Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Öne çıkan konu #1,001
Nereden bulaştıysam şu detay illetine artık tatilde bile huzur yok :). Yağmur, böcek, zift, kuş, reçine vs. derken kabus görür olmuştum. Dün gece bu böyle olmayacak diyip giriştim araca. Önce Autoglym TFR ile ön yıkama yaptım. 1:20 oranında gayet güzel sonuç veriyor. Sonra kova içerisine 20 ml Zymöl Autowash, 20 ml Koch-Chemie Nanomagic Shampoo ve bir tutam da Koch-Chemie PW ekleyip yıkamamı yaptım. Nanomagic shampoo güzel bir parlaklık ve yüzeysel bir koruma sağlıyor. Daha sonra wax zayıfladığı için Nanolex Washcoat ile idaretenlik koruma işlemini yaptım. Daha sonra plastik aksama pek memnun olmadığım VP Classic Protectant uyguladım. Son olarak camlar dahil Gyeon Cure ile parlatıp lastiklere 3d magic dressing geçtim.
foto 1.jpg

erdal.t

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
gaziantep
Nereden bulaştıysam şu detay illetine artık tatilde bile huzur yok :). Yağmur, böcek, zift, kuş, reçine vs. derken kabus görür olmuştum. Dün gece bu böyle olmayacak diyip giriştim araca. Önce Autoglym TFR ile ön yıkama yaptım. 1:20 oranında gayet güzel sonuç veriyor. Sonra kova içerisine 20 ml Zymöl Autowash, 20 ml Koch-Chemie Nanomagic Shampoo ve bir tutam da Koch-Chemie PW ekleyip yıkamamı yaptım. Nanomagic shampoo güzel bir parlaklık ve yüzeysel bir koruma sağlıyor. Daha sonra wax zayıfladığı için Nanolex Washcoat ile idaretenlik koruma işlemini yaptım. Daha sonra plastik aksama pek memnun olmadığım VP Classic Protectant uyguladım. Son olarak camlar dahil Gyeon Cure ile parlatıp lastiklere 3d magic dressing geçtim.
Ekli dosyayı görüntüle 850
ellerinize sağlık.tam yıkama kokteyli yapmışsınız kova da:)

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ellerinize sağlık araç güzel parlamış ;)

Klasik galericiler hiç değişmeyecekler sanırım :)

Bu arada kimyasaladamların hediyesi olan AutoFinesse Rejuvenate nin kokusu bana da srp yi andırdı. Henüz denemediğim için çok yorum yapamayacağım ancak çizik saklama konusunda srp den daha başarılı gibi.
Valla kokusu böcek ilacı gibi geldi bana
Uygulamadan sonra kaygan bir yüzey bıraktı,o bakımdan srp ye benzettim
Çizik doldurma gibi bir iddiası yok (en azından kimyasal adamlarda öyle yazıyor)
Benim endişem srp gibi waxın ömründen çalması
İnşallah korktuğum başıma gelmez
Zaten arabanın bu arada nasıl yıkanacağı da belli değil
Gözümün önünde olmadığından kontrol da yalan
Kışa girerken aynı uygulamayı kendi aracıma yapmayı düşünüyorum
O zamana kadar başka biri denemezse ancak o uygulamanın sonuçlarıyla ürünü değerlendirebilicem

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Valla kokusu böcek ilacı gibi geldi bana
Uygulamadan sonra kaygan bir yüzey bıraktı,o bakımdan srp ye benzettim
Çizik doldurma gibi bir iddiası yok (en azından kimyasal adamlarda öyle yazıyor)
Benim endişem srp gibi waxın ömründen çalması
İnşallah korktuğum başıma gelmez
Zaten arabanın bu arada nasıl yıkanacağı da belli değil
Gözümün önünde olmadığından kontrol da yalan
Kışa girerken aynı uygulamayı kendi aracıma yapmayı düşünüyorum
O zamana kadar başka biri denemezse ancak o uygulamanın sonuçlarıyla ürünü değerlendirebilicem
Bu videoda nasıl çalıştığı bayağı belli oluyor.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Bu videoda nasıl çalıştığı bayağı belli oluyor.

Bunu sipariş vermeden önce görmüştüm
Ama uygularken ben çizik doldurma gözlemlemedim,zaten öyle bir beklentim de yoktu
Beklentim yüzey temizliği yapıp waxın iyi tutunmasını sağlaması ama kaygan bir yüzey bırakınca şüpheye düştüm waxın ömrünü kısaltır diye
Öyle olursa benim için hayal kırıklığı olacak maalesef

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Uzuuuuun yağmurların ardından sonunda bir detay gününe kavuştuk
Araç kayınpederin 2017 model 0 km galeriden alınma
Sağolsun galerici arkadaşlar üzerlerine düşeni yapmışlar,bütün araba hare içinde,neyse biz işimize bakalım
Hafta içi yazlığa gidecekleri ve bir daha anca 3 ay sonra görüşeceğimiz için önceliği ona verdim, bu arada benim arabayı bok götürüyor
Neyse.....
Geçelim uygulamaya
Önce kostikli köpükle ön yıkama ardından fairy ile çift kova

Bu arada detayları atlamıyoruz

Sonra soft99 iron terminator

Sonra marflo kil eldiveni

Yalnız galerici arkadaşlar ne yapmışsa ben bu kadar hatır hutur hiç duymamıştım
Neyse tekrar çift kova yapıp soft99 bezimizle aracı kuruluyoruz
Ben kurulama performansını beğendim,gerçi sıcakta yardım etti ama olsun tek başına bütün aracı kuruladı

Normal şartlarda iki havlu fazlasıyla yeterli olur
Bunlardan sonra kimyasal adamların hediyesi koruma öncesi ürününü kullandım,bana srp benzeri gibi geldi,bakalım inşallah waxın ömrünü kısaltmaz

Ve fussoyla korumaya alıyoruz

Bu arada lastiklere sarpla aynı ürün olduğunu düşündüğüm autokit deri vinil koruyucu uyguladım
Sarp kullanmadığım için kıyaslama yapamıycam ama parlaklık başarılı

Davlumbazlara prowax geçtim
İç mekanı da temizleyip spritzle korumaya aldım ama maalesef bu bölümlerin fotoğrafı yok malum bu kadar işi bitirmeye çalışırken atlamışım
Bu da final olsun

Beyaz da patlarmış

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ellerine sağlık güzel temizlik olmuş.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Maşallah yakıyor...

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Eline sağlık., tungsten yakıyor..

Cenk A

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yeni araç alma arifesindeyken elimizin pası silinsin biraz sarp bulaşsın dedik biraderin şirket arabasını yüzeysel bir temizleyelim diye sıvadık kolları :) antreman olarak detaydan uzak bir polo ev sahipliği yapıyor uygulamaya :) meşhur ceviz ile ön yıkamayı yaptık kurumasına ramak kala tazyikli su tuttuk fakat biraderin jantlarda görevini ifa edemedi tam olarak :) arkasına bastık kostikli benzinlik sabununu ve çin işi eldivenlerle giriştik peşine bir su daha kurulamadan sonra lastiklere sarp boyalı parçalara da bsd uyguladık. Böyle araçlarda ve uygulamalarda ne kadar eleştiriye maruz kalsada bsd hayat kurtarıyor bunlarda final resimleri

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Yeni araç alma arifesindeyken elimizin pası silinsin biraz sarp bulaşsın dedik biraderin şirket arabasını yüzeysel bir temizleyelim diye sıvadık kolları :) antreman olarak detaydan uzak bir polo ev sahipliği yapıyor uygulamaya :) meşhur ceviz ile ön yıkamayı yaptık kurumasına ramak kala tazyikli su tuttuk fakat biraderin jantlarda görevini ifa edemedi tam olarak :) arkasına bastık kostikli benzinlik sabununu ve çin işi eldivenlerle giriştik peşine bir su daha kurulamadan sonra lastiklere sarp boyalı parçalara da bsd uyguladık. Böyle araçlarda ve uygulamalarda ne kadar eleştiriye maruz kalsada bsd hayat kurtarıyor bunlarda final resimleri

Maaşallah elinize sağlık
:alkis:
Detaydan uzak olduğuna emin misiniz?
:dusun:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Soft99 Wash & Wax mendiller beni resmen ters köşe yaptı. 3 gün önce de Duster'a uyguladım. Bmw'ye uygulama yapalı 13 gün oldu, o ara yağmur çamur, uzun yol, 2-3 kere yıkamaya maruz kaldı ama halen performansı ilk günkü gibi devam ediyor ne iş anlamadım. Herifler 1 ay etkisi sürer diye belirtmişler şimdiden süreci yarıladı. Bu ürün ile ilgili birkaç gözlem daha yapıp videoları birleştirip konusunu açacağım.
Burada satılmayan ürünlerde dahil toplam konu sayısı şimdilik 7 oldu :) Biraz daha bekleyip bir bombardıman yapacağım. Boş durmuyorum, bir yere kaybolmadım :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Soft99 Wash & Wax mendiller beni resmen ters köşe yaptı. 3 gün önce de Duster'a uyguladım. Bmw'ye uygulama yapalı 13 gün oldu, o ara yağmur çamur, uzun yol, 2-3 kere yıkamaya maruz kaldı ama halen performansı ilk günkü gibi devam ediyor ne iş anlamadım. Herifler 1 ay etkisi sürer diye belirtmişler şimdiden süreci yarıladı. Bu ürün ile ilgili birkaç gözlem daha yapıp videoları birleştirip konusunu açacağım.
Burada satılmayan ürünlerde dahil toplam konu sayısı şimdilik 7 oldu :) Biraz daha bekleyip bir bombardıman yapacağım. Boş durmuyorum, bir yere kaybolmadım :)
Merakla içindeyiz