Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Öne çıkan konu #5,441
Öncelikle eline sağlık hocam, güzel uygulama olmuş. Ben Kwazara 50-100-200 ml olarak denemeler yapmış birisi olarak köpük atımında fark neredeyse yok denecek kadar az oluyordu. Fakat bendeki kıvam gayet yeterli olduğu için ben modifiye ihtiyacı hiç hissetmedim. En traş köpüğü kıvamı siyahtan alsam da perde küçük kaldığı için maviyi kullanıyorum.
Çok teşekkürler hocam bencede ml olarak fark yok. Bence bu basınçlı pompa işi rahat oluyor yıkama esnasında..

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhaba arkadaşlar bugün yağmur yağacağını bile bile aracı yıkadım. Yeni malzeme toparladığımdan bazı temizlikleri ilk kez yaptım. Çok aceleye geldiğinden ve telefonun şarjı olmadığından fazla resim çekemedim.

Jant temizliyici Tchibo'yu Divortexin elmalı cilalı şampuanı ile,
Lastik temizle fırçasısı olarak hanımın malzemelerinden aldığım :) Banat marka fırçayıda Kwazar ANSF ile,
Ön yıkamayı Kwazar + ANSF ile yaptım. Fakat kwazar tam köpük kıvamı atmıyor. 3 başlığıda denedim. Beyaz başlık için bulaşık süngeri koydum yine de fayda etmedi ama çözeceğim :) 2 kere denedim aslında hem 50 ml hem de 100 ml ANSF'de çok fark göremedim. @cabay hocam önerin olur mu miktar için?
Lastikleri de favori 3D Magic Dressing ile Workstuff aplikatör ile kullandım. Çok rahat gerçekten..

İçinde kapı eşikleri çok çamurluydu. VP 1:10 APC ile temizledim. Bütün iç kısmı favorimiz AF Spritz ile geçtik.

Biliyorum yarın yağmur yağacak :taraa:

Jantların Temizliği:

Lastik Temizliği:

Ön Yıkmada Kwazar ilk defa kullandım.

Banana Gloss ile çift kova yıkadık..

Twisted pile havlu ile kurulama kesinlikle rahatlık üst kısımlar bununla, araç tamponlar ve kapı altlarına Spark havlu ile geçtim :)

Banana ve Wizard için tekrardan teşekkürler @MoonDance hocam.

Lastiklerde 3D Magic Dressing :

Ve final...

Elinize sağlık çok güzel görünüyor. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Yağmura rağmen temizliği yapmanız fazlasıyla virüsü kaptığınızı gösteriyor. Bende bugün wax sürecektim ama 1 hafta boyunca sağanak görünüyor aracı çıkarmayacağım garajdan dolayısıyla erteledim, yaslardayım :(

Sökmeye devam

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evdeki tüm parcalar temizlendi takilmayi bekliyor artik. Niyetim carsamba gunu arabanin ic temizligini yapip persembe gunu de montaja baslamak. Persembeden sonda benden haber alamazsaniz bilin ki toplayamadim :taraa:
Hocam eline koluna sağlık. Bu işleri zamana yayarak en güzelini yapıyorsun. Bende aynı şekilde dobloya girmiştim babamın topla artık baskılarından ötürü planladığım birçok parçanın temizliğini üstünkörü yapmak durumunda kalmıştım. Umarım babanda sana aynı baskıyı yapmaz.

Dikkatimi çeken bir nokta da direksiyonun kenarlarında siyah izler var sanırım deri yıla bağlı olarak yıpranmış. Değişim istiyor sanki.

Söylemeden geçmeyeyim, vidaları ayrı ayrı toplaman çok mantıklı ve güzel bir hareket olmuş. Çok hoşuma gitti detaycılık felsefesi her alanda ruha işlemiş.

Son olarak toplamak sökmekten daha kolay, dert etmeyin.

Şimdiden kolay gelsin.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Elinize sağlık çok güzel görünüyor. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Yağmura rağmen temizliği yapmanız fazlasıyla virüsü kaptığınızı gösteriyor. Bende bugün wax sürecektim ama 1 hafta boyunca sağanak görünüyor aracı çıkarmayacağım garajdan dolayısıyla erteledim, yaslardayım :(

Hocam eline koluna sağlık. Bu işleri zamana yayarak en güzelini yapıyorsun. Bende aynı şekilde dobloya girmiştim babamın topla artık baskılarından ötürü planladığım birçok parçanın temizliğini üstünkörü yapmak durumunda kalmıştım. Umarım babanda sana aynı baskıyı yapmaz.

Dikkatimi çeken bir nokta da direksiyonun kenarlarında siyah izler var sanırım deri yıla bağlı olarak yıpranmış. Değişim istiyor sanki.

Söylemeden geçmeyeyim, vidaları ayrı ayrı toplaman çok mantıklı ve güzel bir hareket olmuş. Çok hoşuma gitti detaycılık felsefesi her alanda ruha işlemiş.

Şimdiden kolay gelsin.
@Shirb13 hocam valla kaptık sanırım virüsü. Ekipman ve malzeme olunca akıyor vakit..

Forum ortamı da çok samimi olduğundan çok şey öğreniyoruz :)

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Aracın kaputunda kedinin yapmış olabileceğinden şüphelendiğim birkaç çizik olmuş, bir de sağ piano black kısımlarda nasıl olduğunu bilmediğim çizikler vardı. Arka tamponun sol köşesine de biri sürtmüş, boya transferi vardı ama onun fotoğrafını çekmemişim. Ufak bir operasyonla çiziklerden kurtuldum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aracın kaputunda kedinin yapmış olabileceğinden şüphelendiğim birkaç çizik olmuş, bir de sağ piano black kısımlarda nasıl olduğunu bilmediğim çizikler vardı. Arka tamponun sol köşesine de biri sürtmüş, boya transferi vardı ama onun fotoğrafını çekmemişim. Ufak bir operasyonla çiziklerden kurtuldum.

Ellerine sağlık. Boyalı zeminde görünen iz pek kedi izine benzemiyor bence.

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ellerine sağlık. Boyalı zeminde görünen iz pek kedi izine benzemiyor bence.
Perşembe günü aracı yıkadığımda herhangi bir iz yoktu, cuma günü yarım gün dışarda kaldıktan sonra hep kapalı otoparktaydı. Ara sıra otoparka kedi girdiği oluyor ben ondan şüphelendim ama belki de dediğiniz gibi kedi harici, dışarda kaldığı sürede oldu bilemiyorum.
Zaten araçta hep nasıl olduğunu bilmediğim çizikler, vuruklar görüyorum. Kendim en son ne zaman bir yere sürttüm hatırlamıyorum.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

Şimdiden kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim bu guzel yorumlar icin Evde 2. bi araba olmasi bu islemlerde beni en cok rahatlatan durum oldu doğrusu. Onun varlığı sayesinde tum bu islemleri genis bir zamana yayma firsati buldum.

Bununla beraber direksiyonun durumu sizinde tespit ettiginiz uzere pek ic acici degil. Gerci yeni arabalara bakarak 18 yasinda bir ihtiyar icin yine de iyi sayilir ama yenileme istiyor mutlaka. Ben simdilik temizlemek yetinecegim zira Kayseri'de iscilik ve malzeme kalitesi anlaminda guvenebilecegim biryer yok maalesef. Babam ne zaman Istanbul'a ziyeretime gelirse o zaman hallederiz bu isi diye düşünüyorum

Sokme takma konusunda oldukca hassas davranmaya calisiyorum zira araba eskidikce plastik tirnaklarin da sertlesip cikarken kirilma riski artiyor. Bir yandan elimdeki diyagramlari kontrol ediyor diger yandan da soktugum tum vida ve klipsleri toplarken parca artirmamak adina sizin de gordugunuz uzere ayri ayri topluyorum

Baba baskisina gelince, zehri aldi bi kere

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Bugün de oğlum ile iç temizlik yaptık elimizden geldiğince.çok fotoğraf ile sizi boğmak istemedim.Plastik kısımlar için gyeon preserve deri ve alcantara için kc po kullandım.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bugün de oğlumu ile iç temizlik yaptık elimizden geldiğince.çok fotoğraf ile sizi boğmak istemedim.Plastik kısımlar için gyeon preserve deri ve alcantara için kc po kullandım.

Maşallah, analı babalı ve sağlıkla büyüsün :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Bugün de oğlumu ile iç temizlik yaptık elimizden geldiğince.çok fotoğraf ile sizi boğmak istemedim.Plastik kısımlar için gyeon preserve deri ve alcantara için kc po kullandım.

Maşallah, allah bağışlasın. Virüsü küçük yaşta kapmış, cekirdekten yetişiyor

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Maşallah, ellerinize sağlık. Ufaklığa hemen forum üyeliği alalım. :D

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Bugün de oğlum ile iç temizlik yaptık elimizden geldiğince.çok fotoğraf ile sizi boğmak istemedim.Plastik kısımlar için gyeon preserve deri ve alcantara için kc po kullandım.

Maşallah,küçük detaycınında ellerine sağlık.onun eli değmese böyle güzel olmazdı