Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #8,961
K2 Klima doktor ve Klima Fresh ürünleri ile klima temizliği

Aracımda kalorifer ve klima açıldığında kötü ve rahatsız edici koku sorunu vardı. Bu yüzden böyle bir operasyon şart oldu:

• Öncelikle torpidoyu söküp eski kabin (polen) filtresini çıkardım. Gayet berbat bir durumdaydı. Ayrıca kalitesiz bir üründü.
  • Filtre kabinini ve sökmüşken torpidoyu -iç dış- bir güzel temizledim.
  • Köpük formundaki K2 Klima Doktor ürününü önce filtre kabinine sonra havalandırma menfezlerine uyguladım ve bir süre sıvıya dönüşüp çalışmasını bekledim.
  • Menfezlerden taşan köpükleri mikrofiber bezle sildim.
  • Sonrasında havalandırma sistemini çalıştırıp yönlendirmeyi her yöne çevirerek kalan sıvıları kurutmuş oldum.
  • Mann marka yeni karbonlu filtreyi taktım.
  • Aracı çalıştırdım. Klimayı en soğuk ayara, fanı da en yüksek kademeye getirip ön koltukları öne doğru yatırarak K2 Klima Fresh ürününü aracın arka tarafında aktif hale getirdim. Kapıları kapatıp 10 dk kadar bekledim.
  • Devamında kapıları 5-10 dk açık bıraktım ve aracın havalanmasını sağladım.
  • İzlenimlerim:
  • Araçta hoş bir koku ve en önemlisi temiz bir hava oluştu.
  • Uzun vadede doğru klima kullanımı ile birlikte kötü kokular geri gelmezse çok iyi.
  • Uzun yol sonrası bir değişiklik olursa güncelleme yapmaya çalışırım.
  • Herkese hayırlı huzurlu bayramlar dilerim :)

Son düzenleme:

kestaneci_037

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
K2 Klima doktor ve Klima Fresh ürünleri ile klima temizliği

Aracımda kalorifer ve klima açıldığında kötü ve rahatsız edici koku sorunu vardı. Bu yüzden böyle bir operasyon şart oldu:

• Öncelikle torpidoyu söküp eski kabin (polen) filtresini çıkardım. Gayet berbat bir durumdaydı. Ayrıca kalitesiz bir üründü.
  • Filtre kabinini ve sökmüşken torpidoyu -iç dış- bir güzel temizledim.
  • Köpük formundaki K2 Klima Doktor ürününü önce filtre kabinine sonra havalandırma menfezlerine uyguladım ve bir süre sıvıya dönüşüp çalışmasını bekledim.
  • Menfezlerden taşan köpükleri mikrofiber bezle sildim.
  • Sonrasında havalandırma sistemini çalıştırıp yönlendirmeyi her yöne çevirerek kalan sıvıları kurutmuş oldum.
  • Mann marka yeni karbonlu filtreyi taktım.
  • Aracı çalıştırdım. Klimayı en soğuk ayara, fanı da en yüksek kademeye getirip ön koltukları öne doğru yatırarak K2 Klima Fresh ürününü aracın arka tarafında aktif hale getirdim. Kapıları kapatıp 10 dk kadar bekledim.
  • Devamında kapıları 5-10 dk açık bıraktım ve aracın havalanmasını sağladım.
  • İzlenimlerim:
  • Araçta hoş bir koku ve en önemlisi temiz bir hava oluştu.
  • Uzun vadede doğru klima kullanımı ile birlikte kötü kokular geri gelmezse çok iyi.
  • Uzun yol sonrası bir değişiklik olursa güncelleme yapmaya çalışırım.
  • Herkese hayırlı huzurlu bayramlar dilerim :)

Elinize sağlık. Klima Doktor’u nasıl kullanabiliriz anlatma şansınız var mıdır?

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık. Klima Doktor’u nasıl kullanabiliriz anlatma şansınız var mıdır?
Teşekkür ederim. Ben kendi araştırmam sonucu şöyle bir uygulama yaptım. Eğer yanlış yaptığım bir adım varsa tecrübesi olanlar düzeltebilir:

Öncelikle hava filtresini söküp o bölüme köpük formundaki Klima Doktor ürününü uyguluyoruz. Sonrasında havalandırma menfezlerine uyguluyoruz. Taşan köpükleri bir bezle siliyoruz. Belli bir süre ürünün çalışmasını bekliyoruz. Ürün sıvıya dönüşüp temizlik sağlıyor sonra da kendiliğinden kuruyor. Daha sonra havalandırmayı açıp kalan köpüklerin de kurumasını sağlayabiliriz.
Mümkünse kabin filtresi değişimi de yapılabilirse bir de K2 ya da başka bir markanın klima bombası diye tabir edilen ürünleri kullanılırsa klima sistemi çiçek gibi oluyor :)

kestaneci_037

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Teşekkür ederim. Ben kendi araştırmam sonucu şöyle bir uygulama yaptım. Eğer yanlış yaptığım bir adım varsa tecrübesi olanlar düzeltebilir:

Öncelikle hava filtresini söküp o bölüme köpük formundaki Klima Doktor ürününü uyguluyoruz. Sonrasında havalandırma menfezlerine uyguluyoruz. Taşan köpükleri bir bezle siliyoruz. Belli bir süre ürünün çalışmasını bekliyoruz. Ürün sıvıya dönüşüp temizlik sağlıyor sonra da kendiliğinden kuruyor. Daha sonra havalandırmayı açıp kalan köpüklerin de kurumasını sağlayabiliriz.
Mümkünse kabin filtresi değişimi de yapılabilirse bir de K2 ya da başka bir markanın klima bombası diye tabir edilen ürünleri kullanılırsa klima sistemi çiçek gibi oluyor :)
değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. İyi bayramlar dilerim.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Dün ailenin yeni üyesinin ilk yıkamasını yaptık :) aracı sıfır aldık; üstünde hiç bir şey yoktu koruma olarak. Bayram telaşı olunca aldığım vonixx wax’ı uygulayamadım maalesef. Wetcoatı deneyeyim dedim. Sonuç çok hoşuma gitti. Boncuklanma gayet yeterli :) tabi ablamın olduğu için devamlı ben ilgilenemeyeceğim. Bakalım dayanımı nasıl olacak. Yaklaşık 2 ay sonra tekrar bana gelecek o zaman paylaşırım.

Hiç uygulama yapılmamış haliyle olan durum.

Wetcoat uygulanmış hali
wetcoat uygulanmış kapı ve uygulanmamış çamurluk

Bunlar da komple uygulama sonrası boncuklanmalar. Bu arada wetcoatı panele sıkıp padle gezdirerek uyguladım, öyle daha etkili olduğunu söyleniyordu.

Lastik parlatıcı olarak Michelin tercih ettim, dayanımı çok iyi değil belki ama matlığını çok seviyorum:)
bunlar da final fotoğrafları, parlaklık güzel, kayganlık hissi de fena değil.
hareketli resim yapma programı indir

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Dün ailenin yeni üyesinin ilk yıkamasını yaptık :) aracı sıfır aldık; üstünde hiç bir şey yoktu koruma olarak. Bayram telaşı olunca aldığım vonixx wax’ı uygulayamadım maalesef. Wetcoatı deneyeyim dedim. Sonuç çok hoşuma gitti. Boncuklanma gayet yeterli :) tabi ablamın olduğu için devamlı ben ilgilenemeyeceğim. Bakalım dayanımı nasıl olacak. Yaklaşık 2 ay sonra tekrar bana gelecek o zaman paylaşırım.

Wetcoat uygulanmış hali

Bunlar da komple uygulama sonrası boncuklanmalar. Bu arada wetcoatı panele sıkıp padle gezdirerek uyguladım, öyle daha etkili olduğunu söyleniyordu.

Lastik parlatıcı olarak Michelin tercih ettim, dayanımı çok iyi değil belki ama matlığını çok seviyorum:)
Hayırlı olsun, güle güle kullanın :)
Wetcoat ilk etapta etkisi göz dolduruyor ama etkisi 1 ay anca sürüyor. 2 ay sonra evde kimse olmayacaj gibi düşünmen lazım. :(

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Hayırlı olsun, güle güle kullanın :)
Wetcoat ilk etapta etkisi göz dolduruyor ama etkisi 1 ay anca sürüyor. 2 ay sonra evde kimse olmayacaj gibi düşünmen lazım. :(
Çok sağolasın ağabey <3 evet genel olarak izlenim kısa sürdüğü yönünde :( ben daha çok kendim için aldım ayda bir uygularım nasıl olsa diye :) zaten ablam bunu ne kullandığı belli olmayan oto yıkamacılarda yıkatacak maalesef :(

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Çok sağolasın ağabey <3 evet genel olarak izlenim kısa sürdüğü yönünde :( ben daha çok kendim için aldım ayda bir uygularım nasıl olsa diye :) zaten ablam bunu ne kullandığı belli olmayan oto yıkamacılarda yıkatacak maalesef :(
O zaman daha ilk yıkamada wetcoat'a "bizimlan değilsın" diyeceğiz.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bayram temizliği kapsamında paspasları temizlemek için eve çıkarmıştım. K2 Strong Apc ve K2 Brill pro ile girişince gerçekten güzel temizlendi. Bu işleri bilmezken suyla yıkayıp kuruyunca ve kirli kalınca “neden böyle oluyor yaa” diyordum :) Her şeyin ilmi varmış, sayenizde öğreniyoruz.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Wetcoat uygulanmış hali

Maşallah, hayırlı olsun, Allah kaza bela göstermesin.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracin arka stop lambalarindan biri patlamisti. Bnde tum stop lambalarini ve geri vites lambasini led ampul satin alarak degistirdim.

Güle güle kullanın. Ben de yıllar önce aliexpresden almıştım geri vites lambaları için benim araçta çok fark etmedi fakat eskisine göre memnunum daha iyi aydınlatma sağlıyor. Fakat stop ve arka sis farı olarak kullandigimda cambus olmadığı için sürekli az da olsa akım çekip ışık veriyor.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Güle güle kullanın. Ben de yıllar önce aliexpresden almıştım geri vites lambaları için benim araçta çok fark etmedi fakat eskisine göre memnunum daha iyi aydınlatma sağlıyor. Fakat stop ve arka sis farı olarak kullandigimda cambus olmadigi için sürekli az da olsa akım çekip ışık veriyor.
Hocam kontak kapali iken mi isik veriyordu ( kacak olmadigi durumda olmaz da ) Yoksa kontak acik iken far yanmadigi durumda mi? Ben arac kapaliyken veya acikken stoplar yanmazken de yandigini cok hissetmedm

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam kontak kapali iken mi isik veriyordu ( kacak olmadigi durumda olmaz da ) Yoksa kontak acik iken far yanmadigi durumda mi? Ben arac kapaliyken veya acikken stoplar yanmazken de yandigini cok hissetmedm
Kontak kapalıyken herhangi bir ışık verme olayı yoktu durum kontak açık iken oluyordu. Sadece arka sis lambasi sürekli ışık veriyordu açık olmasa dahi.