Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #6,161
Volvo'yu yıkamak emek ister tabi :D X50 kenarda dursun abi arada kullan niye bitirmeye uğraşıyorsun ki :smilex:
Volvo hep dışarıda kalıyor. Kapalı otopark imkanı yok. Hergün akşamdan-sabaha üzerinde nemli tabaka oluşuyor. Flowey böyle bir ortamda da en fazla 1 ay dayanım sergiliyor. Birde sıvı ürünler çabuk bozuluyor. Bende o yüzden de eldeki sıvı zımbırtıları çabuk bitirmeye bakıyorum. Su ile aktifleşen zımbırtılar bitsin sıra wash&wax ürünlerinde olacak. Özellikle de beni hüsrana uğratan TW Hybrid'i bitirmek niyetindeyim.
Flowey için birkaç tane daha video çektim onları da upload edeceğim. 1-2 ürün daha var onları da halen gözlemliyorum.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Volvo hep dışarıda kalıyor. Kapalı otopark imkanı yok. Hergün akşamdan-sabaha üzerinde nemli tabaka oluşuyor. Flowey böyle bir ortamda da en fazla 1 ay dayanım sergiliyor. Birde sıvı ürünler çabuk bozuluyor. Bende o yüzden de eldeki sıvı zımbırtıları çabuk bitirmeye bakıyorum. Su ile aktifleşen zımbırtılar bitsin sıra wash&wax ürünlerinde olacak. Özellikle de beni hüsrana uğratan TW Hybrid'i bitirmek niyetindeyim.
Flowey için birkaç tane daha video çektim onları da upload edeceğim. 1-2 ürün daha var onları da halen gözlemliyorum.
Anladım abi hemen bitirmen lazımmış. :) Artık videoları yüklede hasret kaldık. :) Wash&Wax veya cilalı şampuanlara bi kanım ısınmadı, çok düz kafalıyım bu şampuan meselesinde.

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
X50 için takipteyim yorumları bekliyorum

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Anladım abi hemen bitirmen lazımmış. :) Artık videoları yüklede hasret kaldık. :) Wash&Wax veya cilalı şampuanlara bi kanım ısınmadı, çok düz kafalıyım bu şampuan meselesinde.
Susuz temizlikte sonucu başarılı olan ürün var ve malesef başarısız olan ürün de var. TW o konuda beni malesef memnun etmedi. Ha ama o yeşil-gri renkte ambalajı olan seramik zımbırtıyı oğlanın 1:36 Subaru'sunda denedim sonuç şahaneydi :)
Ya şimdi yarıda kesip atmak istemediğim için olabildiğince sürekli gözlemleyerek ve sürekli video çekerek konu açmak niyetindeyim.
Bir tane lastik ve dış plastik parlatıcı/koruyucu ürün kullandım. 15 gün ve 720 km oldu (aşağı yukarı) halen hidrofobik etkisi devam ediyor. İlginç şekilde dün bol bol ıslak zeminde sürdüm ürünü sürdüğüm yerler kirlenmedi ama marşpiyelde yağmurda veya ıslak zeminde kullandığımın kanıtı kabak gibi duruyor. Üründen hiç beklemediğim etkiydi o nedenle de nerede etkisi bitecek diye bekliyorum ve haliyle de her fırsatta video çekiyorum.
İşin kötü tarafı üründne 1 tane almışım ve devamı yok. Koca kutuyuda Duster'a boca ettim.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
X50 için takipteyim yorumları bekliyorum
Bende etkisi çok uzun gitmedi ama bunun çeşitli nedenleri de var. Wetcoat, Washcoat sınıfında bir ürün. Renk ve kokuda onu andırıyor ama sulandırma oranı o ikisine göre daha iyi. 25ml'de kullansan 50ml'de kullansan etki aynı. Fena ürün değil, bir daha alırmıyım, alırım ama eldekileri de tüketmem lazım. Çünkü bazı sıvı ürünler çabuk bozulma eğilimine girebiliyor. Yani atayım depoda dursun tarzı bir ürün değil. Al kullan kısa sürede bitir tarzı bir ürün :)
Köpüklü veya köpüksüz el pompası ile çalışıyor fark etmiyor :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Susuz temizlikte sonucu başarılı olan ürün var ve malesef başarısız olan ürün de var. TW o konuda beni malesef memnun etmedi. Ha ama o yeşil-gri renkte ambalajı olan seramik zımbırtıyı oğlanın 1:36 Subaru'sunda denedim sonuç şahaneydi :)
Ya şimdi yarıda kesip atmak istemediğim için olabildiğince sürekli gözlemleyerek ve sürekli video çekerek konu açmak niyetindeyim.
Bir tane lastik ve dış plastik parlatıcı/koruyucu ürün kullandım. 15 gün ve 720 km oldu (aşağı yukarı) halen hidrofobik etkisi devam ediyor. İlginç şekilde dün bol bol ıslak zeminde sürdüm ürünü sürdüğüm yerler kirlenmedi ama marşpiyelde yağmurda veya ıslak zeminde kullandığımın kanıtı kabak gibi duruyor. Üründen hiç beklemediğim etkiydi o nedenle de nerede etkisi bitecek diye bekliyorum ve haliyle de her fırsatta video çekiyorum.
İşin kötü tarafı üründne 1 tane almışım ve devamı yok. Koca kutuyuda Duster'a boca ettim.
Abi sen tam bir testçi olduğun için uzun uzun gözlemler yapıyorsun, biz ise 2 3 yıkama gözlem yapıp rafa kaldırıyoruz. :) Bende ilk yıkamam da 3 4 uygulama yapıp gözlem altına alıcağım, forumda daha adı geçmeyen 1 2 ürünü Emre abi getirdi test ediyim. :) Plastik koruyucunun markasını merak etmedim değil, Duster'ın çok plastik aksamı olduğu için ürün dayanmıyordur. Patronda Reno Captur var, Duster kadar plastik aksamı olunca insanın parlatıcı süresi gelmiyor. :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi sen tam bir testçi olduğun için uzun uzun gözlemler yapıyorsun, biz ise 2 3 yıkama gözlem yapıp rafa kaldırıyoruz. :) Bende ilk yıkamam da 3 4 uygulama yapıp gözlem altına alıcağım, forumda daha adı geçmeyen 1 2 ürünü Emre abi getirdi test ediyim. :) Plastik koruyucunun markasını merak etmedim değil, Duster'ın çok plastik aksamı olduğu için ürün dayanmıyordur. Patronda Reno Captur var, Duster kadar plastik aksamı olunca insanın parlatıcı süresi gelmiyor. :D
Estağfurullah :)
Bende kullanmadığım ürünleri sizlerden öğreniyorum :) Karşılıklı bilgi alışverişi işte :)
O kadar dış plastik olunca da gerçekten hızlı bir ürün gerekiyor. 40 saat birşeyler sürmek bazen eğlenceli olmaktan çıkıyor :(

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bugun aracımı yıkadıktan sonra tüm camlar vs dahil orbital makine ile jetseal uyguladık. Bu arada stek dynoliteda yıkama sonrası çok fazla su izi ve bence şampuana bağlı iz kalıyor. Bugun vallet pronun şampuanını kullandım ve yine iz kaldı. Herseferinde temizlemek zorunda kalıyorum. Birkaç farkı şampuan deneyeceğim ve aklımda carpro ile Tac system in ürünleri var. Önceki aracım beyaz ve stek dynoshield kaplıydı ama beyaz olduğundan ya ben göremiyordum yada böyle bi problem yaşamıyordum.

png images website

Celal

Uzman Detaycı
Üye
bugun aracımı yıkadıktan sonra tüm camlar vs dahil orbital makine ile jetseal uyguladık. Bu arada stek dynoliteda yıkama sonrası çok fazla su izi ve bence şampuana bağlı iz kalıyor. Bugun vallet pronun şampuanını kullandım ve yine iz kaldı. Herseferinde temizlemek zorunda kalıyorum. Birkaç farkı şampuan deneyeceğim ve aklımda carpro ile Tac system in ürünleri var. Önceki aracım beyaz ve stek dynoshield kaplıydı ama beyaz olduğundan ya ben göremiyordum yada böyle bi problem yaşamıyordum.

png images website
Dynolite zamanla sararırda ,yıkamadan sonra su izi şampuan izide bırakır,arkadaşım beyaz arabasına dynolite yaptırdı mayıs ayında temmuzda sarardı ayrıca yıkamadan sonra bu leke sorunları oluyordu oda çözümü kaputu silerken af finale ile iki üç fıs ,fıslayarak buldu böylece iki kere silmek zorunda kalmıyordu,ama sonuç şu dynoshild ile değiştirdi kaplamayı

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dynolite zamanla sararırda ,yıkamadan sonra su izi şampuan izide bırakır,arkadaşım beyaz arabasına dynolite yaptırdı mayıs ayında temmuzda sarardı ayrıca yıkamadan sonra bu leke sorunları oluyordu oda çözümü kaputu silerken af finale ile iki üç fıs ,fıslayarak buldu böylece iki kere silmek zorunda kalmıyordu,ama sonuç şu dynoshild ile değiştirdi kaplamayı
stek in pek sararacağını zannetmiyorum aslında. iki önceki aracımda ozamanlar stek yokken oraguard gibi bir markanın ürünü ile tamamen kaplıydı, 2 seneye yakın kullandım o bile sararmadı. ama tabiki ph nötr vs kaliteli şampuanlar kullanılmalı. yanlış kullanımda mutlaka sararacaktır. ben şuanki aracıma mutlaka her yıkamada hızlı cila ve ya normal wax, sealant vs uyguluyorum haftada 2 saat maks güneş görüyor :)

mscelik

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kütahya
Aracın içinde olduğum her an gözümü tırmalayan bir kusura bu gün son verdim. Koruyucu tabaka olan ekranların kronik sıkıntısı aracımda da vardı. Hatta beni detailinge başlatan yıkamacı!!! arkadaşımızdan Allah razı olsun ki bu hobiye Merak saldık daha doğrusu virüse yakalandık diyelim :) ekranın eski resmî yok ancak referans olması açısından böyle bir resim bırakayım. Bundan çok daha kötü haldeydi. Ne ile sildilerse ekranın yer yer korucu mat tabakası kalkmıştı.

Kullandığım malzemeler Meguiars plastx. Amatör kullanıcılar için harika bir ürün. Farlarımı sıfır ayarına getirmiştim geçen sene. Ek olarak bim mikrofiber bez. Toplamda 10 dakka sürdü.

Detay ilacı diye bişey uydurmuşlar her yere ondan sıkıyorlar ama her yere. Koltuklara cama göstergeye konsola. Aklınıza gelebilecek her yere :) :)

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu gün hanımın arabasına daldım. Çok sıkmamak adına kullandığım ürünler (coğu kendi aracıma kullanmadığım görece ucuz ürünler ) :
auto glym class polish
wurth active clean
Wurth döşeme koruma spreyi
Soft 99 nano hard trim ürünü vallet pro şampuan
Vallet pro apc ve wurth motor temizleme spreyi
Sonax bsd
Ayrıca kromlara jet seal

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

png images website
Bu gün hanımın arabasına daldım. Çok sıkmamak adına kullandığım ürünler (coğu kendi aracıma kullanmadığım görece ucuz ürünler ) :
auto glym class polish
wurth active clean
Wurth döşeme koruma spreyi
Soft 99 nano hard trim ürünü vallet pro şampuan
Vallet pro apc ve wurth motor temizleme spreyi
Sonax bsd
Ayrıca kromlara jet seal
Ellerinize sağlık. İki araçta tertemiz olmuş.

Su ve şampuan lekesi sorununu olmaması lazım aslında üzerinde kurumadığı sürece ama herhangi bir quick detailer ile kurulama yaparsanız sorununuz büyük ölçüde çözülecektir.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık. İki araçta tertemiz olmuş.

Su ve şampuan lekesi sorununu olmaması lazım aslında üzerinde kurumadığı sürece ama herhangi bir quick detailer ile kurulama yaparsanız sorununuz büyük ölçüde çözülecektir.
aslinda bir evden yıkamaya gidene kadar araç boyası biraz ısınıyor haliyle o da aklıma geldi. Her yıkamadan sonra mutlaka quick detailer kullanıyorum aslında. Genellikle cg v07 yada magiuars qd kullanıyorum ama yok çözemedim. Acaba ıslakken kullanilanlardan mi alayım diyorum yada iyi bir şampuan değişikliği filan

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
aslinda bir evden yıkamaya gidene kadar araç boyası biraz ısınıyor haliyle o da aklıma geldi. Her yıkamadan sonra mutlaka quick detailer kullanıyorum aslında. Genellikle cg v07 yada magiuars qd kullanıyorum ama yok çözemedim. Acaba ıslakken kullanilanlardan mi alayım diyorum yada iyi bir şampuan değişikliği filan
Herhangi bir qd araç ıslakken sıkıp kurulama yapın. Daha iyi sonuç alacağınızı düşünüyorum. Ayrıca aracı güneş altında veya hafif rüzgar alan bir yerde kuruluyorsanız o zaman da sudan kaynaklı leke olabilir.
Mesela ben evin önünde araç yıkarken eğer biraz hızlı kurulamazsam rüzgardan kaynaklı çabuk kuruma yapıyor ve özellikle plastik aksamlarda leke kalıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
2 haftada bir yaptığım periyodik dış yıkamamı yaptım. Araçta seryumdan ötürü bol bol benek şeklinde 2 günlük izler vardı. Ön yıkamada camlarda %70 civarı çıktı, boyada ise en fazla yarı yarıya çıktı diyebilirim. Temaslı yıkama sonrası herhangi bir iz yoktu. BH Double Speed 43. gününde çamurluk ve tavanda artık veda etti. Yaklaşık ömrü için tam performansa 35 gün civarı, iyice ölmesi beklenirse de aşağı yukarı 45-55 gün arası denilebilir.
Ez Detail fırça için de kuru iken biraz sert gelmişti ancak suyu görünce yumuşadı ve çalışması çok zevkli bir ürün, sapı ahşap olduğu için biraz elden kayıyor maalesef.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Uzuuun uzun aradan sonra yeniden merhaba. Son 2 ay epey hareketli gecti benim icin ama onları bir konu açıp anlatırım sanıyorum, burayı meşgul etmeyeyim. Dün akşam 2,5 aydır yıkanmayan Polo'yu benzinlikte olabildigi kadar yikamaya calistim. Istanbul'a döndüğüm icin bundan sonra evde Karcher'e veda, Goztepe Clas petrole merhaba :)

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi