Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #9,341
Dizel aracıma yazılım sonrası firma tarafında bu ürün tavsiye edildi, aynı zamanda bi ürün daha vardı yine liqui moly nin. Nedense çalışan sisteme zarar verir korkusuyla kullanmadım. Sizin tecrübeleriniz nelerdir bu ürünü kullandıktan sonra
Hocam düzenli enjektör temizleyici kullanılan araçlarda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ben ztn en geç 2 bakımda bir kulanıyordum ama servis ne koyuyorsa onu kullanıyordum. Buradaki arkadaşlR liqui molly i tavsiye edince son 2 bakımda onu kullandım. Araç bunu koyunca resmen değişiyor. Daha atik oluyor, gaza tepkisi daha hızlı oluyor. Belki duzenli kullanilmayan araclarda sknti olablr, o da bir risk tabi

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yaklaşık 1 aydır yıkanmıyordu İstanbul-İzmir-İstanbul da yaptı hava soğuk olmasına rağmen bir el attım
Kirliler

Ön yıkama ab magifoam kullandım

Jantlara k2 roton

Lastiklere Carpro Retyre ve fırça

internete resim yükleme
Kova yıkmasında good stuff sour asidik şampuan

Yıkama sonrası 1 yıllık wetproof seramiğin performansı

Kurulama

Lastiklere carpro darkside kullandım

İçerinin çok hızlı tozunu alıp süpürdüm

Würth spring koku astım :)
Bunlar da finaller hava ciddi kapalı ancak bu kadar oldu
Seramik tavan ve kaputta zayıflamaya başladı bahara doğru bir Berkay’ı ziyaret edeceğiz yine :)

online resim yükle

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Yaklaşık 1 aydır yıkanmıyordu İstanbul-İzmir-İstanbul da yaptı hava soğuk olmasına rağmen bir el attım
Kirliler

Ön yıkama ab magifoam kullandım

Jantlara k2 roton

Lastiklere Carpro Retyre ve fırça

internete resim yükleme
Kova yıkmasında good stuff sour asidik şampuan

Yıkama sonrası 1 yıllık wetproof seramiğin performansı

Kurulama

Lastiklere carpro darkside kullandım

İçerinin çok hızlı tozunu alıp süpürdüm

Würth spring koku astım :)
Bunlar da finaller hava ciddi kapalı ancak bu kadar oldu
Seramik tavan ve kaputta zayıflamaya başladı bahara doğru bir Berkay’ı ziyaret edeceğiz yine :)

online resim yükle
Hocam elinize sağlık şu soğuk günde çok temiz iş çıkarmışsınız. Süpürgenizin modeli ne acaba, bir de memnun musunuz nasıl?

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam elinize sağlık şu soğuk günde çok temiz iş çıkarmışsınız. Süpürgenizin modeli ne acaba, bir de memnun musunuz nasıl?
Teşekkür ederim :) xiaomi vacumm claner mini
Bendeki eu versiyonu tek kademesi var
Normal versiyonu almak daha mantıklı çift kademe ile daha iyi performans verir
Satıcı yanlışlıkla eu versiyon yolladığı için iade ile uğraşmamak için kullanıyorum
Performansı benzinlik süpürgesi gibi
Şarjı da araç içini bitirmek için rahat yetiyor bana

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Teşekkür ederim :) xiaomi vacumm claner mini
Bendeki eu versiyonu tek kademesi var
Normal versiyonu almak daha mantıklı çift kademe ile daha iyi performans verir
Satıcı yanlışlıkla eu versiyon yolladığı için iade ile uğraşmamak için kullanıyorum
Performansı benzinlik süpürgesi gibi
Şarjı da araç içini bitirmek için rahat yetiyor bana
Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Cuma günü bir indirim denk getirirsek sipariş veririm belki:)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Hanımın kendi aracına geçen yıldan alıp da kullanmadığı yağmur kaydırıcıyı deniyorum. Bakalım nasıl bir etki bırakacak. Çok bir beklentim yok en azından bir kaç hafta gitsin yeter. Ankara ayazında ve cam buz çözücü kullandığı araçta nasiol u heba etmek istemedim. Şişe boşa çıksın da spreye konayım derdindeyim

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yaklaşık 2 aydır yağmurların yıkadığı Albay’ı bu sefer ben yıkadım
Kirliler:

Jantlara vonixx izer lastiklere carpro retyre

Ön yıkama ab magifoam

Kova yıkamasında asidik good stuff sour shampoo

Kurulama Adams garage havlu

Kapı aralarını flowey i2 ile geçtim şişeye kanmayalım :D

Aracın içi tozsuz ve temizdi o yüzden sadece koruma geçtim 1:2 sulandırılmış gyeon preserve kullandım

Camları da würth ile geçtim

Lastiklere k2 sprey parlatıcı dışına da fireball grace ile seramik bakımı yaptım
Fireball kayganlığı güzel toz tutmama çok başarılı ancak parlaklık ve uygulama kolaylığı olarak vonixx ceramic&carnaubadan bir iki tık geride kalıyor
Buyruk efenim finaller

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kirliler:

Ön yıkama ab magifoam

Aracın içi tozsuz ve temizdi o yüzden sadece koruma geçtim 1:2 sulandırılmış gyeon preserve kullandım

Lastiklere k2 sprey parlatıcı dışına da fireball grace ile seramik bakımı yaptım
Fireball kayganlığı güzel toz tutmama çok başarılı ancak parlaklık ve uygulama kolaylığı olarak vonixx ceramic&carnaubadan bir iki tık geride kalıyor
Buyruk efenim finaller

Nadir Temizlikte ve Kondisyonda Kalan belkide 10 temiz aractan biri :terlisırıtan: Eline Saglik hocam

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kirliler:

Ön yıkama ab magifoam

Buyruk efenim finaller

On numara temizlik olmuş elinize sağlık. Arabanızda K2 seramik vardı yanlış hatırlamıyorsam, onun da katkısıyla araç iki ayda doğru dürüst kirlen(e)memiş adeta :)

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dün öğlen saatinde özel medical park göztepe hastaneye gittim, yakınlarında park bulmaya çalışıyordum ve boş yeri bulup yerindeki ağacın altına mecbur park ettim. Akşam 10'a kadar hastanede durdum ve çıkıp park ettiğim yere yola çıktım ve karşıma çıkan her tarafın kuş pislikleri çıktı özellikle ön camında çok kaplandı bende şaşırdım, allahtan bağajımda acil kit çantam vardı onu çıkarıp sadece ön cama good stuff camsili sıkıp peçeteyle temizledim ve yola koyuldum. Bu öğlen saatinde garaja gidip etreflıca kontrol ettim ve final touch ile pislikleri sıkıp peçeteleri koyup tekrar sıktım bekleyip camlarda dahil diğer tarafa aynı şekilde uyguladım ve yumuşadıp kolay temizlendi. Uzatmadan birkaç foto ekledim. Fazlası olmasın diye diğer tarafa çekmedi zaten diğerleri aynıdır o yüzden :)
Arabayı yıkamadım çünkü pek kirli değildi.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Bugün gündüz başlayan temizlik akşam bitti. Araç yaklaşık 3 hafta sonunu yıkanmadan geçirmişti. Bu arada yaklaşık 1300 km yol yapti. Karda gördü, çamurda gördü, hatta tuzlu yoldan bile geçti. Aracın içini süpürmek ile başladım . İlk olarak jant ve davlumbaz temizliği için flowey R1. Ön yıkama için fraber neve şampuan ve ikinci bir ön yıkama için ab magifoam şampuanı kullandım. Bunları 2 litrelik el pompası ile kullandım. Sonra çift kova ile sam's detailing şampuan kullandım prustar yıkama eldiveni ile. Sonra virtues twisted duble plus ile kuruladim. İç kısım çok kirli değil idi. Nemli bir bez ile silip iç plastik aksamı meguiars suprema ile geçtim. Dış plastik aksamda meguiars 40 kullandım. Lastik parlatıcı fraber gommanera kullandım. Camlarda igl glass ecoclean kullandım. Sonra ön cama yağmur kaydırıcı olarak carpex uyguladım. Sahler kauçuk paspaslari sulandırılmış Arap sabunu ile sildim. En son aracın içi güzel koksun diye 30 liralık kahve çektirdim. Bir hafta kalır arabada. Kirli ve temiz fotoğrafları yükledim. Kova şampuanı olarak kullandığım sam's detailing şampuani bence iyi idi. Sanki vax atmış hissiyatı veriyor gibi geldi. Kokusu farklı ne rahatsız edici ne de çok mutlu edici. Burada bir koku var dedirtiyor. :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Double Speed'in 69 gün sonraki 2. yıkaması. Son yıkamanın üstünden 41 gün geçmiş içi de dışı da çok kirliydi.
Kirli hali

1:12 Foamy Ön yıkama
Yoğun kış kirinde zayıf kaldı. Şuan kışları Magifoam, baharları Foamy, yazları da Bela'yı kullanmayı planlıyorum.
Kova yıkamada 1:500 Fraber Neve kullandım. Köpürme olarak güzel ancak köpüğü çabuk sönüyor. Kir sökücülük ve kayganlığa hiç dikkat etmedim ama bir şikayetim olmadı sonraki yıkamada dikkat edip yazarım. Kuruma sorunu yaşamadım ama hava da soğuk tabi ki.
69 Gün sonra Double Speed
Final

Fraber Neve'nin 1:12 de köpürmesi.
Yine uzun sürelerdir yıkanmamış bir araçta 1:12 ön yıkama. Neve, Foamy'den de zayıf bir ürün. Belki daha yüksek oranda kullanarak biraz daha iyi sökebilir ama bence bu oranda köpürmesi ve akma hızı güzel. Yazları iş görecektir.