Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Biraz ekran hassasiyetini öldürüyorlar gibi geldi bana, bu sebepten stek dynoshield film yaptırdım, hatta başlamışken gösterge ekranına da çektirdim, 3 yıldır tek çizik olmadan sıfır haliyle kullanıyorum tavsiye edebilirim
Hissedilir düzeyde etkilemedi dokunmatiği ya da ben anlamadım
Ppf i gösterge ve vites yanındaki pianoblack yerlere düsünüyorum

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Biraz ekran hassasiyetini öldürüyorlar gibi geldi bana, bu sebepten stek dynoshield film yaptırdım, hatta başlamışken gösterge ekranına da çektirdim, 3 yıldır tek çizik olmadan sıfır haliyle kullanıyorum tavsiye edebilirim
stek ben yaptırdım sonra garantiden ekran değişti tekrar yaptırmadım ama çok orjinal durmadı kesimleri N11 den almayı düşünüyorum

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Boş durmamak adına :D jantlara gündüz gözüyle B33 ve GS yardımıyla ön yıkama yaptım 2-3 defa tekrarladım bu işlemi ve küçük bir ön izleme için fotoğraf çektim :)

Jantlara koruma ve sıfırlama işlemi için Balıkesir'de ki Gyeon bayisi ile anlaştım kendim seramik uygulayacaktım ama yapmışken polisajda olsun dedik

Jantlara Gyeon ince pasta ile polisaj işlemi uygulanacak ve Pastanın çileği olarak air brush tabancası ile 2 kat Gyeon RİM uygulanacak bakalım sonucu ne olacak heyecanlı beklemedeyim :ROFLMAO:

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Yeni yılda ilk defa yıkama yapıyorum,En son 31 aralıkda yıkamıştım . Ülkemizin su kıtlığına yaklaştığı şu günlerde bi nebze olsun su kullanmaya daha dikkat etmek gerek diye düşünüyorum

Tezatlık gibi düşünmek olmasın,yıkamada normalde 2 kere duruluyordum ama 3 haftada 2 kere yıkama yapıyordum. Şimdi ise 3 haftada 1 yıkıyorum , ve 1,5 ay daha öyle yıkayacağım. Hem sürekli kapalı garajda olduğu içinde aşırı kirlenmiyor.

Birazcık kamu spotu yaptıktan sonra gelelim yıkamaya, başta tazikli su ile esas kirini akıttım.Daha sonra jantları şampuan-apc karışımı ile temizledikten tekrar taziksiz araca komple su tutup , jant-lastik-davlumbaz ve aracın en pis yerlerine benzinlik köpüğü atıp tazikli suyla tekrar duruladım. Bundan sonra normal fısfıs şişe ile üstten başlayıp her yere şampuanlı su fısfıslayıp ön tarafa da sinek-böcek remover ile fırçalayıp bir daha duruladım.

Bu arada yine şampuanlı-apc ile sadece kauçuk paspasları fırçalayıp yıkadım.

Daha sonra gelelim fasulyenin faydasına.2 eldiveni kovaya atıp tek kova ile arabayı okşamaya başladım , tabi o boya hissedilmeden temizlik olmaz demişler. Daha sonra yine tazikli suyla durulayıp bezlerim ile kuruladım. Valet proyu fazla sulandırıp da beze sıkıp içerisi için üstten bi tozu-pisliği aldım .

Eve gelip otoparkta iken de inşaatçı süngerini kesip lastik parlatma şukulesı adı verdiğim sünger ile lastikleri parlattım

İlk tazikli su tuttuktan sonra arabaya da su tutma nedenim, benzinlik köpüğünün etkisini nitekim biraz daha azaltmak için, büyük iht kostikli olduğunu düşündüğüm ve suda biraz daha hızlı akar diye düşünüyorum.
(not: araba benzinlikte ,hava hafif soğuk olması nedeni ile bi tık hızlı yaptığım ve bu yüzden foto çekemediğim şartlar dolayısı ile daha sonraki yıkamalarda foto şenliği yaparız)

Fotoğrafları da eve gelince fark ettim, direk parlatıcıyı sıkıp çekmiştim.Normalde bu kadar parlak değil ve 12 / 18 saat sonra biraz uçup daha az parlak - matımsı görüntü elde oluyor

kayu türkçe

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@batikankodak,
Bu renge o benzin köpüğü yazık şöyle hesaplı bi köpük pompası ve köpük şampuanı yakışır aslında bu renge .

fotoğraf çok güzel olmuş. Çok beğendim. Renk favorim zaten. Ayrıca su kullanımı ile yazdıklarınız çok güzel .

ellerinize sağlık

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Uygulamayı nasıl yaptılar, malum önce yüzeye su sıkıyorlar. İç mekanda da su sıkıp yaptıysa sular nerelere gidiyor diye düşünüyorum. Bende 5 senedir ekrandaki fabrikasyon koruma filmini sökmedim. Baloncukları ile aynen duruyor :D

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
@batikankodak,
Bu renge o benzin köpüğü yazık şöyle hesaplı bi köpük pompası ve köpük şampuanı yakışır aslında bu renge .

fotoğraf çok güzel olmuş. Çok beğendim. Renk favorim zaten. Ayrıca su kullanımı ile yazdıklarınız çok güzel .

ellerinize sağlık
Bu seferlik öyle oldu,benzinlik köpüğünü de camların altında hizaya attım, üst tarafa atmadım ama yine de pek iyi olmadığını söyleyebilirim. Pompa da en kısa zamanda yapılacak işlerden biri, malesef yine 15/20 gün boyunca yoğunum ve bu sırada arabayla da pek ilgilenemem gibi gözüküyor.Artık bi sonraki yıkamada pompa ile yıkayacağız

Renk de simli kırmızı, güneşli havada açık parlak bi rengi varken kapalı havada daha koyu tonlu kırmızı oluyor.Ne demişler , 3 kuruş fazla olsun ama kırmızı olsun diye

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Uygulamayı nasıl yaptılar, malum önce yüzeye su sıkıyorlar. İç mekanda da su sıkıp yaptıysa sular nerelere gidiyor diye düşünüyorum. Bende 5 senedir ekrandaki fabrikasyon koruma filmini sökmedim. Baloncukları ile aynen duruyor :D
Hakan'cığım bence o filmi çıkar artık. Yoksa ekrana kaynayacak, bir daha istesende cikaramayacaksın:)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hakan'cığım bence o filmi çıkar artık. Yoksa ekrana kaynayacak, bir daha istesende cikaramayacaksın:)
Yok ya, ucundan çeksem hemen geliveriyor. Bende o yüzden ellemiyorum. Aynı şekilde Volvo'da da fabrikanın taktığı korumayı çıkarmadım.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Geç yanıt için özür dilerim;

Ben de fabrikanın bantları sökmeyenlerdendim :D fakat zaman geçince iz bıraktılar, kapı eşiklerindeki plastikte mavi bant izi kaldı denediğim hiçbir kimyasal sökmedi :) multimedia ekranda ise baloncukların olduğu yerlerde leke kaldı :D velhasıl yarardan çok zararını gördüm.

Ppf film olayı da şöyle; yaptırmadan önce çekincelerin vardı fakat gösterge ve media ekranını yaparken öyle aman aman bir su olmadı, sadece filmin üzerine sıkıp yapıştırıyorlar , ragle ile çekerken süzülen suyu da hemen siliyorsunuz, çok üst düzey elektronik(a8, range rover gibi) araçlarda boşluklara bant çekiyorlar.

Aracın dışında farlara ve kapı direklerine, içte ise çizilebilecek ekran ve parlak aksamlara yaptırdım, kaput ve tamponlar gereksiz ve pahalı geldi yaptırmadım. Bizim yakada llumar ahmet ve detailworks böyle incik boncuk işleri güzel yapıyor diğerleri pek uğraşmak istemiyor :)

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
geçen gün yıkamıştım.

Bugünde camların geri kalan kısmına nasiol glasshield uyguladım.

Paspasları yıkadım. İç aksam temizliği yaptım.

Piano black kısımlara fazla bastırmadan plast x denedim. Elle uygulamada çizikleri tamamen almasada hafif mat tabakasını ortadan aldı. Ayrıca yüzeye kayganlık ve parlaklık kattı. Umarım toz tutmamasına da katkı sağlar.

Kapı eşiklerine, göğüse falan da newmix’in torpido bakım kremini hafifçe sürdüm.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
geçen gün yıkamıştım.

Bugünde camların geri kalan kısmına nasiol glasshield uyguladım.

Paspasları yıkadım. İç aksam temizliği yaptım.

Piano black kısımlara fazla bastırmadan plast x denedim. Elle uygulamada çizikleri tamamen almasada hafif mat tabakasını ortadan aldı. Ayrıca yüzeye kayganlık ve parlaklık kattı. Umarım toz tutmamasına da katkı sağlar.

Kapı eşiklerine, göğüse falan da newmix’in torpido bakım kremini hafifçe sürdüm.

Elinize sağlık kullandığınız torpido ürününü tanımasamda bu tarz krem,süt tabirli ürünlere çekimser olmakta fayda var. Kendini ispat etmiş torpido ürünleri tercih ederdim kendi adıma :)

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık kullandığınız torpido ürününü tanımasamda bu tarz krem,süt tabirli ürünlere çekimser olmakta fayda var. Kendini ispat etmiş torpido ürünleri tercih ederdim kendi adıma :)
Teşekkür ederim :)
newmix ile geçen sene nisan mayıs gibi tanıştım. Bir çok ürününü aldım. Çoğusu dediğiniz gibi oto yıkamacılarda kullanılan ürünlerin kalitesinde. biz detaycıları tatmin edecek düzeyde değil pek. Bir tek bu ürünü beğendim. Önceki aracımda düzenli uyguluyordum 20-25 gün toz tutmuyor. Bu süre zarfında pek bir zararını görmedim. Umarım olmaz da. Göğüse çok çok az koklatarak kullanıyorum zaten. Tuş gibi aksamlara asla :) bitince koch chemie nin buna benzer bir ürünü var sanırım adını unuttum ona geçiş yapacağım. Tavsiyeniz için teşekkürler :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Yeni yılda ilk defa yıkama yapıyorum,En son 31 aralıkda yıkamıştım . Ülkemizin su kıtlığına yaklaştığı şu günlerde bi nebze olsun su kullanmaya daha dikkat etmek gerek diye düşünüyorum

Tezatlık gibi düşünmek olmasın,yıkamada normalde 2 kere duruluyordum ama 3 haftada 2 kere yıkama yapıyordum. Şimdi ise 3 haftada 1 yıkıyorum , ve 1,5 ay daha öyle yıkayacağım. Hem sürekli kapalı garajda olduğu içinde aşırı kirlenmiyor.

Birazcık kamu spotu yaptıktan sonra gelelim yıkamaya, başta tazikli su ile esas kirini akıttım.Daha sonra jantları şampuan-apc karışımı ile temizledikten tekrar taziksiz araca komple su tutup , jant-lastik-davlumbaz ve aracın en pis yerlerine benzinlik köpüğü atıp tazikli suyla tekrar duruladım. Bundan sonra normal fısfıs şişe ile üstten başlayıp her yere şampuanlı su fısfıslayıp ön tarafa da sinek-böcek remover ile fırçalayıp bir daha duruladım.

Bu arada yine şampuanlı-apc ile sadece kauçuk paspasları fırçalayıp yıkadım.

Daha sonra gelelim fasulyenin faydasına.2 eldiveni kovaya atıp tek kova ile arabayı okşamaya başladım , tabi o boya hissedilmeden temizlik olmaz demişler. Daha sonra yine tazikli suyla durulayıp bezlerim ile kuruladım. Valet proyu fazla sulandırıp da beze sıkıp içerisi için üstten bi tozu-pisliği aldım .

Eve gelip otoparkta iken de inşaatçı süngerini kesip lastik parlatma şukulesı adı verdiğim sünger ile lastikleri parlattım

İlk tazikli su tuttuktan sonra arabaya da su tutma nedenim, benzinlik köpüğünün etkisini nitekim biraz daha azaltmak için, büyük iht kostikli olduğunu düşündüğüm ve suda biraz daha hızlı akar diye düşünüyorum.
(not: araba benzinlikte ,hava hafif soğuk olması nedeni ile bi tık hızlı yaptığım ve bu yüzden foto çekemediğim şartlar dolayısı ile daha sonraki yıkamalarda foto şenliği yaparız)

Fotoğrafları da eve gelince fark ettim, direk parlatıcıyı sıkıp çekmiştim.Normalde bu kadar parlak değil ve 12 / 18 saat sonra biraz uçup daha az parlak - matımsı görüntü elde oluyor

kayu türkçe
Final fotosu harika maşallah diyelim.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bugün Volkswagen Caddy MK3 aracımın,
1- Kapı üstündeki kumaş kaplı alanlar için Divortex kumaş koruyucu uyguladım,
2- Camların tozunu aldım,(Good Stuff glass cleaner)
3-Lastiklerimi temizledim,koruyucu attım,(Polstar apc,Good Stuff tire dress)
4-Davlumbazlarin tozunu aldım,CG barebones attım.

Emeğine sağlık hiç bu kadar temiz bir davlumbazım olmadı.