Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Öne çıkan konu #10,901

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Yaklaşık 2.5 sene önce uğradığım vandalizm sonucu oluşan sol kapılarda anahtar çizikleri ve 1.5 sene önce otoparkta kolona sürtmem sonucu sol ön kapı kolu altında derin bir sürtmem vardı.
Renk tutması konusunda gittiğim en iyi boyacılar bile çekimser davranınca bugüne kadar böyle kalmıştı.

Denizli’de işlerini beğendiğim; daha önce bir kaç araba gönderdiğim Bekir abi (ice detailing) duruma el attı. Zımpara, dolgu rötuş, polisaj işlemleri ile mikron değerlerine dikkat ederek 1.5 günlük bir uğraşın sonucunda çok memnun kaldığım bir sonuca ulaştık. Tabii ki %100 değil %70-80’lik bir düzelme söz konusu. Ancak karşıdan bakıldığında güneş altında bile fark edilmesi mümkün olmayacak seviyede iyileşme sağlandı. Anca ışık altında çok yaklaşınca fark ediliyor. Benim için gayet yeterli bir iyileşme oldu.

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ankara - Adana arası düğüne gitmiştim.
Konvoy vs. sabahına yıkamam gerekti. Temizdi ama trafik filmi, uzun yol kiri kuş böcek pisliği vs üzerinden geçmem gerekti.
Polham
Ön yıkama Adbl Yeti
Kova Şamp. Vonixx V floc
Camlar Adbl Holo Glass
Koruma Gyeon Wetcoat
Jantlar Flowey R1
Kuş Böcek Temizliği Adbl Tar Remower
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Çukurova mayısından bir kare ile bitirelim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Aracın muayenesi 15 haziran görünüyor, okullar açık iken hafta içi vakit olmadığı için bugün için randevu alıp, muayene işini aradan çıkardım. Eksozu sanayide yaptırıdm. Araca hiç bir artı katkıları olmayan bir uygulama ( en azından benim için) 3288 TL muayene, 460 TL eksoz , fiyatlar.

html img kodu oluşturucu

Son düzenleme:

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Kış mevsiminden sonra havaların da yağmurlu geçmesinden dolayı yıkama periyodum 2 ayda 1’e kadar düşmüştü.

Önce bir su tutup üzerindeki kiri ve tozu bir nebze indirdim.

Daha sonra jantlarda Flowey R1,
Lastiklerde 3D orange degreaser ve Carpro Retyre,
Tampon ve plastiklerde kirlerin hafiflemesi için 3D orange degreaser
Ön yıkama Magifoam,
Kova yıkaması Vonix V F Loc,
Kurulama Gyeon Havlu,
Lastiklerde Sonax Xtreme Jel, (parlaklığını seviyorum, Meguiars Enduranceyi daha çok kışın tercih ediyorum)
Jant aralarının temizliği için Final Touch,
Kapı araları eşikleri Final Touch,
Tampon ve dış plastiklerde Meguiars Plastic Restorer,

İPA ile yüzey temizliği ardından Vonix Native Carnauba cila,

İçerisinde ile Dyson ile genel bir temizlik,
Autofinesse Spritz,

K2 Polo Aerosol ( kapı eşik ve bel altı iç plastik aksamlar )

Chemical Guys Vanilya kokusu

Sonuçtan memnunuz, herkese hayırlı kazasız belasız bayramlar.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese selamlar, gerek havaların belirsizliği gerekse benim derslerin yoğunluğundan Egea yaklaşık 1.5 aydır yıkanmadı. Arife günü petrollerin yoğunluğunu görünce detay çantamı kapıp köyde yıkayayım dedim. Her ne kadar batacağını bilsem de bayrama temiz girmek istedim.

Finalleri biraz pasaklandıktan sonra çekebildim :)

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ocakta yeni aldığım ticari aracımın bendeki ilk yıkamasını yaptım. Bayiden kaporta jelatinlerini ve koltuk poşetlerini sökmeyip yıkanmadan teslimini istemiştim ama gümrük sahasında söküldüğünü söylediler yıkanıp teslim edildi. Demirtozu vs. yapamadım ama detaylı yeni bir uygulamayla başlık açacağım bir ara.
Pre Wash Adbl Yeti
Pompa Polham
Kova Vonixx V floc
Jant Kapağı Flowey R1
Camlar Adbl Glasscleaner
Hızlı Cila Adbl Qd
Havlu Superclean

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ocakta yeni aldığım ticari aracımın bendeki ilk yıkamasını yaptım. Bayiden kaporta jelatinlerini ve koltuk poşetlerini sökmeyip yıkanmadan teslimini istemiştim ama gümrük sahasında söküldüğünü söylediler yıkanıp teslim edildi. Demirtozu vs. yapamadım ama detaylı yeni bir uygulamayla başlık açacağım bir ara.
Pre Wash Adbl Yeti
Pompa Polham
Kova Vonixx V floc
Jant Kapağı Flowey R1
Camlar Adbl Glasscleaner
Hızlı Cila Adbl Qd
Havlu Superclean
Havludan memnun musunuz

Stilwater

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Pre Wash Adbl Yeti
Pompa Polham
Kova Vonixx V floc
Jant Kapağı Flowey R1
Camlar Adbl Glasscleaner
Hızlı Cila Adbl Qd
Havlu Superclean
Yeni aracınız hayırlı olsun. Yıkamayı hangi benzinlikte yaptınız ve suyu nasıl siz memnunmusunuz

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yeni aracınız hayırlı olsun. Yıkamayı hangi benzinlikte yaptınız ve suyu nasıl siz memnunmusunuz
Teşekkür ederim, İstanbul Yolu Göksu kavşağını geçince susuza varmadan Petrol Ofisi arabacıların uğrak yeri çeşmeside mevcut tavsiye ederim bu taraflardaysanız.

Son düzenleme:

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus

Şarzlı makinelerim beni petrol çilesinden kurtardı. Yakınlardaki kapalı pazar yerine çektim , çeşmede vardı , 45 litre su ve tek batarya ile SUV aracı rahat rahat yıkadım.

Süpürgeden çok memnunum , iç döşeme, koltuklar, halı paspasları süpürdüm bir diş düştü batarya. Çekim gücü gayet tatminkar.

Herkese hayırlı hafta sonları dilerim

alivasvialpp

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli

Haftasonu dükkanda gadaşımın arabasına Gyeon Can Coat Evo uygulaması yaptık.

Uygulama sürecini hyperlapse ile video kaydına aldım ama buraya yükleyemiyorum sanırım dosya boyutu büyük. Bu yüzden video linkini paylaşıyorum:
Abdullah Kahramanoğlu on Instagram: "Seramik uygulaması @gyeon_official"

Zemin hazırlığını tamamladıktan sonra uygulama süreci çok basit. Toplam işin %90ı ön hazırlık diyebilirim.

Ürünü klasik seramik uygular gibi uyguladım, gyeon sık sil şeklinde uygulamayı tavsiye etse de öyle yapmadım.

Ürün hakkındaki deneyimlerimi ve inceleme notlarımı paylaşmak için ayrı başlık açacağım. Merak edenler okuyabilirler.

alivasvialpp

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli

Yine bir cuma akşamı haftasonuna hazırlık için arınma gecesi yaptım :)

Jantlar: K2 APC Neutral (jantlarda soft99 fusso var)
Lastikler: Asperox ile temizlik
Ön yıkama: K2 Bela
Temaslı yıkama: Carpro Reset
Lastikler finish: Carpro Darkside

Ve davlumbaz dediğin.. :)
( Gyeon Preserve 1:10 )

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
En son ki terapiyi 12 nisanda yapmışım. Hava şartları ve bizimde yoğun çalışma temposu olunca , detay bugüne kadar kaldı. Havalar ısınınca detayı iki güne yaydım. Dün akşam üstü, iç temizliği yaptım. Her bölgeyi fırça süpürge ile süpürüp, simbo çakmaklık girişli süpürge ile süpürdüm. Şarjlı hava üfleyici ile gözden kaçan tozları aldım. Temizlik aşamasında çizilme minimum olsun diye. Sonra iç plastik aksamı vonixx sintra(1:30) ve mifrofiber bez ile temizledim, torpido dahil. Ekranlar da dahil. Torpidoyu ve torpido altını koch chemi ts ile korumaya aldım. Diğer plastik aksam olan kapıları ve eşikleri megiuars supreme ile korumaya aldım. Koltukları k2 lotar ile temizleyip soft 99 kumaş koruyucu ile korumaya aldım. ( 3-4 ay önce de uyguladım, bir sonraki terapide değerlendirmesini yaparım) . Camları içerden k2 nuta ile sildim.
Bugün akşam üstü , saat 17.00 gibi dış detaya başladım. İlk olarak jant, lastik ve davlumbaz temizliği yaptım. İlk olarak polham şarjlı pompaya 30 ml fraber neve ve içine 10 ml koch gs ekledim. Bu karışım ile lastiklere ön yıkama formatında uyguladım. Sonra koch chemi gs, flowey r1, megiuars wheelbrigther kullanıp, cartenier lastik fırçası, detay fırçası, erkelerin traş olurken kulladığı traş fırçası ile lastik, jant ve davlımbazları temizledim. Jantların içini elim geçtiği kadarıyla mikrofiber bez ile temizledim. Araç yaklaşık 10 haftadır yıkanmadığı için kirler adeta yapışmış gibi idi. Bu arada motor bölümünü arada temzilediğim için genelde temiz oluyor sayılır. Sonra modifiyeli alta foama ve polham şarjlıya 30 ml neve+10 ml gs ekleyip ön yıkama yaptım. Sonra durulayıp, bel altına tekrar aynı karışımı uyguladım, detay fırçası ile dış plastik aksamı, silecek altlarını, yan ayna çevresini, stop çevresini, cam çıta kenarlarını, ön logo çevresini, ön tamponu, arka tamponu detayladım. Bu arada jantlara 1:2 sulandırılmış k2 roton uyguladım. Sonra tekrar durulama yapıp , çift kova yıkamaya geçtim. Şampuan olarak megiuars crystal shampoo kullandım, 50 ml. Bu arada jantlara adbl rimtector uyguladım. Kaporta yüzeyinde prustar polar white wash mite' yi, dış plastik aksamda diğer eldiveni kullandım. Kurulama havlusu olarak kaportada ve camlarda virtues twisted duble plus kullandım. Kapı aralarını, bagaj aralarını, dış plastik aksamı başka bir havlu ile kuruladım. Dış plastik aksamı ve davlumbazları megiuars 40 ile korumaya aldım. 10 dk sonra gibi mikrofiber bez ile üstünden geçtim, meg 40 ın. Camları k2 nuta ile geçtim. Kaporta yüzeyinde wonixx blend kullandım, sıvı olanı. Nasiol cila bezi ile. En son olarak lastik parlatıcı sonax ekstrem jeli nuri lef lef süngeri ile uyguladım. Tüm bu işlemleri yaparken nitril eldiven kullanmayı ihmal etmedim.
Koku olarak yarın 100 liralık kahve çektirip araçta 4-5 gün tutarım. Herkse keyifli detaylar. :nazar: Yeni plakalıklar için Enes e tekrar teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
En son ki terapiyi 12 nisanda yapmışım. Hava şartları ve bizimde yoğun çalışma temposu olunca , detay bugüne kadar kaldı. Havalar ısınınca detayı iki güne yaydım. Dün akşam üstü, iç temizliği yaptım. Her bölgeyi fırça süpürge ile süpürüp, simbo çakmaklık girişli süpürge ile süpürdüm. Şarjlı hava üfleyici ile gözden kaçan tozları aldım. Temizlik aşamasında çizilme minimum olsun diye. Sonra iç plastik aksamı vonixx sintra(1:30) ve mifrofiber bez ile temizledim, torpido dahil. Ekranlar da dahil. Torpidoyu ve torpido altını koch chemi ts ile korumaya aldım. Diğer plastik aksam olan kapıları ve eşikleri megiuars supreme ile korumaya aldım. Koltukları k2 lotar ile temizleyip soft 99 kumaş koruyucu ile korumaya aldım. ( 3-4 ay önce de uyguladım, bir sonraki terapide değerlendirmesini yaparım) . Camları içerden k2 nuta ile sildim.
Bugün akşam üstü , saat 17.00 gibi dış detaya başladım. İlk olarak jant, lastik ve davlumbaz temizliği yaptım. İlk olarak polham şarjlı pompaya 30 ml fraber neve ve içine 10 ml koch gs ekledim. Bu karışım ile lastiklere ön yıkama formatında uyguladım. Sonra koch chemi gs, flowey r1, megiuars wheelbrigther kullanıp, cartenier lastik fırçası, detay fırçası, erkelerin traş olurken kulladığı traş fırçası ile lastik, jant ve davlımbazları temizledim. Jantların içini elim geçtiği kadarıyla mikrofiber bez ile temizledim. Araç yaklaşık 10 haftadır yıkanmadığı için kirler adeta yapışmış gibi idi. Bu arada motor bölümünü arada temzilediğim için genelde temiz oluyor sayılır. Sonra modifiyeli alta foama ve polham şarjlıya 30 ml neve+10 ml gs ekleyip ön yıkama yaptım. Sonra durulayıp, bel altına tekrar aynı karışımı uyguladım, detay fırçası ile dış plastik aksamı, silecek altlarını, yan ayna çevresini, stop çevresini, cam çıta kenarlarını, ön logo çevresini, ön tamponu, arka tamponu detayladım. Bu arada jantlara 1:2 sulandırılmış k2 roton uyguladım. Sonra tekrar durulama yapıp , çift kova yıkamaya geçtim. Şampuan olarak megiuars crystal shampoo kullandım, 50 ml. Bu arada jantlara adbl rimtector uyguladım. Kaporta yüzeyinde prustar polar white wash mite' yi, dış plastik aksamda diğer eldiveni kullandım. Kurulama havlusu olarak kaportada ve camlarda virtues twisted duble plus kullandım. Kapı aralarını, bagaj aralarını, dış plastik aksamı başka bir havlu ile kuruladım. Dış plastik aksamı ve davlumbazları megiuars 40 ile korumaya aldım. 10 dk sonra gibi mikrofiber bez ile üstünden geçtim, meg 40 ın. Camları k2 nuta ile geçtim. Kaporta yüzeyinde wonixx blend kullandım, sıvı olanı. Nasiol cila bezi ile. En son olarak lastik parlatıcı sonax ekstrem jeli nuri lef lef süngeri ile uyguladım. Tüm bu işlemleri yaparken nitril eldiven kullanmayı ihmal etmedim.
Koku olarak yarın 100 liralık kahve çektirip araçta 4-5 gün tutarım. Herkse keyifli detaylar. :nazar: Yeni plakalıklar için Enes e tekrar teşekkür ediyorum.

Elinize sağlık hocam. Rimtectorü nasıl uyguluyorsunuz. Sıktıktan sonra öyle bırakıyor musunuz yoksa bez mi kullaniyorsunuz