Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Öne çıkan konu #9,621
Bayram temizliği yapıldı. Tüm yıkama süresince kullandığım malzemeler bunlar.

Deturner bloody wheels + köpük pompasıyla 1:20 Flowey B33 kullanarak, fırçalarında yardımıyla Jant ve davlumbaz temizliğini yaptım.

Sonrasında ön yıkama için foam lance'le 1:10 oranında magifoam kullandım Foamula 1 e göre köpük yüzeye daha güzel tutundu kıvamı ve temizleyiciliği de daha güzel geldi. Tek eksisi kokusu gibi.

Temaslı yıkamada angelwax shampoo kullandım. yıkayıp kuruladıktan sonra AF Finale uygulayarak son parlaklığını kazandırdım.

hocam b33 satın aldım gelmesini bekliyorum bende. Sadece b33 kullanmak yeterli olur mu? yoksa Deturner bloody wheels kullanmak gerekli mi? Extra katkısı nedir?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Bayram tatili dönüşünde Konya’ya uğrayıp Golf’ün gizli özelliklerini açıp stage 1 yazılım ve dsg optimizasyon işlemi yaptırdım.

115 beygirden 150 beygire,
250nm torktan 320nm torka yükseldi.

İşlemler öncesinde Samsun-Adana-Konya yakıt ortalamam 4.8 litreydi.

Yazılım sonrası ise Konya-Samsun arası depoyu doldurmuştum ve 4.1 litre ile geldim.

Herkese iyi detaylar keyifli sürüşler :)

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Bayram tatili dönüşünde Konya’ya uğrayıp Golf’ün gizli özelliklerini açıp stage 1 yazılım ve dsg optimizasyon işlemi yaptırdım.

115 beygirden 150 beygire,
250nm torktan 320nm torka yükseldi.

İşlemler öncesinde Samsun-Adana-Konya yakıt ortalamam 4.8 litreydi.

Yazılım sonrası ise Konya-Samsun arası depoyu doldurmuştum ve 4.1 litre ile geldim.

Herkese iyi detaylar keyifli sürüşler :)

Gule gulle kullan kardesim,degerler guzel gozukuyor. Bunun ustune bir de kat iptali tmmdir

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aykutclyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bayram gezilerinde bir kaç tane kuş pisliği denk gelince bugün bayram sonrası yıkama olsun dedim.
Car pro bug off ve citrus prewash ile ön yıkama sonrasında foamula ile temaslı yıkama yaptım. İçi de genel olarak temiz olduğundan spritz ile bir toz aldım. Lastiklerde 2 yıkama önceden uygulanan endurance vardı o yüzden tekrar uygulama yapmadım.

Yıkarken çok fotoğraf çekme şansım yoktu o yüzden final hali bu şekilde.

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
2 aydır yıkamadığım aracı yıkadım.
ilk önce 1/1 oranında flowey r10, sonrasında michelin jant temizleyici ve marolex ile b33 ile köpükleyerek lastik ve jant temizliğini yaptım.
Ön yıkamayı floweyb33 marolex pompa ile gerekleştirdim.
temaslı yıkamayı tek kova çoklu eldiven kullanarak valet pro cont. İle gerçekleştirdim.
yıkama sonrası flowey r10 1/1 oranında demir tozu temizliği yapıp ardından valet pro turuncu kil ile kil temizliği yaptım.
Yüzey temizliğini tiner ile yaparak zaten etkinliği azalmış fussoyu söktüm. En son soft99 kiwami waxı hafif ıslak sünger ile uyguladım. Dış plastiklere, arka tampon altındaki plastiğine de koch chemie pss uyguladım. Lastiklere de sarp uygulayarak dış yıkamayı tamamladım.

Son düzenleme:

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan

Bayram sonrası temizliğinide yapalım
Jantlarda demir tozu olarak Auto brite demir tozu, lastik temizliğinde carpro retyre davlumbaz temizliğinde koch chemie gs kullandım. Ön yıkamada valet pro citrus pre wash, foam lance te valet pro foamula çift kovada koch chemie gsf. Hızlı cila olarak carpro hydro2lite. Cam temizliğinde carpro clarify.

mrtkar13

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Teşekkürler:) altta parlak seramiği olan araçlar için toz toplamayan ideal bir seramik destek ürünü bence de
hocam merhabalar, aracimda full ppf var kil temizligi demirtozu yapiyorum ardindan ne kullanirsam kullanayim çok fazla toz tutuyor ama asiri. Hydrolite, reload, vonix sio2 gibi. Ppf de zaten çok secenek yok ama toz olayini nasıl cozebilirim

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bayramda iç dış uzun yol derken battık malesef. Bir yerden başlayayım diyip bugün sadece dışı yıkayayıp hafta sonu hem içi hem dışı tekrar yıkama kararıyla başladım.

Magifoam ile bir kere ön yıkama durulama bir kere daha ön yıkama ve temaslı yaptım, magifoam her zamanki bildiğiniz magifoam işte :) ikinci temaslı ön yıkamamda eldivende kir adına hiçbirşey yoktu diyebilirim o kadar toz toprak kirli olan aracımın ilk ön yıkamasında magifoam herşeyi alıp götürmüş.

Çok zaman ayırmak istemediğim hızlıca gyeon wetcoat atıp duruladım boyaya güzel bir yumuşaklık hidrofobi ve parlaklık kazandırıyor ama çok kalıcı olmuyor şuana kadar gözlemlediğim.

Lastikleri k2 strong ile fırçaladım ardından yeni aldığım meguiars endurancei deneyimledim ve çok etkilendim. Hem sürme ve dağıtma çok kolay hemde çok bereketli bir ürün gibi gözüküyor. ben sünger ile sürüyorum ama lastik için tutması kolay detay fırçası alacağım böylece lastik parlatma zorluğu tamamen bitecek kanaatindeyim. Bu ürünü geç keşfetmişim….

Jantlarda meguiars wheel brightener kullandım.

Dış plastikler meguiars 40 ile koruma altına alındı.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
önce komple içi apc ve ıslak bezle silip kurutma işlemi , sonra da önce koltuklar sonra halıları mini dyson ile süpürüp vp cc ile elle sildim. Çok kirli olmayan kumaşta elle de iş yapıyor kendisi.

apc ile geçtikten sonra muhakkak ıslatılmış bezle siliyorum ki apc veya herhangi bir kalıntı kalmasın , korumaya tamamen hazır olsun diye.
Sonrasında gyeon preserve ile bütün plastikleri koruma altına aldım

Aracın içini komple bitirdikten sonra sanruf ve çevresini temizledim , servisin sürmüş olduğu gress yada her ne benzeri ise o şekilde de yağlama yaptım ve iç kısmı komple bitirmiş olduk.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Aracı alırken slopex x1 seramik, kaputa da ppf film yapılmıştı. Hemen hemen bu işlem 7/8 ay civarı önce yaptırmıştık.

son yıkamadan sonra araç pek kirlenmemişti , jantlara hazırladığım karışım , lastiklere 3d citrus apc , davlumbaz içlerine bh surfex ile girip kaportaya da flowey ev 13 ile ön yıkama yapıp dış trimleri ve tampon kenarlarını tamamını bh surfex ile fırçaladım ve komple 3:1 sulandırılmış flowey r10 sıkıp eldivenle temaslı geçip iyice durulandıktan sonra tekrar ev 13 ile temaslı geçtikten sonra Fraber innovacar descale ile fiziksel temizliği sonlandırdım.Sonuç olarak demirtozunu ilk defa uygulayıp aracı hem fiziksel hemde descale ile yüzeyde bulunan kireç ve bilimum maddeleri de temizlemiş bulundum.

Seramiğin üstü biraz dolup etkisi azaldığı için böyle bir deneme yapıp sonrasında hem seramik canlandı, yani su itiş hem boncuklanma etkisi azaldığını gördüm hemde yeni korumaya daha uygun bir zemin hazırlamış oldum.

Ppf önceden sadece naylon gibi geliyordu fakat bu işlem sonrası suyun akıcılığı baya iyileşti ve kaputta su kalmadı diyebilirim.

bazı resimler

Yan panellerde boncuklanma pek yok ama su akıp gidiyor diyebilirim , seramik ise hala hafifte yüzey sertliğini koruyor ve iyi durumda denebilir. Yaza kadar götüreceğini düşünüyorum etkisi azalsa da

Tabi ki biz bu şekilde bırakmayıp üstüne Vonix sio2 pro uyguladım. Seramik uygular gibi mikrofiber süngere sıkıp düzlemsel aşağı yukarı şekilde uygulayıp bekleyip siliyorum. En sonda trimlere Gyeon preserve uygulayıp lastiklere namı değer Sarp sürüp yıkamayı bitirdim. Gece olduğundan çok foto çekememiş yada çektiklerimin bazıları pek iyi olmasa da finalleri bırakayım.

Yine peronda kurulama sonrası 2 final

hızlı resim yüklenen resmi silme

to url

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Aracı alırken slopex x1 seramik, kaputa da ppf film yapılmıştı. Hemen hemen bu işlem 7/8 ay civarı önce yaptırmıştık.

son yıkamadan sonra araç pek kirlenmemişti , jantlara hazırladığım karışım , lastiklere 3d citrus apc , davlumbaz içlerine bh surfex ile girip kaportaya da flowey ev 13 ile ön yıkama yapıp dış trimleri ve tampon kenarlarını tamamını bh surfex ile fırçaladım ve komple 3:1 sulandırılmış flowey r10 sıkıp eldivenle temaslı geçip iyice durulandıktan sonra tekrar ev 13 ile temaslı geçtikten sonra Fraber innovacar descale ile fiziksel temizliği sonlandırdım.Sonuç olarak demirtozunu ilk defa uygulayıp aracı hem fiziksel hemde descale ile yüzeyde bulunan kireç ve bilimum maddeleri de temizlemiş bulundum.

Seramiğin üstü biraz dolup etkisi azaldığı için böyle bir deneme yapıp sonrasında hem seramik canlandı, yani su itiş hem boncuklanma etkisi azaldığını gördüm hemde yeni korumaya daha uygun bir zemin hazırlamış oldum.

Ppf önceden sadece naylon gibi geliyordu fakat bu işlem sonrası suyun akıcılığı baya iyileşti ve kaputta su kalmadı diyebilirim.

bazı resimler

Yan panellerde boncuklanma pek yok ama su akıp gidiyor diyebilirim , seramik ise hala hafifte yüzey sertliğini koruyor ve iyi durumda denebilir. Yaza kadar götüreceğini düşünüyorum etkisi azalsa da

Tabi ki biz bu şekilde bırakmayıp üstüne Vonix sio2 pro uyguladım. Seramik uygular gibi mikrofiber süngere sıkıp düzlemsel aşağı yukarı şekilde uygulayıp bekleyip siliyorum. En sonda trimlere Gyeon preserve uygulayıp lastiklere namı değer Sarp sürüp yıkamayı bitirdim. Gece olduğundan çok foto çekememiş yada çektiklerimin bazıları pek iyi olmasa da finalleri bırakayım.

Yine peronda kurulama sonrası 2 final

hızlı resim yüklenen resmi silme

to url

Elinize sağlık oldukça güzel bir uygulama olmuş hem de çok güzel anlatmışsınız. 2 Sorum olacaktı;

1) demirtozu temizleyici sıktıktan sonra durulamadan temaslı şekilde geçmek boyaya zarar vermez mi? (daha önce bu yöntemi denemediğim için soruyorum)
2) Sio2 proyu seramik sürer gibi uygulamanızın ekstra bir sebebi var mıydı yoksa kullanım tercihiniz mi böyle?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Elinize sağlık oldukça güzel bir uygulama olmuş hem de çok güzel anlatmışsınız. 2 Sorum olacaktı;

1) demirtozu temizleyici sıktıktan sonra durulamadan temaslı şekilde geçmek boyaya zarar vermez mi? (daha önce bu yöntemi denemediğim için soruyorum)
2) Sio2 proyu seramik sürer gibi uygulamanızın ekstra bir sebebi var mıydı yoksa kullanım tercihiniz mi böyle?
1.Sorunuz için araç zaten ön yıkama yapıldı , kova yıkaması adımı yerine temaslı demirtozu yapıp üstüne kova yıkaması yaptım ,yani kirlerden arınmış şekilde yaptığımdan boyaya zarar-çizilmeler minimumda.

2.Sorunuz , uygulama tercihim böyle , örneğin bazı sprey cilaları da süngere sıkıp süngerle uyguluyorum

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Deturner Creamy Tire Dressing lastik parlatıcısını denedik.

Abimin araba da daha önce kullandıklarımızdan Gyeon Tire ve Meg Endurance'ı ayrı tutaraktan bu gruptan olan mat satin görüntüsü ile Shiny garage lastik parlatıcısı favori ürünlerimizdendi lastikte duruşu en beğendiğimiz hala o'dur ama bu Deturner ondan da mat oğlu mat satin bir duruşu var bunu da beğendik doğrusu :D

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar 2 senedir altayı manuel kullanıyordum artık yorucu geldigi icin şarjlı kompresör alarak ,bidonu modifiye ettim. Elle pompalarken aracın tamamına zor yeterken kompresor ile olunca daha iyi gittigini fark ettim , ,jant ve davlumbaza bile yetti ilk denemede memnun edici sonuç aldım :)

Son düzenleme:

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
2 senedir manuel kullanmak yorunca sonunda bi sarjli kompresör alıp altayı modifiye ettim ,elle pompalarken aracın tamamına zor yeterdi kompresor ile olunca daha az gidiyormus ,jant ve davlumbaza bile yetti ilk denememde :)

Bende marolex var 3 litre hacim ancak 2.7 civarını dolduruyorum iki kere yıkamama yetiyor hocam ancak kompresör ile 55 basarsam hızlı yakıp atıyor ikinciyi çıkartmıyor o yüzden 30-35 arası basıyorum o zaman güzel oluyor eğer çok yüksek basınç tercih ediyorsanız 30-35 arası denemenizi tavsiye ederim

Berker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende marolex var 3 litre hacim ancak 2.7 civarını dolduruyorum iki kere yıkamama yetiyor hocam ancak kompresör ile 55 basarsam hızlı yakıp atıyor ikinciyi çıkartmıyor o yüzden 30-35 arası basıyorum o zaman güzel oluyor eğer çok yüksek basınç tercih ediyorsanız 30-35 arası denemenizi tavsiye ederim
bende modifiye edicem videolara baktım 8 lik mi 10 luk matkapla mı deldiniz

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benim tecrübem elle pompalarken jant ve davlumbaza yetmiyordu. Sebebi dibinde kalanı elde pompalayarak atmak cok zor ama kompresor ile nerdeyse tamamını atabiliyor . 50ps de kullandım.
marolex hacim yönünden daha iyi tabi ,tavsiyenizi deneyeceğim teşekkürler

Son düzenleme: