Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #9,641
Benim tecrübem elle pompalarken jant ve davlumbaza yetmiyordu. Sebebi dibinde kalanı elde pompalayarak atmak cok zor ama kompresor ile nerdeyse tamamını atabiliyor . 50ps de kullandım.
marolex hacim yönünden daha iyi tabi ,tavsiyenizi deneyeceğim teşekkürler
Ben de 45e sabitliyorum alta+Xiaomi olarak. Basılı tutunca 40 42 lerde sabit kalıyor, pompa sürekli çalışıyor. Daha düşüğünde pompa sürekli dolup dolup durabilir diye denememiştim

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Selamlar dostlar, bayram arefesinden once en son ekim 2023 te yikanan aracimin icine de el atabildim sonunda.

Once dun sabah yagan camurun ardindan leşş olan on camimi k2 nuta ile sildim 5 dk gecmeden yagmur yagdi ama olsun temiz temiz yagmur yedi :) k2 nuta cam temizleyiciyi severek kullaniyorum yesil elmali diyebilecegim bir kokusu var.

Birkac saat sonra da icine gectim. Once yeni aldigim cakmakliktan guc alan black+decker supurge ile taban halisini ve orta konsoldaki gozleri supurdum. Kayinconun gelin arabasi oldugu icin gecen seneden kalan simler,kirler ve benim 2 oglumdan biriken kirler vardi. Cikardigi kirlere inanamazsiniz, fiyat olarak 2100₺ ye geldi fakat fiyatinin cook uzerinde iş yapti.

Sonrasinda auto glym interior shampoo ile orta konsol,ust gogus kisimlari vp firca ile kopurtup mf bez ile sildim. Daha sonra kapi iclerini,direksiyonu ve kapi esiklerini cartainer scrub ped ile yine ag interior shampoo yardimiyla kopurtup sildim.

Kaucuk paspaslarimi da vp carpet cleaner ile kopurtup fircaladim evde durulayip kuruduktan sonra ustlerinden k2 satina ile gectim.

Sonrasinda taban halisini da interior ile fircaladim mf bez ile kuruladim.

Temizleme islemi bittikten sonra tum ag interior kullandigim alanlarin ustunden k2 pro satina ile mf takoz sunger ile gectim.

Tek berecemedigim şey ise koltuklari silmek

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar dostlar, bayram arefesinden once en son ekim 2023 te yikanan aracimin icine de el atabildim sonunda.

Once dun sabah yagan camurun ardindan leşş olan on camimi k2 nuta ile sildim 5 dk gecmeden yagmur yagdi ama olsun temiz temiz yagmur yedi :) k2 nuta cam temizleyiciyi severek kullaniyorum yesil elmali diyebilecegim bir kokusu var.

Birkac saat sonra da icine gectim. Once yeni aldigim cakmakliktan guc alan black+decker supurge ile taban halisini ve orta konsoldaki gozleri supurdum. Kayinconun gelin arabasi oldugu icin gecen seneden kalan simler,kirler ve benim 2 oglumdan biriken kirler vardi. Cikardigi kirlere inanamazsiniz, fiyat olarak 2100₺ ye geldi fakat fiyatinin cook uzerinde iş yapti.

Sonrasinda auto glym interior shampoo ile orta konsol,ust gogus kisimlari vp firca ile kopurtup mf bez ile sildim. Daha sonra kapi iclerini,direksiyonu ve kapi esiklerini cartainer scrub ped ile yine ag interior shampoo yardimiyla kopurtup sildim.

Kaucuk paspaslarimi da vp carpet cleaner ile kopurtup fircaladim evde durulayip kuruduktan sonra ustlerinden k2 satina ile gectim.

Temizleme islemi bittikten sonra tum ag interior kullandigim alanlarin ustunden k2 pro satina ile mf takoz sunger ile gectim.

Eline saglik hocam Black Decker den memnun kalmaniz iyi olmuş forumda soran arkadaslar vardi referans olur .

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Eline emeğine sağlık, on numara beş yıldız olmuş.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
supurgenin bir linki yada fotografi varmi onun bir kac cesidi var diye biliyorum sizdeki memnunsaniz bende degerlendirebilirim
Kusura bakmayin hocam simdi gordum. Benim takip ettigim,forumda bir kullanicin kullanip memnun kaldigiydi. Tam aldim aliyorum derken stoklar tukendi,yeni stoklar da ucuk fiyattan girdi. Ben de beklemek yerine ordek gagasi gbi duran , Black+Decker pv1200av , bu modeli aldim. İlk niyetlendigimin de simdiki fiyatlarini ekliyorum bundan memnun kalmasaydim aradami farki verip digerini alirdim. Son resimde de bagajda kapladigi alan mevcut.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Kusura bakmayin hocam simdi gordum. Benim takip ettigim,forumda bir kullanicin kullanip memnun kaldigiydi. Tam aldim aliyorum derken stoklar tukendi,yeni stoklar da ucuk fiyattan girdi. Ben de beklemek yerine ordek gagasi gbi duran , Black+Decker pv1200av , bu modeli aldim. İlk niyetlendigimin de simdiki fiyatlarini ekliyorum bundan memnun kalmasaydim aradami farki verip digerini alirdim. Son resimde de bagajda kapladigi alan mevcut.

teeekkur ederim bende dusunuyorum olmazsa diger modeli alacağım ikiside memnun olunan model ise

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Bende ik foam pro 2 modifiye ederken bu sibop tan kullandım, fikir olması açısından paylaşıyorum.

n11'den ALUMINYUM MOTOSİKLET SİBOBU...-krom-renk-15165232?magaza=basaranmumessillik

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Akşam 8.40 gibi petrole gittim 2 peronlu bi petroldü ama kimse gelmedi tektim çünkü hava yarın %60 yağışlı :sırıtan1: Rahatsız eden kimse olmayınca çok rahat bi şekilde yıkadım on numara oldu.
İlk olarak jantlardan başladım.
Jantlara ilk sonaxın 140ml lik jant temizleyicisini kullandım saolsun @Cilacı Abimin hediyesiydi çok güzel temizledi. Boyutundan dolayı başlığı cok kullanışsız.
Sonrasında marolex pompayla tekerlere magifoam sıkıp fırçaladım.
Aynı şekil davlumbazlarada magifoam sıkıp eğimli davlumbaz fırçasıyla fırçaladım. Fırça efsane cok memnun kaldım ben daha önce teker fırçasıyla davlumbaz temizleyeceğim diye eziyet çekiyormuşum bununla cok kolay temizledim.
Sonrasında jantların yüzeyine magifoam sıkıp yumuşak detay fırçası ile fırçaladım.
Jant içlerini fırçalayamadım çünkü jant fırçamı evde unuttum.

Dört jantıda bitirdikten sonra benzinliğin kostikli şampuanı ile ön yıkama yaptım.
(Araçta herhangibi bir koruma yoktu ve çamur yağmıştı tek seferde kiri indirebilmek için benzinlik şampuanı kullandım.)
Köpüğün biraz akmasını bekledikten sonra Work stuff albino 30mm fırçasıyla plastikleri fırçaladım. Kurumuş kısımlara magifoam sıkıp öyle fırçaladım.
Sonrasında cam çevreleri yazıların olduğu yer panjur aralarınıda bir güzel fırçaladım.
Durulama işlemini yapıp 1;2 Sulandırılmış Roton ile kaportaya demirtozu temizliği yaptım.

Ortalama 4-5 dk bekleyip duruladıktan sonra ilk önce temaslı yıkama yapıp durulamadan aynı şampuanla kil eldivenini kullanarak kil temizliği yaptım. Kil eldivenini tavsiye etmem bana aracı çiziyormuş gibi geldi yumuşak kil almayı düşünüyorum.
Sonrasında aracı durulayıp kuruladıktan sonra Shiny Garage’nin Water Spot Removerını beze sıkıp piano black aksamlardaki su lekeleri kireç lekelerini cıkartmak istedim ama lekeler cıkmadı ürün işlevini yerine getirmedi yada ben yanlış yaptım bilmiyorum. Sonrasında WSR sürdüğüm yerleri k2 klinet ile temizledim. Aracın tüm kaporta yüzeyini K2 Klinet ile temizledikten sonra maskeleme bandı çektim plastik aksamlara. Sonrasında Vonix Native Black Edition wax ile korumaya aldım. Araçtaki gözle görülür ufak çizikler kapandı o konuda iyiydi. Boyaya kattığı derinlik hakkında bişey diyemiyeceğim karanlıkta pek bişey anlamadım. Sürmesi ve silmesi aşırı rahattı. Purestarın kaliteli wax bezi ilede silince aracı wax ile korumaya almak cok keyifli oldu. Waxı kullankm kolaylığı açısından sevdim. Sonrasında jantlara @Sefa46 abimin hediyesi Auto Finesse Mint Rims jant waxını uyguladım çok beğendim yine ufak çizikleri kapadı parlaklık kattı su itermi bilmiyorum yağmur yağdığında tekrar yazarım.
Sonrasında Lastik parlatıcı olarak Endurance sürüp plastik aksamları Meg V40 ile korumaya aldım. En son Aromaksın aerosol lastik parlatıcısı ile davlumbazları parlattım. Çok güzel oldu içime sindi. Yazı çok uzun oldu okuyan herkese teşekkür.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Eline koluna sağlık @emirhaneness davlumbaz fırçasını merak ediyordum, bende sipariş vereyim. kil eldiveni kullanırken kil kaldırıcı yada sabunlu su ile sürekli ıslatarak yapman lazım, bende ilk kullandığımda bana da çiziyormuş gibi geldi ve çizmişim sonra işin taktiğini öğrenince güzel oldu. Wax ın parlaklık ve derinliğine gündüz gözüyle de bakmak lazım ama bazı yerlerde hareler kendini göstermiş, wax da kapatıcılık yok sanırım, genel olarak güzel olmuş. Yarın da yağmur performansı ve sonrasında dayanımını da paylaşırsan sevinirim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Eline koluna sağlık @emirhaneness davlumbaz fırçasını merak ediyordum, bende sipariş vereyim. kil eldiveni kullanırken kil kaldırıcı yada sabunlu su ile sürekli ıslatarak yapman lazım, bende ilk kullandığımda bana da çiziyormuş gibi geldi ve çizmişim sonra işin taktiğini öğrenince güzel oldu. Wax ın parlaklık ve derinliğine gündüz gözüyle de bakmak lazım ama bazı yerlerde hareler kendini göstermiş, wax da kapatıcılık yok sanırım, genel olarak güzel olmuş. Yarın da yağmur performansı ve sonrasında dayanımını da paylaşırsan sevinirim.

Fırça çok iyi kesinlikle tavsiye ederim abi. Kil eldivenini sabunlu su değilde v floocu bol bol koyduğum kovadan alıp alıp araca uyguladım ama pek memnun kalmadım normal yumuşak killerden alacağım birsonrakinde. Hareler dediğin gibi duruyor ön kaputta var cok göze batıyor sağ alt kapıda var arka camurlukta var oralar cok gözüme batıyor. Oralara zamanında fussoda uyguladım meg 3-1 waxta uyguladım kiwamide uyguladım yinede geçmiyor benlik bişey değil galiba bayiden ilk alındığında bi seramik uygulaması yapılmıştı muhtemelen oradan kalma. Birazdan aşağı ineceğim tekrar yorum yazarım

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Yağmur sonrası boncuklanması bu şekilde abi lastiklerde endurance var boncuklanma ilk gün diye cok iyi jantlarda af mint rims var onunda boncuklanması cok iyi dayanımlarına zamanla bakacağım abi.