Yeni yılda ilk defa yıkama yapıyorum,En son 31 aralıkda yıkamıştım . Ülkemizin su kıtlığına yaklaştığı şu günlerde bi nebze olsun su kullanmaya daha dikkat etmek gerek diye düşünüyorum
Tezatlık gibi düşünmek olmasın,yıkamada normalde 2 kere duruluyordum ama 3 haftada 2 kere yıkama yapıyordum. Şimdi ise 3 haftada 1 yıkıyorum , ve 1,5 ay daha öyle yıkayacağım. Hem sürekli kapalı garajda olduğu içinde aşırı kirlenmiyor.
Birazcık kamu spotu yaptıktan sonra gelelim yıkamaya, başta tazikli su ile esas kirini akıttım.Daha sonra jantları şampuan-apc karışımı ile temizledikten tekrar taziksiz araca komple su tutup , jant-lastik-davlumbaz ve aracın en pis yerlerine benzinlik köpüğü atıp tazikli suyla tekrar duruladım. Bundan sonra normal fısfıs şişe ile üstten başlayıp her yere şampuanlı su fısfıslayıp ön tarafa da sinek-böcek remover ile fırçalayıp bir daha duruladım.
Bu arada yine şampuanlı-apc ile sadece kauçuk paspasları fırçalayıp yıkadım.
Daha sonra gelelim fasulyenin faydasına.2 eldiveni kovaya atıp tek kova ile arabayı okşamaya başladım , tabi o boya hissedilmeden temizlik olmaz demişler. Daha sonra yine tazikli suyla durulayıp bezlerim ile kuruladım. Valet proyu fazla sulandırıp da beze sıkıp içerisi için üstten bi tozu-pisliği aldım .
Eve gelip otoparkta iken de inşaatçı süngerini kesip lastik parlatma şukulesı adı verdiğim sünger ile lastikleri parlattım
İlk tazikli su tuttuktan sonra arabaya da su tutma nedenim, benzinlik köpüğünün etkisini nitekim biraz daha azaltmak için, büyük iht kostikli olduğunu düşündüğüm ve suda biraz daha hızlı akar diye düşünüyorum.
(not: araba benzinlikte ,hava hafif soğuk olması nedeni ile bi tık hızlı yaptığım ve bu yüzden foto çekemediğim şartlar dolayısı ile daha sonraki yıkamalarda foto şenliği yaparız)
Fotoğrafları da eve gelince fark ettim, direk parlatıcıyı sıkıp çekmiştim.Normalde bu kadar parlak değil ve 12 / 18 saat sonra biraz uçup daha az parlak - matımsı görüntü elde oluyor
kayu türkçe