Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Starkiller

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün yeni ürünler denedim: Nasiol Glasshield, Soft99 Glaco Roll-on Large ve Wowo's Crystal Sealant.

Nasiol Glasshield tam anlamıyla baş belası bir ürün. Ürünün kullanma talimatını okumuş ve YouTube uygulama videolarını izlemiş olmama rağmen düzgün bir şekilde uygulayamadım. Yanında gelen pamuklu bezle doğru düzgün silinmiyor. Ne kadar uğraştıysam da bir sürü iz kaldı. Neyse ki sadece cam tavana uyguladım. Maalesef bir dahaki sefere bu ürünü çıkarmakla uğraşıcam.

Nasiol'de hüsran yaşayınca ön ve arka cama Soft99 Glaco Roll-on Large uyguladım. Yalnız kendi şişesinin başlığıyla uygulamadım. Başlığı çıkarıp pamuklu pede ürünü damlatıp uyguladım. Biraz bekletip nemli bir bezle geçip, kuru bir bezle parlattım. Tek kat uyguladım. Dayanımına göre bir dahaki sefere 2 kat uygularım. Bu ürünü denememin sebebi şehir için trafikte yağmur kaydırıcıdan faydalanabilmek. Eğer 3-4 ay üzeri dayanım sağlarsa bundan sonra favori yağmur kaydırıcı ürünüm olabilir.

Gelelim merak edilen Wowo's Crystal Sealant'a. İlk uygulamayı jantlara yapmıştım. Silerken herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım. Yalnız boyalı büyük panellere uygularken çok sıkıntı yaşadım. Bu ürün seramik kaplamalara çok benziyor. Ürünü kısa tüylü mikrofiber beze ve panele sıkıp yaydım, daha sonra da gene kısa tüylü başka mikrofiber bezle sildim. Ürünü kapalı alanda uyguladım ama ışıklandırma yetersiz olduğu için paneldeki dalgalanmaları yakalayamadım. Ürünü silerken sürekli kontrol etmek gerekiyor ve belirli aralıklarla bezleri değiştirmek gerekiyor. Bunları düzgün yapmadığım için bazı paneller dalgalı şekilde kaldı. Ürün yüzeyde kurursa polisaj yapmadan çıkaramıyorsunuz. Düzgün aydınlatmalı kapalı garajınız yoksa bu ürün size göre değil. Kötü yanları her ne kadar korkutucu da olsa parlaklık ve su iticilik çok başarılı. Ömrünün İngilizler tarafından 9 ay olduğu iddia ediliyor, ben tahmini 5-6 ay dayanacağını düşünüyorum. Detailingworld'de ıslak uygulamanın daha kolay olduğu yönünde bir çok yorum mevcut. Bir daha uyguladığımda bu şekilde deneyeceğim.

Bugün bir de Gyeon Tar uygularken çok ilginç bir durumla karşılaştım. Gyeon Tar uyguladığım boyalı panellerin ve camların su itişinde inanılmaz artış oldu. Su iticiliği neredeyse bitmek üzere olan cam tavan ve kaputtan çok başarılı bir şekilde su iticilik başladı. Gyeon Tar'ı ikinci uygulayışım. Sanırım boya korumanın üstündeki kirli yüzeyi temizliyor ve tekrar canlanmasını sağlıyor.

Son düzenleme:

erdal.t

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
gaziantep
Güzel temizlik olmuş gerçi motor pek kirli değilmiş ama temizlik iyidir. Ellerine sağlık
Eline sağlık, oldukça güzel olmuş. Ne kullandınız.
geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.dün forumda sıkıntı vardı galiba mesajları göremiyordum.temizlikte önce

Resmi Büyüt

ATAS FOR-EST F2 MOTOR VE JANT TEMİZLEYİCİ
kullandım.1/4 oranında sulandırdım.uygulamayı evde bulunan eski bir sakal fırçası yaptım.oldukça işe yaradı.sildikten sonra da yine atas vinetle üzerinden geçtim.onu 1/10 oranında sulandırdım.koruma ve görsellik anlamında da en son atas plak2 uyguladım.sprey şişesi olarak da kuaför malzemeleri satılan yerden 5tl ye aldığım püskürtme ucu ayarlı şişeyi kullandım.aynı şişeleri hızlı cila(kochpw),parlatıcı gibi farklı şeyler için de kullanıyorum.son olarak atas plak lastik parlatmada da oldukça işe yarıyor

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.dün forumda sıkıntı vardı galiba mesajları göremiyordum.temizlikte önce

Resmi Büyüt

ATAS FOR-EST F2 MOTOR VE JANT TEMİZLEYİCİ
kullandım.1/4 oranında sulandırdım.uygulamayı evde bulunan eski bir sakal fırçası yaptım.oldukça işe yaradı.sildikten sonra da yine atas vinetle üzerinden geçtim.onu 1/10 oranında sulandırdım.koruma ve görsellik anlamında da en son atas plak2 uyguladım.sprey şişesi olarak da kuaför malzemeleri satılan yerden 5tl ye aldığım püskürtme ucu ayarlı şişeyi kullandım.aynı şişeleri hızlı cila(kochpw),parlatıcı gibi farklı şeyler için de kullanıyorum.son olarak atas plak lastik parlatmada da oldukça işe yarıyor

Est ye dikkat hocam 3-4 arkadaş biliyorum bu ürün yüzünden jantları kromları hasar alan.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

erdal.t

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
gaziantep
Est ye dikkat hocam 3-4 arkadaş biliyorum bu ürün yüzünden jantları kromları hasar alan.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
uyarınız için çok sağolun.jantlarda kullanmıyorum artık.sadece elimde olduğu için motorda denedim.

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Herkeze Merhaba arkadaşlar,
Bugün biraz arabanın dışıyla ilgilendim,önce secho ile ceviz sıkıp duruladim. Baya bi önce ortaklasa aldığım Sonax la demirtozu temizliği yaptım, ilk defa kullanmama rağmen çok bişey çıkmadı. Çinli kille kil temizliği yaptım. Aslında polisaj makinem gelince daha detaylı yapıcam bu işlemleri. Sonra Dr beasley’s wax uyguladım,parlaklığı çok hoşuma gitti Resimleri telefonla çektim ne hikmetse telefon kamerasın da araç Pembe çıkıyor Aslında resimlerden daha güzel bir parlaklığı var.

Fatih Şahin

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Herkeze Merhaba arkadaşlar,
Bugün biraz arabanın dışıyla ilgilendim,önce secho ile ceviz sıkıp duruladim. Baya bi önce ortaklasa aldığım Sonax la demirtozu temizliği yaptım, ilk defa kullanmama rağmen çok bişey çıkmadı. Çinli kille kil temizliği yaptım. Aslında polisaj makinem gelince daha detaylı yapıcam bu işlemleri. Sonra Dr beasley’s wax uyguladım,parlaklığı çok hoşuma gitti Resimleri telefonla çektim ne hikmetse telefon kamerasın da araç Pembe çıkıyor Aslında resimlerden daha güzel bir parlaklığı var.

Fatih Şahin
Eline sağlık. Bugün kırmızı günü heralde.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Uzuuuuun yağmurların ardından sonunda bir detay gününe kavuştuk
Araç kayınpederin 2017 model 0 km galeriden alınma
Sağolsun galerici arkadaşlar üzerlerine düşeni yapmışlar,bütün araba hare içinde,neyse biz işimize bakalım
Hafta içi yazlığa gidecekleri ve bir daha anca 3 ay sonra görüşeceğimiz için önceliği ona verdim, bu arada benim arabayı bok götürüyor
Neyse.....
Geçelim uygulamaya
Önce kostikli köpükle ön yıkama ardından fairy ile çift kova

Bu arada detayları atlamıyoruz

Sonra soft99 iron terminator

Sonra marflo kil eldiveni

Yalnız galerici arkadaşlar ne yapmışsa ben bu kadar hatır hutur hiç duymamıştım
Neyse tekrar çift kova yapıp soft99 bezimizle aracı kuruluyoruz
Ben kurulama performansını beğendim,gerçi sıcakta yardım etti ama olsun tek başına bütün aracı kuruladı

Normal şartlarda iki havlu fazlasıyla yeterli olur
Bunlardan sonra kimyasal adamların hediyesi koruma öncesi ürününü kullandım,bana srp benzeri gibi geldi,bakalım inşallah waxın ömrünü kısaltmaz

Ve fussoyla korumaya alıyoruz

Bu arada lastiklere sarpla aynı ürün olduğunu düşündüğüm autokit deri vinil koruyucu uyguladım
Sarp kullanmadığım için kıyaslama yapamıycam ama parlaklık başarılı

Davlumbazlara prowax geçtim
İç mekanı da temizleyip spritzle korumaya aldım ama maalesef bu bölümlerin fotoğrafı yok malum bu kadar işi bitirmeye çalışırken atlamışım
Bu da final olsun

Beyaz da patlarmış

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Sağolsun galerici arkadaşlar üzerlerine düşeni yapmışlar,bütün araba hare içinde,neyse biz işimize bakalım
Hafta içi yazlığa gidecekleri ve bir daha anca 3 ay sonra görüşeceğimiz için önceliği ona verdim, bu arada benim arabayı bok götürüyor
Neyse.....
Geçelim uygulamaya

Ben kurulama performansını beğendim,gerçi sıcakta yardım etti ama olsun tek başına bütün aracı kuruladı

Bunlardan sonra kimyasal adamların hediyesi koruma öncesi ürününü kullandım,bana srp benzeri gibi geldi,bakalım inşallah waxın ömrünü kısaltmaz

Bu arada lastiklere sarpla aynı ürün olduğunu düşündüğüm autokit deri vinil koruyucu uyguladım

İç mekanı da temizleyip spritzle korumaya aldım ama maalesef bu bölümlerin fotoğrafı yok malum bu kadar işi bitirmeye çalışırken atlamışım
Bu da final olsun

Beyaz da patlarmış

Eline sağlık, maaşallah diyelim.Kim demiş beyaz parlamaz diye:eek: ahanda taş olur:saskin:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Neyse.....
Geçelim uygulamaya

Bu da final olsun

Beyaz da patlarmış

Ellerinize sağlık araç güzel parlamış ;)

Klasik galericiler hiç değişmeyecekler sanırım :)

Bu arada kimyasaladamların hediyesi olan AutoFinesse Rejuvenate nin kokusu bana da srp yi andırdı. Henüz denemediğim için çok yorum yapamayacağım ancak çizik saklama konusunda srp den daha başarılı gibi.