Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #8,981
Eksiklerle beraber ilk detaylı araç dış temizliğim

Bayram için uzun yola çıkmadan aracı temizlemem gerekiyordu:
• Önce jantlara k2 roton uygulayıp k2 jant fırçasıyla jantların iç kısımlarına ulaşmaya çalıştım.
•Ön tarafa yapışan sinek böcek için K2 Nuta anti insect kullandım.
(Bayram dolayısıyla benzinlikte epey sıra olduğu için jantları tam istediğim gibi temizleyemedim, k2 active foam ön yıkama ürününü ve alta foam’ı da deneyemedim.)
•Zaten araçta herhangi bir koruma ürünü de olmadığı için benzinlik köpüğüyle ön yıkama yaptım.
•Devamında basınçlı suyla aracı duruladım.
•Daha sonra Ab velvet kova şampuanıyla ve g techniq eldivenle temizliğe devam ettim. •Sonra tekrar basınçlı suyla durulayıp kurulama havlusuyla aracı kuruladım. •Ardından Meguiars Xpress hızlı cila uygulayıp cila beziyle sildim.
•Camları 1:20 sulandırılmış 3D Glass cleaner ile iç-dış sildim.
•Lastikleri de meguairs endurence ile parlattım.

Eksikleriyle beraber ilk defa detaylı bir yıkama gerçekleştirmiş oldum, gayet hoşuma da gitti :)

Bu arada yolda epey yağmur yağdı. Halen de ara ara yağıyor. Araçtan bugüne ait güncel bir görüntü de paylaşıyorum. Cilanın ne işe yaradığını yaşayarak öğrenmiş oldum. Araç kuruduğunda -cilalı olduğu için- normal şartlara göre çok fazla kirli görünmüyor…

Herkese kazasız belasız dönüş yolculukları dilerim.

cengizengin

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balikesir
Bayram koşuşturmaları sonrasında yarın iş başı yapmadan önce bir temizleyeyim dedim artık :)
-Valet pro advanced neutral snow foam ile krileri aşağı aldıktan sonra Atas Proteo ile bir tur daha geçtim üzerinden.
-Divortex genel temizleyici ile de plastik trimleri temizledikten sonra Armor All yarı mat trim koruyucu ile iç tarafı da bitirmiş oldum.
Çok detaylı olmadı ama idare edecek kadar oldu :)

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Bayramın son günü boşlukta bi temizlik yapalım dedim.
1- Lastiklere Carpro Retyre, jantlara Koch Chemie RRR, jant ve davlumbaz temizliği içinde Koch chemie GS yi Ik Foam Pro2 ile kullandım.
2-Yoğun kir i indirmek için Valet Pro Citrus Pre Wash tercih ettim
3- Mjjc Foam Lance ta ön yıkama köpüğü olarak Valet Pro Foamula 1
4- Çift kovada Koch Chemie GSF, yıkama eldiveni CarPro DabDab
5- Kurulamada Carpro Dhyrate Dry Towel 70x100cm bezini kullanıyorum
6- Hızlu cila olarak CarPro Hydro2 Lite
7- Camları CarPro Clarfy ile temizledim
8- Lastik parlatıcı olarakta Carpro Perl

Elimde sadece final fotoğrafları mevcut bir dahaki sefere işlemsel fotoğraflar çekebilirim umarım

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Berkay @DetayDeposu @Dorukkutluay
Öncelikle bu arkadaşlara teşekkür ederim. Aşağıda yazacaklarımı kendilerinden okuyarak öğrendim. Fotoğraflarım olmadığı için buradan yazmayı uygun gördüm, yoksa konu açacaktım. Asidik yıkama HK. diye

Araçta Nanolex Ultra seramik kaplama mevcut (nanolex base coat+ nanolex si3d max). Yaklaşık 15 ay önce yapıldı. Su itişi zayıfladıkça üstüne quick detailer ve quick wax uygulandı ara ara. Bir süredir de su itiş azaldıkça Sonax BSD uyguluyordum.

Forumda asidik yıkamayı doğrudan tecrübe eden olmadığı için paylaşıyorum bu bilgiyi de. Aslında yurtdışı forumlarında bu yıkamayı yapanlar mevcut. Bu yıkamanın özellikle seramik kaplamalı araçlarda su itiş performansı ve parlaklığın geri kazanımı için düzenli yapılması öneriliyor. Aynı şekilde kış çıkışı trafik filminin daha net sökülmesi için de tavsiye ediliyor. Benim görüşüm şu şekildeydi "bu yıkamanın su itişini geri getireceğine bir inancım yok, bana kalırsa zamanla kullanıma bağlı seramik kaplamanın içerisindeki su itiş sağlayan maddeler yıkama ile kalkıyor araç üzerinden, bu yıkama sadece aracı güzel bir şekilde temizler hepsi bu" Öncelikle hangi ürünleri kullandım onu da belirteyim:

Good Stuff Sour Shampoo

Aslında Dk chemie'nin asidik yıkama ürününü alacaktım, fakat parlatanadamlar alışverişim vardı ve ekstra kargo ödememek için bu ürünü parlatanadamlardan bölünmüş olarak bu ürünü satın aldım. Good Stuff Sour Foam da alabilirdim, ama hem kovada hem köpük pompasında kullanırım diye bu ürünü satın almak istedim.

Atas köpük pompasının içine yaklaşık 1750 ml suya 40 ml ürün ekledim. Ayrıca CG yıkama kovası içerisine de 50 ml bu üründen ekledim. Zaten yılda bir kez ya da 6 ay da bir kez bu yıkamayı yaparım diye biraz fazla ürün kullanmış olabilirim.

Araç kuruyken köpük pompasını çalkaladım ve ürünü aracın her yerine sıktım. Öncesinde jantlara Ceviz v1 sıkmıştım, jantlara da çok az üründen fısladım. Araç zaten Mx-5 olduğu için çok rahat yetti köpük. Ürünle alakalı ilk sürpriz kokusu oldu. Ürün zaten beyaz renkli ve üstüne de bebe şampuanı kokunca biraz şaşırdım doğrusu. Asidik şampuan olunca daha ağır kokmasını bekliyordum, hatta iş yapmaz bu ürün gibi beklentimi iyice düşürdüm. Kokusu çok güzel, ama portakal, limon tarzı asidik bir kokusu olsa psikolojik olarak daha etkili izlenimi uyandırabilir.

Sonrasında 3-5 dakika arası ürünün kaportada beklemesine müsade ettim. Aslında ürünün kullanımında uyarı olarak kurumamasına dikkat edin yazmıyor, ama ben yine de kurumamasına dikkat ettim. Sonrasında elimde alkali şampuanım yoktu, ama benzinlik köpüğünün alkali olacağını düşündüm, benzinlikte o gün şansıma çok boştu belki ondan baya yoğun bir benzinlik köpüğü sıktım aracın yine her yerine. Sonrasında onun da 1-2 dakika araç üzerinde beklemesine izin verdim.

Sonrasında suyu çalıştırdım ve aracı durulamaya geçtim. Zaten suyu tutar tutmaz inanamadım, aracın su itiş performansı gerçekten seramik sonrası ilk yıkama yaptığım gün gibiydi. Sadece bir iki köşe birleşim yerinde biraz yavaş gibi onun dışında harika bir su itiş gözlemledim.

Durulama bittikten sonra kovayla yıkamaya geçtim. Zaten eldiveni araca sürüyorum ama şampuan araç üzerinde tutunamıyor. 50 ml şampuan normal şartlarda yoğun bir köpük ortaya çıkarıyor. Fakat eldiveni sürtüyorum ve resmen susuz yıkama yapıyormuşçasına şampuan akıyordu. Belki de tekrar asidik eldiven yıkamasına gerek yoktur, ama zaten nadiren yapacağım bir yıkama olacağından, garanti olmasını istedim. Sonrasında aracı tekrar duruladım ve kuruladım.

Önümüzdeki hafta garanti olması açısından tekrar bu yıkamayı tekrarlayıp, sonrasında 6-8 ay bir daha hiç yapmayabilirim. Özet olarak aracınızda seramik varsa, asidik üstüne alkali şampuan yıkamasını mutlaka denemenizi öneririm.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Berkay @DetayDeposu Öncelikle bu iki arkadaşa teşekkür ederim. Aşağıda yazacaklarımı kendilerinden okuyarak öğrendim. Fotoğraflarım olmadığı için buradan yazmayı uygun gördüm, yoksa konu açacaktım. Asidik yıkama HK. diye

Araçta Nanolex Ultra seramik kaplama mevcut (nanolex base coat+ nanolex si3d max). Yaklaşık 15 ay önce yapıldı. Su itişi zayıfladıkça üstüne quick detailer ve quick wax uygulandı ara ara. Bir süredir de su itiş azaldıkça Sonax BSD uyguluyordum.

Forumda asidik yıkamayı doğrudan tecrübe eden olmadığı için paylaşıyorum bu bilgiyi de. Aslında yurtdışı forumlarında bu yıkamayı yapanlar mevcut. Bu yıkamanın özellikle seramik kaplamalı araçlarda su itiş performansı ve parlaklığın geri kazanımı için düzenli yapılması öneriliyor. Aynı şekilde kış çıkışı trafik filminin daha net sökülmesi için de tavsiye ediliyor. Benim görüşüm şu şekildeydi "bu yıkamanın su itişini geri getireceğine bir inancım yok, bana kalırsa zamanla kullanıma bağlı seramik kaplamanın içerisindeki su itiş sağlayan maddeler yıkama ile kalkıyor araç üzerinden, bu yıkama sadece aracı güzel bir şekilde temizler hepsi bu" Öncelikle hangi ürünleri kullandım onu da belirteyim:

Good Stuff Sour Shampoo

Aslında Dk chemie'nin asidik yıkama ürününü alacaktım, fakat parlatanadamlar alışverişim vardı ve ekstra kargo ödememek için bu ürünü parlatanadamlardan bölünmüş olarak bu ürünü satın aldım. Good Stuff Sour Foam da alabilirdim, ama hem kovada hem köpük pompasında kullanırım diye bu ürünü satın almak istedim.

Atas köpük pompasının içine yaklaşık 1750 ml suya 40 ml ürün ekledim. Ayrıca CG yıkama kovası içerisine de 50 ml bu üründen ekledim. Zaten yılda bir kez ya da 6 ay da bir kez bu yıkamayı yaparım diye biraz fazla ürün kullanmış olabilirim.

Araç kuruyken köpük pompasını çalkaladım ve ürünü aracın her yerine sıktım. Öncesinde jantlara Ceviz v1 sıkmıştım, jantlara da çok az üründen fısladım. Araç zaten Mx-5 olduğu için çok rahat yetti köpük. Ürünle alakalı ilk sürpriz kokusu oldu. Ürün zaten beyaz renkli ve üstüne de bebe şampuanı kokunca biraz şaşırdım doğrusu. Asidik şampuan olunca daha ağır kokmasını bekliyordum, hatta iş yapmaz bu ürün gibi beklentimi iyice düşürdüm. Kokusu çok güzel, ama portakal, limon tarzı asidik bir kokusu olsa psikolojik olarak daha etkili izlenimi uyandırabilir.

Sonrasında 3-5 dakika arası ürünün kaportada beklemesine müsade ettim. Aslında ürünün kullanımında uyarı olarak kurumamasına dikkat edin yazmıyor, ama ben yine de kurumamasına dikkat ettim. Sonrasında elimde alkali şampuanım yoktu, ama benzinlik köpüğünün alkali olacağını düşündüm, benzinlikte o gün şansıma çok boştu belki ondan baya yoğun bir benzinlik köpüğü sıktım aracın yine her yerine. Sonrasında onun da 1-2 dakika araç üzerinde beklemesine izin verdim.

Sonrasında suyu çalıştırdım ve aracı durulamaya geçtim. Zaten suyu tutar tutmaz inanamadım, aracın su itiş performansı gerçekten seramik sonrası ilk yıkama yaptığım gün gibiydi. Sadece bir iki köşe birleşim yerinde biraz yavaş gibi onun dışında harika bir su itiş gözlemledim.

Durulama bittikten sonra kovayla yıkamaya geçtim. Zaten eldiveni araca sürüyorum ama şampuan araç üzerinde tutunamıyor. 50 ml şampuan normal şartlarda yoğun bir köpük ortaya çıkarıyor. Fakat eldiveni sürtüyorum ve resmen susuz yıkama yapıyormuşçasına şampuan akıyordu. Belki de tekrar asidik eldiven yıkamasına gerek yoktur, ama zaten nadiren yapacağım bir yıkama olacağından, garanti olmasını istedim. Sonrasında aracı tekrar duruladım ve kuruladım.

Önümüzdeki hafta garanti olması açısından tekrar bu yıkamayı tekrarlayıp, sonrasında 6-8 ay bir daha hiç yapmayabilirim. Özet olarak aracınızda seramik varsa, asidik üstüne alkali şampuan yıkamasını mutlaka denemenizi öneririm.
VW Tiguan Yikama Günü

@umrdmr hocam eline saglik guzel paylasim olmuş bizde daha once @Deniz_86 hocam la Good Stuff Sour u denedik ve ben zaten begeniyordum gayet temizligide guzel kokusuda :)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
VW Tiguan Yikama Günü

@umrdmr hocam eline saglik guzel paylasim olmuş bizde daha once @Deniz_86 hocam la Good Stuff Sour u denedik ve ben zaten begeniyordum gayet temizligide guzel kokusuda :)
Hocam yaa google 'ın nasıl bir arama algoritması varsa, satın almadan önce sour shampoo detailforum diye arattım arattım o dönem konu bulamadım, aslında senin konu varmış, hatta ben yorum da yapmışım ama aklımdan çıkmış demekki. :)

Ürünün kokusu ürünün etkili olmasına karşın çok soft geldi bana, daha agresif ve asidik koksa psikolojik olarak bu ürün işe yarar hissi uyandırabilir .:) Ben kullanırken baktım bebek kremleri gibi kokuyor "bu ürün balon gibi ya hayırlısı diye düşünmedim" değil :)

Aslında siz o gün Divortex V6 Foam kullanmışsınız, keşke divortex sonrası su itiş vs sour shampoo sonrası su itiş videosu yapsaydınız. Senin video ve foto becerin bana kıyasla daha iyi :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam yaa google 'ın nasıl bir arama algoritması varsa, satın almadan önce sour shampoo detailforum diye arattım arattım o dönem konu bulamadım, aslında senin konu varmış, hatta ben yorum da yapmışım ama aklımdan çıkmış demekki. :)

Ürünün kokusu ürünün etkili olmasına karşın çok soft geldi bana, daha agresif ve asidik koksa psikolojik olarak bu ürün işe yarar hissi uyandırabilir .:) Ben kullanırken baktım bebek kremleri gibi kokuyor "bu ürün balon gibi ya hayırlısı diye düşünmedim" değil :)

Aslında siz o gün Divortex V6 Foam kullanmışsınız, keşke divortex sonrası su itiş vs sour shampoo sonrası su itiş videosu yapsaydınız. Senin video ve foto becerin bana kıyasla daha iyi :)
Su iticilik mükemmel di hocam konunun hemen ortasinda su iticilik videosu paylaştim :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@Berkay @DetayDeposu @Dorukkutluay
Öncelikle bu arkadaşlara teşekkür ederim. Aşağıda yazacaklarımı kendilerinden okuyarak öğrendim. Fotoğraflarım olmadığı için buradan yazmayı uygun gördüm, yoksa konu açacaktım. Asidik yıkama HK. diye

Good Stuff Sour Shampoo

kova şampuanında sürekli kullanabilirsiniz herhangi bir sorun veya zarar verme seramiği elleme durumu yaşanmaz. :)

Çünkü kullandığınız şampuan kovada sulandırınca ph nötre yaklaşıyor. Ancak taze kireç lekesi oluşmasını da önlüyor. Kovada sulandırdıktan sonra kovada oh ölçebilirsiniz. :)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
kova şampuanında sürekli kullanabilirsiniz herhangi bir sorun veya zarar verme seramiği elleme durumu yaşanmaz. :)

Çünkü kullandığınız şampuan kovada sulandırınca ph nötre yaklaşıyor. Ancak taze kireç lekesi oluşmasını da önlüyor. Kovada sulandırdıktan sonra kovada oh ölçebilirsiniz. :)

Teşekkürler hocam madem böyle yazdınız, her 4-5 yıkamada bir kova şampuanı olarak bunu kullanayım.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yaz gelmeden cam filmlerini yaptırdım. Solargard tercih ettim.
Yanlar hp supreme 35, ön cam cx magnum 70. İkisi de yaklaşık %44 civarı ısı enerjisi geri yansıtıyor. Fotoğraflarda biraz koyu çıkmış ama zindan paket değil, gayet kıvamında:)

Bu arada başka bir müşteri geldi, film yaptırmaya araba pasta ciladan yeni çıktı herhalde dedi, yeni değil 7 8 ay oldu seramik yapılalı dedim:D. Master detailing Berkay ın mekanı söyleyince tanıdı hemen, astrası vardı, astra forumundan tanıyorum dedi. Neyse efenim uzatmayalım fotolar gelsin

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Yaz gelmeden cam filmlerini yaptırdım. Solargard tercih ettim.
Yanlar hp supreme 35, ön cam cx magnum 70. İkisi de yaklaşık %44 civarı ısı enerjisi geri yansıtıyor. Fotoğraflarda biraz koyu çıkmış ama zindan paket değil, gayet kıvamında:)

Bu arada başka bir müşteri geldi, film yaptırmaya araba pasta ciladan yeni çıktı herhalde dedi, yeni değil 7 8 ay oldu seramik yapılalı dedim:D. Master detailing Berkay ın mekanı söyleyince tanıdı hemen, astrası vardı, astra forumundan tanıyorum dedi. Neyse efenim uzatmayalım fotolar gelsin

Hayirli olsun Cam Filmi Ne kadar tuttu hocam :) Solarguard Guncel fiyatini ogrenmis olalim

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayirli olsun Cam Filmi Ne kadar tuttu hocam :) Solarguard Guncel fiyatini ogrenmis olalim
Ben de ön camdaki zindan style koyu cam filmini söktürdüm. Geceleri kör ediyordu beni resmen. Ama şimdi de çok sıcak oluyor :) Lumar Air 80 gibi bir şey düşünüyorum ama sizin de fikrinizi almak isterim hocam :)
Bu arada numaralı gözlük kullanıyorum, bunun da etkisi oluyormuş sanırım.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ben de ön camdaki zindan style koyu cam filmini söktürdüm. Geceleri kör ediyordu beni resmen. Ama şimdi de çok sıcak oluyor :) Lumar Air 80 gibi bir şey düşünüyorum ama sizin de fikrinizi almak isterim hocam :)
Bu arada numaralı gözlük kullanıyorum, bunun da etkisi oluyormuş sanırım.
Solargard gerek ürün kalitesi, gerek gece görüş kabiliyeti, gerek UV bariyeri konusunda çok çok iyi bir marka. Benim arabada 6. Senesini dolduracak sapasağlam henüz.

Ön cam için yine Solargard’ın ısı serisi var ismi aklıma gelmiyor onu da düşünebilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Solargard gerek ürün kalitesi, gerek gece görüş kabiliyeti, gerek UV bariyeri konusunda çok çok iyi bir marka. Benim arabada 6. Senesini dolduracak sapasağlam henüz.

Ön cam için yine Solargard’ın ısı serisi var ismi aklıma gelmiyor onu da düşünebilirsiniz.
İsi serisi var llumarla asagi yukari ayni fiyatlarda Atr Air 80 icin 2750₺ Solarguard icinde muadil 2500₺ dediler

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Çok teşekkür ediyorum hocam değerli yorumunuz için.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Ultra performance serisi var şeffaf yakın llumar air serisine benzeyen hocam.
Benim yaptırdığım cx magnum 70 de şeffafa yakın bir tık koyu sadece

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
K2 Klima doktor ve Klima Fresh ürünleri ile klima temizliği

Aracımda kalorifer ve klima açıldığında kötü ve rahatsız edici koku sorunu vardı. Bu yüzden böyle bir operasyon şart oldu:

• Öncelikle torpidoyu söküp eski kabin (polen) filtresini çıkardım. Gayet berbat bir durumdaydı. Ayrıca kalitesiz bir üründü.
  • Filtre kabinini ve sökmüşken torpidoyu -iç dış- bir güzel temizledim.
  • Köpük formundaki K2 Klima Doktor ürününü önce filtre kabinine sonra havalandırma menfezlerine uyguladım ve bir süre sıvıya dönüşüp çalışmasını bekledim.
  • Menfezlerden taşan köpükleri mikrofiber bezle sildim.
  • Sonrasında havalandırma sistemini çalıştırıp yönlendirmeyi her yöne çevirerek kalan sıvıları kurutmuş oldum.
  • Mann marka yeni karbonlu filtreyi taktım.
  • Aracı çalıştırdım. Klimayı en soğuk ayara, fanı da en yüksek kademeye getirip ön koltukları öne doğru yatırarak K2 Klima Fresh ürününü aracın arka tarafında aktif hale getirdim. Kapıları kapatıp 10 dk kadar bekledim.
  • Devamında kapıları 5-10 dk açık bıraktım ve aracın havalanmasını sağladım.
  • İzlenimlerim:
  • Araçta hoş bir koku ve en önemlisi temiz bir hava oluştu.
  • Uzun vadede doğru klima kullanımı ile birlikte kötü kokular geri gelmezse çok iyi.
  • Uzun yol sonrası bir değişiklik olursa güncelleme yapmaya çalışırım.
  • Herkese hayırlı huzurlu bayramlar dilerim :)

Edit: Uzun yola (1000 küsür km.) gittik geldik. Dönüş yolunda hava epey ısındığı için klima yok boyu açıktı. Gerçekten tertemiz bir havalandırma konforu vardı araçta. Özellikle hanımda alerji olduğu için o da temiz havadan ve hoş kokudan memnun kaldı. Düşünenlere tavsiye ederim.