Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Öne çıkan konu #8,921
Açıkçası mantıklı fiyat ön camı yaptirmasam da olur su an en azından yandaki ucuz filmlerden kurtarsın arka camı nasıl yaptırırım bilmiyorum artık. Eski filmin sökülmesi beni korkutuyor garanti veremiyorlar
Bu arada fiyatlar bence de mantıklı, sonuçta bir kere veriyorsunuz bu parayı; devamlı araba değiştirmiyorsanız kesinlikle yaptırmalısınız. Arka camla alakalı kimse garanti veremiyor sizde benim gibi riske girmemek için üstüne yapıştırabilirsiniz. Ayrıca imkan varsa ön camı da kuvvetle tavsiye ederim, güneşin en çok etkilediği yer ön cam torpido vs olduğu için ben kesinlikle ön cam dahil yaptırma taraftarıyım. Çevirme; gece görüşü vs konularında endişeniz varsa air80 serisi tercih edebilirsiniz önceki aracımda o mevcuttu ondan da memnundum.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün akşam corollayı yıkadım.

genelde yıkama öncesi citrus prewash ı sprey ile tüm yüzeye sıkıp ardından pompa ile magifoam sıkıyordum. Bu sefer zamanım pek olmadığı için magifoam ve citrus prewash ı pompa da karıştırıp sıktım fakat sadece magi kullandığım durmdaki gibi köpük alamadım ve ön yıkama çok da başarılı olmadı. Ben daha iyi olur diye karışım yapmıştım ama beklediğim gibi olmadı. Nese sonrasında meguiars sarı sampuan, jantlata sonax jant temizleyici, iç kısımda autospritz kullanarak yıkamayı tamamladım

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Çok teşekkür ederim :) evet çevirmeye yönelik bir sıkıntısı var. Ancak eniştemin arabada da bu tonları kullandık; çevirmeye girmeden yaklaşınca 4 camı da açınca sıkıntı yaşamadık 2 yıldır. Ben de aynı taktikle devam edersem sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum. Öte yandan sıcaklık konusu çok büyük avantaj. Klima kullanımını çok azaltıyor. Konforu yükseltiyor. Ayrıca gece görüşte de yağmurlu havalar dahil sıkıntı yaşamadım. Ön cam ırx50 bu arada.
Hayırlısı olsun :) Ben hiç o riske girmezdim :) Yeri geliyor bende akşam çevirme görünce tavan ışıklarını açıyorum ama ona rağmen bile gel bakalım diyen olmuştu. Şans, kısmet işte. Ağız tadıyla kullanmanı dilerim :) tütütü maşallah :)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Hayırlısı olsun :) Ben hiç o riske girmezdim :) Yeri geliyor bende akşam çevirme görünce tavan ışıklarını açıyorum ama ona rağmen bile gel bakalım diyen olmuştu. Şans, kısmet işte. Ağız tadıyla kullanmanı dilerim :) tütütü maşallah :)
Çok teşekkür ederim ağabey çok sağolasın :) şans benden yana olsun :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bgn liqui molly enjektör temizleyiciyi yarım depo üzerine ekledim ve nerdeyse hiç durmadan 50 km 2500-3000 devir arasında kullandım. Depo ceyrege inenene kadar bu sekilde devam edip sonra fulleyegim. Bakalm fark edilir bir degisiklik olacak mi ?

Liqui Moly nin katkıları bence işe yarıyor. En son DPF koruyucu katkısını kullandım. Özellikle kışın ş.içi kısa mesafelerde dpf nin daha çabuk dolduğunu tecrübe ettim. Benim aracım (Peugeot 308 1.6 blue hdi adblue) bahsettiğim şartlarda pek sorun çıkarmasa da babamın aracı (passat 1.6 tdi) kışın dpf temizliğini çok sık yapıyor. Hatta bir ara haftada 1 kez yapmaya başlamıştı doğru düzgün km yapmadığı halde üstelik. Tabii ki bunun bir çok sebebi olabilir.
Biz önlem amaçlı liqui moly dpf koruyucu koyduk. Ben de kullanıyorum özellikle kışın. Babamın tecrübesi çok olumlu oldu. Katkı olduğu sürece rahatladım diyor. Ancak katkının olduğu depo bitince bir süre sonra yine aynı sorunu yaşıyor. Onu ayrıca çözeceğiz.

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu

aracın kirli halinden tek foto
yeni aldığımız Clio 4 aracıma detaylı iç temizlik uygulaması yaptım.uygulama sırasında pek fotograf çekemedim kusura bakmayın sadece finaller var onlar da tam final değil acil bi iş çıktı ondan sonra çektim temizlik sırasında en ayar olduğum durum da bu.Uygulama öncesi quick fresh pure kullandım.Bütün koltuklara vakumlu ıslak temizlik yaptım daha sonra clionun arka koltuk kolay çıkınca söktüm sökmez olaydım altı çok kötü durumdaydı oksitlenmiş paraya kadar vardı orayı da güzelce temizledim bagaj altında bagaj havuzunu kriko setine kadar temizledim bütün plastik yüzeyleri fırçalayarak temizledim yorgunluktan fotoğrafları bile ancak atabildim sadece piano black aksamda kullanmadım klima ızgaralarını da fırçalayabildiğim yere kadar temizledim tavan lambasında ölü sinekler vardı söküp onları da süpürdüm tavandan tabana temizleyebildiğimi temizledim en son da camlarımı sildim. aracın dışı eşikleri vs rutin dış temizliğimi yaptım çok uğraşmadım onun da sırası gelecek ama :)ben arabayı yıkayınca hava durur mu malum karadeniz havası bugün yine yağışlı
Final fotoğrafları

küçük aksesuarları ve boyun yastıklarımı taktım. @DetayDeposu 'ndan gelen güzel araç kokusunu da asmayı ihmal etmedim:)
Hava güzeldi pazar gezintisine de çıktık.

bugün sabah aracın içine oturunca gelen temizlik hissiyatı görünüşte süperdi

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öncelikle değerli dostlar forumu bir süredir malesef aktif olarak kullanamıyorum herkesin sağlığı sıhhati yerindedir inşallah :gulumsemex: Deprem bölgelerindeki illerde yaşayan ve yakınları olan herkese geçmiş olsun Allah tekrarını göstermesin.Bir süredir birçok uğraş içerisindeyim.Deprem bölgesinde görev yapmak,yeni bebeğimizin olması ve bu evrede leon aracımı satıp arayışa girip eli yüzü düzgün bir araç bulup tekrar golf almamla (golfümü sattığıma bayağı bi pişman olmuştum ) sonuclanan bir serüven yaşadım.Araçtan çok memnunum normalde siyahı pek sevmem ama bu araç aklımı çeldi düşük km,yüksek model ve istediğim artıları olmasından ötürü üçüne beşine rengine takılmadan hemen noter :terlisırıtan: havalarda ısınıyor ne olacak sürekli yıkarız mantığıyla hayırlısıyla aldım aracı.:gulumsemex:
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Öncelikle değerli dostlar forumu bir süredir malesef aktif olarak kullanamıyorum herkesin sağlığı sıhhati yerindedir inşallah :gulumsemex: Deprem bölgelerindeki illerde yaşayan ve yakınları olan herkese geçmiş olsun Allah tekrarını göstermesin.Bir süredir birçok uğraş içerisindeyim.Deprem bölgesinde görev yapmak,yeni bebeğimizin olması ve bu evrede leon aracımı satıp arayışa girip eli yüzü düzgün bir araç bulup tekrar golf almamla (golfümü sattığıma bayağı bi pişman olmuştum ) sonuclanan bir serüven yaşadım.Araçtan çok memnunum normalde siyahı pek sevmem ama bu araç aklımı çeldi düşük km,yüksek model ve istediğim artıları olmasından ötürü üçüne beşine rengine takılmadan hemen noter :terlisırıtan: havalarda ısınıyor ne olacak sürekli yıkarız mantığıyla hayırlısıyla aldım aracı.:gulumsemex:

Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler diliyorum :)

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Aracınızı güle güle kullanın. Bebeğinizin de şansı bahtı açık olsun sağlıkla büyüsün:nazar:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah :) Bebeğiniz de analı babalı büyüsün inşallah :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

sabese

Amatör Detaycı
Üye
İl
Karabük

Yeni aracınız hayırlı olsun

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracın ilk yıkamasını yaptım benzinlikteki sıradan ötürü yıkama aşamalarını fotoğraflayamadım (ön yıkama yaptıktan sonra yıkama bitti sanıp hemen heycanlananlar oluyor bilirsiniz kovayı eldiveni görünce baya bozuluyorlar:terlisırıtan: )ön yıkama k2 bora sonrası magifoam,kova şampuanı olarak leraton kullandım.Jantlara 1/1 k2 roton ,yıkamadan hemen sonra fitillere k2 sıl ,iç mekana k2 satina sunset fresh,lastik ve davlumbazlara valet pro tyre dressing ,hızlı cila olarakta vonixx kullandım.

Son düzenleme:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Aracın ilk yıkamasını yaptım benzinlikteki sıradan ötürü yıkama aşamalarını fotoğraflayamadım (ön yıkama yaptıktan sonra yıkama bitti sanıp hemen heycanlananlar oluyor bilirsiniz kovayı eldiveni görünce baya bozuluyorlar:terlisırıtan: )ön yıkama k2 bora sonrası magifoam,kova şampuanı olarak leraton kullandım.Jantlara 1/1 k2 roton ,yıkamadan hemen sonra fitillere k2 sıl ,iç mekana k2 satina sunset fresh,lastik ve davlumbazlara valet pro tyre dressing ,hızlı cila olarakta vonixx kullandım.

Elinize sağlık alev atmış resmen. Rotonu 1/1 demişsiniz. 4 jant için toplamda kaç ml ürün kaç ml su koydunuz acaba? :)