Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bu hafta sonu olan araç temizliğimi bu sabah 8 ile 11 arası bir benzin istasyonunda yaptım. Kullandığım ürünlerin büyük çoğunluğu @Sefa46 bey den temin ettim. Bazılarını @sajmora98 kardeşimin tavsiyesi ile aldım.
İlk olarak jantlara K2 roton sonra flowey R1 ile temizlikten sonra araç çok kirli değil idi. Aotu brite magifoam şampuanı 2 litre el basınçlı pompa ile uyguladım. Kuruluma havlusu purestar dublex kullandım. Müthiş bir havlu. Ben daha önce kas çalışıyormuşum. :) . Sonra dış plastik akşama meguiars 40, araç içi plastik aksma meguiars suprema, koltuk ve kapı döşemesindeki kumaş kısımlara K2 lotar, lastik parlatıcı fraber gommanera, camları 3d cam temizliyici ile sildim. Bu haftalık bu kadar yapabildim. Şimdi hedefte kova yöntemi ile temaslı yıkama var. Herkese iyi forumlar.. Buradan Sefa bey e ve Melih bey e çok teşekkür ediyorum.

Güzel düsünceleriniz için tesekkur ederim hocam elimden geldigince herkeze yardimci olmaya çalisiyorum çok fazla mesaj aliyorum yetisemediklerim lutfen kusuruma bakmasinlar müsait oldukça cevapliyorum.:)

Güzel temizlik olmuş hocam Meguiars M40 dan yana zaten problem yok kendini kanitlamiş kaliteli bir ürün .

Fraber Gommenera Lastik parlaticisini nasil buldunuz. 1/5 Sulandirip Mat bir görüntü veriyor ben sahsen begendim sjzin görüsünüz nedir?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Güzel düsünceleriniz için tesekkur ederim hocam elimden geldigince herkeze yardimci olmaya çalisiyorum çok fazla mesaj aliyorum yetisemediklerim lutfen kusuruma bakmasinlar müsait oldukça cevapliyorum.:)

Güzel temizlik olmuş hocam Meguiars M40 dan yana zaten problem yok kendini kanitlamiş kaliteli bir ürün .

Fraber Gommenera Lastik parlaticisini nasil buldunuz. 1/5 Sulandirip Mat bir görüntü veriyor ben sahsen begendim sjzin görüsünüz nedir?
Ben de çok beğendim. Parlak olacak yaşta değiliz artık. Yaşımız gereği mat görüntü iyidir.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Hatta sabah temizlikten sonra mat görüntü temiz olarak duruyor.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Haftasonunun son demlerini araçla ilgilenerek kapadım. Karanlığa kaldığım için çok detaylı resim yakalayamadım bi kısmet olmadı buraya işlemleri detaylı olarak çekip atabilmek. Lastiklerde resim almıştım onları bırakıyım :)

Lastik temizliğinde carpro retyre
Demir tozu koch chemie rrr
Jant temizliği ve davlumbaz da koch chemie gs
Lastik parlatıcı carpro darkside

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Haftasonunun son demlerini araçla ilgilenerek kapadım. Karanlığa kaldığım için çok detaylı resim yakalayamadım bi kısmet olmadı buraya işlemleri detaylı olarak çekip atabilmek. Lastiklerde resim almıştım onları bırakıyım :)

Lastik temizliğinde carpro retyre
Demir tozu koch chemie rrr
Jant temizliği ve davlumbaz da koch chemie gs
Lastik parlatıcı carpro darkside

Ellerine sağlık, daha ne olsun.:)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
43 yaşında aynı gün 3 otomobili peş peşe yıkayınca ne belim kaldı ne ayağım. Ha birde ne zaman hava durumuna bakmadan otomobil yıkarsam ertesi gün yağmur yağar. Neyse ki, bugün sadece azıcık çiseledi. Az kaldı bütün emekler boşa gidecekti.
Armorall'un bir ürününü kullandım. Forbix'in cilasını bitirdim. Crystal Concept'in deri korumasını bitirdim. Prothos'un lastik parlatıcısını bitirmeye çalıştım, neyse en azından şişenin yarısına geldim. Bu ay umarım bitiririm. sırada fast liquid var. Onları bitireyim de ömrü olan bir ürüne geçeyim diyeceğim bir gülme aldı beni :D Dur Hakan'cığım dur daha sırada bitmesi gereken ürünler var. Daha çok beklersin. Bak kendi kendime de konuşmaya başladım, hakkımda hayırlısı artık :D :D

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
43 yaşında aynı gün 3 otomobili peş peşe yıkayınca ne belim kaldı ne ayağım. Ha birde ne zaman hava durumuna bakmadan otomobil yıkarsam ertesi gün yağmur yağar. Neyse ki, bugün sadece azıcık çiseledi. Az kaldı bütün emekler boşa gidecekti.
Armorall'un bir ürününü kullandım. Forbix'in cilasını bitirdim. Crystal Concept'in deri korumasını bitirdim. Prothos'un lastik parlatıcısını bitirmeye çalıştım, neyse en azından şişenin yarısına geldim. Bu ay umarım bitiririm. sırada fast liquid var. Onları bitireyim de ömrü olan bir ürüne geçeyim diyeceğim bir gülme aldı beni :D Dur Hakan'cığım dur daha sırada bitmesi gereken ürünler var. Daha çok beklersin. Bak kendi kendime de konuşmaya başladım, hakkımda hayırlısı artık :D:D
Hocam oto yıkamacı olsak tamam da bizim yıkamalar baya bir uzun sürüyor :) 3 tane arka arkaya yıkayabiliyorsanız helal olsun :basx:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Albayı yıkadım, temizlendikten sonra araç tugay komatının mı? Sorusuna maruz kaldım:basx:
Fireball Grace ile seramik bakımı yaptım

Elinize sağlık, askerden yeni geldim gerçekten de alay komutanı arabası olur rahatlıkla :D Grace'nin Pirouette'den farkı nedir acaba onu da açıklar mısınız :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Önce makyaj aynasının ampulunu lede çevirdim daha sonra kapılara belden üstünü po kullanarak soft fırça + scrup pro ile temizledim belden altını soft fırça ve apc ile temizledim. Direksiyon ve kol dayama temizliğini work stuff deri fırçası ile yaptım. Koruma olarak belden üstüne meguiars ultimate protectant kullandım. Süpürdüm gazete paspas üstüne paspas kağıdı koydum ve bitirdim
.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Haftalık terapiden sonraki halimiz. İlk olarak demir tozu K2 roton. Sonra flowey R1 ile lastik ve davlumbaz temizliği, fırça olarak cartainer kullandım. Sonra aracı su tutarak komple geçtim. Sonra 2 litre el basınçlı ilaç pompası ile auto brite magifoam kullandım. Öncesi ıslak olursa daha etkili geldi. Sonra prustar kuruluma bezi ile kuruladim. Sonra dış plastik aksamda meguiars 40, iç plastik aksamda meguiars suprema, lastik parlatıcı fraber gommanera, cam temizliği için igl glass claner. Kumaş temizleme de K2 lotar. Sonra içerisi güzel koksun diye 50 Gr kahve aldım. Kahveyi iki gün unuturum kesin:) . Herkese iyi forumlar.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bugün otomobile değilde eve bir şeyler yaptım. Kaç haftadır rain-x'in cam temizleyicisini bitireyim de başka ürün için video çekeyim diye planlar yapıyordum. Baktım ki bu ürün otomobil camı silmek ile bitmeyecek bari evin camlarını sileyim dedim ve nihayet ürünü bitirdim. Şimdi camlar tertemiz ve hidrofobik oldu :D :D
Sırada prothos ve fast liquid markalarının lastik parlatıcılarını bitirmek var. Prothos'u dün komşunun otomobiline de sürdüm :D :D Ürünün hidrofobik özelliği olmadığı için parlaklık etkisi tozu ve suyu görene kadar devam ediyor. Şişelerin yarısı dolu (ya da yarısı boş), bu hafta süre süre ilerlersem bitiririm :D :D
Komşular alıştı artık, kötü bir şey yapmadığımı bildiklerinden kimse ses etmiyor. Bırak hanım bırak hem deli hem enayi, bak şimdi ben buna otomobili nasıl yıkatacağım göreceksin :D :D

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bugün otomobile değilde eve bir şeyler yaptım. Kaç haftadır rain-x'in cam temizleyicisini bitireyim de başka ürün için video çekeyim diye planlar yapıyordum. Baktım ki bu ürün otomobil camı silmek ile bitmeyecek bari evin camlarını sileyim dedim ve nihayet ürünü bitirdim. Şimdi camlar tertemiz ve hidrofobik oldu :D:D
Sırada prothos ve fast liquid markalarının lastik parlatıcılarını bitirmek var. Prothos'u dün komşunun otomobiline de sürdüm :D:D Ürünün hidrofobik özelliği olmadığı için parlaklık etkisi tozu ve suyu görene kadar devam ediyor. Şişelerin yarısı dolu (ya da yarısı boş), bu hafta süre süre ilerlersem bitiririm :D:D
Komşular alıştı artık, kötü bir şey yapmadığımı bildiklerinden kimse ses etmiyor. Bırak hanım bırak hem deli hem enayi, bak şimdi ben buna otomobili nasıl yıkatacağım göreceksin :D:D
Ürünleri bitirmek kolay, konum atmaniz yeterli :)