Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

GhostSoldier

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşım ille de pembe köpüğü deneyelim dedi. Yanımda havlu da olmadığı için köpük atıp duruladım sadece. Sonrasında da yola çıkınca her yer kireç lekesi oldu. Bugün 3D Final Touch ile kireç lekelerini giderdim hem de maintenance wash yapmış gibi oldum. Parlaklığı çok iyi gevurun. :sırıtan1:

Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Sonax xtreme lastik parlatıcı tek kat uygulama üzerinden 2 hafta geçti durum bu şekilde. Sanırım performansı çok kişiyi tatmin edecektir bence çok iyi :)
Endurance a çok yakın performansı var gerçekten. Endurance a göre lastiği daha siyah gösteriyor, endurance lastiğin kendi rengiyle parlaklık katıyordu. Endurance ı pahalı bulanların gözü kapalı alacağı ürün bence sonax tire gel

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Endurance a çok yakın performansı var gerçekten. Endurance a göre lastiği daha siyah gösteriyor, endurance lastiğin kendi rengiyle parlaklık katıyordu. Endurance ı pahalı bulanların gözü kapalı alacağı ürün bence sonax tire gel
Şunu da belirtmek lazım aracım kapalı ototparkta duruyor her gün de kullanılmıyor 2 hafta da 5-6 gün kullanılmıştır ama yine de performansı çok memnun etti beni

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Şunu da belirtmek lazım aracım kapalı ototparkta duruyor her gün de kullanılmıyor 2 hafta da 5-6 gün kullanılmıştır ama yine de performansı çok memnun etti beni
Sonax bu işlerin baş rolündedir. Bendede var hala arada kullanıyorum, endurance a göre biraz daha parlak ve sarfiyatı yüksek buluyorum sadece. Endurance daha bereketli bir ürün

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Selamlar herkese

Bir cumartesi akşamını fırsat bilip aracımın kadranını söküp temizledim ve polisaj yaptım.Sonuç %100 içime sinmese de eskisine göre epey iyi oldu diyebilirim.

Söküm aşamaları için youtubedan destek aldım, tek ihtiyaç 7 lokma ve tercihen plastik trim sökücü. İşlem toplam 5 saatimi aldı.

Hayati bir tavsiye; internetteki videoyu rehber alıp insignia kadranı sökecek arkadaşlar aracınızda start-stop butonu var ise eğer kadra alttan tutan vidalardan birini sökmeniz için ya eğilip-bükülebilen “T” lokma almanız ya da start stop butonunun arka kısmında bakalite oturmasını sağlayan altta ve üstte bulunan tırnakları bastırarak butonu krom çerçevesiyle beraber öne doğru ittirerek çıkarıp oluşan delikten lokma anahtarınızı oradan sokarak vidayı sökmeniz.Tüm vidalar 7 lokma ile sökülüyor, söktüğünüz vidalara dikkat edin 8 vidanın 3-4 tanesi diğerlerine göre kısa.

Yaptığım tüm zımpara ve polisaj işlemlerine rağmen kadranın plastik camını sıfır kondisyona getiremedim yün ped dahil kullandım.2 tahminim var, ya matkabın devri yetmiyor çiziklerin tamamını almak için ya da pedler kalitesiz.Diğer bir ihtimal ise çekingen davrandığımdan yeterli baskıyı uygulayamadım.

Edit: Uygulamayı yapacak arkadaşlar kadrandaki benzin ve hararet göstergesini herhangi bir şekilde yerinden oynatmasınlar adaptasyon gerekiyor sonrasında.

Çinli mini pedler
Einhell şarjlı matkap
Menzerna 400-2500-3800
Valetpro fırça
3000 zımpara
Saatçi tornavida takımı

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar herkese

Bir cumartesi akşamını fırsat bilip aracımın kadranını söküp temizledim ve polisaj yaptım.Sonuç %100 içime sinmese de eskisine göre epey iyi oldu diyebilirim.

Söküm aşamaları için youtubedan destek aldım, tek ihtiyaç 7 lokma ve tercihen plastik trim sökücü. İşlem toplam 5 saatimi aldı.

Hayati bir tavsiye; internetteki videoyu rehber alıp insignia kadranı sökecek arkadaşlar aracınızda start-stop butonu var ise eğer kadra alttan tutan vidalardan birini sökmeniz için ya eğilip-bükülebilen “T” lokma almanız ya da start stop butonunun arka kısmında bakalite oturmasını sağlayan altta ve üstte bulunan tırnakları bastırarak butonu krom çerçevesiyle beraber öne doğru ittirerek çıkarıp oluşan delikten lokma anahtarınızı oradan sokarak vidayı sökmeniz.Tüm vidalar 7 lokma ile sökülüyor, söktüğünüz vidalara dikkat edin 8 vidanın 3-4 tanesi diğerlerine göre kısa.

Yaptığım tüm zımpara ve polisaj işlemlerine rağmen kadranın plastik camını sıfır kondisyona getiremedim yün ped dahil kullandım.2 tahminim var, ya matkabın devri yetmiyor çiziklerin tamamını almak için ya da pedler kalitesiz.Diğer bir ihtimal ise çekingen davrandığımdan yeterli baskıyı uygulayamadım.

Çinli mini pedler
Einhell şarjlı matkap
Menzerna 400-2500-3800
Valetpro fırça
3000 zımpara
Saatçi tornavida takımı

Benimde kadranla ilgili çalışmam vardı zımpara kullanmamıştım sıfır çizik yerine montajlamıştım ama cok erken çiziliyor temizlerken o kadarda dikkat ettim

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar herkese

Çinli mini pedler
Einhell şarjlı matkap
Menzerna 400-2500-3800
Valetpro fırça
3000 zımpara
Saatçi tornavida takımı

Elinize sağlık hocam bende yakın zamanda insignia aracıma aynı işlemi yapmayı düşünüyorum, çizikler direkt karşıdan bakınca belli olmuyor ancak yandan bakınca hali perişan :)
Ek bilgi olarak bu göstergeyi sökünce yakıt ve hararet göstergesini oynattığınız anda eski haline geri gelmiyor adaptasyon istiyor, devir göstergesinde öyle bi durum yok

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Elinize sağlık hocam bende yakın zamanda insignia aracıma aynı işlemi yapmayı düşünüyorum, çizikler direkt karşıdan bakınca belli olmuyor ancak yandan bakınca hali perişan :)
Ek bilgi olarak bu göstergeyi sökünce yakıt ve hararet göstergesini oynattığınız anda eski haline geri gelmiyor adaptasyon istiyor, devir göstergesinde öyle bi durum yok
Teşekkürler üstadım size de şimdiden kolay gelsin. Doğrudur ben eklemeyi unutmuşum editledim şimdi gönderiyi yapacak arkadaşlara rehber olsun.Epey uzun sürüyormuş (5-6 saat kadar) adaptasyon işlemi ayrıca tech 2 ve Gm Mdi harici cihazla yapılamıyor diye okumuştum.

Son düzenleme:

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
aracı aldığımızdan beri sadece bu parçada olan bir solma tarzı bir durum vardı kısacası plastik özelliğini kaybetmiş ve pütürlü beyazlaşmış bir görüntüsü vardı vonixx restaurax ile sıfır gibi olmasada iyi bir kondisyona kavuştu parça değişse daha iyi olur aslında ama uğraşmak istemiyorum :D