Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Chemical guys homeydew ile on yikama yapip, nonolex reactivating sampuanla cift kova yaptim. Durulayip kurulamadan koch chemie pw gecip kuruladim.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aprtmanlarla kombin olmuş .:mutlu::komik:

şaka bi yana çok asil bir marka hep hoşuma gitmiştir. :)almanlara kıyasla;). bu renk ve model ayrı bir tat bırakıyor gözlerimde.:)<3

eline saglık bu arada misss olmuş .:foto:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Chemical guys homeydew ile on yikama yapip, nonolex reactivating sampuanla cift kova yaptim. Durulayip kurulamadan koch chemie pw gecip kuruladim.

Miss.. yapıştır gelsin eline sağlık. Detaylı resim görelim yıkama da olsa. ;)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Selamlar
Sabahin koru saat 4.20 de uyandim techizati hazirlayip petrole gidene kadar oldu saat 4.50 hava bu sefer daha serin 25°c idi.
Bu resim gerci donuste cekildi ya neyse bugunluk malzemeler

Kirli halimiz bu

Sadece toz var diyecem ama birden aklima gecen hafta bizim yeni gelen hizmetlinin "Hocam araba toz olmus onu akittim yere - ehe" diyip sondaj suyunu benim arabaya tuttugu

ve saglamm bir kus oturugu goruyorum pazarcinin cizdigi yerin hemen yaninda

Kabasini almak icin onden bi ne idiugu belirsiz, plenty turuncu sampuan ile kopukledim. Aksamdan test etmistim armaturlerde kirece etkisi vardi %30 dolaylarinda birazda ondan.
Uzerine washnwax tek kova .
Detay detay. Bunlar hep detaydan

Kirec lekelerini cikarsin diye durulamadan sonra beyaz sirkeyi boca edip bekledim bir sure.

Duruladiktan sonra uzerine iki haftalik ppl yi de desteklesin ve ozledigim icin eski koch pw diyebilecegimz atas idrolak 1.8 sulandirdim bu sefer hizli tukensin diye ama bitmiyir bu meret bide hep ustuste oldu ya cilalar bugun neyse
Ama idrolak bir ayri parlatiyoru, koch pw yi de denemek nasip olmadi henuz

Davlumbazlara ve iki haftalik sarpin ustune de Nevsehirli plenty 50-50 diyebiliriz. Memleket Kayseri olunca toprak cekiyor zaar ondan bu plentyler

Komple hava yardimiyla sildikten sonra final fotolari surprizli Basincli hava buyuk kolaylik.

Iste fazla kasmamak gerektiginin yine bir ornegi.
Tsekkurler yeni hizmetli, tesekkurler kuş

Is bitti eve geldik hava hep sicak normalde cikilmiyor biryere hadi kahvaltiya parka (10km) gidek gelek dedik sonuc. Belediye sanada tesekkurler

Hadin herkese gunaydin cok konustum gene. ✋
Selametle

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık sabahın o saatinde çok keyifli olmuştur. Kuş pisliğine gördüğün anda müdahale şart. Kuş yanığı için önce polisaj kurtarmazsa dikkatli bir şekilde 2500-3000 zımpara deneyeyip üstünden polisaj yapabilirsin.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ön tampon eki, arka tampon eki , spoiler takıldı. Supersprint son susturucu takıldı. Zymöl Autowash ile yikandi..

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

razumuhin

Amatör Detaycı
Üye
İl
eskişehir
Bugun 1 ay kadar once chemical guys jetsel attigim aracimi yikadim. Once cg honeydew ile on yikama yaptim.
Ardindan cift kova yapmak zor geldi ve elimdeki nonolex reactivating sampuani foam lens ile atayim bakalim nasil olucak diyip 40 ml sampuan 900 ml su ile karistirdim ve foam lens ile attim. Normalde cift kova ile kopurtemedigim.sampuanin foam lens ile durumu fotograflarda..

Ardindan her panale yogun kopuk altinda eldivenle temizleyip her panale bitiminde eldiveni kovada temizledim..

Şunu anladim ki foam lens atabilen kisilerin cift kova yapmasi gereksiz. ( bunun yanlis oldugunu izah eden birileri olursa sevinirim)

Ardindan durulayip islakken pw atip araci kuruladim.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Can dostum iki tekerimi basınçlı hava ile temizleyip kilometre saatimi değiştirdim. Temmuz sıcağında x5 olarak değerlendirin bütün değerleri

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık sabahın o saatinde çok keyifli olmuştur. Kuş pisliğine gördüğün anda müdahale şart. Kuş yanığı için önce polisaj kurtarmazsa dikkatli bir şekilde 2500-3000 zımpara deneyeyip üstünden polisaj yapabilirsin.

Eline sağlık, en ayıbını kuş yapmış, bi zımparayla geçecek gibi görünüyor ama.
12 saat olmamistir kus oraya birakali.
Yaparim bir arada insallah
Iste mide bulandiran sinek misali bunlarda. Kucuk ama...
Bide surdan bakmak lazim; detay yapmaya malzeme cikiyor
Selametle

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bugun 1 ay kadar once chemical guys jetsel attigim aracimi yikadim. Once cg honeydew ile on yikama yaptim.
Ardindan cift kova yapmak zor geldi ve elimdeki nonolex reactivating sampuani foam lens ile atayim bakalim nasil olucak diyip 40 ml sampuan 900 ml su ile karistirdim ve foam lens ile attim. Normalde cift kova ile kopurtemedigim.sampuanin foam lens ile durumu fotograflarda..

Ardindan her panale yogun kopuk altinda eldivenle temizleyip her panale bitiminde eldiveni kovada temizledim..

Şunu anladim ki foam lens atabilen kisilerin cift kova yapmasi gereksiz. ( bunun yanlis oldugunu izah eden birileri olursa sevinirim)

Ardindan durulayip islakken pw atip araci kuruladim.

Ellerine sağlık. Güzel temizlik olmuş. Foam lance ile köpük atıp her panelde kovaya eldineni bandırıp durulamanız mantıklı. Çift kovadaki mantığı %70-80 oranınında yerine getirmiş olur.
Ama malesef ülkemizde ön yıkamayı güvenli yıkama olmadan çıkarıp pratik yıkama haline getiren yıkamacı ve uygulamacılar var. Adam kirli araca köpügü sıkıp sünger veya fırça ile direk girişiyor buda yüzeyde oluşabilecek maksimum çiziği oluşturuyor.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Sonunda yağışsız bir hafta sonu yani yıkama günü :mutlu:
Kirli halimizi çekmeyi atlamışım ama bildiğiniz leşti
Benzinlik tayfasının bence vazgeçilmezi olan cevizle ön yıkama ardından zymöl şampuan ile çift kova ve tabi detaylar ,detaylar,detaylar......

Köpürmesi ve kokusu gerçekten çok iyi
Ama aracın üstünde kurursa maalesef sadece durulamayla çıkmayan lekeler kalıyor ve tekrar eldivenle müdahale gerekiyor

Lekeleri halledip duruladıktan sonra yaklaşık beş haftalık otantiğin durumuna bakıyorum

Hala su itmeye çalışıyor ama çokta başarılı olduğu söylenemez
Gerçi hakkını yemeyelim beş hafta boyunca fırtına yağmur çamur hiç eksik olmadı
Bu arada camdaki boncukların sebebi Ramazan’da uyguladığım kc pw
Hala devam maaşallah
Ve geçiyoruz kurulamaya
Bu aşamada yeni aldığım hd zero yu kullanıyorum ve diğer havluların hepsini atasım geldi.Havlu gerçekten efsane
Bugün sadece bunları yaptım
Final fotoğraflarına geçmeden söyliyeyim lastikler iki hafta önce uyguladığım autokit deri vinil koruyucu ile bu halde (bu süre zarfında hep yağmur çamur)
Ve finaller

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
İki saat sonraki halimiz

Bu da biraz gittikten sonraki boncuklar

Sonra korelimiz çıkıyor sahneye
Ve beş dakika sonra

Bu bez bir harika
Benim arabayı iki saat içinde iki defa kuruladı,daha da potansiyel var
Maaşallah

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
bugün amcaoğlunun 2012 megane 3 nün farına zımpara ve polisaj yaptım ilk far parlatma işim. Arabanın sağ farı bu şekilde diğer farında pek birşey yoktu. Üst kısmı acayip decede sararmış ve çok ince küçük küçük sanki plastiğin içinde gibi çizikmi desem çatlak desem değişik bir hali var.​
Elimde olan zımparalar ile maskelemenin ardından 800-1500-2000 su zımparası yaptım.​
Sonra 80 mm spot keçe ile menzerna 400 ardından 80 mm spot ped ile 2500 uygulladım .​
parlaklık olarak iyi seviyeye geldi ama hareler kaldı . Bayağda ısıtıp polisaj yatım halbuki.Birde başta söylediğim küçük çatlaklar gibi durumlar var. Plasiğin içide sanırsam bunları yok etme şansım olurmu birde flaşlı fotoğrafta görürsünüz en azından hareleri gidermem için ne yapmam lazım.​