Sabahtan aksları göstermeye servise gittim. Sağ aksı sökerken acaba neresi kırılacak veya ustanın elinde kalacak diye bekledim durdum. Neyse ki birşeyler kırıp dökülmeden aks yerinden çıktı. Baktılar incelediler ama bir problem göremediler. Hazır araç liftteyken bir daha sordular, "abi senin problem neydi". Dedim ki, 80km/h'da titreme var, uğultu var. Şafta bir baktılar ki, şaft sizlere ömür olmaya ramak kalmış. Boşluk yok bildiğin uzay var, kara delik var, araya yeni yeni gezegenler sığar o kadar boşluk var.
Eee ne yapacağız dedim, şaft tamir olacak ya da değiştireceksin. Hazır mısınız? Ben o fiyatı duymaya hazır değildim ama buraya da yazayım. Dacia'nın orijinal parçası yetkili serviste 14000 TL. O paraya konuşan şaft takacaklar herhalde. Daha buna işçilik dahil değil.
Bostancı sanayide iki yer var. İkisinin de işçiliği iyi.
Bir tanesi Tarkan Şaft Balans, diğeri Ömür Şaft Balans. Ben ikisinden de fiyat aldım ve daha müsait ve uygun fiyatı verene Ömür'de şaftın yenisini taktırdım. İşçilik ve kdv dahil 5900 TL'ye iş bitti. 2dk'da söküp, 2dk'da taktılar. Daha ben parayı gönderirken iş bitti. Elleri çok hızlı.
Bu arada, muhabbetleri ve bilgi vermeleri de gayet iyi. Kısa videolar çektim, birleştirir yayınlarım.
Şimdi gelelim zurnanın deliğine; efenim Dacia'ların kronik sorunlarından birisi de şaftın dayanıksız olmasıymış. Mafsal mı diyorlar ne diyorlarsa artık o kısımlar aşırı narinmiş. Sistem olarak Quashqai ile aynı ama malzeme aynı değilmiş. Tabi kardeşim, Nissan salak mı, gitsin aynı parçaları taksın. Salak değilmiş.
Mafsalları daha dayanıklı olan bir şaft taktırdım.
Hali hazırda 4wd Dacia kullanan varsa kendilerine buradan nacizane uyarıdır; öyle arazilere falan girmeyin, zorlamayın, şaftı elinize, kucağınıza alabilirsiniz. Her iki şaft firmasında da kıyamet kadar Dacia şaftı vardı. Dedim bu parçanın bu hale gelmesi normal mi, senin şaftın 11 sene iyi bile dayanmış dediler. Değişim olmadan önce sürüş kalitesi berbat olmuştu. 80km/h'da araç zıplayarak ilerliyordu.
Bugün de çok şükür boş geçmedik. 1 ayda lastik, sigorta, şaft... off, çok canım sıkıldı.
Ha bu arada, gittim würth shop'tan dizel enjektör temizleyici aldım. 150 TL'de oradan saplandı. Dedim internette 103TL'ye bile var, sizde niye fiyat böyle, o sahte olabilir, tarihi geçmiş olabilir... dediler de dediler. Aman tamam ya bu ay zaten giren girene, bir türlü bitmedi, birde buyurun siz giydirin dedim güldüler. 150TL'yi de oraya verince nasıl ferahladım anlatamam.
Yakıt alırken de baktım würth enjektör temizleyici var, kaç para diye sordum 180 TL dediler, oh şükür 30TL kar ettim dedim