Selamlar herkese
Bir cumartesi akşamını fırsat bilip aracımın kadranını söküp temizledim ve polisaj yaptım.Sonuç %100 içime sinmese de eskisine göre epey iyi oldu diyebilirim.
Söküm aşamaları için youtubedan destek aldım, tek ihtiyaç 7 lokma ve tercihen plastik trim sökücü. İşlem toplam 5 saatimi aldı.
Hayati bir tavsiye; internetteki videoyu rehber alıp insignia kadranı sökecek arkadaşlar aracınızda start-stop butonu var ise eğer kadra alttan tutan vidalardan birini sökmeniz için ya eğilip-bükülebilen “T” lokma almanız ya da start stop butonunun arka kısmında bakalite oturmasını sağlayan altta ve üstte bulunan tırnakları bastırarak butonu krom çerçevesiyle beraber öne doğru ittirerek çıkarıp oluşan delikten lokma anahtarınızı oradan sokarak vidayı sökmeniz.Tüm vidalar 7 lokma ile sökülüyor, söktüğünüz vidalara dikkat edin 8 vidanın 3-4 tanesi diğerlerine göre kısa.
Yaptığım tüm zımpara ve polisaj işlemlerine rağmen kadranın plastik camını sıfır kondisyona getiremedim yün ped dahil kullandım.2 tahminim var, ya matkabın devri yetmiyor çiziklerin tamamını almak için ya da pedler kalitesiz.Diğer bir ihtimal ise çekingen davrandığımdan yeterli baskıyı uygulayamadım.
Çinli mini pedler
Einhell şarjlı matkap
Menzerna 400-2500-3800
Valetpro fırça
3000 zımpara
Saatçi tornavida takımı