuff aplikatör ile kullandım. Çok rahat gerçekten..

İçinde kapı eşikleri çok çamurluydu. VP 1:10 APC ile temizledim. Bütün iç kısmı favorimiz AF Spritz ile geçtik.

Jantların Temizliği:

Lastik Temizliği:

Twisted pile havlu ile kurulama kesinlikle rahatlık üst kısımlar bununla, araç tamponlar ve kapı altlarına Spark havlu ile geçtim :)

Ve final...

Hocam eline sağlık, kısa sürede epey ürün toparlamışsın. Uygulama sıklığı arttıkça pratikleşip daha da güzel uygulamalar çıkacaktır :mutlu:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul

Jantların Temizliği:

Lastik Temizliği:

Ve final...

Öncelikle eline sağlık hocam, güzel uygulama olmuş. Ben Kwazara 50-100-200 ml olarak denemeler yapmış birisi olarak köpük atımında fark neredeyse yok denecek kadar az oluyordu. Fakat bendeki kıvam gayet yeterli olduğu için ben modifiye ihtiyacı hiç hissetmedim. En traş köpüğü kıvamı siyahtan alsam da perde küçük kaldığı için maviyi kullanıyorum.