Merhabalar detail forum ailesi.
Araç yine baya kirlendi, özelikle gece yolculuğunda sinek böcek ve yol kiri oldu.
1) Araç içi süpürme; çakmaklık girişli çalışan simbo süpürge ve şarjlı üfleme aleti ile gözden kaçan toz parçalarını aldım.
2) İç plastik aksamı ve dijital ekranları 1:20 oranında sulandırılmış flowey i2 ile temizledim. Ekranlarda ekran koruyucu mevcuttur. Koruma olarak megiuars supreme kullandım. Torpidoyu adbl qd ile temizledim. Sonra tüm yüzeyleri hafif nemli bezle geçtim.
3) Koltukları, kapılardaki kumaş yerleri 1:20 sulandırılmış k2 lotar ile geçtim. Az miktarda kalan soft 99 fabric ile kumaş kısımları tekrar geçtim. Bitti fabric. Benim beklentimi karşılamadı, başka bir ürüne kışa doğru şans veririm. Burada Sefa beyden tavsiye alırım. Camları içerden k2 nuta ve karbon cam bezi ile sildim.
4) Paspasları 1:10 sulandırılmış adbl typhoon ile temizleyip megiuars 40 ile korumaya aldım. Kaput izolasyonunu çıkarttım, motor üstü korumayı aldım, onları da aynı ürünler ile temizleyip, korumaya aldım. Ucu düz tornavida ile kaput izolasyonu klipleri tek tek bastırarak çıkıyor, kırılmaması için yavaşça ve dikkatlice çıkarmaya çalıştım.
5) Lastikleri, davlumbazları ve jantları ilk önce ön yıkama şampuanı ile yıkama yaptım( şarjlı polhama hazırladığım) sonra, adbl typhoon, flowey r1 (1:10), megiuars wheelbrigther, Cartainer lastik fırçası, detay fırçası, erkeklerin traş olurken kullandığı fırça, eski bir mikrofiber bez, bir kovada ön yıkama şampuanı( fraber neve, 30 ml), mikrofiber jant fırçası, kullanarak temizledim. Sonra 1:3 sulandırılmış k2 roton kullandım.
6) Ön yıkmada modifiyeli alta foama ve polham şarjlıya 30 ar ml adbl shampoo pro deep cleaning ön yıkama şampuanı ekledim. İlk olarak araç bel altını polham şarjlıda kalan ön yıkama yaptım. Sonra alta foamdaki ön yıkama şampuanı ile tüm araca ön yıkama yaptım, şampuan çalışırken detay fırçası ile ,fitil kenarlarını, yan ayna kenarlarını, silecek altlarını, stop çevrelerini, ... temizledim.
7) Vakit kaydetmeden çift kova yıkamaya geçtim. Bu sefer kova yıkamada vonixx şampuanı kullandım. Superclean White wash mite eldiven ile kaporta ve cam yüzeyleri, diğer eldiven ile dış plastik aksamı, ön ve arka tamponu, yıkadım. Kurulamada wirtues twisted double plus havluyu kullandım. Diğer bez ile dış plastik aksamı, kapı aralarını, bagaj aralarını kuruladım.
8) Kaporta yüzeyinde koruma olarak gyeon q2 katı wax uyguladım, nasiol cila bezi ile. Dış plastik aksama ve davlumbaz içlerine megiuars 40 uyguladım, fazlalıkları mikrofiber bez ile aldım. Ön tampona meg 40 uygularken detay fırçasından yardım aldım, gözenekler için. Jantlara adbl rimtectoru beze sıkıp uyguladım. Lastik parlatıcı olarak sonax ekstrem jel kullandım, nuri lef lef sünger ile. Ön kromlara k2 allıchroom uyguladım.
9) Ön camda ve yan aynalarda güneşte parlama oluyor idi, çıkmayan kireç lekeleri de vardı. Bu konuda araştırdığımda cam pastası önerilmiş çoğunlukla. Sefa beyinde fikrini alarak, megiuars glass polishing compound almıştım. Ancak kullanmaya fırsatım oldu. İlk olarak cami 1:1 oranında sulandırılmış İPA ile sildim. Sonra temu dan daha önceleri aldığım mikrofiber oval ped ile uyguladım, YouTube daki videolarda ki gibi, 2-3 dk kadar bekleyip mikrofiber bez ile sildim, Ön camı ikiye ayırıp, sonra yan aynalara yaptım. Sonra İPA ile tekrar incede bir geçtim. Sonra adbl hibrit glass tüm camlara cam bezi ile uyguladım.
İlk dört maddeyi cuma 16.30 gibi başlayıp, 20.00 gibi bitirdim.
Diğer işlemlere bugün 15.30 gibi başlayıp, 20.30 gibi bitirdim.
En son koku olarak 100 liralık kahve çektirmiştim, paketi araca bıraktım.
10) Final fotoğrafları;