Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Öne çıkan konu #5,741
@Ttfor1 Tayfun abi ellerine sağlık, bu sefer acemiliğin diye bir şey demiyoruz bir daha ki sefere konu ve daha fazla fotoğraf bekliyoruz. :D
Sabah 6 dan beri yolda ol aksam gel araba yıka bi de fotoğraf iste pışşşşık :super: Teşekkür ederim kardeşim sağol :)

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Önceki aracımda focal marka yalıtım yapmıştım. Focal son zamanlarda inanılmaz zamlanmış Bütçem focale yetmedi. 4 kapı ve bagajI ctk premium ile yalıttım.

Ellerine sağlık Enes, Focal'e göre kalitesi nasıl ? Ctk için link alabilirmiyim :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Önceki aracımda focal marka yalıtım yapmıştım. Focal son zamanlarda inanılmaz zamlanmış Bütçem focale yetmedi. 4 kapı ve bagajI ctk premium ile yalıttım.

Ses yalıtımının arabasına katkısını gören aracı değşse bile bu hissiyatı arar oluyor. Ellerine sağlık işçilik şahane. Before after ses testi de gelecek mi:super::taraa:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

Elinize sağlık, ben de ufaklık Polo için aylardır yalıtım meselesini araştırıyorum. Hem ürün hem uygulama ilgili daha fazla bilgi verebilirseniz çok memnun olurum :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Geçenlerde ufak buluşmadan kalan görselleri şuraya bırakayım. :) Ev sahipliğimizi yapan FFS Detaylı Araç Bakım Merkezi sahibi @ffsahin 'e ve katkılarından dolayı @Mentalfeed ve @carking58 'e çok teşekkürler :arkadass:

Ev sahipliği için @ffsahin Fatih abiye ve gerek sohbet arasında gerekse bizzat araç üstünde göstererek verdiğiniz kıymetli bilgiler için sana ve @Mentalfeed Hurşit abiye ayrıca teşekkürlerimi sunarım ben de abi. Sohbet epey keyifliydi, zaman ne çabuk geçti anlamadım valla :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Geçenlerde ufak buluşmadan kalan görselleri şuraya bırakayım. :) Ev sahipliğimizi yapan FFS Detaylı Araç Bakım Merkezi sahibi @ffsahin 'e ve katkılarından dolayı @Mentalfeed ve @carking58 'e çok teşekkürler :arkadass:

Trakyada ayrı buluşma, Kayseride ayrı buluşma çok güzel oluyor. Forumun kalitesine, samimiyyetine daha fazla katkı sunuyor. Bende çok teşekkür ederim o güzel gece için @ffsahin @Pro @carking58

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@Pro, ctk ziftli kağıt gibi.
Focal ziftli kağıt üzeri akustik süngerle kaplı. Fiyat farkını hak edecek kalitede. Link

@carking58, hava sıcaklığı 30 derecenin üzerinde olduğu için levhalar esnek oluyor. Asıl iş pandizot sökmekte. Klipsleri kırma ihtimaline karşı yedek klips alın. Söktükten sonra kapı içi şekline göre falçata ile kesip yapıştırıyoruz. Üzerinden plastik roller ile gEçiyoruz. Daha sağlam yapışsın diye. Hoparlör arkasına çift kat yaptım. Pandizotun geldiği sac üzerindeki Hoparlör çevresi tek kat olacak şekilde kesmeye özen gösterin Hoparlör yerine takıldığında kasıklık olmamalı. Diğer yüzeylerde ille tek kat olacak diye şart yok. Yalıtım malzemesi kalitesi yereği titreşimi çekip yok eder büyük parçalar olursa Daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Önceki aracımda büyük parçalar olmasında gayreT etmiştim. Bu aracımda pek etmedim. Farkı uzun yolda görecem
@Mentalfeed, Öncesini çekmedim :mutlu: ses sisteminde inanılmaz fark oldu. Zaten orjinal hoparlörler 20 cm fena bass vuruyor

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bugün araca değil ama garaja su basmıştı onunla uğraşırken bulduğum yarım sprey boya ile ufak bir dokunuş yapmaya çalıştım daha ilerde daha iyi bir çalışma yapmayı hedefliyorum maskelemeyle falan.

Duvarlara Mat gri renk badana yakışır on numara ortam olur.

DENİZLİ

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
1 gün içinde yapılan 600 km sonunda yorgunluğa rağmen aracı pis bırakmak istemedim. Sadece finalleri paylaşabiliyorum yorgunluk ile fotoğraf çekemedim.

Jantlar için 1:4 oranında R1 köpük formunda çok iyi iş çıkardı. Davlumbazlar ve jantın içleri için temizlediğim kovaya b33 ile destekledim. Ön yıkama flowey ev:13 çift kova için vp consantred kullandım. En son kurulama için twisted dublex kapi içleri içinde magic kurulama havlusu ile rutinimi bitirdim. Finalide lastikler için sarp ile yaptım.

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ellerine sağlık maşallah yanıyor

DENİZLİ

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
1 gün içinde yapılan 600 km sonunda yorgunluğa rağmen aracı pis bırakmak istemedim. Sadece finalleri paylaşabiliyorum yorgunluk ile fotoğraf çekemedim.

Jantlar için 1:4 oranında R1 köpük formunda çok iyi iş çıkardı. Davlumbazlar ve jantın içleri için temizlediğim kovaya b33 ile destekledim. Ön yıkama flowey ev:13 çift kova için vp consantred kullandım. En son kurulama için twisted dublex kapi içleri içinde magic kurulama havlusu ile rutinimi bitirdim. Finalide lastikler için sarp ile yaptım.

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ellerine sağlık. Yol sonrası yapılan yıkama aslında en keyiflisi :alkis:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

En çok yapmak istediğim uygulama. Şuanki 308'im de özellikle yollara çekilen beyaz tırtıklardan geçtikten sonra aracın karoserinde tınlama oluyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Onu kesmem lazım.

16" jantlar ile bu durum pek belli olmasa da 17" jantlara geçince belirginleşiyor.

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
En çok yapmak istediğim uygulama. Şuanki 308'im de özellikle yollara çekilen beyaz tırtıklardan geçtikten sonra aracın karoserinde tınlama oluyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Onu kesmem lazım.

16" jantlar ile bu durum pek belli olmasa da 17" jantlara geçince belirginleşiyor.
2 adam - 6 saat- 4 kapı - bagaj - arka koltuk altını hallettik. birazda makara yaparak yaptık yoksa daha erken bitebilirdi.

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Pro, ctk ziftli kağıt gibi.
Focal ziftli kağıt üzeri akustik süngerle kaplı. Fiyat farkını hak edecek kalitede. Link

@carking58, hava sıcaklığı 30 derecenin üzerinde olduğu için levhalar esnek oluyor. Asıl iş pandizot sökmekte. Klipsleri kırma ihtimaline karşı yedek klips alın. Söktükten sonra kapı içi şekline göre falçata ile kesip yapıştırıyoruz. Üzerinden plastik roller ile gEçiyoruz. Daha sağlam yapışsın diye. Hoparlör arkasına çift kat yaptım. Pandizotun geldiği sac üzerindeki Hoparlör çevresi tek kat olacak şekilde kesmeye özen gösterin Hoparlör yerine takıldığında kasıklık olmamalı. Diğer yüzeylerde ille tek kat olacak diye şart yok. Yalıtım malzemesi kalitesi yereği titreşimi çekip yok eder büyük parçalar olursa Daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Önceki aracımda büyük parçalar olmasında gayreT etmiştim. Bu aracımda pek etmedim. Farkı uzun yolda görecem
@Mentalfeed, Öncesini çekmedim :mutlu: ses sisteminde inanılmaz fark oldu. Zaten orjinal hoparlörler 20 cm fena bass vuruyor
Ben eşimin ilk aracı Peugeot 307'ye erkurt izolasyon yapmıştım. Çok memnun kalmıştım. Fiyat olarak da epey tasarruf ettirmişti beni. Hala var mı piyasada bakmak lazım tabi. İyi bir alternatif olabilir rakam hala ucuzsa. @Pro @Mentalfeed

Eski Kaptan, Eski Detaycı

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ben eşimin ilk aracı Peugeot 307'ye erkurt izolasyon yapmıştım. Çok memnun kalmıştım. Fiyat olarak da epey tasarruf ettirmişti beni. Hala var mı piyasada bakmak lazım tabi. İyi bir alternatif olabilir rakam hala ucuzsa. @Pro @Mentalfeed

Eski Kaptan, Eski Detaycı
Benim kullandığım marka Logiproof markasının dB mat, dB floor ve diğer ürünlerinden memnunum. Ziftli kağıt gibi değil böyle etli etli kıvrak bişi. Çok memnunum kendi aracımda. Uyguladıktan sonra meğer ses sistemi yetersizmiş ve camlardan da rüzgar sesi gelirmiş. :halay: masraflar bitmiyordu

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Araç Peugeot 208 22 gün önce sadece kil yapılmış yüzeye Turtle Wax Ceramic Sprey uyguladım.22 gün boyunca 3 kere yıkandı 3 ünde de 5 liralık Autokit şampuanla yıkadım. 22 günün sonunda hâlâ yüzeyde boncuklaması güzel bir haldeydi.Sanırım bir 22 gün daha gider gibi duruyor :) Araba satılmazsa sonuçları paylaşmaya devam edeceğim.