Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

yalin

Acemi Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #9,321
Başta maşallah diyelim :) Kışa hazırlık uygulaması yaptım, ilk önce k2 aktive foam ile ön yıkama yaparak başladım, k2 roton ile kaportadaki demir tozlarına elveda ettik, asidik şampuan ile temaslı yıkama ardından soft kil eldiveni ve valet pro soft kil kullanarak rotonun elveda dedirtemediği demir tozlarına ve reçinelere bay bay dedik hemde kil karşılaştırması yapmış oldum bu sayede.
Yüzey güzelce dekontaminasyon edildikten sonra Fireball reborn kullanarak yağdan ve kil kaydırıcı kalıntılarından güzelce arındırmış oldum (daha önceden Gyeon prep kullanıyordum reborn prep e göre biraz zayıf kalıyor) yüzey tamamen hazır olduktan sonra eski seri fusso kullanarak korumaya aldım.

Daha sonra ufak dokunuşlara geçtim far,stop ve camlarda jo moyner grafen sprey kullandım. Siyah plastik trimlerde koruma olarak auto finesse revive kullandım toz toplama olayını azaltmak için 15dk sonra jo moyner ile üzerinden tekrar geçtim

Lastiklerde slopes w55 mevcuttu önceki uygulamadan sonra performansı hala devam ettiği için yenileme gereği duymadım.
Tüm bunlar anlatırken olduğu gibi basit ve kısa sürede olsa keşke :) ve Final fotoğrafı

Krom tavan raylarına k2 aluchrom kullandım üzerine yine jo moyner graphene uyguladım

Mutlu ve yorucu bir son

Bi maşallahınızı alırız :)
Maşallah ateş ediyor resmen

Blow

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Başta maşallah diyelim :) Kışa hazırlık uygulaması yaptım, ilk önce k2 aktive foam ile ön yıkama yaparak başladım, k2 roton ile kaportadaki demir tozlarına elveda ettik, asidik şampuan ile temaslı yıkama ardından soft kil eldiveni ve valet pro soft kil kullanarak rotonun elveda dedirtemediği demir tozlarına ve reçinelere bay bay dedik hemde kil karşılaştırması yapmış oldum bu sayede.
Yüzey güzelce dekontaminasyon edildikten sonra Fireball reborn kullanarak yağdan ve kil kaydırıcı kalıntılarından güzelce arındırmış oldum (daha önceden Gyeon prep kullanıyordum reborn prep e göre biraz zayıf kalıyor) yüzey tamamen hazır olduktan sonra eski seri fusso kullanarak korumaya aldım.

Daha sonra ufak dokunuşlara geçtim far,stop ve camlarda jo moyner grafen sprey kullandım. Siyah plastik trimlerde koruma olarak auto finesse revive kullandım toz toplama olayını azaltmak için 15dk sonra jo moyner ile üzerinden tekrar geçtim

Lastiklerde slopes w55 mevcuttu önceki uygulamadan sonra performansı hala devam ettiği için yenileme gereği duymadım.
Tüm bunlar anlatırken olduğu gibi basit ve kısa sürede olsa keşke :) ve Final fotoğrafı

Krom tavan raylarına k2 aluchrom kullandım üzerine yine jo moyner graphene uyguladım

Mutlu ve yorucu bir son

Bi maşallahınızı alırız :)
Elinize sağlık K2 aktive foam kopuk performansını merak ediyorum neyle kullandınız memnunmusunuz?

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Elinize sağlık K2 aktive foam kopuk performansını merak ediyorum neyle kullandınız memnunmusunuz?
Teşekkürler, Köpük pompasıyla kullandım temizleme gücü yeterli geldi sürekli kullandığım ürün olmadığı için net olarak bişey diyemem ama ilk kullanımda tatmin edici geldi bana

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bir kaç hafta önce eibach pro-kit yayların montajını gerçekleştirdik. Biraz yorum da ekleyebilmek adına şimdi paylaşıyorum. Yaylar tek kelimeyle muazzam. Yol tutuşu arttı, sekme vurma kesinlikle yok. Konforda azalma hissetmedim kesinlikle. Düşünenlere tavsiye ederim :)

Son düzenleme:

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Bir kaç hafta önce eibach pro-kit yayların montajını gerçekleştirdik. Biraz yorum da ekleyebilmek adına şimdi paylaşıyorum. Yaylar tek kelimeyle muazzam. Yol tutuşu arttı, sekme vurma kesinlikle yok. Konforda azalma hissetmedim kesinlikle. Düşünenlere tavsiye ederim :)

Maşallah görsel açıdan tam kıvamında oluyor Eibach yayların alçaklığı. Bence bir arabaya en güzel dokunuşlardan birisi PRO-KİT :) Konforu bozmadığı gibi aracı asfalt üzerinde çok iyi bir hale getiriyor, karakteri değişiyor aracın güle güle kullanın.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Maşallah görsel açıdan tam kıvamında oluyor Eibach yayların alçaklığı. Bence bir arabaya en güzel dokunuşlardan birisi PRO-KİT :) Konforu bozmadığı gibi aracı asfalt üzerinde çok iyi bir hale getiriyor, karakteri değişiyor aracın güle güle kullanın.
Teşekkür ederim, kesinlikle katılıyorum. Hem görüntü hem de kullanışlılık/konfor açısından dengeyi korumakta en ideali olduğu kesin.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Prokit i süspansiyon sistemi iyi olmayan renault marka aracımda kullanmıştım. O araçda bile çok etki etmişti, yol tutuşundan arabanın dengesine kadar değişmişti. Hollandadan sipariş vermiştim, fiyatı biraz tuzlu, sanayi yapımı coiloverlara göre vs. ama parasının hakkını veriyor. Hayırlı olsun güzel günlerde kazasız belasız kullanırsınız inşallah

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Bu gün arabayı yıkayayım diye eşya dolabını açtığımda vonixx bön bön yüzüme bakıyordu. Tabiki, her zaman yaptığım gibi demir tozu ve kil uygulaması yapmadım :smilex::smilex::smilex:. Allah var, izoprobil alkol ile şampuan artığı ,sprey wax kalıntısı, felan vardır diye bir silme işlemi yaptım.
Lastiktede endurance var. Kullan kullan bitmiyor. Ne bereketli çıktı.

Vonixx blen black edition sio2 carnabua wax.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Terapiye devam.

Benzin istasyonunda yıkamak yerine apartmanın önünde dün akşam (20.00-23.00 arası) sakın vakitte yıkamayı tercih ettim. Ortak kullanım musluğuna su doldurup ( kart ile dolum yapılıyor) yıkıyorum. İki haftadır yıkanmadi araç. Sokak çıkmaz sokak olunca daha rahat yıkama oluyor. İlk olarak araca su tutup jant lastik davlumbaz temizliğini R1 ile yaptım. Arac üzerinde 5-6 hafta önce elle uyguladığım fuso99 vardi. Boncuklama iyiydi. Foto cekemedim, sonraki yıkamaya çekerim. Sonra el basınçlı iki litrelik pompa ile ilk olarak auto brite magifoam şampuanı kullandım. Durulayip sonra ayni pompayı temizleyip fraber neve şampuani kullandım. Bu arada yıkamayı temassız yaptım. Fraberin kokusu çok güzel, meyveli bir kokusu var. Sonra durulama yaptığımda araç çok kirli olmadığından temizlendi. Sonra araç dışını virtues twisted duble plus 50x80 1200 GSM ile sildim. Her bölgeyi bir kere sildim. İç kısımda güzelce nemli bir bez ile tozunu alıp, sonra kapı plastik aksam direksiyon altındaki plastik aksam torpido kapağı ve altı, kapı eşiklerine meguiars suprema( bezin üzerine iki üç fıs yeterli geldi) kullandım. Kapı kumaş döşemelerini lotar ile geçtim. Dış plastik aksamda meguiars 40 (süngerin uzerine iki üç fıs yeterli geldi) kullandım. Lastik parlatıcı fraber gommanera kullandım. Cam temizliği için igl glass ecoclean kullandım. En son camlarda carpex yağmur kaydırıcıyi tavsiye edilen kullanım şekline göre kullandım (Haftalık uygulama yapın diyordu). Sonuçlarını ileride paylaşırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bende dün 2 otomobil yıkadım. Eğildim büküldüm, jantları, marşpiyelleri tertemiz yaptım. Bir adet şampuan ve bir adet nanolex wash coat bitirdim. Rüzgara karşı su tutunca kendimi de yıkadım. Şampuandan da nasibimi aldım. Neyseki şampuan güzel kokuyordu da durumu kurtardım. Fakat, an itibariyle büyük değişiklik bende oldu. Asıl kendimi bitirdim. Sağ ayağım ağrıyor, zor yürüyorum. Kas gevşetici, soğuk kompres ile ittir kaktır yürüyorum. Mide de hassas, kas gevşetici hap bulantı yaptı. Vaziyetim şahane.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bende dün 2 otomobil yıkadım. Eğildim büküldüm, jantları, marşpiyelleri tertemiz yaptım. Bir adet şampuan ve bir adet nanolex wash coat bitirdim. Rüzgara karşı su tutunca kendimi de yıkadım. Şampuandan da nasibimi aldım. Neyseki şampuan güzel kokuyordu da durumu kurtardım. Fakat, an itibariyle büyük değişiklik bende oldu. Asıl kendimi bitirdim. Sağ ayağım ağrıyor, zor yürüyorum. Kas gevşetici, soğuk kompres ile ittir kaktır yürüyorum. Mide de hassas, kas gevşetici hap bulantı yaptı. Vaziyetim şahane.
Abi geçmiş olsun tam mevsim geçişi havalar çarpıyor güneşe aldanmayalım

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi geçmiş olsun tam mevsim geçişi havalar çarpıyor güneşe aldanmayalım
Keşke güneş çarpsa, siyatik mi var ne varsa artık bir kaç günde anca yürüyebilir hale geliyorum. Mr temiz çıktı, 3 farklı doktor da belden değil başka bir şey olabilir dedi de kesin dedikleri tek şey "spor yap" oldu.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bugün arkadaşın arabaya uygulama yaptık. Magifoam ile ön yıkayıp kova yıkamasını da magifoamla gerçekleştirdik. Sonrasında K2 klinet ile yüzeyi geçip Meguiars 3in1 uyguladık. Boyaya verdiği doygunluk ve kayganlık hissi gerçekten çok hoş :) keşke Öncesini de çekseydik güzel bi Before-After çıkardı bu arabadan, 1-1.5 aydır yıkanmamıştı. Neyse finaller; Lastikler K2 Sigma pro tabiki.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bugün arkadaşın arabaya uygulama yaptık. Magifoam ile ön yıkayıp kova yıkamasını da magifoamla gerçekleştirdik. Sonrasında K2 klinet ile yüzeyi geçip Meguiars 3in1 uyguladık. Boyaya verdiği doygunluk ve kayganlık hissi gerçekten çok hoş :) keşke Öncesini de çekseydik güzel bi Before-After çıkardı bu arabadan, 1-1.5 aydır yıkanmamıştı. Neyse finaller; Lastikler K2 Sigma pro tabiki.

Simdi ben Meguiars in Saticisi veya Üreticisi degilim ama Kalite olarak gercekten çok iyi bazi ürünleri özellikle Meg 3 in 1 - Liquid Ceramic Wax- Endurance Jel-Trim Restorer - İnterior Grubu gercekten markanin prestij ürünü her ürünü iyi degil ve gereksiz pahali zaten soran arkadaslarada tavsiye etmiyorum genelde altenatiflere yonlendiriyorum.

Elinize saglik uygulama guzel olmuş Audi ve Mavi ayri bir güzel :)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Simdi ben Meguiars in Saticisi veya Üreticisi degilim ama Kalite olarak gercekten çok iyi bazi ürünleri özellikle Meg 3 in 1 - Liquid Ceramic Wax- Endurance Jel-Trim Restorer - İnterior Grubu gercekten markanin prestij ürünü her ürünü iyi degil ve gereksiz pahali zaten soran arkadaslarada tavsiye etmiyorum genelde altenatiflere yonlendiriyorum.

Elinize saglik uygulama guzel olmuş Audi ve Mavi ayri bir güzel :)
abi senden deneyimlediğim tüm ürünler efsane. Hiper dressing falan insan işi değil :) 3in1'i zaten tartışmaya gerek yok görüyoruz :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bugün araçta kışlık lastiklere geçtim. Kışlık lastikleri ayrı jant ile kullanıyorum. Yazlık lastikler ve jantları R1 ile temizledim. Sonra jantlara ince bir kat olacak şekilde fuso99 sürdüm. Lastikler 215 60 17 Goodyear marka. 2021 47. hafta üretimi. Saklanma koşulları iyiymiş. Tanesi 2500 liraya gelmişti.( Üç ay önce aldım). Jantları "jantlastikadresi" sitesinden aldım. Netten telefonlarını bulup, satıcı ile görüştüm. Ekleme yapmadan, orijinal jant ölçüsüne en yakın ölçüde buldum. Firma İzmir'de. Yetkili Asil bey baya yardımcı oldu. Jantların tanesi 3000 lira idi. Bijonlar dahil. Lastikçi ye montaj ve siboblar dahil 400 lira verdim.