Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #9,001
Deri direksiyon, vites topuzu/körüğü ve el freni temizliğini K2 Letan Foam ve K2 deri/döşeme fırçası ile gerçekleştirdim.
Yalnız fotoğrafta görüldüğü üzere benim direksiyon biraz eski olduğundan derisinin boyası belli kısımlarda kalkmış, acaba boyanabilir mi?

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Deri direksiyon, vites topuzu/körüğü ve el freni temizliğini K2 Letan Foam ve K2 deri/döşeme fırçası ile gerçekleştirdim.
Yalnız fotoğrafta görüldüğü üzere benim direksiyon biraz eski olduğundan derisinin boyası belli kısımlarda kalkmış, acaba boyanabilir mi?

Önce direksiyona kaplama yaptırmayı düşündüm ama kaliteli kaplamalar epey maliyetli. En iyisi güzel bir boyama olacaktır herhalde. Ama boyama noktasında da şöyle bir endişem var. Kurallarına uygun bir boyama yapsak da ileride köpük vb kimyasallarla temizlik yaparken bu yaptığımız boyayı kaldırır mıyız? Sanki çok önceleri forumda böyle olumsuzluk konuşulmuş...

Son düzenleme:

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Bu videodaki usta gayet güzel bir deri direksiyon boyama uygulaması yapmış:

Ancak nette onun kullandığı Furniture Clinic deri direksiyon onarım setini bulamadım. ColourLock'un onarım kiti var ama o da 900 lira. Biraz fazla geldi açıkçası. Onun yerine Derby Siyah Deri Döşeme ve Direksiyon Boyama ve Yenileme Seti adında bir ürün karşıma çıktı:
Derby Siyah Deri Döşeme ve Direksiyon Boyama ve Yenileme Seti - 3
Konu hakkında tecrübesi olan üstatlardan yardımcı olabilecek ya da tavsiyede bulunacak kimse var mıdır? Şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Albay'ı bakıma götürdüm
İşlemler:
Elf 10w40 yağ
Mais yağ filtresi
Mais hava filtresi
Mais polen filtresi
Mais mazot filtresi
Mais ön 2 salıncak
Mais motor alt kulağı
Alt takım burçları
Mais ön 2 far komple
Mais ön 2 sis farı komple
İşlemleri Ke-ir oto da yaptırdım

8 bin liralık farları emniyete aldım:gulumsemex:

Yeni cillop gibi farlarımız :)
Rot ayarları ve kapanış

ico resim
Sanayide arabayı almak isteyenler oldu da babam satmadı :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Teşekkürler hocam madem böyle yazdınız, her 4-5 yıkamada bir kova şampuanı olarak bunu kullanayım.
Hocam öncelikle tecrübenizi detaylıca paylaştığınız için teşekkür ederim :) ön yıkama köpüğü olarak mı yoksa çift kova olarak mı kullanalım sizin tercihiniz hangisi? :D

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam öncelikle tecrübenizi detaylıca paylaştığınız için teşekkür ederim :) ön yıkama köpüğü olarak mı yoksa çift kova olarak mı kullanalım sizin tercihiniz hangisi? :D
Aslında düzenli yıkamada değil bir kaç ayda bir yapılacaksa, her ikisinde aynı anda kullanılabilir. Hem köpük hem kova olarak. Ama düzenli olarak kullanılacaksa, kovada kullanmak daha güvenli olabilir. 13 litre suya atılan 40-50 ml suyun ph ını çok değiştirmez diye düşünüyorum :)

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Benim arabada şu arkadaki Octavia yazısı yokmuş. Aldığımdan beri farketmemişim :)
Bir arkadaş yeni Octavia’lardaki yazıya çevir dedi. Yeni kasadaki yazı tasarımı çok hoş ama benim eski kasada acaba güzel durur mu karar veremedim :)

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Oooo Ps5 güzel lastik adminim güle güle kullanın. Yanak tasarımı bu fiyatlarda rakipsiz. Aracın duruşunu değiştiriyor.
Teşekkürler Umur, bende yanak tasarımına bayılıyorum henüz kirliler bi yıkama sonrası daha bi ortaya çıkacaklar ,yıkama sonrası paylaşırım fotolarını :)

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Yağmur sonrası Şeker gibi boncuklar. Araç geçen hafta yıkandı. Üzerinde, bir aylık vonixx blend black edition katı vax var. Geçen hafta yıkama sonrası üzerine, vonixx blend black edition sio 2 sprey wax uygulandı. Ben ürünlerden aşırı memnunum.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yazlık lastiklere geçtik ailecenek:)
Clio'ya michelin primacy 4 tercih ettim. Arabanın kaderi değişti, ses çok ciddi azaldı. Konfor ciddi manada arttı.

Megané'a nexen taktık

ol png
Lastik sonrası clio yu yıkadım gyeon Quick detailer'ı kurulama yardımcısı olarak geçtim

Son olarak clio ya nazar değdi:aglax: klimanın sol tarafı tam soğuk üflemiyor yarın sanayi yolu göründü. Ya gazı azaldı ya da klapesi bozuldu bakacaz artık :(