Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #8,581
Ab magifoam ve kwazar ikilisiyle ön yıkama
Nanolex pure ile temaslı yıkama
Jantlara elimde kalan pek bir işe yaramayan valet pro bilberry
Torpido ve trimlere leraton ıq detailer
Motor ve dış plastiklere meguiars engine dressing
Lastiklere Ab tyre gloss
Camlara valet pro glass cleaner
Hızlı cila olarakta leraton s2 carnauba kullandım

sonuclar ortada kalın sağlıcakla :)

Maşallah, bu temizlik en az 3 saat sürmüştür :)

Emre2303

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin
Peder bıraksam lastikleri telleri ile kullanacaktı, 5 aydır başının etini yiyordum nihayet bugün pes etti ve lastikleri değiştirdik.
Çıkan lastiklerden birinin durumu şöyle
Ben bu lastikle 3 güne kalmaz girerdim bir yere kesin :terlisırıtan: Babanız sakin kullanan birisi demek ki pek şikayetçi olmamış durumdan ama trafikte ne zaman ne olacağı belli olmaz iyi yapmışsınız başının etini yiyerek belki de hayatını kurtardınız babanızın veya başkasının :)

Samet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Selamlar

Bu haftasonunu da ön davlumbazları yenilemeye ayırdık.

Sağ orijinaldi ama sol öne benzinli modelinki takılmış.İntercooler da sol ön tekerin önünde ve yanlış takılan davlumbazda hava ızgarası yok.Yani önden giren hava arkadan çıkmıyor.Iat'ye faydası olur diye değiştim.Davlumbaz orijinal ve daha önce sökülmemiş gibiydi ama anlam veremedim bi türlü.

Hazır solu değişmişken sağı da değiştim.Sis farının altına denk gelen yerlerde kırık vardı.

Yabancı forumlarda hep görüyordum tekerin arka tarafına denk gelen yerde toprak birikiyordu.Açınca gördüm ki bildiğin katman oluşmuş.

Tazyikli su ve ön yıkama şampuanıyla yıkadım.Daha sonra elimde var diye , normalde gerek yok ama Mum spreyle iç kısmı tamamen kapladım.
Davlumbaz plastiği küçük çok bir alanı kapatmıyor ama elimde bulunan malzemelerle hem plastiği hem arabanın kendisine yalıtım yaptım.
Üstüne pütür attım
Daha önce boyadığım disk ve kaliperi çinko spreyle boyayıp vernikledim.
Davlumbazları takmadan elimde olan çin işi seramik spreyle kapladım.

Daha ince işçilik yapabilirdim.Mesela paçalıkların vidalarının boyanması , jantlar sökülmüşken içinin seramik kaplanması vs ama lastikleri sök , boya , kurut vs uzun sürdü.Bir de bahçede gölge sürekli değişiyor , işin birazı gölgede birazı güneşte olduğundan beni çok yordu açıkçası.Artık bir sonraki sefere diyelim. :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öncelikli olarak Valet Pro Advanced Poseidon ile yıkandı. Meguiars Mirror Bright ile Wax işlemi uyguladım. Camlar K2 Nuta ile temizlendi. Fitiller plastik dış aksamlar'a Meguiars M40 uygulayıp lastiklere K2 Sigma ile sonlandırdık.

Eline saglik cok güzel.parlamiş araç :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu sefer foto ve video çekmedim ama Duster'ın ön lastikleri kareden hallice kıvama dönmüş. Sağ arka jant biraz yamulmuş. 1 haftadır bu otomobilde bir enayilik var diyordum. 80'den sonra direksiyon titremiyor sarsılıyordu.
Bugün gidip lastikleri rotasyon yaptırayım, balanslarına baktırayım, rot ayarlarını kontrol ettireyim diye niyetlenince tüm bu vaziyet ortaya çıktı.
2 lastik berbat kıvama geldiği için mecburen ve acilen 2 adet lastik aldım. İyi kıvamdakileri arkaya taktırdım. Halen az da olsa titreme var. 1-2 gün duruma bakacağım, düzelmezse tekrar lastikçiye gideceğim, Olmadı arkadaki lastiklerle de vedalaşırız.

Oh oh, harika, şahane, kitap, kırtasiye, hastane, lastikler, sigorta masrafları, kurs...vs Bu ay daha bitmeden ben bittim :(

hüdaverdi

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sabahın köründe kalkıp güneşe yakalanmadan gelişigüzel bir yıkadım. Jant davlumbaz falan hiç ellemedim böyle yapınca aşırı kısa sürüyormuş yıkamak tuhafıma gitti. Duşa girip sadece vücudumu yıkayıp çıkmış gibi hissettim :terlisırıtan:

Düzgün E39’ların hastasıyız

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Yıkadım, rötuşladım, Elixir yaptım.
Geçen sefer rötuş kalemini kullandığımda sürekli tıkanma yapıyordu. Bu sefer aynı boyayı kullanmayıp farklı yerden boya aldım, biraz sertleştirici karıştırıp kullandım gayet memnun kaldım.
S100 wax nasıl bilmiyorum ama boncuklayamasa da yan panellerde hafif hafif su itmeye devam ediyordu.
Geçen sefer lastiklere @Adam’s Garage Gyeon Tire getirmişti, bu yıkamaya kadar performansından memnun kaldım, fiyatını saymazsak tabi. :smilex:
Meg Endurance'yi leflef ile sürdüm ilk kez, Lucullan aplikatör ile kullandığımda memnun kalmamıştım. Hem yaldır yaldır parlıyordu hem de çok fazla ürün sarfiyatı oluyordu. Dayanımdan gol yemezse eldeki ürün bitene kadar kullanılır zira en son 550 TL fiyat görmüştüm.

Driver_can

Usta Detaycı
Üye
Sabah evin yakınındaki benzinliğe kaçtım :) izin günümde sabahları 8 gibi gidiyorum rahat olsun diye.Modifiye ettiğim Köpük pompası ile magifoam ön yıkama yaptıktan sonra kova ile purple velvet ile temaslı yıkamasını yaptım.Daha sonra gölge bir yerde kurulayıp camlara meguiars cam temizleyici kaportaya da vonix blend carnabau seramik hızlı cila uyguladım.