Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #1,281
Arkadaşlar sağolun, dramatik bir durum değil ama işte bütün hayat onların üzerine dönüyor haliyle anne-baba olarak bir an önce iyileşse de normal hayatımıza dönsek diye bekliyoruz. Otomobilin tavan lambası açık mı kaldı diye gecenin bir vakti otoparka iniyorum, kafa kalmadı.
:D :D

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Son 2 ayda sadece 1 kez yıkanan Civicde Çinli Seramik 3 ay bile dayanamadi. Korumanın süresinin yıkama ile orantılı olduğunu birkez daha anliyoruz ve yikamalara dikkat ediyoruz ;) Leş gibi kirli aracımızı yıkayıp Kiwami ile korumaya alıyoruz..

IMG_20181014_130001.jpg IMG_20181014_130453.jpg IMG_20181014_141337.jpg

Mydyingwish

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
Bugün aracımı sadece adams şampuan ile yıkayıp klin ile kuruladım
İçini temizleyip stripz uyguladım
İlk defa yıkama işim 1 saatte bitti IMG_2020.JPG
Tac seramik kaplamı uygulanalı yaklaşık
İki ay oldu.bu süreçte 4 kez yıkandı
Parlaklık ve su iticilik henüz ilk günkü gibi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Selamlar

Çook uzun zamandır yıkanmayan arabayı artık yıkamaya karar verdim, okuldan önce yıkadım

Dün akşamdan motoru yıkamıştım, önce ekşi :) IMG_20181013_111437.jpg
IMG_20181013_111422.jpg IMG_20181013_111530.jpg IMG_20181015_170803.jpg IMG_20181016_071258.jpg
Yemek örtüsü diye satılan poşetten aldım gayet güzel işini yapıyor hemde bedavaya denebilir. 25m x 1m 3 ₺

Pasaklı hallerimiz
IMG_20181013_130615.jpg IMG_20181013_130801.jpg IMG_20181013_130635.jpg
IMG_20181016_055836.jpg IMG_20181016_055851.jpg
Forum yarışmasından hediye cevizi el pompasıyla bir tur 2:1 sulandırıp dolandım. Övüldüğü kader varmış o şekilde tazyikleyip gitsem yeri neyse kapı aralarına davlumbazlara denemelik apc ve üstüne ceviz köpükledim.
IMG_20181016_090110.jpg IMG_20181016_090131.jpg
Çift kova ile 3d wash&wax yıkadım detaylara giremedim foto da çekemedim. Sirke uyguladım ama fayda etmedi aylanmış kireçlere. Kil eldiveninide denedim beklediğim gibi çıktı killeme işlemi köpüklemeden daha hızlı bitti :)
Kurulamaya uber ile giriştim ama kesinlikle sevilecek bir ürün değil. Eldivenle bu havluyu @ccibb ustadan aldım. İyiki sıfırına para vermemişim değmez.
IMG_20181016_065023.jpg

Geçtik içine kokpite ebebekten aldığım baby&me markalı konsantre apc ile sildim hafif kirlerde net favorim üzerine spritz
IMG_20181016_101154.jpg IMG_20181016_105335.jpg IMG_20181016_101206.jpg IMG_20181016_105406.jpg
Kapı plastiklerini ve halı kenarlarını denemelik apc ve parlatıcıyla geçtim
IMG_20181016_100944.jpg IMG_20181016_105308.jpg

Öyle uzun uzadıya bir detay olmadı ama idare eder yinede.
Yaklaşık 2 aydır yıkanmayan arabada ne koruma kalır ne birşey dedim lakin plastik aksam ve arka camdaki haziranda uyguladığım çinli seramik hala etkisini sürdürüyor kapılardaki menz powerlockta zayıflamış ama hala tutunuyor, tavanda ve kapıda bişi kalmamış, Tavanın ve kaputun bir yanına hd wax bir yanına authentic uyguladım bakalım ne kadar kalacaklar IMG_20181016_071217.jpg

Ön cama hediye gelen aquapel IMG_20181016_115210.jpg
uyguladım zor yetiştirdim ön cama alıp kullanacak varsa en az iki tane almalı. İçinde bildiğimiz cam tüp var onu kırıp uygulanıyor işte bilirsiniz, onu çıkarıp uygulasak daha mı iyi acaba diye düşünmedim değil parlaklığı yok denecek kadar az, kayganlık var ama az, dayanımı 6 ay diyorlar uygulaması kolay ama çok hızlı kuruyor bezinizi değdirmeyin seramik gibi sertleşiyor kağıt havlu kullandım artık. IMG_20181016_114651.jpg
IMG_20181016_115242.jpg
Resimi unuttum ufak bir test yaptım ama beklediğim gibi değil koch pw kadar anca etkisi

Final IMG_20181016_090139.jpg
Selametle

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Selamlar

Çook uzun zamandır yıkanmayan arabayı artık yıkamaya karar verdim, okuldan önce yıkadım

Dün akşamdan motoru yıkamıştım, önce ekşi :) Ekli dosyayı görüntüle 2286
Ekli dosyayı görüntüle 2287 Ekli dosyayı görüntüle 2288 Ekli dosyayı görüntüle 2289 Ekli dosyayı görüntüle 2290
Yemek örtüsü diye satılan poşetten aldım gayet güzel işini yapıyor hemde bedavaya denebilir. 25m x 1m 3 ₺

Pasaklı hallerimiz
Ekli dosyayı görüntüle 2291 Ekli dosyayı görüntüle 2292 Ekli dosyayı görüntüle 2293
Ekli dosyayı görüntüle 2294 Ekli dosyayı görüntüle 2295
Forum yarışmasından hediye cevizi el pompasıyla bir tur 2:1 sulandırıp dolandım. Övüldüğü kader varmış o şekilde tazyikleyip gitsem yeri neyse kapı aralarına davlumbazlara denemelik apc ve üstüne ceviz köpükledim.
Ekli dosyayı görüntüle 2298 Ekli dosyayı görüntüle 2299
Çift kova ile 3d wash&wax yıkadım detaylara giremedim foto da çekemedim. Sirke uyguladım ama fayda etmedi aylanmış kireçlere. Kil eldiveninide denedim beklediğim gibi çıktı killeme işlemi köpüklemeden daha hızlı bitti :)
Kurulamaya uber ile giriştim ama kesinlikle sevilecek bir ürün değil. Eldivenle bu havluyu @ccibb ustadan aldım. İyiki sıfırına para vermemişim değmez.
Ekli dosyayı görüntüle 2297

Geçtik içine kokpite ebebekten aldığım baby&me markalı konsantre apc ile sildim hafif kirlerde net favorim üzerine spritz
Ekli dosyayı görüntüle 2300 Ekli dosyayı görüntüle 2301 Ekli dosyayı görüntüle 2302 Ekli dosyayı görüntüle 2303
Ekli dosyayı görüntüle 2304 Ekli dosyayı görüntüle 2305

Yaklaşık 2 aydır yıkanmayan arabada ne koruma kalır ne birşey dedim lakin plastik aksam ve arka camdaki haziranda uyguladığım çinli seramik hala etkisini sürdürüyor kapılardaki menz powerlockta zayıflamış ama hala tutunuyor, tavanda ve kapıda bişi kalmamış, Tavanın ve kaputun bir yanına hd wax bir yanına authentic uyguladım bakalım ne kadar kalacaklar Ekli dosyayı görüntüle 2296

Ön cama hediye gelen aquapel Ekli dosyayı görüntüle 2307
uyguladım zor yetiştirdim ön cama alıp kullanacak varsa en az iki tane almalı. İçinde bildiğimiz cam tüp var onu kırıp uygulanıyor işte bilirsiniz, onu çıkarıp uygulasak daha mı iyi acaba diye düşünmedim değil parlaklığı yok denecek kadar az, kayganlık var ama az, dayanımı 6 ay diyorlar uygulaması kolay ama çok hızlı kuruyor bezinizi değdirmeyin seramik gibi sertleşiyor kağıt havlu kullandım artık. Ekli dosyayı görüntüle 2306
Ekli dosyayı görüntüle 2308
Resimi unuttum ufak bir test yaptım ama beklediğim gibi değil koch pw kadar anca etkisi

Final Ekli dosyayı görüntüle 2309
Selametle
Eline sağlık, kapkara bir netice çıkmış ortaya:)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar

Dün akşamdan motoru yıkamıştım, önce ekşi :) Ekli dosyayı görüntüle 2286
Ekli dosyayı görüntüle 2287 Ekli dosyayı görüntüle 2288 Ekli dosyayı görüntüle 2289 Ekli dosyayı görüntüle 2290

Pasaklı hallerimiz
Ekli dosyayı görüntüle 2291 Ekli dosyayı görüntüle 2292 Ekli dosyayı görüntüle 2293
Ekli dosyayı görüntüle 2294 Ekli dosyayı görüntüle 2295
Ekli dosyayı görüntüle 2298 Ekli dosyayı görüntüle 2299
Ekli dosyayı görüntüle 2297

Ekli dosyayı görüntüle 2300 Ekli dosyayı görüntüle 2301 Ekli dosyayı görüntüle 2302 Ekli dosyayı görüntüle 2303
Ekli dosyayı görüntüle 2304 Ekli dosyayı görüntüle 2305

Yaklaşık 2 aydır yıkanmayan arabada ne koruma kalır ne birşey dedim lakin plastik aksam ve arka camdaki haziranda uyguladığım çinli seramik hala etkisini sürdürüyor kapılardaki menz powerlockta zayıflamış ama hala tutunuyor, tavanda ve kapıda bişi kalmamış, Tavanın ve kaputun bir yanına hd wax bir yanına authentic uyguladım bakalım ne kadar kalacaklar Ekli dosyayı görüntüle 2296

Ön cama hediye gelen aquapel Ekli dosyayı görüntüle 2307
uyguladım zor yetiştirdim ön cama alıp kullanacak varsa en az iki tane almalı. İçinde bildiğimiz cam tüp var onu kırıp uygulanıyor işte bilirsiniz, onu çıkarıp uygulasak daha mı iyi acaba diye düşünmedim değil parlaklığı yok denecek kadar az, kayganlık var ama az, dayanımı 6 ay diyorlar uygulaması kolay ama çok hızlı kuruyor bezinizi değdirmeyin seramik gibi sertleşiyor kağıt havlu kullandım artık. Ekli dosyayı görüntüle 2306
Ekli dosyayı görüntüle 2308

Final Ekli dosyayı görüntüle 2309
Selametle

Buna konu da açsanız olurmuş hocam, maşallah. :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uzun zamandır yapmam gereken canını biraz çıkardığım,normal sürüşte bile fren kullanmadan cayır cayır öten fren disklerim,balatalarım ve hidrolik yağı değişimini yetkili serviste değişim için randevumuzu aldık gittik ;

İşler yetilmeyince aracım serviste kaldı ikame araç olarak 1.0 75 bg yeni polo tsı olmayan motor vermişlerdi onunla 2 gün geçirmek zorunda kaldım ömür törpüsü maşallah sabretmeyi öğretiyor :utandim:

Kalorifer motorununda temizliği yapıldı sökülerek zamanla içine giren toz yaprak vs. etkenlerden

Gerekli kontrolleri yapıp aracımı teslim aldım fren alıştırmaları yaparken biraz balata tozu ile kirlenmiştik çılgın bi yağmura yakalandık çamur yağdı resmen apar topar yıkamaya karar verdim yola çıkacağım için;

Öncesi fotoğraflarım yok kusura bakmayınız

Davlumbazlarda 3D Grand slam ile başlayıp AG multiwash ile ikinci tur sonrası lastik temizliğinde de aynı şekilde multiwash ile temizlik yaparak jantlara grand slamla müdahale ettim

Jant,lastik davlumbaz bitince multiwash ile ön yıkama yapıp ardından Adams ile yıkamamızı yapıp kurulandık.

Davlumbazlara 3D vinil protectant
Lastiklere yeni aldığım Auto Finesse Gloss
Jantlara bitsin diye pek sevmediğim AG alloy wheel seal

Aracada Soft 99 Luxury Gloss ile hızlıca geçip bitirdim.

İç kısım Süpürüldü
Sonax mat effect ile korumaya alındı

Camlar Meguiars Glass cleaner ile silinip yola hazırlandık ;

Havalar ufaktan serinlemeye başlamışken Sonaxın fitiller için koruma,bakım,tazeleme ürünü GummiPfleger 50/50 görüntüsü;

Motorunda kaba tozunu aldım elim değmişken:sicak:

Bir kaç final bırakayım:cool:

ı

Lastiklerdeki Gloss finishi hoşuma gitti dayanımıda iyi olursa çeyizde eksik olmayanlar arasında yerini alabilir benim için:komik::komik:

Fotoğraflarda pek bir sevimsiz acele işi ama mazur görün :utandim:

Son düzenleme:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
@can26 eline sağlık kardeşim
:alkis:
Gerçekten pırıl pırıl olmuş
Lastiklerdeki finişi bezle geçmeden mi elde ettin :dusun:

Teşekkürler abi , evet bez kullanmadım ürünü sürdükten sonra lastikleri güzelce temizleyip kuruttum daha sonra ayakkabı boya süngerleriyle uygulamasını yaptım :utandim:

ProtechPlus

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İş yerindeki arkadaşım aracını yeni almış baktım hareler az gözüküyor, polisaj yapmadan seramiği yapalım dedik. Önce Koch Chemie ile demirtozunu aldık baya bi çıktı. Sonra Valet Pro Mavi kille girişirken arabada çizikler meydana çıkmaya başladı, önceki sahibi dolgulu pasta geçmiş sanırım. Kil işlemini yarıda bıraktık :D , son işlem meşhur çinli seramiğimizi bol bol kullanarak tüm aracı bitirdik. Beyaz araçta fark edilir şekilde değişim oldu. Buyrun görsellere

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Uzun zamandır yapmam gereken canını biraz çıkardığım,normal sürüşte bile fren kullanmadan cayır cayır öten fren disklerim,balatalarım ve hidrolik yağı değişimini yetkili serviste değişim için randevumuzu aldık gittik ;

İşler yetilmeyince aracım serviste kaldı ikame araç olarak 1.0 75 bg yeni polo tsı olmayan motor vermişlerdi onunla 2 gün geçirmek zorunda kaldım ömür törpüsü maşallah sabretmeyi öğretiyor :utandim:

Kalorifer motorununda temizliği yapıldı sökülerek zamanla içine giren toz yaprak vs. etkenlerden

Gerekli kontrolleri yapıp aracımı teslim aldım fren alıştırmaları yaparken biraz balata tozu ile kirlenmiştik çılgın bi yağmura yakalandık çamur yağdı resmen apar topar yıkamaya karar verdim yola çıkacağım için;

Öncesi fotoğraflarım yok kusura bakmayınız

Davlumbazlarda 3D Grand slam ile başlayıp AG multiwash ile ikinci tur sonrası lastik temizliğinde de aynı şekilde multiwash ile temizlik yaparak jantlara grand slamla müdahale ettim

Jant,lastik davlumbaz bitince multiwash ile ön yıkama yapıp ardından Adams ile yıkamamızı yapıp kurulandık.

Davlumbazlara 3D vinil protectant
Lastiklere yeni aldığım Auto Finesse Gloss
Jantlara bitsin diye pek sevmediğim AG alloy wheel seal

Aracada Soft 99 Luxury Gloss ile hızlıca geçip bitirdim.

İç kısım Süpürüldü
Sonax mat effect ile korumaya alındı

Camlar Meguiars Glass cleaner ile silinip yola hazırlandık ;

Havalar ufaktan serinlemeye başlamışken Sonaxın fitiller için koruma,bakım,tazeleme ürünü GummiPfleger 50/50 görüntüsü;

Motorunda kaba tozunu aldım elim değmişken:sicak:

Bir kaç final bırakayım:cool:

ı

Lastiklerdeki Gloss finishi hoşuma gitti dayanımıda iyi olursa çeyizde eksik olmayanlar arasında yerini alabilir benim için:komik::komik:

Fotoğraflarda pek bir sevimsiz acele işi ama mazur görün :utandim:
Kesene bereket ve eline sağlık diyelim., Sıfır balata ve diskleri çıplak şekilde yere koyan hangi servis bu..? :kizgin:Tamam taktıktan sonra temizleyecek onu biliyoruz da., sen balatının diske temas eden bölgesini yere temas edicek şekilde koyarsan oldu mu bu iş., Kendi malı olsa sarıp sarmalar.,

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Kesene bereket ve eline sağlık diyelim., Sıfır balata ve diskleri çıplak şekilde yere koyan hangi servis bu..? :kizgin:Tamam taktıktan sonra temizleyecek onu biliyoruz da., sen balatının diske temas eden bölgesini yere temas edicek şekilde koyarsan oldu mu bu iş., Kendi malı olsa sarıp sarmalar.,

Teşekkürler hocam sökülen balatalar eski balatalar diskler yeni fakat onlarında yüzeyi kaplamalı zaten dikkat ederseniz,taktıktan sonrada temizlik yaptılar ondan sonra fiş balata montajı yapıldı diye izledim. Eskişehir Asil otomotivde değişimi yapıldı :utandim:

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün ufak tefek detaylarla uğraştım. Gösterge camını parlattım, sinir bozucu viyk viyk şeklinde öten debriyaj pedalını yağladım, park lambalarını değiştirdim, sağındaki solundaki ufak tefek boya transferlerini giderdim, kapı menteşelerini yağladım, yağını suyunu kontrol ettim. Sadece göstergeyi fotoğraf çekmişim malesef.

Makine girmediği için elle yaptım. Sert güngerle 3 kat Menzerna 2500 ve yumuşak süngerle 2 kat Scholl Concepts S40 uyguladım. %60-65 arası bir düzelme oldu. İçtende biraz tozlanma var fakat sökmeye cesaret edemiyorum. Şuanki görüntü benim için yeterli oldu.
Öncesi
IMG_20181020_135936.jpg
IMG_20181020_135942.jpg
IMG_20181020_135954.jpg

Sonrası
IMG_20181020_144703.jpg
IMG_20181020_144724.jpg
IMG_20181020_144713.jpg