Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #7,121
Lastikçi Dunlop önerdi valla yalan yok eskiden beri o markaya ısınamadım. Ya birde birşey olsa araki bulasın yenisini. Yorumlarda iyi değil. Bakalım olmadı yine bridgestone'dan devam ederim.
hocam uygun fiyatlı olarak bakıyorsanız falken 310 ecorun diye bir modeli var önceki aracımda kullandım ben çok memnum kaldım tavsiye ederim. bi inceleyin isterseniz.. en mükemmeli değil ama gerçekten fiyatının üzerinde bir lastik. para sorun değilse de continental premium contact 6 bence en iyisi.. kendi ebatlarım için söylüyorum falkenle conti arasında neredeyse yarı yarıya fiyat değişiyor ))

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Herkese hayırlı cumalar havanın biraz güzel olmasını fırsat bilip yıkama yapmak istedim. Kirli görüntülerimi ve yaptığım tüm işlemleri arkadaşlarımın ziyarete gelmesi sebebiyle çekemesem de birazcık görüntü aldım.

Karcher K3 ve vp foamula 1 ile yaptım. Karcherin foam lance detaycı adama uygun değil ama napalım elimizde ucuza bunu aldık
Nisanda parlatanadamlar sams lance getirecekmiş olmazsa MJJC artık.

Ardından temaslı yıkamaya geçtim 4 eldiven wash pad karışık giriştim. Şampuan olarak elimde bölünmüş Zymöl auto wash var jelimsi yapısıyla baya yetecek gibi üstüne kokusu ve köpürmesini beğendim kurumuyor üstünde.

Karcher k3 ile Durulama işlemi.

Durulama sonrası Carpro reload ve ech2o karışımı olan merlinden kalan baloncukları göreceksiniz

Boncuklarımız bol ve düzenli olmasına rağmen araç üstüne en son wax kasımda atıldı güzel bi detay koruma işlemi uygulayacağım ama havaları bekliyorum. Elim değmişken nadiren kullandığım gyeon bathe+ süreyim dedim temiz ve ıslak yüzeye. Eldivene döküp sürdüm güzel su iticilik derinlik verdi aracıma değişik bir şampuan bu temizlik desen değil köpürme yok araca su sürüyormuşsunuz gibi olur kova için.

Ardından LE Black Hole 1400 GSM ve aralara tamponlara Gyeon silk dryer ile kurulama işlemi twisted havlulara denecek söz yok kusursuz bu işlem için başka çeşit havluya gerek yok bence.

Ardından WS Glass cleaner ve avrupa zirvesi carbon bez ile cam sildim ama çekemedim. Birde lastiklere meg endurance uyguladım. Plastik yerlere ve davlumbaza Carpro perl uyguladım hiçbirini çekemedim arkadaşlarımdan dolayı.

Ve finaller birkaç adet çekebildim aracı garajdan çıkarıp ben oldukça beğendim :cool:
Kendi yaptığı yemeğini sevmeyen aşcı olmazmış :)

jlmami

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
hayırlı olsun. RFT lastik tercih etmeme sebebiniz var mı hocam. ben de lastik alma arefesindeyim ve çok kararsızım.
Rft lastik alsammı almasammı diye bende kararsız kaldım bi ara ,yedek lastik olmayınca birde güvenlik için rft nin daha sağlıklı olduğunu okudum kayma ve kopmalarda bende yine rft aldım hankook ta hrs diye geçiyor ps4 kadar olmasada test sonuçlarına bakarak aldım

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Herkese hayırlı cumalar havanın biraz güzel olmasını fırsat bilip yıkama yapmak istedim. Kirli görüntülerimi ve yaptığım tüm işlemleri arkadaşlarımın ziyarete gelmesi sebebiyle çekemesem de birazcık görüntü aldım.

Karcher K3 ve vp foamula 1 ile yaptım. Karcherin foam lance detaycı adama uygun değil ama napalım elimizde ucuza bunu aldık
Nisanda parlatanadamlar sams lance getirecekmiş olmazsa MJJC artık.

Ardından temaslı yıkamaya geçtim 4 eldiven wash pad karışık giriştim. Şampuan olarak elimde bölünmüş Zymöl auto wash var jelimsi yapısıyla baya yetecek gibi üstüne kokusu ve köpürmesini beğendim kurumuyor üstünde.

Karcher k3 ile Durulama işlemi.

Durulama sonrası Carpro reload ve ech2o karışımı olan merlinden kalan baloncukları göreceksiniz

Boncuklarımız bol ve düzenli olmasına rağmen araç üstüne en son wax kasımda atıldı güzel bi detay koruma işlemi uygulayacağım ama havaları bekliyorum. Elim değmişken nadiren kullandığım gyeon bathe+ süreyim dedim temiz ve ıslak yüzeye. Eldivene döküp sürdüm güzel su iticilik derinlik verdi aracıma değişik bir şampuan bu temizlik desen değil köpürme yok araca su sürüyormuşsunuz gibi olur kova için.

Ardından LE Black Hole 1400 GSM ve aralara tamponlara Gyeon silk dryer ile kurulama işlemi twisted havlulara denecek söz yok kusursuz bu işlem için başka çeşit havluya gerek yok bence.

Ardından WS Glass cleaner ve avrupa zirvesi carbon bez ile cam sildim ama çekemedim. Birde lastiklere meg endurance uyguladım. Plastik yerlere ve davlumbaza Carpro perl uyguladım hiçbirini çekemedim arkadaşlarımdan dolayı.

Ve finaller birkaç adet çekebildim aracı garajdan çıkarıp ben oldukça beğendim :cool:
Kendi yaptığı yemeğini sevmeyen aşcı olmazmış :)

Ellerinize sağlık , güzel bir yıkama günü olmuş. Maaşallah:gulumsemex:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

Uzun zamandır aklımda idi,bir türlü fırsat bulamıyordum.dün taktırdım güzelde oldu diye düşünüyorum
Çok iyi yapmışsın Celal hocam. İlk golfumde vardı, aslında alırken boşuna para filan diye içimden geçirmedim değil :) ama kullandıkça ne kadar faydalı olduğu ortaya çıkıyor. Görüntü kalitesi gece dahil, logoya gizli olduğu için yağmur çamurdan da hiç etkilenmiyor, buğu yapmıyor. Yerde olursa göremeyecegin birsey olursa görebileceğin güzel bir donanım gerçekten. Şimdiki aracını da alırken geri görüş kameralı hep bakmıştım:)

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Çok iyi yapmışsın Celal hocam. İlk golfumde vardı, aslında alırken boşuna para filan diye içimden geçirmedim değil :) ama kullandıkça ne kadar faydalı olduğu ortaya çıkıyor. Görüntü kalitesi gece dahil, logoya gizli olduğu için yağmur çamurdan da hiç etkilenmiyor, buğu yapmıyor. Yerde olursa göremeyecegin birsey olursa görebileceğin güzel bir donanım gerçekten. Şimdiki aracını da alırken geri görüş kameralı hep bakmıştım:)
Epeydir niyetim vardı halletmiş oldum,şimdi ilk fırsatta şerit takip işini halledicem.orda öncam değişecek..biraz para toplamam gerek ama sıra onda,zaten yapacağım son şey olacak sanırım bu araba için

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Akümüz bitti.orjinal aküsü 51 amperdi .varta ile görüştüm 74 amperlik akü taktik.akü yeri tam sığdı.herhangi bir problem olmadi.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ali'den
Diye başladığım konuyu,
Aracıma manuel vites koruyucu aldım ve taktım.

Serdar, sen otomobili satarken bilimum parçalar için kılıfla kullanılmıştır çıplak el teması olmamıştır diye belirtmen lazım :) Senin aldıklarını ben alıp Subaru'ya taksaydım eşimin dilinden kurtulamazdım :D Ben kendime böyle bakmıyorum, saçım bir tarafta kaşım bir tarafta geziyorum :D