Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Öne çıkan konu #6,401
Emeğinize sağlık güzel olmuş. Würth Motor Temizleyicisini tavsiye edermisiniz, motorda ki elektronik aksamlara herhangi bir zararı varmı ?
Teşekkür ederim ağır kirleri çözüp akıtamıyor ama genel olarak temizleyip parlattı.Gerekli yerler için buhar ve apc kullandım fakat 1 kutu iyi temizlik için kesinlikle az geliyor,derinlemesine ve kenar köşe her yerini güzel temizleyeyim derseniz 2 kutu bu iş için ideal.
Edit:Elektronik aksamlara herhangi bir zararı yok motor soğuk iken uygulayın.
Keyifli Forumlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van

Arkadaşlar dün ilk yıkama fotoğrağlarımı atmıştım kendimce çok güzel olmuştu ama ışık altında hiçde öyle güzel olmadığı belli oluyor. Aracımın birçok yerinde resimdeki gibi su lekeleri mevcut.
Valet pro foamula 1 köpük
Gyeon bathe +yıkama ve gyeon cure kullandım
Kurulama havlusu liguid elements di.
Ben nerde yanlış yapıyorum arkadaşlar aracı tam kurulamıyormuyum.?
akşam akşam deli oldum sinirden. Biraz titiz de bir insanım bu gece nasıl uyayacağım bilmiyorum artık.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Arkadaşlar dün ilk yıkama fotoğrağlarımı atmıştım kendimce çok güzel olmuştu ama ışık altında hiçde öyle güzel olmadığı belli oluyor. Aracımın birçok yerinde resimdeki gibi su lekeleri mevcut.
akşam akşam deli oldum sinirden. Biraz titiz de bir insanım bu gece nasıl uyayacağım bilmiyorum artık.
Bence tam kurulamadan ziyade bu lekeler şampuan lekeleride olabilir diye düşündüm. Eğer ön yıkama da veya çift kova da zaman kaybettiyseniz böyle sonuçlar çıkabiliyor.
Çözümü ise hızlı cila tarzı olan ürünleri kuruma aşamasından sonra bir bez yardımıyla uygulayabilirsiniz ya da uzun süre geçtiyse final pastası veya orta kesim pasta ile alabilirsiniz.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Kova Şampuan ile yıkamada 2-3 paneli eldiven ile geçtikten sonra o panellere hemen durulama yapın ve devam edin. Birde kurulamada geç kalmayın.

DENİZLİ

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ben genelde Ust segment siyah araclarimizi kuruladiktan hemen sonra arkasindan Her Kaporta Aksamina 1 Fis seklinde Quick Wax veya Sentetik Wax geciyorum Kuru Mikrofiber bez ile hem iz kalmiyor hem arac daha canli ve parlak oluyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Canınızı sıkmayın hepimiz bu durum ile karşılaşıyoruz. Önemli olan üstesinden gelmek.

İzlerin daha önce olmadığından eminsek eğer yıkadığınız yerin suyu biraz fazla kireçli olabilir. Bu nedenle şampuanlı yıkama sırasında vakit kaybetmemeli durulama sonrasında hemen aracı kurulamalısınız. Ayrıca herhangi bir quick wax ya da detailer ile kurulama yaparsanız bu tür izlerin kalma ihtimali çok daha az olur.

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Bence tam kurulamadan ziyade bu lekeler şampuan lekeleride olabilir diye düşündüm. Eğer ön yıkama da veya çift kova da zaman kaybettiyseniz böyle sonuçlar çıkabiliyor.
Çözümü ise hızlı cila tarzı olan ürünleri kuruma aşamasından sonra bir bez yardımıyla uygulayabilirsiniz ya da uzun süre geçtiyse final pastası veya orta kesim pasta ile alabilirsiniz.
Teşekkür ediyorum ön yıkama köpüklemede baya zaman kaybettim sonra yıkama ve durulamada zaman normaldi. Gyeon cure araç tam kurumadan yapmakta bir hata idi o zaman aracım siyah kapalı garajım yok ve bulunduğum yer biraz rüzgarlı olunca tozlanma olmasın diye kurulamadan sonra hemen uygulamıştım. Kurursa tozlanmadan dolayı çizik oluşur diye düşünmüştüm.

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Kova Şampuan ile yıkamada 2-3 paneli eldiven ile geçtikten sonra o panellere hemen durulama yapın ve devam edin. Birde kurulamada geç kalmayın.

DENİZLİ
Anladım hocam acemilik böyle bir şey demekki öneriniz için teşekkür ediyorum özellikle ön yıkamada çok zaman kaybettim köpüklemede falan. Peki bir dahaki yıkamayı önerileri göre ne zaman yıkamam gerekiyor bulunduğum yer bugün kapalı akşama yağmur ve kar ihtimali var aracıda 2 gün oldu yıkayalı.

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Canınızı sıkmayın hepimiz bu durum ile karşılaşıyoruz. Önemli olan üstesinden gelmek.

İzlerin daha önce olmadığından eminsek eğer yıkadığınız yerin suyu biraz fazla kireçli olabilir. Bu nedenle şampuanlı yıkama sırasında vakit kaybetmemeli durulama sonrasında hemen aracı kurulamalısınız. Ayrıca herhangi bir quick wax ya da detailer ile kurulama yaparsanız bu tür izlerin kalma ihtimali çok daha az olur.

Suyun kireç oranı çok yüksek malesef. Birde benim acemiliğim eklenince sanırım kaçınılmaz son bu oldu hocam. Aracı yıkayalı 2 gün oldu bugünde hava müsait değil ama o lekelede canımı sıkıyor aracı bir daha ne zaman yıkamam gerekir. Gui ck wax yada detailer önermişsiniz onları nasıl kullanacağım, önereceğiniz marka olurmu.soru çok saçma oldu ise acemiliğime verin lütfen. Bilmeyince bazı şeyleri zor oluyor

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Ben genelde Ust segment siyah araclarimizi kuruladiktan hemen sonra arkasindan Her Kaporta Aksamina 1 Fis seklinde Quick Wax veya Sentetik Wax geciyorum Kuru Mikrofiber bez ile hem iz kalmiyor hem arac daha canli ve parlak oluyor.
Anladım sefa hocam çok teşekkür ediyorum öneriniz için. Waxlar icin marka öneriniz varmı. Birde yıkamacıya verdiğim de daha önce benim liguid elements kurulama havlusu ile kurulamaları istedim havlu icin yeterli olmaz bir bez alın demişlerdi sari bezlerle havludan sonra ikinci aşama gibi kullandılar. Bu bezler hakkında bilginiz var mı acaba

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Anladım sefa hocam çok teşekkür ediyorum öneriniz için. Waxlar icin marka öneriniz varmı. Birde yıkamacıya verdiğim de daha önce benim liguid elements kurulama havlusu ile kurulamaları istedim havlu icin yeterli olmaz bir bez alın demişlerdi sari bezlerle havludan sonra ikinci aşama gibi kullandılar. Bu bezler hakkında bilginiz var mı acaba
Meguiars Quick Wax
Turtle Wax Wat İt Wet
SONAX Xtreme Brillant Shine
Nanolex SiFinish
Koch Chemie FSE
3M Quick Wax

piyasada hizli bulabileceginiz urunleri yazdim daha cesit olarak fazlasiyla var

hocam normalde Elinizde bez iyi tek seferde araci kurulayabilir yazin sikinti olmaz ancak kisin belki yetersiz gelebilir hani su cok kirecliyse leke kalabilir hava soguk ikinci bezi muhtemel kapi icleri ayna alti kapi kollari panjur onu arka plakalik alti Ayna altlarindan sizan su icin demis olabilirler diye dusunuyorum

Son düzenleme:

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Meguiars Quick Wax
Turtle Wax Wat İt Wet
SONAX Xtreme Brillant Shine
Nanolex SiFinish
Koch Chemie FSE
3M Quick Wax

piyasada hizli bulabileceginiz urunleri yazdim daha cesit olarak fazlasiyla var

hocam normalde Elinizde bez iyi tek seferde araci kurulayabilir yazin sikinti olmaz ancak kisin belki yetersiz gelebilir hani su cok kirecliyse leke kalabilir hava soguk ikinci bezi muhtemel kapi icleri ayna alti kapi kollari panjur onu arka plakalik alti Ayna altlarindan sizan su icin demis olabilirler diye dusunuyorum
Çok sağolun teşekür ederim

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.

Ufakligin kışlık nokian larını taktırdım. Sac jantlari hizlica sprey boya ile boyattım. Bayılıyorum bu görüntüye sac Jant fetisim var resmen :)
Hocam sizin tabirinizle ufaklık yüzünden bende de yaris fetişi oluşmak üzere . aklıma bile gelmeyen yolda yıllardır dikkatimi çekmeyen araç ama sizin araç maşallah çok güzel çok hoşuma gidiyor

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam sizin tabirinizle ufaklık yüzünden bende de yaris fetişi oluşmak üzere . aklıma bile gelmeyen yolda yıllardır dikkatimi çekmeyen araç ama sizin araç maşallah çok güzel çok hoşuma gidiyor
:) benim icin de öyle oldu. Alırken sorun çıkarma ihtimali dusuk olsun istedim pek tipine bakmamıştım aslında. Atmosferik 1.5 motor cvt şanzıman sorunsuz denilmişti. Sonradan led dönüşüm filan derken tipi de toparladı sanırım :) bide hepimiz detaycı adımlar olarak elimizin değdiği araba güzelleşiyor sanırım :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Suyun kireç oranı çok yüksek malesef. Birde benim acemiliğim eklenince sanırım kaçınılmaz son bu oldu hocam. Aracı yıkayalı 2 gün oldu bugünde hava müsait değil ama o lekelede canımı sıkıyor aracı bir daha ne zaman yıkamam gerekir. Gui ck wax yada detailer önermişsiniz onları nasıl kullanacağım, önereceğiniz marka olurmu.soru çok saçma oldu ise acemiliğime verin lütfen. Bilmeyince bazı şeyleri zor oluyor
Hepsinin kullanımı Farklı açıkçası. Kimi kuru zemine uygulanırken kimisi hem kuru hem ıslak zemine uygulanabiliyor. Ben ıslak kullanılanları tercih ediyorum. Hem kurulamaya yardımcı oluyor hem de arkasında iz bırakmıyor. Mesela en son autoglym Express wax kullandım. Çok memnundum ama bitti. Express waxın amatör versiyonu rapid Aqua wax diye geçer.
Şuan soft99 un 6 ay koruma vaad eden ürününü kullanıyorum. Normalde kuru zemine kullanılır ama ben araç ıslakken sıkıp kuruluyorum.
Valet pronun citrus biling ürününü de denedim. Enteresan bir ürün. İçerisinde temizleyiciler biraz fazla. O nedenle çok sık kullanmıyorum. Ancak parlaklığı iyi. Kalıcılığı kötü.

Hilmi

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Eskisehir
Arkadaslar herkese merhaba. Bugun uzun zamandir yapmak istedigim seyi yaptim ilk defa wax yaptim ama gercekten cok yorucuymus kol koparan cinsten dediklerini simdi anladim. Gonul isterdiki demirtozu kil ve polisaj yapip yuzeyi temiz hale getirip oyle wax yapmayi ama malesef sadece wax yapabildim simdilik. İlerleyen zamanlarda onuda yaparim insallah. Telefonum cok iyi resim cekmedigi icin ve resim cekmekle cok alakam olmadigi icin sadece final resimlerini ekliycem.
On yikama olarak 1:50 flowey b33 u veta pompayla kullandim ustune benzinlik kopugude sıktım sonra fitilleri fircaladim lastikleri fircaladim araci duruladiktan sonra flowey 2.5 kova sampuani ile eldivenle yikadim ardindan araci duruladim kuruladim. Garaja geldim sularin suzulmesini bekledim. Sonra soft99 fusso uyguladim panel panel uygulayip sildim ama silmesi cok zor ve kalinti birakmamaya dikkat ettim. Ardindan lastikleri 3d magic ile gectim cam etrafindaki fitillere auto finesse revive uyguladim camlari flowey s3 ile sildim. Benden bu kadar :)

Okudugunuz icin tesekkur ederim.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Arkadaslar herkese merhaba. Bugun uzun zamandir yapmak istedigim seyi yaptim ilk defa wax yaptim ama gercekten cok yorucuymus kol koparan cinsten dediklerini simdi anladim. Gonul isterdiki demirtozu kil ve polisaj yapip yuzeyi temiz hale getirip oyle wax yapmayi ama malesef sadece wax yapabildim simdilik. İlerleyen zamanlarda onuda yaparim insallah. Telefonum cok iyi resim cekmedigi icin ve resim cekmekle cok alakam olmadigi icin sadece final resimlerini ekliycem.
On yikama olarak 1:50 flowey b33 u veta pompayla kullandim ustune benzinlik kopugude sıktım sonra fitilleri fircaladim lastikleri fircaladim araci duruladiktan sonra flowey 2.5 kova sampuani ile eldivenle yikadim ardindan araci duruladim kuruladim. Garaja geldim sularin suzulmesini bekledim. Sonra soft99 fusso uyguladim panel panel uygulayip sildim ama silmesi cok zor ve kalinti birakmamaya dikkat ettim. Ardindan lastikleri 3d magic ile gectim cam etrafindaki fitillere auto finesse revive uyguladim camlari flowey s3 ile sildim. Benden bu kadar :)

Okudugunuz icin tesekkur ederim.
Ellerine sağlık uygulamada eliniz alıştıkça wax sürme ve uygulama daha az yorucu olacak.

DENİZLİ

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Resimler pek karışık ama anlaşılır sanırım kusurumuzu affedin süreci de fotoğraflamadık :gozudolx:
@ReNeVaL aracı 7 yıldır temizlenmemiş

Alf buhar mak
Orange degreaser
B33
Ceviz
Kc mp, tw sealnt
Yağsız devre temizleyici
Bilimum fırça, eldiven, poşet ve bantlar
5 saat

Finaller

bcmen38

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Nevşehir
Resimler pek karışık ama anlaşılır sanırım kusurumuzu affedin süreci de fotoğraflamadık :gozudolx:

Alf buhar mak
Orange degreaser
B33
Ceviz
Kc mp, tw sealnt
Yağsız devre temizleyici
Bilimum fırça, eldiven, poşet ve bantlar
5 saat

Finaller

Elinize sağlık çok güzel olmuş

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi