Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Wax uygulanalı 49 gün olmuş, kar yağmur çamur derken korumanın üzerinde ciddi bir katman oluşmuştu. Jantları da 10 gün önce değiştirip yazlık lastiklere geçmiştim. Jantlar da kısa sürede yağıştan nasibini almış tabi. :smilex: Ön yıkama ardından en ufak su itme yoktu, kova yıkamasından sonra az da olsa su iticilik geldi ancak wax bence ölü. Vonix'den daha iyi bir sonuç beklerdim açıkçası. Biraz daha duruladıkça can geldi ama boncuklar tam yuvarlanamıyor. Koyu versiyon waxın açık renkte kullanımı ile ilgili de herhangi bir sorun oluşmadı, herhangi bir leke vs. durumu yok not olarak ekleyelim. Bir sefer de yaz kullanımında şans vermek istiyorum. Çünkü yıkama periyotları daha kısa ve kirlenme çok daha az oluyor. Yaz aylarında Double Speed 60 gün civarı gidiyor, 40 gün sonra çok keyif vermese de iş görüyor diyebilirim. Vonix bu süreyi 30 gün civarı uzatsa benim için yeterli olur açıkçası. Bu arada arabayı yıkadık dönüşte yağmurla eve geldik. :confused:

Final

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Pazartesi günü 2018 model mk7.5 yarış mavisi Golf Rline aracımı sattım.

çarşamba günü (dün) 2021 mk8 Rline mercan kırmızısı aracımı aldım.Bir sürede bu arkadaşla birlikteyiz.

Abi hayırlı olsun bizim de yakından takip ettiğimiz bir araba allah isteyen herkese versin inşallah :)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Juriler, ödevler, sınavlar, yağışlı havalar falan filan derken sonunda 5 hafta sonra arabayı yıkamaya vakit bulabildim. :) niyetli olunca da içine enerjim yetmedi dışını halledebildim ancak :) Yeni aldığım Valet Pro Citrus PreWash’la işe koyuldum, trafik filmini güzel çözüyormuş gerçekten. Son yıkamada magifoam biraz yetersiz kalmıştı trafik filminde her ne kadar kendisine aşık olsam da. :) neyse sonra Magifoamla devam ettim, sonrasında da bathe+ ve elixir :) aslında wetcoat deneyecektim ama güneş altında olunca bir de petrolda olunca kendimi huzursuz hissettim iyi durulayamam falan diye :( lastiklerimiz tabii ki Sigma pro <3

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Juriler, ödevler, sınavlar, yağışlı havalar falan filan derken sonunda 5 hafta sonra arabayı yıkamaya vakit bulabildim. :) niyetli olunca da içine enerjim yetmedi dışını halledebildim ancak :) Yeni aldığım Valet Pro Citrus PreWash’la işe koyuldum, trafik filmini güzel çözüyormuş gerçekten. Son yıkamada magifoam biraz yetersiz kalmıştı trafik filminde her ne kadar kendisine aşık olsam da. :) neyse sonra Magifoamla devam ettim, sonrasında da bathe+ ve elixir :) aslında wetcoat deneyecektim ama güneş altında olunca bir de petrolda olunca kendimi huzursuz hissettim iyi durulayamam falan diye :( lastiklerimiz tabii ki Sigma pro <3
Maşallah. Elinize sağlık.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Detaylı temizlik macerasına ilk adımı motor temizliği yap(maya çalış)arak gerçekleştirdim. Bu adımda meguiars motor temizleyici ürünü 1:4 sulandırarak ve K2 fırçayla uygulayarak susuz temizlik yapmaya çalıştım.

Önce kaputun üst kısmından başlayarak aşağıya doğru ilerledim. Devamında motor bölmesini temizlemeye çalıştım. Bu sırada yağmur yağmaya başladığı için temizliği tam istediğim gibi bitiremedim. Ama ilk amatör temizlik olarak en azından ilk çirkin kirli görüntü ortadan kalkmış oldu :)

Sırasıyla bir iki fotoğraf bırakıyorum: